Zašto je Tramp uveo carine

Pa zbog vas takvih glupih i raste. Jer ne kapirate da se mora vise proizvoditi i izvoziti da bi se dobro zivelo i da ne moze drugacije.
jeste sa'ce sns da izveze ekspo i stadionel objasni nam zasto sns i av arce pare i peru kroz megalomanske projekte koji su samo omca oko vrata srbiji? jer se kroz njih najvoise krade, peru krimi pare
i ti opet nama kazes, a ko umesto njih?
kajaces se.

vidi kako vi evrofanatici uspesno vodite ekonomiju sa sadasnjim merama

robna razmena iznosila 17,58 milijardi evra

Spoljnotrgovinski deficit za prva tri meseca ove godine uvećan 52,8 odsto​

https://biznis.rs/vesti/spoljnotrgovinski-deficit-za-prva-tri-meseca-ove-godine-uvecan-528-odsto/

Za 3 meseca prva 2025 deficit je skoro 3 milijarde.

Znaci fali nam milijarda dolara evra mesecno da bi odrzali sadasnji nivo spoljnotrgovinske razmene

A posle kukate sto raste spoljni dug

Pa zbog vas takvih glupih i raste. Jer ne kapirate da se mora vise proizvoditi i izvoziti da bi se dobro zivelo i da ne moze drugacije.

Ne moze da se zasniva ekonomija na pekarama trafikama i kladionicama kao kod vas.

Tako je, konačno nešto pametno i ti da kažeš

sada kad Vučić pobedi na izborima on će to konačno da reši, samo da izdržimo do izbora i taj deficit ide u rikverc, garantovano

Secate li se kako nas je zapad decenijama ubedjivao kako treba da ukinemo sve carine , kako je to retrogradno stititi domacu proizvodnju ,kako je cilj da se svi ujedinjujemo , da nema granica, carina , taksi.

Kako svuda u svetu treba da vlada trzisna ekonomija bez carina i ostalih nameta.

I bi tako ubedise nas. Mi ukinusmo zastitu domace privrede i mnoge svoje privrednike i proizvodjace gurnusmo u propast.

U medjuvremenu na istoku se pojavila jedna drzava koja je krenula da radi marljivo i vredno po pravilima trzisne ekonomije.

Krenuli su da nude jednako kvalitetnu robu kao zapadnu ili cak i kvalitetniju ali po daleko nizim cenama.

I sta je zapad tu uradio?

Pa upravo ono sto je nama govorio da treba da ukinemo sve do kraja.

Uveli su carine .

Znaci na svetu nema licemernijih pokvarenijih i vise dvolicnih ljudi od njih. Uvek imaju jedna pravila za sebe kad im je u interesu nesto ,a druga kad im nije za sve ostale.

Zasto Srbija onda ne uvede carine svima i ne zastiti domacu proizvodnju kao sto smo je stitili u proslosti kada sama EU i Amerika RADE UPRAVO TO ISTO kada su interesi njihovih proizvodjaca ugrozeni?

Autorska tema.

Što je za Srbiju još i gore sa tim ukidanjem carina, jer Srbija ima najbolji geografski položaj na svetu na Dunavu.
Sva EU trgovina Dunavom mora preko Srbije, i mi smo im ukinuli carine i putarine za prolaz Dunavom preko naše teritorije i tu gubimo godišnje velike pare.
Plus što smo ukidanjem carina upropastili domaću proizvodnju
Pošto je Srbija susedna država od EU treba vratiti carine na njihovu robu
Ja ne znam hoće li već neko u Srbiji objasniti da je nama EU strana država i da imamo granicu sa njima i da imamo carine i takse, i da mi njima ništa ne izvozimo u odnosu koliko oni iz EU trguju preko naše teritorije i ništa ne plaćaju već 25 god

to necete da resite ni vi blokaderi ni vucic tj sns

to mozemo samo mi iz patriotske opozicije koji ne zelimo da budemo robovi EU kao vi

Izvini a zašto decu onda hraniš najjeftinijim uvoznim kroasanima koji su teško đubre puno aditiva i zašto koristiš jeftinu uvoznu kozmetiku koja je još gore đubre od najgore moguće smrdljive hemije koja postoji (kupljeno na buriće iz Indije)

Da ti pojasnim, pošto si slab sa matematikom

Ta tvoja tečnost od 165 dinara košta 137,5 dinara kada se odbije PDV
Trgovac na malo ima najmanje 20% koliko mu je dozvolio Vučić, kada se to odbije ostaje 114,5 dinara
Da kažemo da su uvoznik i trgovac na veliko ista firma, odnosno da je trgovac na malo kupio direktno od uvoznika
Neka uvoznik ima 15% a sigurno ima i više, kada i to odbijemo ostaje tačno 100 dinara.
Tu su i troškovi transporta, uvoza, recimo 10%, ostaje 90 dinara
Mora i proizvođač nešto da zaradi, neka bude 30%, ostaje 60 dinara
Flašica, etiketa, zatvarač, kutija u koju se zbirno pakuje, neka bude 10 dinara, ostaje 50 dinara

E vidiš tih 50 dinara je neka realna proizvodna cena za pola litra tog đubreta koje kupuješ. A iskreno šta možeš i da očekuješ da ti daju za manje od pola evra, razmisli i sam. Iskreno dobro je da ti se nisu ispišali u flašicu za te pare.

