Pa nećemo da se družimo sa budalama.Da li poznajete nekoga koga smatrate inteligentnom osobom, a da ta osoba ima manji krug prijatelja oko sebe?
Šta mislite, zašto je to tako?
Zato je to tako

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nećemo da se družimo sa budalama.Da li poznajete nekoga koga smatrate inteligentnom osobom, a da ta osoba ima manji krug prijatelja oko sebe?
Kontam da je sociopatija posledica trauma na koju je dodat faktor okrutnosti/sadizma/malicioznosti i sl.Све и да дефинишемо појам интелигенције уско, не следи ово што кажеш. Социопатија, као и психопатија, је последица недостатка одређене врсте интелигенције.
Ne nuzno inteligetne koliko uzvisene i ciste osobe, jer svijet je previse prljav i jadan a samo postojanje tih osoba je samar vecini ljudi u lice,ljudi ih podsvjesno izbjegavaju jer se ne osjecaju prijatno u njihovom drustvo i to ne zato sto su ti ljudi losi ili odvratni ,naprotiv oni si cisti,nestvarni,kao iz filma nekog,vec ljudima ne prija aura te osobe zato sto pored te osobe ljudima izadje sva prljavstina i odvratnost na vidjelo i sa njima ne mogu da igraju poker i igre razne.I upravo su ti ljudi samar ruznom svijetu i jednoj maloj,dosadnoj,ruznoj i pokvarenoj epohi a posebno mislim na epohu od 2010 pa nadaljeDa li poznajete nekoga koga smatrate inteligentnom osobom, a da ta osoba ima manji krug prijatelja oko sebe?
ko kaže da inteligentne osobe imaju mali broj prijatelja?Da li poznajete nekoga koga smatrate inteligentnom osobom, a da ta osoba ima manji krug prijatelja oko sebe?
život je dugačko kratakKao mlad se rasipaš a sa godinama je vreme suvo zlato.
Meni najbolje baš krajnosti idu. Recimo još u osnovnoj sam na časovima debatovao i s nastavnicima, i na odmoru se družio s cigančićima. Nekako mi uvek bilo najprijatnije kod ljudi koji su najbolji i koji su najgori. Jer otvoreno kažu šta su, pošteni su. Mrzim licemere zlatne sredine. Prosečan čovek je vrlo često mediokritet. Mislim, ne zaboravimo da barem svaki treći čovek, ako ne i skoro svaki drugi u Srbiji podržava Vučića... šta to govori o nama kad biramo takve?Onaj ko ume da razgovara i sa alkosem ispred prodavnice i sa doktorom nauka, e taj je baja.
Možda sam se loše izrazio. Ali odbojnost neka prema ljudima.Ово мислиш озбиљно?
Све и да дефинишемо појам интелигенције уско, не следи ово што кажеш. Социопатија, као и психопатија, је последица недостатка одређене врсте интелигенције.
Ne poznajem nikoga niti sam cuo za slicne, nema toga, inteligencija je mit.Da li poznajete nekoga koga smatrate inteligentnom osobom,
Постоји један озбиљан проблем с твојим питањем.
Наиме, људи по правилу процењују колико су други интелигентни у односу на то колико су они сами интелигентни. Свако полази од тога да је он сам интелигентан. Ко ће ти рећи да није? Апсолутно нико. Не постоји широко распострањен и притом поуздан начин да се измери интелигенција ( ИКУ тестови су глупост, тако да се они не рачунају. )
I da malo razvijam EQ pa da se zahvalim sapisnicima na odlicnim pisanim dijalozima!Hvala na lepoj temi ali moram sad da![]()
Ovde si na pravom tragu, za medjuljudske odnose je EQ bitniji, cak i po nekim istrazivanjima su ljudi s visokim EQ uspesniji od osoba s visokim IQ i dosta kompanija vise obraca paznju na EQ, imali smo temu ovde o tome:I da malo razvijam EQ pa da se zahvalim sapisnicima na odlicnim pisanim dijalozima!
onaj koji ima dovoljno inteligencije da shvati gde je u toj stvari - ima uvek neko inteligentniji i uvek neko manje inteligentan.
Класификација која се употребљава у уводном посту је бинарна -- сви људи су сврстани у једну од две класе: класу интелигентних и класу неинтелигентних.
