Zašto je Bog izbacio Adama i Evu iz Raja?

Iako mnogi ljudi veruju da je Bog izbacio Adama i Evu iz raja zato što Eva nije mogla da zadrži svoju radoznalost (ili glad) za Drvo znanja, u pitanju je nešto drugo...

Šta vi mislite, šta je razlog?
Ebo zasto.

Bog je stvorio coveka savrsenim..
Covek nije poznavao greh i zlo i nije mogao da ucini greh i pogresi.

Ali Bog mu je dao slobodnu volju.
Ali covek bi bio zarobljen u svojoj savrsenosti i slobodna volja mu ne bi nista znacila.
Bog je to resio tako rekavsi coveku, sve na zemlji je tvoje, samo to jedno drvo je moje.
To ti je mogucnost da upotrebis slobodnu volju i zivis svojim zivotom bez mene ako ne zelis samnom.

I evo zivimo tako.

Bog coveku nije dao nesto tesko sto ne moze ili neku skrivenu zamku.
Jedenje coveku nije bilo strano.

Mogao je da se odluci drugacije ako nece da bude to za sta je stvoren.

Drvetom dobra i zla je Bog pokazao da covek ima slobodnu volju.
Ali nije Bog odlucio da covek tako odluci vec covek sam.

Sigurno na svakoj drugoj planeti koju je Bog stborio postoji jedno takvo drvo.

Edemski vrt je bio na zemlji, i kako bi se ljudi mnozili cela zemlja bi postala takva.
Mada je i ostali deo zemlje bio lep ali vrt Edenski je bio uredjen kao Adamov i Evin stan. Ostala zemlja je bila kao dvoriste da tako kazem.
I to je Bozji cilj.
Da od ove zemlje ponovo napravi to isto.

Drvo zivota je mogucnost da covek zivi dok god ima pristup tom drvetu.
Dakle ako zeli mogao je da zivi vecno.
Kada ne jede sa tog drvet istrosi mu se zivotna snaga i umre.
Zato starimo i umiremo jer zbog greha nemamo vise pristup drvetu zivota

Dok je drugo drvo, drvo poznanja dobra i zla bilo mogucnost suprotne odluke.
Mogucnost da se covek odluci drugacije i da se odvoji od Boga pa i drveta zivota..
Posto je stvoren savrsen po Bozjoj volji nije poznavao sta je zlo i destrukcija.

Da ne bi bio zarobljen u svom savrsenstvu jer prvostvoreni covek sam po sebi ne moze da bude zao i destruktivan ako to zeli, drvo od poznanja dobra i zla je bila ta mogucnost.
I tako je savrseni covek mogao da upotrebi svoju volju i odvoji se od Stvoritelja jeduci sa zavranjenig drveta.
Jer uciniti zlo, greh, nije znao.

Cim je covek izgubio pristup drvetu zivota, poceo je da stari i umire.
Postanak 3,22Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"
1. Mojsijeva 3,24I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
Na novoj zemlji ce zahvaljujuci Hristu, covek imati ponovo pristup drvetu zivota i moci ce stalno da obnavlja svoju genetiku jeduci sa njega i tome nema kraja.
Kada bi hipoteticki tada Bog ponovo uklonio drvo zivota, covek bi ponovo poceo da umire.

Covek nije besmrtan.
Ali on ima mogucnost da vecno zivi.

Ljudi ce dolaziti svaki mesec pred Bogom da jedu od drveta zivota i obnavljaju svoju genetiku..

Blago onima koji su sada verni, imace pristup drvetu zivota.
Otkrivenje 22,2Nasred ulica njegovijeh i s obje strane rijeke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakoga mjeseca svoj rod; i lišće od drveta bijaše za iscjeljivanje narodima.
Otkrivenje 22,14Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da ima vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.

Samo koji kroz Duha svetoga zive po 10 Bozje zapovesti ce imati vlast nad drvetom zivota.

Nekima se drvo zivota cini nemogucim.
Medjutim i sada nas razna hrana i plodovi sa drveta odrzavaju u zivotu i podsticu obnavljaju nasu genetiku i celije.

Drvo zivota ima jos jacu funkciju da nas stalno kompletno geneticki obnavlja.

Bozji cilj je da mnogi jos dobiju ponovo taj pristup drvetu zivota na novoj zemlji.

Zivotni vek nam je dat da donesemo tu odluku hocemo li da budemo tamo illi ne?
Ako hocemo, onda vec sada ovde na zemlui treba da zivimo tako.
Ako necemo, necemo.

Covek nije znao sta je smrt, patnja, kradja, laganje, ubistvo, itd.
Niti je imao poriv za to.
Nije imao iskustvo.
Stvoren je savrsen.

