Zašto je Tramp uveo carine

Zasto se bolje zivelo u komunizmu nego danas ? Zasto nezaposlenosti skoro da nije bilo?

Razlog - zastita domace proizvodnje carinama ogromnim.

Nista sto je Jugoslavija proizvodila se nije moglo uvesti

Nije bilo spanske prsute, danske GMO svinjetine, GMO govedine iz Brazila, vec samo domace bajo prirodno hranjeno

Zato su svi obori bili puni i svaka kuca na selu je imala stoku jer je bila i dobra cena i garantovan otkup.

Danas zbog toga sto nema zastite domace proizvodnje sve nase fabrike su propale , poljoprivreda takodje a trziste nam preuzeli neprijatelji i okupatori koji su nas bombardovali 1999te i koji nas i dan danas okupiraju.

Mi kao ne smemo da uvodimo carine i stitimo nase , a oni smeju da stite svoje i uvode carine prema svima drugima sa kojima ne mogu da se takmice u postenoj trzisnoj utakmici?

Zar to nije vrhunac zapadne pokvarenosti i bezobrazluka?
Zbog odlaska oko 5 miliona nezaposlenih Jugoslovena na zapad. To si zaboravio kako je Tito genije potpisao sporazum sa Vili Brantom. U mom kraju skoro svaka kuća imala nekoga u vreme Jugoslavije koji je radio na zapadu.

O kojim carinama KONKRETNO pričaš,
konkretno ko je uveo carine i kolike se

Carinama maše i preti samo Tramp a ako se ne varam ti si se baš radovao kada je pobedio.

On mukica misli da će nešto uraditi carinama i uništava sopstvenu ekonomiju

Ko je to još uveo carine, navedi konkretno ili ćuti

Udeo poljoprivrede u ukupnom BDP-u Srbije

1995.- 20.5%
2005.- 16,6 %
2024.- 3,15 % ????

Razlozi:

2007 – CEFTA (region, bez carina).
2009–2013 – SSP sa EU (bescarinski uvoz EU hrane i industrije).
2010+ – sporazum sa Turskom i proširenja sa Rusijom/Evroazijom.

Svi od nas imaju daleko vise subvencije samim tim mi nismo konkurentni i nasa poljoprivreda i pored toga sto imamo najbolje uslove za kvalitet nestaje i propada.

Poslednja izmena:
Zbog odlaska oko 5 miliona nezaposlenih Jugoslovena na zapad. To si zaboravio kako je Tito genije potpisao sporazum sa Vili Brantom. U mom kraju skoro svaka kuća imala nekoga u vreme Jugoslavije koji je radio na zapadu.

A sta sam ja imao sto je moj neki dalji rodjak otisao u Francusku da zivi i radi? Kilo kafe jednom u 5 godina

Daj ne lupetaj gluposti. Veze nemas

Carine kao instrument domace zastite - zato.

zato se imalo zato se lepo zivelo

SAMO SE DOMACE TROSILO!

Vino , rakija, pivo, meso, mleko, hleb - nista se nije uvozilo bajo! NISTA!

EI Nis imao 10.000 zaposlenih a koliko ima sada ? 0

A sto?

Pa zato sto si samo EI Nis televizor i mogao da kupis. Toshiba licenca pa udri domaci radnik strana tehnologija i tako stitis svoje trziste i narod lepo zivi .

Pa mi smo potpuno unistili domacu hemijsku industriju ukidanjem carina. Npr Nevena Leskovac. Merima Krusevac. Gde su sada te firme? Unistene konkurencijom sa zapada.

A sta ti je falilo sto si se kupao samponom od koprive prirodnim iz Nevene u odnosu na ovaj Palmolive sa grudvicama od mravojedove zadjnice koje sad koristis?

Udeo poljoprivrede u ukupnom BDP-u Srbije

1995.- 20.5%
2005.- 16,6 %
2024.- 3,15 % ????

Razlozi:

2007 – CEFTA (region, bez carina).

2009–2013 – SSP sa EU (bescarinski uvoz EU hrane i industrije).
2010+ – sporazum sa Turskom i proširenja sa Rusijom/Evroazijom.

