Zasto je bosanskim Turcima poklonjeno ime Bosnjaci

• Začetnik teme Začetnik teme Peaky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To nije narod ni nacija. To je geografska odrednica. Slavonci nisu narod.

Inace naravno, po obicaju sa vama, nisi nista odgovorio od onoga sto sam pitao. Vidi, meni ni ne treba da odgovaras, ja znam sve, SEBI odgovori na moja pitanja. Ali da se sam ubedis u to.

A nisam ni hteo da uplicem i da komplikujem stvar sa Muslimanima/Bosnjacima koji ZNAJU da su pomuslimanjeni i znaju kada se to desilo i ko su bili. Svi znamo da postoje takvi, na kraju Kusturica je jedan od tih. Znaci ako nista oni vam kvare teoriju - oni nisu bili nikakvi bogumili niti Bosnjaci nego su bili Srbi i primili islam pod prisilom ili podmicivanjem.

A jos da dodamo da je krajnje cudno da niste pod Titom digli revoluciju da niste nikakvi Muslimani, vec da ste Bosnjaci. I da vam Tito, cuveni MRZITELJ I UNISTITELJ SRBA, nije dao ono sto vam pripada po pravu - pravo ime, nego vam dao DEBILNU odrednicu Musliman sto i najtupavijem coveku govori da je rec o veri a nikako o naciji. Nego se tad komunisticka zlocinacka bagra nije jos dosetila sta i kako, pa vam dali falican naziv i uz to vas uskratili za jezik.

Hocu da kazem da je krvolok Srba Copavi imao ikakvih osnova ZAR SUMNJATE da bi vam dao ime i jezik kako treba? Nego tad to jos nije bilo smisljeno, to ste dobili namenski kad je trebalo da se razbija SFRJ.

Lazi se razbijaju kao staklena boca o beton, a tek ce.

Isto tako pisem da SEBI odgovoris...

Posto smo gore vidjeli da, osim kratkotrajnog upada Stefana Dragutina preko Drine (mozda jos nekog), Svetosavlja do dolaska Turaka u Bosnu prakticno nije ni bilo. Cime potkrepljujes navode da su ti, koji su u Bosni primili Islam, bili Srbi?

Da se po Titom pokrenulo pitanje bosnjastva, uslijedila bi optuzba da je to austrougarski projekat. Tito je dozvolio samoopredjeljenje, pitanje imena je manje bilo bitno.

Bosanski jezik prica vise ljudi nego sto je, po popisu, bilo Bosnjaka i kao takav postojao je i u vrijeme Turaka. Rjecnik bosanskog jezika kojeg je Muhamed Hevaija Uskufija napisao 1631. je dokaz za to.

Na kraju, sta je sa ateistima? Moraju li oni biti Muslimani?

Da i ja zakljucim:
Lazi se razbijaju kao staklena boca o beton, a tek ce.

Poslednja izmena:
Hajde sto su nam ubili kralja, nego vas bas prosirili... I takve ljude blatite... :hahaha:
Pogledaj sliku. XVI i XVII vijek. U vrijeme najgoreg "turskog zuluma"...

Imas li ti kakav dokaz da se, prije Turaka, Svetosavlje u Bosnu nije silom sirilo? Da je neko u Bosni dobrovoljno prihvatio? Ovo do sada je tanko...

Nije tanko, tvoj mozak je tanak a duša uska da prihvati istinu.

Jer si fukara u duši i potomak poturčenih hrišćana za kilogram pasulja ili oteto imanje.

Sjećate li se hrišćanskog prezimena Fuki? Svega ste se odrekli da bi se osjećali "kao ljudi" na tuđem imanju. Samo tako se prihvatao islam, izmišljotina o nekakvom Muhamedu na magarcu koji leti.
Magarci ste vi, poturčena fukara.
Jer ti tražiš dokaze a za svoje tvrdnje nemaš nikakve.

Fuki Fuki, ništa neće oprati niti sakriti vašu sramotu.

Sve i da su bili bogumili TO NIJE NACIJA vec versko opredeljenje. I kakav je to narod i nacija da potpuno preuzmu veru OKUPATORA (Turaka) i da je, evo i posle par stotina godina, i dalje brane vise od vere svoje slovenske brace (bilo katolika ili pravoslavaca, evo da budem otvoren). Niti su se vratili u svoju staru, bogumilsku veru. Znaci toliko debilno objasnjenje da nemam reci - kao Srbi ih maltretirali dok su bili bogumili, pa kad su dosli Turci oni SVI (do poslednjeg) promene veru u islam - to je kao bilo po nameri, a ne silom, posto im je valjda blizi islam od hriscanske vere ma kog tipa - i evo do dana danasnjeg brane i vole Turke. To nam implicitno govori jos nesto - da se oni protiv Turaka nikad i nisu borili i da su ih voleli kao okupatore, posto eto oni sa Turcima nemaju nikakvih problema i nemaju primedbe na njihovu vladavinu. Cudno, i Bugari, i Rumuni, i Srbi, i Grci, i Makedonci, pa cak i Madjari i Hrvati, IMAJU i te kako sto-sta protiv turskog vladanja pomenutima, SAMO nase dobre Bosnje "nijesu imali primjedbi". Znaci izdajnici sopstvenog naroda, i potpuni poltroni i ulizice, a verovatno i saucesnici okupatora u zlocinima nad okupiranim Srbima. Eto, to sve moze da se vrlo lako zakljuci iz toga da Bosnjaci/Bosanci/Muslimani nemaju nikakvih primedbi na vladavinu Turaka nad njima i vole Turke i dan-danas vise nego svoju slovensku bracu Srbe i Hrvate. Sramota!