Prakticno bez drveta poznanja dobra i zla u vrtu kao da ne bi imao volju.
Jer je stvoren da ne moze da ucini zlo.
Niti je znao sta je to ni kako ga uciniti.
Nikada nije ni vidio.

Drvo pd poznanja ( saznanja) dobra i zla mu je otvaralo put ako nece da ostane u tom savrsenstvu i potpunoj harmoniji sa Bogom i svemirom, covek moze da to pokaze tako sto ce ubrati plod sa ovog drveta.
Bog mu nije stavio nesto tesko da ne moze ili komplicirano ili neku zamku.

Posto prvi covek ne moze da ucini greh, zlo, on kroz branja ploda sa drveta poznanja dobra i zla, moze tako da izadje iz savrsenosti i odvoji se od Boga i upotrebi sboju volju.

Ucinivsi to, izabrao je svoj put bez Boga i savrsenstva.
I pokazao da covek ima slobodnu volju.

Ali je zlo iskusio na svojoj kozi.

Sada zna razliku izmedju dobra i zla.

Nisu je znali ni andjeli ni druga stvorena bica, bezgresni svetovi.

Kroz nase iskustvo su i oni daznali.
Prate dogadjaje na zemlji.

Ali Bog je u svojoj ljubavi napravio put vracanja, put spasenja, za one koji zele da se vrate i nisu krivi za odluku pra roditelja.
Tim putem je prosao Hristos.
To je Golgotski put.
Tako kroz njega mozemo nazad.
Jovan 14,6Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.

Jovan 10,9Ja sam vrata; ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izići će, i pašu će naći.

Ebo zasto.

Ali covek bi bio zarobljen u svojoj savrsenosti i slobodna volja mu ne bi nista znacila.
Bog je to resio tako rekavsi coveku, sve na zemlji je tvoje, samo to jedno drvo je moje.
To ti je mogucnost da upotrebis slobodnu volju i zivis svojim zivotom bez mene ako ne zelis samnom.

I evo zivimo tako.

Što ih je izbacio iz Raja?

Cim je covek izgubio pristup drvetu zivota, poceo je da stari i umire.
Postanak 3,22Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"
1. Mojsijeva 3,24I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
Nisi ti ovo dobro shvatio

Ebo zasto.

I evo zivimo tako.

Pošto ni adam ni eva nisu znali za postojanje dobrog i zla niti su imali o tome pretstavu, niti su razlikovali šta je dobro a šta ne, to što su pojeli plod i što nisu poslušali boga za njih nije bilo pogrešno. Oni su bili hendikepirani zato što im je to znanje i poznavanje bilo uskraćeno i bog ih je kaznio iako ih je on sam tako stvorio.

"nećete znati i razlikovati dobro od zlog ali ću vas kazniti ako tu pogrešite"

mislim i da je bog kasnije nakon što se smirio od besa i nervoze i kad je dobro razmislio, shvatio da je pogrešio i bilo mu krivo ali nije hteo da promeni mišljenje i da im se izvini da ne bi pomislili da nije savršen

Što ih je izbacio iz Raja?
Iako mnogi ljudi veruju da je Bog izbacio Adama i Evu iz raja zato što Eva nije mogla da zadrži svoju radoznalost (ili glad) za Drvo znanja, u pitanju je nešto drugo...

Разлог је то што је Адам био шоња и слушао је Еву.

И није реч ни о радозналости ни глади ..већ просто ината ....сујете ....

Ева хоће нешто и штатуиманекикаоОНдаминештокажештаможештане

Најсмешније што су измислили ..као 'змија ме наговорила ' .....

🐍

Poslednja izmena:
Ba rashvati nam.
Ali argumentovano a ne pricam ti pricu.
Postanak 3,23Zato ga progna Gospod Bog iz vrta edenskog, da obrađuje zemlju, od koje je bio uzet.
Postanak 3,24I kad je bio prognao Adama, postavi istočno od vrta edenskog kerubine s mačem ognjenim, iz kojega se vijao plamen, da čuvaju put k drvetu života.

Ključno je Drvo života (besmrtnost).

Kada su Adam i Eva naučili da postoji Dobro i Zlo, Bog nije bio siguran kojim putem će krenuti (jer kao što reče, imaju slobodnu volju) te ni u ludili nije hteo da budu besmrtni dok On ne utvrdi sa sigurnošću koji put su izabrali (čovečanstvo).

Zato je izbacio Adama i Evu i do daljnjeg nam zabranio pristup Drvetu Života.

Postanak 3,23Zato ga progna Gospod Bog iz vrta edenskog, da obrađuje zemlju, od koje je bio uzet.
Postanak 3,24I kad je bio prognao Adama, postavi istočno od vrta edenskog kerubine s mačem ognjenim, iz kojega se vijao plamen, da čuvaju put k drvetu života.

Ključno je Drvo života (besmrtnost).