E sad idi plakni se jednu turu pa razmisli dobro kako ćete vi patriote da rešite srpski deficit

Izvini a zašto decu onda hraniš najjeftinijim uvoznim kroasanima koji su teško đubre puno aditiva i zašto koristiš jeftinu uvoznu kozmetiku koja je još gore đubre od najgore moguće smrdljive hemije koja postoji (kupljeno na buriće iz Indije)

Da ti pojasnim, pošto si slab sa matematikom

Ta tvoja tečnost od 165 dinara košta 137,5 dinara kada se odbije PDV
Trgovac na malo ima najmanje 20% koliko mu je dozvolio Vučić, kada se to odbije ostaje 114,5 dinara
Da kažemo da su uvoznik i trgovac na veliko ista firma, odnosno da je trgovac na malo kupio direktno od uvoznika
Neka uvoznik ima 15% a sigurno ima i više, kada i to odbijemo ostaje tačno 100 dinara.
Tu su i troškovi transporta, uvoza, recimo 10%, ostaje 90 dinara
Mora i proizvođač nešto da zaradi, neka bude 30%, ostaje 60 dinara
Flašica, etiketa, zatvarač, kutija u koju se zbirno pakuje, neka bude 10 dinara, ostaje 50 dinara

E vidiš tih 50 dinara je neka realna proizvodna cena za pola litra tog đubreta koje kupuješ. A iskreno šta možeš i da očekuješ da ti daju za manje od pola evra, razmisli i sam. Iskreno dobro je da ti se nisu ispišali u flašicu za te pare.

E sad idi plakni se jednu turu pa razmisli dobro kako ćete vi patriote da rešite srpski deficit

nema domacih bajo

jer ste proizvodnju unistili takvi kao ti tadic djilas vucic

imam izbor izmedju uvoznih skupljih i uvoznih jeftinijih i to je sve

napravi sam, nisi bangav u ruke

da te nije možda baba odgajila na fejk kroasanima iz Turske a i deda ti je usta ispirao sa vodicom iz Indije (odatle stiže ako nisi znao)

dal ti je palo napamet , da ljudi neki putuju , pa nisu kod kuce, idu u skolu, na posao , nisu pored sporeta nonstop da spremaju sta bi jeli ?

Zato postoje takvi proizvodi. Al ne postoje zahvaljujuci takvima kao sto si ti made in Serbia. Jer ti branis uvoznicki lobi i zelis totalnu propast Srbije.

Lupetanje, ne postoji više ni jedan evropski ili zapadni proizvođač TV ali Tihi bi da ponovo otvorimo EI da pravi CRT TV a da uvedemo carinu od 1000% na Kineze i Korejance.

U suštini nije on lud uopšte, lud sam ja što čitam njegova bulažnjenja i natežem se sa takvom osobom
Istina....mada tu su Philips i Blaupunkt koji i dalje proizvode televizore ali nisam bas siguran u cijem su vlasnistvu a i sklapaju se u Kini, Turskoj, Fililinima....

Jedini evropski proizvodjsc televizora koji je ibdalje u Evropskom vlasnistvu 100% i koji se proizvodi u Evropi je LOEVE i imaju vise nego smesan udeo na trzistu.

Ti i tebi slicni ste ukinuli carine kao zastitu domace proizvodnje ZARAD OBECANJA CLANSTVA TJ ULASKA SRBIJE U EU?

Evo prodje 25 godina od tada JESTE LI BLIZUUU?

Ni u najavi . Sta to znaci bajo moj?

Znaci da ste glupi , da nemate blage

A sto se tice suficita sa CEFTA - ma to je kap u moru ne znaic nista jer imamo ogroman deficit sa svima jer ne proizvodimo dovoljno

a ne proizvodimo jer se ne isplati

a ne isplati se jer nema carine kao elementa zastite domace proizvodnje

Evo posto je ocito da ne kapiras nista, da te pitam u kom periodu se najvise zidalo kuca u poslednjih 100 godina?

Odgovor to je period 70tih i 80tih godina proslog veka

Zasto? IMALO SE

A zasto se imalo? PA ZATO STO SE PROIZVODILO I IZVOZILO

ZATO

Da ne ulazim u vecinu stvari koje zaista lupas...ali ovde hocu da napomenem da je 70-80god Jugoslavija bila trziste od 20+ miliona stanovnika, pa je domaca prozivodjna imala smisla i mogli su da budu konkurentni, a sada imamo gomilu mini drzava gde nije moguce plasirati proizvod i parirati mnogo vecim proizvodjacima.