A bilo bi jako dobro i da nam ponovo objasne kako su im Srbi nametnuli jezik i od njihovog jezika ne ostade ni traga. A tako su ponosna nacija. A cudno, turski ne naucise za ovih 300-400 godina, ali veru uzese. Ali su im Srbi pre 400 godina nametnuli jezik IAKO IH U BOSNI TADA NIJE NI BILO - po ovom kolegi forumasu koji polemise sa tobom. Znaci LOGIKA - NULA.

A jos bi bilo dobro da nam kazu kako su Juzni Sloveni, posto im tako pise u Wikipediji. Posto se gnusaju toga da su Sloveni, isto kao i Hrvati. Ono - jesu, a nisu/ne bi da su. Ali im gazde ne daju da budu nesto drugo jer to toliko nema logike da cak ni oni, lazljivi zapadnjaci, TOLIKO da slazu ne mogu. I ovo im jedva stoji na tankim nogama.
Objašnjenje je jednostavno. Turci su im kao tadašnjoj fukari koja je nosila gaće na štapu dali oteta hrišćanska imanja u varošima.

Dok su im se iza leđa smijali i sa prezirom gledali kako se bahate u tuđem i otetom te glume ljude. Nastali su od hrišćanskog otpada i genetski su otpad i smeće pokupljeno sa ulice.

Nije tanko, tvoj mozak je tanak a duša uska da prihvati istinu.

Jer si fukara u duši i potomak poturčenih hrišćana za kilogram pasulja ili oteto imanje.

Sjećate li se hrišćanskog prezimena Fuki? Svega ste se odrekli da bi se osjećali "kao ljudi" na tuđem imanju. Samo tako se prihvatao islam, izmišljotina o nekakvom Muhamedu na magarcu koji leti.
Magarci ste vi, poturčena fukara.
Jer ti tražiš dokaze a za svoje tvrdnje nemaš nikakve.

Fuki Fuki, ništa neće oprati niti sakriti vašu sramotu.

Ma ko nam je to Dlagoncica sekilao? :hahaha: Evo cucla...
Izgleda, kada se nema adekvatnog argumenta ni odgovora, prelazi se na histeriju i vrijedjanje.
Ne moze se nista vise, "jer tako si u mogucnosti"... :dash:

Jedini napredak u diskusiji je sto su kod tebe sada u igri hriscani, a ne pravoslavci.
Je li problem sto je neko promjenio vjeru? Pa i srbi su bili katolici u velikom broju. Prije toga pagani...

Imas li koga drugog poslati, sa boljim argumentima? Ja imam ideju... :per:

Izgleda, kada se nema adekvatnog argumenta ni odgovora, prelazi se na histeriju i vrijedjanje.

Jedini napredak u diskusiji je sto su kod tebe sada u igri hriscani, a ne pravoslavci.

Moraš da nas razumeš.
Razgovarati sa šugavim psetom i nije neka velika stvar.
Kaži mi.
Kako te nije sramota da budeš musliman i to što jesi?

Nisam derle.
Taj seoski mujocid možeš da okačiš mačku o rep.
Imaš muslimanski bekgraund.Ti si musliman.Kako te nije sramota!!?
Ako nisi derle, jedino sto bi me bilo sramota je da budem to sto si ti.
Vidi te kakav si... :hahaha: :hahaha::hahaha::rotf:

Salim se, ipak mislim da si derle, jer odrastao covjek ne moze to sebi raditi (staviti dark side Anakina kao avatar)...

Evo ga aga bećir aga.Turčineeeeeee
IMG_20201224_194241.jpg

Je li problem sto je neko promjenio vjeru? Pa i srbi su bili katolici u velikom broju. Prije toga pagani...

Sa fukarom se drugačije i ne može diskutovati. Ti tražiš pismene dokaze stare 1000 godina iako neki od najboljih poznavalaca istorije DAI navode kao izvor.
Na pitanja ne odgovaraš a pominješ argumente?
Mene su tako učili da sa gospodom razgovaram gospodski a sa fukarom jezikom koji jedino razumije.

Nije problem kada neko mjenja vjeru kao vi pa čak i da to radi za tuđe i oteto imanje, problem je kada pokušava promjeniti istoriju pa izmišlja nekakav nepostojeći narod i jezik dok drugom negira njegov identitet.