Kada su Adam i Eva naučili da postoji Dobro i Zlo, Bog nije bio siguran kojim putem će krenuti (jer kao što reče, imaju slobodnu volju) te ni u ludili nije hteo da budu besmrtni dok On ne utvrdi sa sigurnošću koji put su izabrali (čovečanstvo).

Zato je izbacio Adama i Evu i do daljnjeg nam zabranio pristup Drvetu Života.
Oni su znali sta je zlo usmeno.
Ali ga nisu licno iskusili i njegove posledice.
To znaci nisu poznavali dobro i zlo.
Dobro su poznavali ali zlo nisu iskusili.
Znali su usmeno samo.

Pošto ni adam ni eva nisu znali za postojanje dobrog i zla niti su imali o tome pretstavu, niti su razlikovali šta je dobro a šta ne, to što su pojeli plod i što nisu poslušali boga za njih nije bilo pogrešno. Oni su bili hendikepirani zato što im je to znanje i poznavanje bilo uskraćeno i bog ih je kaznio iako ih je on sam tako stvorio.

"nećete znati i razlikovati dobro od zlog ali ću vas kazniti ako tu pogrešite"

mislim i da je bog kasnije nakon što se smirio od besa i nervoze i kad je dobro razmislio, shvatio da je pogrešio i bilo mu krivo ali nije hteo da promeni mišljenje i da im se izvini da ne bi pomislili da nije savršen
Ne.
Ti znas kako je na ratistu, ali posto tamo nisi bio, ne znas u praksi.
Znas samo usmeno.
U praksi znas kako je kada nisi na ratistu.

Bog je izbacio Adama i Evu iz Raja jer su prekršili Njegovu zapovest i pojeli plod sa drveta poznanja dobra i zla, čime su u svet uneli greh i smrt. Ovaj događaj se naziva prvorodni greh i opisan je u Knjizi Postanja (Postanje 3).

Zašto je njihovo izgnanstvo bilo neophodno?

1. Neposlušnost i neverstvo – Bog im je dao slobodu i samo jednu zapovest: da ne jedu plod sa drveta poznanja dobra i zla (Postanje 2, 16-17). Ali Eva, prevarena od zmije (Sotone), i Adam su prekršili tu zapovest. Time su pokazali nepokornost i nepovrenje u Božiju reč.
  2. Posledice greha – smrt i kvarljivost – Pošto su sagrešili, izgubili su prvobitnu čistotu i besmrtnost. Greh je doneo trpljenje, bolest i smrt u ljudsku prirodu (Postanje 3, 19).
  3. Zaštita od veće propasti – Bog ih je izbacio iz Raja da ne bi jeli plod sa drveta života i ostali zauvek u palom stanju, odvojeni od Njega (Postanje 3, 22-24).
  4. Kazna iz ljubavi i spasenjski plan – Izgnanstvo nije bilo samo kazna, već i način da ljudi kroz pokajanje, trud i veru pronađu put nazad ka Bogu. Na kraju, Isus Hristos dolazi da ispravi Adamov greh i omogući povratak u duhovni Raj kroz Crkvu i Carstvo Božije.

Šta to znači za nas danas?

• Greh odvaja čoveka od Boga, ali Bog uvek pruža priliku za pokajanje.
  • Isus Hristos je „novi Adam“ koji donosi spasenje svim ljudima.
  • Put ka raju sada vodi kroz veru, pokajanje i zajedništvo sa Bogom kroz Crkvu.

U suštini, izgnanstvo nije bilo konačna kazna, već početak Božijeg plana za spasenje čovečanstva.

Bog je izbacio Adama i Evu iz Raja jer su prekršili Njegovu zapovest i
Bog je tiranin i diktator a ni hiljadugodisnji rezim na obnovljenoj zemlji nece biti nista bolji.
Ustajte ljudi dok nije kasno
1741518497104.png
1741518530929.png

da ti ukratko pojasnim

Ljudi su u planu Bozijem bili da budu poslati na zemlji i prije nego je Adam i Eva stvoreni.....a B og je stvorio Adama i Evu da zive u Raju i da tu dobiju prvo introdukciju za test koji ih (a da to oni ne znaju) ceka na zemlji, da osjete test u mini formatu u Raju prije nego budu poslati na zemlju.

tako da je Bog planirao ljudsku rasu da testira ovdje na zemlji ko to zasluzuje preko svoje slobodne volje da zasluzi vjecni zivot u uzivanjima Raja a ko to zasluzuje preko svoje slobodne volje ponore Pakla gdje ce se kazne smjenjivati.

Gresku su napravili i Adam i Eva a ne samo eva kako to hrscanstvo hoce da predstavi, i ta greska je bila u sklopu introdukcije...to je sve dio introdukcije u mini formatu da osjete mini test u Raju prije nego osjete veliki test na zemlji.

Back