Proveri koliki je naš uvoz a koliki izvoz u CEFTA zemlje

Proveri koliko smo im konkretno hrane izvezli a koliko uvezli

Posle nastavi da lupetaš, samo molim te prvo proveri pa nam javi šta si pronašao

Proveri koliki je naš uvoz a koliki izvoz u CEFTA zemlje

Proveri koliko smo im konkretno hrane izvezli a koliko uvezli

Posle nastavi da lupetaš, samo molim te prvo proveri pa nam javi šta si pronašao

Statistika tj matematika je egzaktna nauka tako da demantuje tvoje blokaderske gluposti i nebuloze

Ako ne verujes procentima reci cu ti da je nekada kod mene u selu SVAKA bukvalno SVAKA kuca imala kravu. Makar jednu a neki i po 10-20 komada.

Danas nema niko. A znas sto? Pa ne isplati se . Nismo konkurentni jer ste genijalci kao ti ukinuli carine i unistili time domacu proizvodnju. Sad ti ljudi koji su hranili porodice i zidali kuce od poljoprivrede voze kamione po EU jer ste im unistili zivote.

Al kad bolje razmislim, sa vama tako glupima na vlasti , dobro smo i zivi.

Vi mozga nemate da vodite ni trafiku a kamoli drzavu.

Domaca proizvodnja se sa vama takvima gasi a narod zbog nedostatka posla odlazi u pecalbu.

Vi blokaderi DSovci zutaci i SNSovci ste uzrok te nase propasti. Totalno ste nesposobni da vodite drzavu . Nemate pojma.

....

A sta ti je falilo sto si se kupao samponom od koprive prirodnim iz Nevene u odnosu na ovaj Palmolive sa grudvicama od mravojedove zadjnice koje sad koristis?

Pre sat vremena si se ovde hvalio da koristiš najjeftinije ovakvo đubre da ispiraš usta i da si baš srećan što je navodno pojeftinilo

Što ne spremiš prirodni tonik od lekovitog bilja sa Golije nego kupuješ najjeftiniju i najogoru brlju od inostrane hemije i to trpaš u sebe

Statistika tj matematika je egzaktna nauka tako da demantuje tvoje blokaderske gluposti i nebuloze

Ako ne verujes procentima reci cu ti da je nekada kod mene u selu SVAKA bukvalno SVAKA kuca imala kravu. Makar jednu a neki i po 10-20 komada.

Danas nema niko. A znas sto? Pa ne isplati se . Nismo konkurentni jer ste genijalci kao ti ukinuli carine i unistili time domacu proizvodnju. Sad ti ljudi koji su hranili porodice i zidali kuce od poljoprivrede voze kamione po EU jer ste im unistili zivote.

I šta kaže statistika koliko uvozimo a koliko izvozimo u CEFTA

evo verujem statistici još nam samo pokaži brojeve

A sta sam ja imao sto je moj neki dalji rodjak otisao u Francusku da zivi i radi? Kilo kafe jednom u 5 godina

SAMO SE DOMACE TROSILO!

A sto?

Pa zato sto si samo EI Nis televizor i mogao da kupis. Toshiba licenca pa udri domaci radnik strana tehnologija i tako stitis svoje trziste i narod lepo zivi .

Pa mi smo potpuno unistili domacu hemijsku industriju ukidanjem carina. Npr Nevena Leskovac. Merima Krusevac. Gde su sada te firme? Unistene konkurencijom sa zapada.

Jedini koji lupeta gluposti si ti. 70% nekretnina u mom kraju je izgradjeno novcem iz inostranstva neznalice komunistička a i dan danas najviše nekretnina u Požarevcu i okolini kupuju Gastarbajteri. Lupetaš kao pravi pravcati udbin radikal. Da išta znaš u životu da radiš i da si konkurentan na tržištu ne bi bio danas takav narednjački Ćaci kakav jesi. Domaće firme su propale zbog domaćeg lopovluka i crvenih alavih i nestručnih ****** koje su odlučivale. Nije ti zapad kriv jer genijalci iz Kragujevca nisu mogli da naprave pristojan auto nikada. Nije ti zapad kriv što FAP nije znao da napravi pouzdan menjač za kamion a ni motor. Nego pakovali Mercedes i Štajer u lim qurčevog kvaliteta i to nazivali kamionom. Nije zapad kriv što su pravljene šasije od 4-5 milimetara debljine metala umesto 8mm. Za sve to su krive neznalice poput tebe koje bistre samo politiku i nadaju se novcu sa neba a pritom ne znate vola za rep da uhvatite.

