• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Zašto je bog stvorio sve a ne boginja?

louiskrstic

Domaćin
Poruka
3.076
Nije pitanje rodnosti i opredeljenja ka polu nego čisto filozofsko(teozofsko) pitanje

Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?

i na kraju, ko su Boginje a ko je Bog ?
Reč Bog (Kreator) nama je imenica muškog roda pa smo prihvatili da je Kreator (Bog) muškog pola. Istina je da Za Biće koje je kreiralo sve trebamo koristiti reč TO ili ONO jer je TO Biće bez ikakvog pola - niti je muško niti žemsko. Duhovno je Biće.
Ovo ti odmah kaže da nema ni Boga niti Boginje već Bića koje je kreiralo a duhovne je prirode što znači da ONO postoji u svetovima čiste svesti, ljubavi, inteligencije, moći i ostalih atributa.
TO Biće ne egzistira u svetovima nižeg pola kreacije koji sudualne prirode a načinjeni su od materije, energije, prostora i vremena - iako su ova dva poslenja iluzorne prirode ipak su neophodni da bi naš um mogao skladištiti događaje u svojoj linearnoj memoriji.
Mi kao Bića jesmo duhovne prirode (Duše) i jesmo kreirani po ugledu na TO Biće koje je ujedno Osnovni Uzrok, jer i mi imamo sve osobine kao ONO (TO) Biće ali naše osobine ili kvaliteti su samo u potencijalnom stanju pa ih iskustveno u nižim svetovima trebamo aktivirati i realizovati te ih podići do nivoa kakvim su i kod Bića koje je Osnovni Uzrok.
Otuda, najlakše je koristiti reč Bog a znati da je Taj Kreator svega bez pola (ni muško niti žensko).
 

louiskrstic

Domaćin
Poruka
3.076
Bog (Otac), Sveti Duh i Sin - šta su oni?
Bog je Kreator (bez pola, niti muško ni žensko.
Sveti Duh je sama suština života za koju postoji nekoliko desetina naziva a ovde ja poznata kao Reč ili Glas Boga. Ovom suštinom tačnije tim talasnim kretanjem te duhovne suštine kreirano je sve što je kreirano i to iz nje same. Ova suština ili Duh Sveti izliva se iz samog Srca Kreatora i prožima sve svetove i univerzuma.
Sin Božji je svaka Duša, ono što mi jesmo, koja posle stotine hiljada inkarnacija uspe dosegnuti stanje svesti poznato kao Bog-Svest. Svaka Duša sa ovim dosegnućem je Sin Božji i to kaže da je to konačni cilj svakog od nas kao Duše a mi kao Duša naizmenično inkarniramo u telu žene i telu muškarca posle svakih nekoliko života.
Po jedna Duša sa tako visokim stanjem svesti uvek je bila u ovom svetu pa je i danas prisutna jer bez prisustva takve jedne realizovane Duše opstanak ovih svetova biva doveden u pitanje a sa time i naš opstanak kao i naš duhovni napredak - ekspanzija svesti i kapaciteta ljubavi.
 

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
25.028
Nije pitanje rodnosti i opredeljenja ka polu nego čisto filozofsko(teozofsko) pitanje

Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?

i na kraju, ko su Boginje a ko je Bog ?

Божица није имала времена да ствара јер је стварала Божиће .. прала Боићима .. хранила Божиће....

, а Бож је имао времена је да створи место за Божици и Божиће ...

са форума Религија
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.