Zašto je bog stvorio sve a ne boginja?

Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?
Koje boginje?
Slušala sam neku profesorku pre koju godinu koja je forsirala boginju Zemlju, majku, tandara-mandara... I stvarno to zvuči nekako zanimljivo, unosi te u priču da je matrijarhat bio pre patrijarhata, ok, možda i tako to... ali... za nekog ko je vaspitan u određenom maniru, to je bilo... naivno, ne mogu reći smešno, ali.. znaš ono kad ti se predstavlja neka teorija zavere, i simpatična je, ali ne možeš do kraja da je uzmeš za ozbiljno?
Znala je... osetila je za potrebno da mi se osveti u jednoj email prepisci oko mog nekog rada. Napljuva me jedna učena žena kao niko pre i posle nje. :zcepanje:
 
Koje boginje?
Slušala sam neku profesorku pre koju godinu koja je forsirala boginju Zemlju, majku, tandara-mandara... I stvarno to zvuči nekako zanimljivo, unosi te u priču da je matrijarhat bio pre patrijarhata i tako to... ali... za nekog ko je vaspitan u određenom maniru, to je bilo... naivno, ne mogu reći smešno, ali.. znaš ono kad ti se predstavlja neka teorija zavere, i simpatična je, ali ne možeš do kraja da je uzmeš za ozbiljno?

patrijarhat, matrijarhat...šta je po merilu čoveka, žene, ispravnije ?
 
koja su 'pravila' službe biblije ?

Рецимо, Десет Божјих заповједи

1663606873676.jpeg


Мада, мислим да је Мита хтио рић да све одговоре на сва питања у вези Бога и Библије имаш написане у Библији.

Па тако и на ово твоје питање тамо постоји одговор.
 
patrijarhat, matrijarhat...šta je po merilu čoveka, žene, ispravnije ?
Ne znam, ja to nisam otvoreno osporavala mada sam otvoreno bila vernik, hrišćanin. Htela sam na jedan kulturan način da budem mimo priče, to mi na pojedinim odsecima možemo sebi da dozvolimo... Dakle, ne mogu kompletno da se primim na priče koje su mi tek interesantne. Živim po onome kako sam vaspitana, kako sam samu sebe pronalazila tokom života i kako sam otkrila da mi je najjednostavnije da percipiram stvari.
Ako izuzmemo boginje iz mnogobožačkih društava, ne postoje nikakve boginje. Ne postoje ni bogovi, postoji JEDAN, i piše se velikim slovom jer je jedini, a ima mnogih koji su u mnogobožačkim kulturama imenovani... pa sad, šta su zapravo, u to ne ulazim.
 
Nije pitanje rodnosti i opredeljenja ka polu nego čisto filozofsko(teozofsko) pitanje

Da li bog ima više kompentencije da stvara nego boginja ?

i na kraju, ko su Boginje a ko je Bog ?
Sila stvaranja stvara. A sila rastvaranja menja i uništava.

Bog, boginja ili kako to zoveš je samo stvorio tu silu materijalnog i nematerijalnog shvatanja - energiju, frekvencije i vibracije...

Religije samo to personifikuju kroz učitelje, proroke i predstavnike pre svega zato što služe i vode ljude. Od ljudi za ljude...

I bi svetlost...
 

Prilozi

  • Screenshot_20220919-194343_Chrome.jpg
    Screenshot_20220919-194343_Chrome.jpg
    112,1 KB · Pregleda: 2
Bog: Otac i Sin i Sveti Duh!
Po tome shvatamo da Bog nije biće koje nalikuje na bilo koga od nas, ne treba da se trudimo da Ga zamišljamo, materijalizujemo, mi nalikujemo na Njega, što je i lako razumeti: Roditelji ne liče na svoju decu, nego deca liče na svoje roditelje, više ili manje.
Boginja: Majka i Ćerka i Sveta Duhinja

?
 

Back
Top