Poslednja izmena:

Ti i tebi slicni ste ukinuli carine kao zastitu domace proizvodnje ZARAD OBECANJA CLANSTVA TJ ULASKA SRBIJE U EU?

Evo prodje 25 godina od tada JESTE LI BLIZUUU?

Ni u najavi . Sta to znaci bajo moj?

Znaci da ste glupi , da nemate blage

A sto se tice suficita sa CEFTA - ma to je kap u moru ne znaic nista jer imamo ogroman deficit sa svima jer ne proizvodimo dovoljno

a ne proizvodimo jer se ne isplati

a ne isplati se jer nema carine kao elementa zastite domace proizvodnje

Evo posto je ocito da ne kapiras nista, da te pitam u kom periodu se najvise zidalo kuca u poslednjih 100 godina?

Odgovor to je period 70tih i 80tih godina proslog veka

Zasto? IMALO SE

A zasto se imalo? PA ZATO STO SE PROIZVODILO I IZVOZILO

ZATO

Jedini koji lupeta gluposti si ti. 70% nekretnina u mom kraju je izgradjeno novcem iz inostranstva neznalice komunistička a i dan danas najviše nekretnina u Požarevcu i okolini kupuju Gastarbajteri. Lupetaš kao pravi pravcati udbin radikal. Da išta znaš u životu da radiš i da si konkurentan na tržištu ne bi bio danas takav narednjački Ćaci kakav jesi. Domaće firme su propale zbog domaćeg lopovluka i crvenih alavih i nestručnih ****** koje su odlučivale. Nije ti zapad kriv jer genijalci iz Kragujevca nisu mogli da naprave pristojan auto nikada. Nije ti zapad kriv što FAP nije znao da napravi pouzdan menjač za kamion a ni motor. Nego pakovali Mercedes i Štajer u lim qurčevog kvaliteta i to nazivali kamionom. Nije zapad kriv što su pravljene šasije od 4-5 milimetara debljine metala umesto 8mm. Za sve to su krive neznalice poput tebe koje bistre samo politiku i nadaju se novcu sa neba a pritom ne znate vola za rep da uhvatite.

to su nebuloze

90% nekretnina u mom kraju je izgradjeno kreditima i novce gradjana koji su ziveli i radili u svojoj zemlji u svom rodnom mestu

kakva crna dijaspora

Oni ko slonovi tu sagrade kucu sa lavovima tigrovima radi kurcenja, i grobnicu da ih sahrane a cim umru deca to prodaju za bud zasto koliko mogu da uzmu i tu je kraj

znas li ti blokadercicu, da Srbija i ako je prebogata sumom UVOZI CACKALICE

U prodaji nemas cackalica Made in Serbia

Koliko sam vidjao samo imamo ove neke iz Italije Stiletto ili kako se vec zovu.

Pa jel to tebi normalno?

Pa zar te nije makar malo sramota?

Nekada smo znali proizvesti cackalice a danas kao ne znamo ?

Koja je to filozofija ?

Ti i tebi slicni ste ukinuli carine kao zastitu domace proizvodnje ZARAD OBECANJA CLANSTVA TJ ULASKA SRBIJE U EU?

Evo prodje 25 godina od tada JESTE LI BLIZUUU?

Ni u najavi . Sta to znaci bajo moj?

Znaci da ste glupi , da nemate blage

A sto se tice suficita sa CEFTA - ma to je kap u moru ne znaic nista jer imamo ogroman deficit sa svima jer ne proizvodimo dovoljno

a ne proizvodimo jer se ne isplati

a ne isplati se jer nema carine kao elementa zastite domace proizvodnje

Evo posto je ocito da ne kapiras nista, da te pitam u kom periodu se najvise zidalo kuca u poslednjih 100 godina?

