IuDriniDrina
Zainteresovan član
- Poruka
- 214
To nije narod ni nacija. To je geografska odrednica. Slavonci nisu narod.
Inace naravno, po obicaju sa vama, nisi nista odgovorio od onoga sto sam pitao. Vidi, meni ni ne treba da odgovaras, ja znam sve, SEBI odgovori na moja pitanja. Ali da se sam ubedis u to.
A nisam ni hteo da uplicem i da komplikujem stvar sa Muslimanima/Bosnjacima koji ZNAJU da su pomuslimanjeni i znaju kada se to desilo i ko su bili. Svi znamo da postoje takvi, na kraju Kusturica je jedan od tih. Znaci ako nista oni vam kvare teoriju - oni nisu bili nikakvi bogumili niti Bosnjaci nego su bili Srbi i primili islam pod prisilom ili podmicivanjem.
A jos da dodamo da je krajnje cudno da niste pod Titom digli revoluciju da niste nikakvi Muslimani, vec da ste Bosnjaci. I da vam Tito, cuveni MRZITELJ I UNISTITELJ SRBA, nije dao ono sto vam pripada po pravu - pravo ime, nego vam dao DEBILNU odrednicu Musliman sto i najtupavijem coveku govori da je rec o veri a nikako o naciji. Nego se tad komunisticka zlocinacka bagra nije jos dosetila sta i kako, pa vam dali falican naziv i uz to vas uskratili za jezik.
Hocu da kazem da je krvolok Srba Copavi imao ikakvih osnova ZAR SUMNJATE da bi vam dao ime i jezik kako treba? Nego tad to jos nije bilo smisljeno, to ste dobili namenski kad je trebalo da se razbija SFRJ.
Lazi se razbijaju kao staklena boca o beton, a tek ce.
Isto tako pisem da SEBI odgovoris...
Posto smo gore vidjeli da, osim kratkotrajnog upada Stefana Dragutina preko Drine (mozda jos nekog), Svetosavlja do dolaska Turaka u Bosnu prakticno nije ni bilo. Cime potkrepljujes navode da su ti, koji su u Bosni primili Islam, bili Srbi?
Da se po Titom pokrenulo pitanje bosnjastva, uslijedila bi optuzba da je to austrougarski projekat. Tito je dozvolio samoopredjeljenje, pitanje imena je manje bilo bitno.
Bosanski jezik prica vise ljudi nego sto je, po popisu, bilo Bosnjaka i kao takav postojao je i u vrijeme Turaka. Rjecnik bosanskog jezika kojeg je Muhamed Hevaija Uskufija napisao 1631. je dokaz za to.
Na kraju, sta je sa ateistima? Moraju li oni biti Muslimani?
Da i ja zakljucim:
Lazi se razbijaju kao staklena boca o beton, a tek ce.
Poslednja izmena: