Zašto je Bog izbacio Adama i Evu iz Raja?

Onda ne razumeš kako naučni svet funkcioniše.
Što se tiče Kita Mura njegov rad po pitanju Islama je kritikovan i stavovi izraženi u njegovim radovima su identfikovani kao smešne tvrdnje i pareidolija koja podržava beskorisna sujeverja.

Dakle, osim nečijih stavova koji nisu prošli naučno testiranje, nemaš naučni dokaz da je Kuran delo bilo kog boga.
Šta kaže, recimo Enciklopedija Britanika, čiji je sadržaj među najpouzdanijim na svetu?

cekaj malo brate....nisu zapadni naucnici jedini faktor za mjerilo istine.

MI imamo masa knjiga koji daju dokaze da je Kuran od boga....ne samo to nego svi mi licno mozemo da provjeravamo dokaze i dobijemo sliku pred sobom o tezini tih dokaza, i da to zaista upucuje da knjiga dolazi od Boga, tako da nama naucnici sa zapada nisu absolutno ni jedne sekunde potrebni u validaciji Kuranskih dokaza, mi imamo svoje experte u tom polju i cak sta vise svaki musliman moze da licno istrazuje te dokaze a ne da ovisi o drugima.

Dakle, osim nečijih stavova koji nisu prošli naučno testiranje, nemaš naučni dokaz da je Kuran delo bilo kog boga.

ja sam evo licno istrazivac naucnih cuda u Kuranu, koji ukazuju da je Kuran od Boga, tako da meni absolutno nisu potrebni ikakvih naucnici sa zapada da mi kazu o Kuranu kad ja daleko bolje poznajem od njih taj isti Kuran....a kako i nebi kad preko 30 godina izucajem islam.

cekaj malo brate....nisu zapadni naucnici jedini faktor za mjerilo istine.

MI imamo masa knjiga koji daju dokaze da je Kuran od boga....ne samo to nego svi mi licno mozemo da provjeravamo dokaze i dobijemo sliku pred sobom o tezini tih dokaza, i da to zaista upucuje da knjiga dolazi od Boga, tako da nama naucnici sa zapada nisu absolutno ni jedne sekunde potrebni u validaciji Kuranskih dokaza, mi imamo svoje experte u tom polju i cak sta vise svaki musliman moze da licno istrazuje te dokaze a ne da ovisi o drugima.
Ja ti opet kažem...naučna studija ili je rekla-kazala.
Ciganin koji hvali svoga konja.
Mogu recezenti da budu i iz Japana, Kine, Indije. Ne moraju zapadni.

Problem je što ti veruješ šta ti je srcu drago i ne nastupaš kritički.

Da nastupaš, znao bi i da je Galen opisivao 4 stadijuma razvoja embriona.
Pa bi poštedeo forum propagandno-apologetskih videa (valjda).

Jednostavno, nisi se pokazao kao kompetentan, bez obzira što si ubeđen da jesi.

Ne razmišljaš logički, kritički i baš loše radiš proveru informacija.

Što nas vraća na pitanje, da li to radiš zbog vere ili veruješ zato što to radiš?

Ja ti opet kažem...naučna studija ili je rekla-kazala.
Mogu recezenti da budu i iz Japana, Kine, Indije. Ne moraju zapadni.

Da nastupaš, znao bi i da je Galen opisivao 4 stadijuma razvoja embriona.
Pa bi poštedeo forum propagandno-apologetskih videa (valjda).

Što nas vraća na pitanje, da li to radiš zbog vere ili veruješ zato što to radiš?

ali ja gledam da sam realan, i hvalim ako jeste zaista za pohvaliti, a ne da ne zasluzuje pohvalu moj konj, pa samo zato sto je moj da ga pohvalim, ne ide to tako druze......ne umisljaj sebi bezveze.

ne, nego vjerujem na osnovu temeljitog studiranja materije, i vidjenja dokaza, pa tek onda zbog toga se javlja cvrsto vjerovanje.

a ti blage veze nemas o meni da meni sudis koliko znam ili ne znam.....a itekako da znam daleko vise nego sto mozes zamisliti.

ocito da volis umisljati stvari, i onda da na osnovu toga pretpostavljas.

verujem zato sto vidim jake dokaze direktno.

ali ja gledam da sam realan, i hvalim ako jeste zaista za pohvaliti, a ne da ne zasluzuje pohvalu moj konj, pa samo zato sto je moj da ga pohvalim, ne ide to tako druze......ne umisljaj sebi bezveze.
Do sada nisi pokazao da si realan...sebe si ubedio da je neko pisao nešto i da za to postoji naučni dokaz, a kada ti se zatraži dokaz ne možeš da ga daš osim uveravanja da postoji.

Do sada nisi pokazao da si realan...sebe si ubedio da je neko pisao nešto i da za to postoji naučni dokaz, a kada ti se zatraži dokaz ne možeš da ga daš osim uveravanja da postoji.

a kada ti se zatraži dokaz ne možeš da ga daš osim uveravanja da postoji.

cekaj malo covece, nisi ni trazio nikad naucni dokaz, nego si trazio recenziju naucne studije.

evo ovdje vizuelan matematicki dokaz nadnaravnosti Kurana:
487397162_1082161057286365_5249059097428196666_n.jpg

487146970_1082939467208524_4769777091820580989_n.jpg

to je samo jedan mali dio cega sve ima u Kuranu od dokaza.

Sad ga lepo objaviš u nekom naučnom časopisu, pa sačekaš recenziju.
Pa ti objasne šta je data dredging i kako ništa ne znači da pronađeš dva broja koja se poklapaju.

A ti njima zašto u tvom modelu Kuran ima suvišne stihove.

ja bi najradosniji bio kada bi nasao nekog naucnika i matematicara da ovo sve analizira i dadne svoje misljenje o tome.

Pa ti objasne šta je data dredging i kako ništa ne znači da pronađeš dva broja koja se poklapaju.

nisi ni pogledao da valja a vec komentarises.....ne ide to tako.

ja bi najradosniji bio kada bi nasao nekog naucnika i matematicara da ovo sve analizira i dadne svoje misljenje o tome.
Ovo ti je način, a matematičari su već davali svoje mišljenje o takvim pokušajima (The Computer Speaks: God's Message to the World).
nisi ni pogledao da valja a vec komentarises.....ne ide to tako.
Kako nisam...koliko stihova ima Kuran?

Ovo ti je način, a matematičari su već davali svoje mišljenje o takvim pokušajima (The Computer Speaks: God's Message to the World).

o tome sto sam prezentirao nisu dali misljenje, jer nisu ni analizirali...a to sto si ti postirao je Rashad Khalifa, ne baziram ja svoje radove na njegovim istrazivanjima.

tako da nije to isto, a to je dokaz da ne poznajes mataeriju koju prezentiram ovdje.

pa nisi, vidi se odmah da ne poznajes ovu tematiku, iznosis mi druge materijele koje nemaju veze sa ovim sto ja prezentiram.

ima 6236 ajeta/stihova

o tome sto sam prezentirao nisu dali misljenje, jer nisu ni analizirali...a to sto si ti postirao je Rashad Khalifa, ne baziram ja svoje radove na njegovim istrazivanjima.

tako da nije to isto, a to je dokaz da ne poznajes mataeriju koju prezentiram ovdje.
Pa to sam ti i rekao...razmisli pre nego što nešto napišeš.
O tvom radu će da daju mišljenje kada ga objaviš u nekom časopisu.
O sličnim pokušajima su već dali i i uvek je isto.
pa nisi, vidi se odmah da ne poznajes ovu tematiku, iznosis mi druge materijele koje nemaju veze sa ovim sto ja prezentiram.
Princip je isti...tebi se čini da je nešto čudo, ali je to zabluda.
Našao si brojeve koji se ponavljaju i to je to.
Ništa iznenađujuće kada je veći tekst u pitanju.
Objavi, pa ćeš da vidiš šta će biti.
ima 6236 ajeta/stihova
Ako ne racunaš uvod, onda je pitanje šta će višak u savršenom delu?

Ništa iznenađujuće kada je veći tekst u pitanju.
Objavi, pa ćeš da vidiš šta će biti.

ti stvarno ne znas skim pricas ovdje....druze, ja istrazujem islam preko 30 godina, halooo, preko 30 godina, znas li ti uopste koliko je to dug period, i koliko se onda znanja moze akumulirati sve te godine???

eto sve trce pa zapinju da objave moje radove i istrazivanja, bas su poletni nema sta.

ne pametuj puno ako ne poznajes tematiku.

ne pametuj puno ako ne poznajes tematiku.

blage ti veze nemas sta pises junace.

nije to samo samo brojevi koji se ponavljaju, ne izmisljaj, nego de malo prostudiraj to sto sam prilozio, ocit da nisi ni pogledao kako treba a kamoli da si studiozno pristupio materiji.

koji uvod?? sta ti pricas covjece???

ti stvarno ne znas skim pricas ovdje....druze, ja istrazujem islam preko 30 godina, halooo, preko 30 godina, znas li ti uopste koliko je to dug period, i koliko se onda znanja moze akumulirati sve te godine???
Uzalud, kada nemaš kritički pristup.

I izgleda da nisi jedini došao do ovoga, već je objavljeno od strane drugih i nije impresioniralo.
eto sve trce pa zapinju da objave moje radove i istrazivanja, bas su poletni nema sta.
Ponovo, ne moraš...drugi jesu objavili.
nije to samo samo brojevi koji se ponavljaju, ne izmisljaj, nego de malo prostudiraj to sto sam prilozio, ocit da nisi ni pogledao kako treba a kamoli da si studiozno pristupio materiji.
Jesam i nisam jedini.
Potrošio si 30 godina, a nisi ništa postigao, osim što si sebe doveo u zabludu.

Dakle, naučni dokaz nemaš.

Uzalud, kada nemaš kritički pristup.

I izgleda da nisi jedini došao do ovoga, već je objavljeno od strane drugih i nije impresioniralo.

Ponovo, ne moraš...drugi jesu objavili.

Jesam i nisam jedini.
Potrošio si 30 godina, a nisi ništa postigao, osim što si sebe doveo u zabludu.

kada se udostojis studiozno pogledati to sto sam ti prilozio , javi se, ovako nema smisla.

Pogledao sam i ne ulazim u to da li si ispravno popunjavao.
To je za nauku, kada objaviš nalaze.
Takve proizvoljne pravilnosti se mogu naći u velikim tekstovima.

Ali zlatni presek nije 1,618423746.
Alah je malkice neprecizan.

Pogledao sam i ne ulazim u to da li si ispravno popunjavao.

vrlo je jednostavno da se provjeri sve, samo je stvar hoces li ili neces, a koliko vidim neces....jer ti ne ide bas to u prilog tvojoj prici...pa kad budes malo iskreniji onda se javi i pokusaj prostudirati stvar sto sam ti prilozio....a sa takvim stavom nidokle neces doci.

To je za nauku, kada objaviš nalaze.

pa eto objavio sam ti, ne pravi od sebe invalida, da cekas da ti neki tamo nepoznati naucnik istrazuje , jer to neces docekati, boli koga briga sta ja prilazem, i pronalazim, ako ti svojom glavom i rukama neces provjeriti, mozes ti crknuti 1000 puta dok ti dodje neki naucnik da nesto provjerava....nisu oni placeni da to provjeravaju....svako gleda svog interesa.

Takve proizvoljne pravilnosti se mogu naći u velikim tekstovima.

samo cu ti reci ovo: Ne umisljaj i ne izmisljaj bezveze, ne zavaravaj sebe takvim pretpostavkama na osnovu umisljenje stvari.

koliko nonsens ti sad napisao, jeste i to da ovo sto sam dostavio nema veze sa velikim tekstovima, jer brojcana stuktura je bazirana na broju poglavlja i stihova a ne rijeci, pa to sto spominjes velike tekstove ukaziva mi da blage veze nemas sta pises, iskreno receno....samo eto reda radi da kontru pucas, da se vodi ko neka diskusija....ali traljavo ti to ide druze.

Ali zlatni presek nije 1,618423746.
Alah je malkice neprecizan.

a da si malo vise ucio u skoli, nebi takve gluposti pisao.

zlatni rez

sa jednom decimom

1.6

sa dvije decimale

1.61

sa tri decimale
1.618

a vec poslije nevazno je jer te ostale decimale se jedino uzimaju u obzir ako ces mikroskopski precizno zlatni rez, a to je nepotrebno...ali nekontas ti to.

vrlo je jednostavno da se provjeri sve, samo je stvar hoces li ili neces, a koliko vidim neces....jer ti ne ide bas to u prilog tvojoj prici...pa kad budes malo iskreniji onda se javi i pokusaj prostudirati stvar sto sam ti prilozio....a sa takvim stavom nidokle neces doci.
Neću jer mi je to gubljenje vremena.
Ako neko to bude smatrao naučnim dokazom, tj. kandidatom za naučni dokaz, uradiće recenziju.
I to će verovatno da prođe kao svi ostali dokazi tog tipa.
pa eto objavio sam ti, ne pravi od sebe invalida, da cekas da ti neki tamo nepoznati naucnik istrazuje , jer to neces docekati, boli koga briga sta ja prilazem, i pronalazim, ako ti svojom glavom i rukama neces provjeriti, mozes ti crknuti 1000 puta dok ti dodje neki naucnik da nesto provjerava....nisu oni placeni da to provjeravaju....svako gleda svog interesa.
Pa ti si stručnjak koji može da predaje na univerzitetu, nema razloga da se i tvoja tvrdnja ne testira.
sa jednom decimom

1.6

sa dvije decimale

1.61

sa tri decimale
1.618

a vec poslije nevazno je jer te ostale decimale se jedino uzimaju u obzir ako ces mikroskopski precizno zlatni rez, a to je nepotrebno...ali nekontas ti to.
Kome nepotrebno...očigledno su naučnici precizniji od Alaha i to je to.
Ponovo si napravio logičku grešku special pleading.
Preciznost ti je bitna samo dok ide u tvoju korist.

Još ti moraš da učiš kako funkcioniše naučni svet, pre nego što pomisliš da možeš da podučavaš druge.

Ako neko to bude smatrao naučnim dokazom, tj. kandidatom za naučni dokaz, uradiće recenziju.

Pa ti si stručnjak koji može da predaje na univerzitetu, nema razloga da se i tvoja tvrdnja ne testira.

Kome nepotrebno...očigledno su naučnici precizniji od Alaha i to je to.
Ponovo si napravio logičku grešku special pleading.

Još ti moraš da učiš kako funkcioniše naučni svet, pre nego što pomisliš da možeš da podučavaš druge.

aha , znaci tako, eh kad je tako, nemas pravo glasa po tom pitanju vise kod mene, a ja mislio ti neki ozbiljniji lik.

da, mogu da predaje o islamu i ovim temama na univerzitetu, vrlo lahko.

o toj preciznosti o kojoj pricas , ti uopste nisi svjestan koju funkciju ima 4, 5 i 6 decimala i tom broju. i totalno je nebitno u toj prici.

jer odavno je poznato da se zlatni rez uzima na 3 decimale, i nema potrebe za vise decimala, jer vise decimala se samo ide na preciznost na mikroskopskom i nano nivou, a to se i ne moze vidjeti golim okom, nego moras modernom tehnologijom....samim tim suplja ti je prica a nisi svjestan da je suplja...samo da bi meni kontru pucao na osnovu svog neznanja, i jos st oje gore lik uopste nema volje da testira iako sam mu prilozio excel fil da licno vidi oa cemu je rijec, ali jok, neda se to njemu ko ce onda palamuditi i izmisljati.

ne pametuj svega ti, odao si se, jasno si rekao da neces da testiras prilozeno, samim tim nemam vise volje diskutocvati sa tobom na tu temu, suvisno je i gubljenje vremena onda.

aha , znaci tako, eh kad je tako, nemas pravo glasa po tom pitanju vise kod mene, a ja mislio ti neki ozbiljniji lik.
Nisi razumeo...ja sam išao sa pretpostavkom da si sve dobro i pošteno sabrao.I da jesi to i dalje nije dokaz nadravnosti i božanskog delovanja.
A naučnici, ako bi odlučili da gube vreme sa tim bi analizirali ispravnost postupka i zaključka.
da, mogu da predaje o islamu i ovim temama na univerzitetu, vrlo lahko.
Pa zašto onda ne publikuješ svoja "otkrića" i sačekaš recenziju?
o toj preciznosti o kojoj pricas , ti uopste nisi svjestan koju funkciju ima 4, 5 i 6 decimala i tom broju. i totalno je nebitno u toj prici.