Odgovor to je period 70tih i 80tih godina proslog veka

Zasto? IMALO SE

A zasto se imalo? PA ZATO STO SE PROIZVODILO I IZVOZILO

ZATO

Izvini, da li si pismen, umeš li da čitaš ili te muči latinica

Ako misliš da je diskusija to što izbaciješ gomilu gluposti u svakom komentaru i očekuješ ne znam ni ja šta, moram da ti kažem da si u teškoj zabludi

Dakle, zašto ne odgovoriš na jednostavno pitanje, šta je problem

- rekao si da nam CEFTA ugovor uništava poljoprivredu i da je štetan za zemlju
- ja sam te pitao da to dokažeš i postaviš ovde brojeve koliko uvozimo a koliko izvozimo u CEFTA zemlje
- dodatno pitao sam te koliki nam je izvoz hrane u CEFTA zemlje

Ti već treći put izbegavaš odgovor, u čemu je problem

Dakle da čujemo odgovor

to su nebuloze

90% nekretnina u mom kraju je izgradjeno kreditima i novce gradjana koji su ziveli i radili u svojoj zemlji u svom rodnom mestu

kakva crna dijaspora

Oni ko slonovi tu sagrade kucu sa lavovima tigrovima radi kurcenja, i grobnicu da ih sahrane a cim umru deca to prodaju za bud zasto koliko mogu da uzmu i tu je kraj
Nebuloza je da si u isto vreme Srbin i komunista. Dobar deo juge je živeo od zapada. Sve što smo pokušali da napravimo kopirali smo uz licencu sa zapada. Da nije bilo zapada u Jugoslaviji bi pasli travu. Od termoelektrani, preko fabrika motora, traktora, kamiona, automobila, elektromotora, bambi keksa i još stotina stvari sve poreklom sa zapada. Jugoslavija je za vreme svog postojanja bila Druga investicija zapada posle Zapadne Nemačke. Dobili smo više para i tehnologije posle drugog svetskog rata sa zapada nego jedna Italija ili Francuska. Tvoj je problem što nemaš pojma da je "naš" 533 u stvari Engleski Ferguson, Da je naš Fića Italijanski, da je stojadin u stvari fiat 128, da je Fap pola komponenti imao od Mercedesa, da se TAM pravio po Nemačkoj licenci, da je Sever Subotica dobila sve od Simensa. Ti to ne znaš jer si nepismen i neobrazovani komunista i Ćaci. Bambi Keks to jest popularna plazma je Italijanski plazmon. I dan danas se plazma izvozi kao "Lane" na zapad jer su nas Italijani tužili za plagijat. I plazma jeste loš plagijat Italijanskog Plazmona. Sve to ti ne znaš i nemaš pojma o životu. Mogu do sutra da ti nabrajam šta je Juga sve dobila dzabe od zapada a na kraju opet ekonomski propala zbog neznanja i lopovluka komunista i udbaša.

Izvini, da li si pismen, umeš li da čitaš ili te muči latinica

Ako misliš da je diskusija to što izbaciješ gomilu gluposti u svakom komentaru i očekuješ ne znam ni ja šta, moram da ti kažem da si u teškoj zabludi

Dakle, zašto ne odgovoriš na jednostavno pitanje, šta je problem

- rekao si da nam CEFTA ugovor uništava poljoprivredu i da je štetan za zemlju
- ja sam te pitao da to dokažeš i postaviš ovde brojeve koliko uvozimo a koliko izvozimo u CEFTA zemlje
- dodatno pitao sam te koliki nam je izvoz hrane u CEFTA zemlje

Ti već treći put izbegavaš odgovor, u čemu je problem

Dakle da čujemo odgovor

a jesi cuo ti za izreku jedna lasta ne cini prolece ?

Da bi ekonomija jedne drzave bila uspesna , mora se vise izvoziti nego uvoziti. A ne mozes izvoziti vise nego sto uvozis AKO NE PROIZVODIS.

A kad ukines zastitu domace privrede i ono proizvodnje sto si imao VISE NEMAS

To bi i najgluplji trebali da shvate.

znas li ti blokadercicu, da Srbija i ako je prebogata sumom UVOZI CACKALICE

U prodaji nemas cackalica Made in Serbia

Koliko sam vidjao samo imamo ove neke iz Italije Stiletto ili kako se vec zovu.

Pa jel to tebi normalno?

Pa zar te nije makar malo sramota?

Nekada smo znali proizvesti cackalice a danas kao ne znamo ?

Koja je to filozofija ?

Mene nije sramota ni malo

moja firma trenutno izvozi oko 70% ukupnog godišnjeg prometa, bilo je godina kada je to bilo i 90%

Dakle ja zarađujem za ovu zemlju a šta si ti konkretno uradio, da li si ikada išta prodao u inostranstvu i naplatio to legalno kroz izvozni posao (šverc se ne računa). Inače izvozio sam na tri kontinenta i jedino u Kinu nikada ništa izvezao nisam i ne znam kada će tako nešto uopšte biti moguće (sem te pileće nogice sa kojima ne radim i to vino što ti predsednik obećava).

