• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Zašto je bog stvorio sve a ne boginja?

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
11.116
Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?
Koje boginje?
Slušala sam neku profesorku pre koju godinu koja je forsirala boginju Zemlju, majku, tandara-mandara... I stvarno to zvuči nekako zanimljivo, unosi te u priču da je matrijarhat bio pre patrijarhata, ok, možda i tako to... ali... za nekog ko je vaspitan u određenom maniru, to je bilo... naivno, ne mogu reći smešno, ali.. znaš ono kad ti se predstavlja neka teorija zavere, i simpatična je, ali ne možeš do kraja da je uzmeš za ozbiljno?
Znala je... osetila je za potrebno da mi se osveti u jednoj email prepisci oko mog nekog rada. Napljuva me jedna učena žena kao niko pre i posle nje. :zcepanje:
 

migrant

Ističe se
Poruka
2.500
Koje boginje?
Slušala sam neku profesorku pre koju godinu koja je forsirala boginju Zemlju, majku, tandara-mandara... I stvarno to zvuči nekako zanimljivo, unosi te u priču da je matrijarhat bio pre patrijarhata i tako to... ali... za nekog ko je vaspitan u određenom maniru, to je bilo... naivno, ne mogu reći smešno, ali.. znaš ono kad ti se predstavlja neka teorija zavere, i simpatična je, ali ne možeš do kraja da je uzmeš za ozbiljno?

patrijarhat, matrijarhat...šta je po merilu čoveka, žene, ispravnije ?
 

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
63.411
koja su 'pravila' službe biblije ?

Рецимо, Десет Божјих заповједи

1663606873676.jpeg


Мада, мислим да је Мита хтио рић да све одговоре на сва питања у вези Бога и Библије имаш написане у Библији.

Па тако и на ово твоје питање тамо постоји одговор.
 

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
11.116
patrijarhat, matrijarhat...šta je po merilu čoveka, žene, ispravnije ?
Ne znam, ja to nisam otvoreno osporavala mada sam otvoreno bila vernik, hrišćanin. Htela sam na jedan kulturan način da budem mimo priče, to mi na pojedinim odsecima možemo sebi da dozvolimo... Dakle, ne mogu kompletno da se primim na priče koje su mi tek interesantne. Živim po onome kako sam vaspitana, kako sam samu sebe pronalazila tokom života i kako sam otkrila da mi je najjednostavnije da percipiram stvari.
Ako izuzmemo boginje iz mnogobožačkih društava, ne postoje nikakve boginje. Ne postoje ni bogovi, postoji JEDAN, i piše se velikim slovom jer je jedini, a ima mnogih koji su u mnogobožačkim kulturama imenovani... pa sad, šta su zapravo, u to ne ulazim.
 

4thman

Poznat
Poruka
7.368
Nije pitanje rodnosti i opredeljenja ka polu nego čisto filozofsko(teozofsko) pitanje

Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?

i na kraju, ko su Boginje a ko je Bog ?
Sila stvaranja stvara. A sila rastvaranja menja i uništava.

Bog, boginja ili kako to zoveš je samo stvorio tu silu materijalnog i nematerijalnog shvatanja - energiju, frekvencije i vibracije...

Religije samo to personifikuju kroz učitelje, proroke i predstavnike pre svega zato što služe i vode ljude. Od ljudi za ljude...

I bi svetlost...
 

Prilozi

  • Screenshot_20220919-194343_Chrome.jpg
    Screenshot_20220919-194343_Chrome.jpg
    112,1 KB · Pregleda: 2

migrant

Ističe se
Poruka
2.500
Bog: Otac i Sin i Sveti Duh!
Po tome shvatamo da Bog nije biće koje nalikuje na bilo koga od nas, ne treba da se trudimo da Ga zamišljamo, materijalizujemo, mi nalikujemo na Njega, što je i lako razumeti: Roditelji ne liče na svoju decu, nego deca liče na svoje roditelje, više ili manje.
Boginja: Majka i Ćerka i Sveta Duhinja

?
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.