Zatvoriti granice ili uvesti rigorozne carine nista ne bi znacilo, jer svaka zemlja mora da ima izvoz da bi dolazila do svezeg priliva novca i/ili bila atraktivna za ulaganja.
Trenutno Srbija nije nista od toga....privlaci samo Kineze koji nas muzu na vise frontova, em nam pozajm pare po veoma sumnjivim kamamama, em dovedu svoje ljude da to odrade, i tako te pozajmljene pare opet odu nazad u Kinu...

Carine se ne uvode zbog ostajanja na evropskom putu. Ostajanje na evropskom putu zahteva da se odreknemo od Kosova. Da li to želimo? Moj utisak je da ulazak u EU još od Ohridskog nesporazuma više nije cilj nego je ostajanje na EU putu samo taktički potez kojim se kupuje vreme da nas ne bi zapad opet spopao. Po meni bolje je otvoreno reći da ne želimo u EU ako to znači odricanje od Kosova nego se i dalje praviti da idemo u EU.

Netačno. Svi Srbi beže u EU i to je mesto gde i Srbija treba da bude. Jer u protivnom, ako ostanemo van EU, svi Srbi će se odseliti a ovde će biti kolonija i deponija sa migrantima. Jel ti je bolje da Srbi žive na zapadu bez države ili da žive na zapadu sa državom?

A Kosovo je svakako izgubljeno. Za to se obrati Miloševiću, Tadiću i Vučiću. To je bio njihov zajednički projekat. Kad nešto prodaš svesno, vratiti se ne može. Ne treba živeti u deluzijama.

Secate li se kako nas je zapad decenijama ubedjivao kako treba da ukinemo sve carine , kako je to retrogradno stititi domacu proizvodnju ,kako je cilj da se svi ujedinjujemo , da nema granica, carina , taksi.

Kako svuda u svetu treba da vlada trzisna ekonomija bez carina i ostalih nameta.

I bi tako ubedise nas. Mi ukinusmo zastitu domace privrede i mnoge svoje privrednike i proizvodjace gurnusmo u propast.

U medjuvremenu na istoku se pojavila jedna drzava koja je krenula da radi marljivo i vredno po pravilima trzisne ekonomije.

Krenuli su da nude jednako kvalitetnu robu kao zapadnu ili cak i kvalitetniju ali po daleko nizim cenama.

I sta je Donald Tramp uradio?

Pa upravo ono sto je nama govorio da treba da ukinemo sve do kraja.

Uveli su carine .

Znaci na svetu nema licemernijih pokvarenijih i vise dvolicnih ljudi od njih. Uvek imaju jedna pravila za sebe kad im je u interesu nesto ,a druga kad im nije za sve ostale.

Zasto Srbija onda ne uvede carine svima i ne zastiti domacu proizvodnju kao sto smo je stitili u proslosti kada sama EU i Amerika RADE UPRAVO TO ISTO kada su interesi njihovih proizvodjaca ugrozeni?

Pravila igre postavljaju i menjaju veliki, ne mali. Mali se prilagođavaju.

Nismo mi propali zbog carina, već zbog loših lidera i korupcije.

Država koja je puna prirodnih bogadstava, umesto da razvija svoju poljoprivredu, sistemski je uništava da bi postala zatrovana rudarska kolonija i deponija. Jel to tebi ima utemeljenje u zdravoj logici? Naravno da nema. Ali ima u koruptivnoj.

Pravila igre postavljaju i menjaju veliki, ne mali. Mali se prilagođavaju.

Nismo mi propali zbog carina, već zbog loših lidera i korupcije.

Država koja je puna prirodnih bogadstava, umesto da razvija svoju poljoprivredu, sistemski je uništava da bi postala zatrovana rudarska kolonija i deponija. Jel to tebi ima utemeljenje u zdravoj logici? Naravno da nema. Ali ima u koruptivnoj.

danas je kina uvela 78% carina americi na uvoz fiber optike

stite svoje trziste

tako rade pametni a glupi ukidaju carine i sami sebi skacu u usta

Ja smatram da sve sto se moze proizvoditi u Srbiji i proizvodi se u SRbiji treba biti zasticeno carinama od 50-100%

Trampove mere

danas je kina uvela 78% carina americi na uvoz fiber optike

stite svoje trziste

tako rade pametni a glupi ukidaju carine i sami sebi skacu u usta

Carine su zanimacija za velike igrače. Mali ne mogu tako da se zaštite, mogu samo da se izoluju i propadnu.

Ja smatram da sve sto se moze proizvoditi u Srbiji i proizvodi se u SRbiji treba biti zasticeno carinama od 50-100%

To je i problem, jer se u Srbiji ništa ne proizvodi. U YU se sve proizvodilo ali su ovi tvoji odlučili da se sve uništi, pokrade i privatizuje pa sad zavisimo od uvoza. I onda hoćeš da stavljaš carine na nešto od čega živiš.

Šta reći za režim koji za 18 milijarde evra ne otvori cirka 3 fabrike već to utroši u besmisleni Expo projekat, samo zato što na njemu može da se masno klepa. Tako da je jasno da ovde nikog ne interesuje razvoj privrede već isključivo bogaćenje na grbači naroda.

Back