Radije bi da budete repa bez korijena nego da budete hrišćanskog ili ti pravoslavnog porijekla. Kako da to izbjegnete? Pa tako što ćete negirati i samo pravoslavlje pa silovati i sopstveni um tvrdeći da su ga širili Turci.

Nisam ja ljut, ne pišem ja iz ljutnje neke "uvrede" već iz gađenja prema takvim gmizavcima poput tebe koji se vuku po ovozemaljskom šaru.

Sa fukarom se drugačije i ne može diskutovati. Ti tražiš pismene dokaze stare 1000 godina iako neki od najboljih poznavalaca istorije DAI navode kao izvor.
Na pitanja ne odgovaraš a pominješ argumente?
Mene su tako učili da sa gospodom razgovaram gospodski a sa fukarom jezikom koji jedino razumije.

Nije problem kada neko mjenja vjeru kao vi pa čak i da to radi za tuđe i oteto imanje, problem je kada pokušava promjeniti istoriju pa izmišlja nekakav nepostojeći narod i jezik dok drugom negira njegov identitet.

Radije bi da budete repa bez korijena nego da budete hrišćanskog ili ti pravoslavnog porijekla. Kako da to izbjegnete? Pa tako što ćete negirati i samo pravoslavlje pa silovati i sopstveni um tvrdeći da su ga širili Turci.

Nisam ja ljut, ne pišem ja iz ljutnje neke "uvrede" već iz gađenja prema takvim gmizavcima poput tebe koji se vuku po ovozemaljskom šaru.

Nikakav problem nije prihvatiti hriscansko porijeklo Bosnjaka, ali ne i falsifikovano svetosavsko porijeklo. Kako se pokusava nametnuti.

Drugo, niko Srbima ne namece da moraju biti Bosnjaci pravoslavci, iako ih je Garasanin tako nazivao, ali nemojte ni vi ocekivati da mozete nekom reci kako ce sebe nazivati...

Trece, niko ne voli silu, ali vidio si da na silu dodje i ona prolazna eparhija, sto je uspostavi Dragutin.

Poslednja izmena:
Nikakav problem nije prihvatiti hriscansko porijeklo Bosnjaka, ali ne i falsifikovano svetosavsko porijeklo. Kako se pokusava nametnuti.

Drugo, niko Srbima ne namece da moraju biti Bosnjaci pravoslavci, iako ih je Garasanin tako nazivaao, ali nemojte ni vi ocekivati da mozete nekom reci kako ce sebe nazivati...
Srpsko pravoslavno porijeklo vas poturica je fakt i činjenica. Jeste da ste nastali od najgoreg takvog sloja - srpske fukare.

Ne postoje Bošnjaci kao narod niti u turskim spisima, nema drugog bošnjačkog jezika na turskom dvoru niti u tragovima. Niko vama ne spori da se zovete kako hoćete ali ne možete prekrajati istoriju.

Vi kao instant nacija ne možete argumentovano ni sporiti porijeklo jer kod Bošnjaka nema nemuslimanskih imena što znači da prije turčenja nema ni Bošnjaka jer bi imali bar neka imena.

A svi spomenici, među kojima sam nabrojao i crkvu u Sarajevu za koju vaši izvori tvrde da je jedan od najstarijih vjerskih objekata, govore više od vaših izmišljotina instant nacije.

Svu vašu patetiku kruniše debilizam svojstven samo takvim zatucanim ološem koji na pitanje odakle tragovi pravoslavlja u Bosni prije Turaka - pa donijeli Turci.

:D

Srpsko pravoslavno porijeklo vas poturica je fakt i činjenica. Jeste da ste nastali od najgoreg takvog sloja - srpske fukare.

Ne postoje Bošnjaci kao narod niti u turskim spisima, nema drugog bošnjačkog jezika na turskom dvoru niti u tragovima. Niko vama ne spori da se zovete kako hoćete ali ne možete prekrajati istoriju.

Vi kao instant nacija ne možete argumentovano ni sporiti porijeklo jer kod Bošnjaka nema nemuslimanskih imena što znači da prije turčenja nema ni Bošnjaka jer bi imali bar neka imena.

A svi spomenici, među kojima sam nabrojao i crkvu u Sarajevu za koju vaši izvori tvrde da je jedan od najstarijih vjerskih objekata, govore više od vaših izmišljotina instant nacije.

Svu vašu patetiku kruniše debilizam svojstven samo takvim zatucanim ološem koji na pitanje odakle tragovi pravoslavlja u Bosni prije Turaka - pa donijeli Turci.

:D

Laz. Dobricina doduse...

Bosanski jezik, ne bosnjacki. Rjecnik iz 1631. kao dokaz. Ne treba ni ici na turski dvor.

Kako nema nemuslimanskih imena: Zlatko, Damir, Bisera... Samo su neka od mnogih.

Back