jer odavno je poznato da se zlatni rez uzima na 3 decimale, i nema potrebe za vise decimala, jer vise decimala se samo ide na preciznost na mikroskopskom i nano nivou, a to se i ne moze vidjeti golim okom, nego moras modernom tehnologijom....samim tim suplja ti je prica a nisi svjestan da je suplja...samo da bi meni kontru pucao na osnovu svog neznanja, i jos st oje gore lik uopste nema volje da testira iako sam mu prilozio excel fil da licno vidi oa cemu je rijec, ali jok, neda se to njemu ko ce onda palamuditi i izmisljati.
Ovde ne pričamo o upotrebnoj vrednosti nego o rezultatu.
A rezultat koji si ti dobio se ne slaže sa brojem koji znamo da jeste.
Dakle, naučnici su precizniji od Alaha i to je to.

Nisi razumeo...ja sam išao sa pretpostavkom da si sve dobro i pošteno sabrao.I da jesi to i dalje nije dokaz nadravnosti i božanskog delovanja.
A naučnici, ako bi odlučili da gube vreme sa tim bi analizirali ispravnost postupka i zaključka.

Ovde ne pričamo o upotrebnoj vrednosti nego o rezultatu.

Nisi razumeo...ja sam išao sa pretpostavkom da si sve dobro i pošteno sabrao..I da jesi to i dalje nije dokaz nadravnosti i božanskog delovanja.

jeste, problem je u tome sto ti ne znas stvari postaviti na svoje mjesto, ne znas okolnosti kad je Kuran dosao na zemlju da bi znao razumjeti sve to.

znaci ti uopste nemas predstavu sta sve ima u Kuranu i kakve su okolnosti bile u 7 stoljecu kada je Kuran dosao na zemlju.

znaci doslovno nista ne znas, i onda na osnovu tog svog neznanja ti pretpostavljas stvari, daje sud a nista ne znas o temi.

Da li ti uopste znas da u pocetku Kurana kada je dolazio Muhammedu, ajeti/stihovi uopste nisu bili pobrojani. pa sve okolnosti u kojem je Muhammed zivio....znaci absolutno nikakve sanse nema da je Muhammed ili bilo ko to od ljudi mogao raditi u 7 stoljecu.

evo samo ovaj primjer nema sanse ikakve da bilo ko tomoze uraditi u Kuranu prije 1400 godina

znaci imamo viseslojevite strukture i naucna cuda, koja se ispreplicu, a ti nista ne znas o tome a daje sud ipak.

a gdje cu to publicirati, nisam ja naucnik da jedva cekaju od mene da im ja nesto publiciram.

ne pametuj svega ti, jasno je svakome da zlatni rez je 1.618

za ostale decimale nisu potrebni, jer zlatni rez je iracionalni broj, koji nema kraja decimalima, ide u vjecnost, pa kako ces onda vjecni broj zapisati nego sa 3 decimale , kao sto se to radi u nauci.

jeste, problem je u tome sto ti ne znas stvari postaviti na svoje mjesto, ne znas okolnosti kad je Kuran dosao na zemlju da bi znao razumjeti sve to.

znaci imamo viseslojevite strukture i naucna cuda, koja se ispreplicu, a ti nista ne znas o tome a daje sud ipak.
Umišljaš, lažeš samog sebe.
every-single-time-v0-q4jnftg9yv3e1.webp

a gdje cu to publicirati, nisam ja naucnik da jedva cekaju od mene da im ja nesto publiciram.
To da nisi naučnik je jasno, a nemaš ni talenta za istu jer nemaš razvijenu kritičku misao.
Možeš da pošalješ nekim matematičarima na analizu, pa zajedno da objavite.
Ako si stvarno otkrio nešto, nema razloga da se to ne publikuje.
Ali ne nadaj se mnogo.
ne pametuj svega ti, jasno je svakome da zlatni rez je 1.618

za ostale decimale nisu potrebni, jer zlatni rez je iracionalni broj, koji nema kraja decimalima, ide u vjecnost, pa kako ces onda vjecni broj zapisati nego sa 3 decimale , kao sto se to radi u nauci.
Ponovo, poenta je da su naučnici precizniji od "Alaha", tj. tvoje apofenije.