SAMO SE DOMACE TROSILO!

A sto?

Pa da, i uvoz računara bio zabranjen. Zato što smo imali domaću industriju računara, Galaksija, Pekom, Orao...krš do krša. Dobro, sad imamo autoindustriju.:lol:

a jesi cuo ti za izreku jedna lasta ne cini prolece ?

Da bi ekonomija jedne drzave bila uspesna , mora se vise izvoziti nego uvoziti. A ne mozes izvoziti vise nego sto uvozis AKO NE PROIZVODIS.

A kad ukines zastitu domace privrede i ono proizvodnje sto si imao VISE NEMAS

To bi i najgluplji trebali da shvate.

Pošto to kriješ kao zmija noge, jer ti ne ide u prilog samo da konstatujemo da u CEFTA izvozimo TRI PUTA VIŠE NEGO ŠTO UVOZIMO

Dodatno ako se pogleda EU + CEFTA nama je tu spoljnotrgovinski bilans skoro na nuli, izjednačen je izvoz i uvoz i to je praktično tri četvrtine naše ekonomije

https://europa.rs/trade/?lang=en

Mi kao ne smemo da uvodimo carine i stitimo nase , a oni smeju da stite svoje i uvode carine prema svima drugima sa kojima ne mogu da se takmice u postenoj trzisnoj utakmici?
postenje? ti si u pravu sto se tice teme , samo tvoja crveno-crna koalicija je vec unistila srbiju, kasno marko na kosovo stize, letecim aljek siftarovim automobilom
i kosovo i eu, i za inat idemo u eu, rece aljek, i plus cemo da letimo letecim taksijima, treba jos da nam se strovali metro kao nadstresnica

Pošto to kriješ kao zmija noge, jer ti ne ide u prilog samo da konstatujemo da u CEFTA izvozimo TRI PUTA VIŠE NEGO ŠTO UVOZIMO

Dodatno ako se pogleda EU + CEFTA nama je tu spoljnotrgovinski bilans skoro na nuli, izjednačen je izvoz i uvoz i to je praktično tri četvrtine naše ekonomije

https://europa.rs/trade/?lang=en

Bajo onda da uvedemo carine na EU robu a da ostavimo za CEFTA moze tako?

Jer trgovinski deficit nam je svake godine preko 10 milijardi evra

Znaci svake godine mora da se zaduzimo 10 milijardi da bi smo kupovali tu robu iz inostranstva.

Sta mislis jos koliko to moze godina tako da se tera?

Jer niko nece da ti da robu bez para tj evra dolara zlata srebra

Ocito da nisi savladao elementarne stvari ekonomije a to je da se ne moze dugorocno vise trositi nego sto se prihoduje i da je to put u propast.

Spoljnotrgovinski deficit Srbije za godinu dana uvećan 19,9 odsto​

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za celu 2024. iznosila je 68,19 milijardi evra, uz rast od 4,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvoz robe, izražen u evrima, imao je vrednost od 29.162,1 miliona, što je činilo rast od 1,8 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Uvoz robe imao je vrednost od 39.027,5 miliona, što predstavlja povećanje od 5,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Deficit iznosi 9,86 milijardi evra, što je povećanje od 19,9 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Elektroindustrija Niš poslednja na svetu otkrila televizor u boji.🤣🤣🤣🤣

vidi kako vi evrofanatici uspesno vodite ekonomiju sa sadasnjim merama

robna razmena iznosila 17,58 milijardi evra

Spoljnotrgovinski deficit za prva tri meseca ove godine uvećan 52,8 odsto​

https://biznis.rs/vesti/spoljnotrgovinski-deficit-za-prva-tri-meseca-ove-godine-uvecan-528-odsto/

Za 3 meseca prva 2025 deficit je skoro 3 milijarde.

Znaci fali nam milijarda dolara evra mesecno da bi odrzali sadasnji nivo spoljnotrgovinske razmene

A posle kukate sto raste spoljni dug

Pa zbog vas takvih glupih i raste. Jer ne kapirate da se mora vise proizvoditi i izvoziti da bi se dobro zivelo i da ne moze drugacije.

Ne moze da se zasniva ekonomija na pekarama trafikama i kladionicama kao kod vas.

Back