Umišljaš, lažeš samog sebe.
Pogledajte prilog 1708513

To da nisi naučnik je jasno, a nemaš ni talenta za istu jer nemaš razvijenu kritičku misao.
Ako si stvarno otkrio nešto, nema razloga da se to ne publikuje.
Ali ne nadaj se mnogo.

aha sa slikom si mi dokazao da si ti jedan od onih sto furaju te glupe mantre sa mimovima koji veze s vezom nemaju....

blage ti veze nemas to ti garantujem, znaci ne garantuje ti to osoba koja se bavi izucavanjem neke teme nekoliko godina, nego preko 30 godina izucavanja....znaci za tebe sam naucnik naucnika, vrh vrhova ako cemo gledati temu islam i sta sve zna i sta ti ne znas.

Znci dostavio sam ti konkretan dokaz, matemaTICKI, KOJI SAM JA LICNO provjeravao i radio u filu, analizirao, testirao i verificirao....da bi ti meni dosao sa nekakvim glupim mimovima slikama...sto ukaziva da ti nisi ustanju suociti se konkretno sa onim sto ti postiram nego se oslanjas na slicice...to ti sve govori :aha:

oficijelno nisam, ali ako pogledamo realno, mozda i jesam, s obzirom da se bavim izucavanjem islama preko 30 godina gdje ja licno pronalazim nove stvari, gdje koristim najmoderniju tehnologiju po tom pitanju...znaci na prednjem sam dijelu istrazivanja...tako da u tom pogledu i jesam naucnik.

kao ti bi vise vjerovao da ti naucnici kazu to je to, a ti imas licno ispred sebe da vidis to svojim ocima, ali ne, ti ne vjerujes svojim ocima dok ti neko drugi ne kaze u koga imas povjerenje.

ne pametuj puno.

blage ti veze nemas to ti garantujem, znaci ne garantuje ti to osoba koja se bavi izucavanjem neke teme nekoliko godina, nego preko 30 godina izucavanja....znaci za tebe sam naucnik naucnika, vrh vrhova ako cemo gledati temu islam i sta sve zna i sta ti ne znas.
Nema veze koliko godina nešto izučavaš, ako loše vladaš logikom, kao što i radiš.
Znci dostavio sam ti konkretan dokaz, matemaTICKI, KOJI SAM JA LICNO provjeravao i radio u filu, analizirao, testirao i verificirao....da bi ti meni dosao sa nekakvim glupim mimovima slikama...sto ukaziva da ti nisi ustanju suociti se konkretno sa onim sto ti postiram nego se oslanjas na slicice...to ti sve govori :aha:
To je samo dokaz da kada sabereš neke stvari, proizvoljnom metodom, dobiješ brojeve koji se podudaraju.
Ali ti to ne kapiraš.
oficijelno nisam, ali ako pogledamo realno, mozda i jesam, s obzirom da se bavim izucavanjem islama preko 30 godina gdje ja licno pronalazim nove stvari, gdje koristim najmoderniju tehnologiju po tom pitanju...znaci na prednjem sam dijelu istrazivanja...tako da u tom pogledu i jesam naucnik.
Pseudonaučnik u najboljem slučaju...zato ti kažem da objaviš istraživanje, pa da to bude oficijalno.
kao ti bi vise vjerovao da ti naucnici kazu to je to, a ti imas licno ispred sebe da vidis to svojim ocima, ali ne, ti ne vjerujes svojim ocima dok ti neko drugi ne kaze u koga imas povjerenje.
Kada prođe naučnu analizu, možemo da pričamo da je to naučni dokaz.
Bilo bi interesantno videti tada tvoju reakciju, ako rezultat ne bude kakav umišljaš da jeste.
ne pametuj puno.
Ne zavaravaj samog sebe.

Back