(cut)
Да ли је то исто што и интелигенција генерално?
Inteligentna osoba je i svesna nesavršenosti ljudskog bića, nije kategorična / isključiva , naročito važi za sitnice.Da otvorimo temu i o tome pa da vidimo šta misle cenjeni forumaši![]()
inteligencija je samo jedna od sposobnosti a istina je: ne j.. ni lep ni pametam ni uporan, nego TAMic na celu kolone na Ibarskoj.Inteligentna osoba je i svesna nesavršenosti ljudskog bića, nije kategorična / isključiva , naročito važi za sitnice.
Ali ozbiljno , čitav jedan mentalni sklop određuje u kojoj meri će neko biti društven, mislim i dalje da inteligencija nije važna.
Кад кажеш "Ајнштајнов" тест, претпостављам да мислиш на чувену Зебра загонетку.Inace se slazem sa ostalim - testovi pokusavaju da klasifikuju razne vrste problema i mere vreme za koje je neki problem tacno resen. Nekad su ti testovi bazirani i u kulturi i mozeopasno da se omasi jer kultura je razlicita. Mozda najbolji su oni gde je resenje ocigledno, ali ga treba primetiti. Takodje ima i 'ajnstajnov' test koji se zasniva na kombinatorici vise osobina (nesto u cemu mi generalno bas i nismo dobri).
То је способност да предвидиш будућност -- ментална далековидост.Jedna visoko inteligentna osoba mi je obratila paznju na to da je inteligencija mera anticipacije (koliko daleko moze da se pogleda). Nije mi to palo na pamet, ali sam primetio da se desava. Ono sto sam na osnovu te opaske ustanovio je da nema bas mnogo ljudi koji razmisljaju sta ce doci posle (ili mnogo posle, ili mnogo mnogo posle), i to mi se nekako uklapa u komplet manipulacije cinjenicama pogotovo ako to posle ili mnogo posle ispadne onako kako je zamisljeno (na stranu drugi efekti koje sam doziveo licno)
Znam jednog takvogZato što se inteligentni manje ustručavaju da kažu kako jeste, to jest da se ne snebivaju jer neko može da protuimači i ovako i onako.
To onda onim manje inteligentnim izgleda kao uvreda i ne žele da se druže (raspravljaju zašto tako misle)
uživo ili ovde?Znam jednog takvog![]()
Кад кажеш "Ајнштајнов" тест, претпостављам да мислиш на чувену Зебра загонетку.
Nesto u cemo smo losi na kvadrat kao vrsta. Samo mislimo da znamo sta ce da bude u buducnosti (osim meteorologijeОсим што ИКу тестови мере изузетно мали скуп интелектуалнихи вештина, додатни проблем праве неодређена питања чији се тачни одговори одређују на основу тога шта је изабрана група људи најчешће бирала као тачан одговор. Трећи проблем прави покушај да се нешто сложено попут интелигенције сведе на скаларну вредност тј. на обичан број.
То је способност да предвидиш будућност -- ментална далековидост.
Znaci i dalje nemamo definiciju - samo kazemo 'its complicated'Али то је опет само један аспект интелигенције. Интелигенција је заправо скуп свих интелектуалних вештина -- а њих има много. Дакле, није само једна.
Неки дефинишу интелигенцију као "брзину процесуирања информација". То би било нешто налик брзини процесора рачунара. Проблем је што се тиме изостављају бројне друге интелектуалне вештине. Још већи је проблем то што, да би појам био од користи, мора да се утврди да постоји значајна разлика између људи у том погледу. Ми имамо проблем да способност рачунара сведемо на скаларну вредност. Осим брзине процесора, ту су и број језгара, врсте меморија, капацитет и брзине истих, итд. Битан је и софтвер јер колико добро функционише рачунар зависи и од тога колико су добро оптимизовани алгоритми које извршава. Све те комплексности постоје и код људског ума.
И мене су лагали да је тест измислио Ајнштајн кад је био мали. Зато данас саботирам све Сенсејеве теме на којима је нацртан Ајнштајн а изнад пише, "Ово не може да реши 99% популације!"ijes (nisam znao da se tako zove) Hvala!
То је дефиницијаZnaci i dalje nemamo definiciju - samo kazemo 'its complicated'
Или још срБскије, обрада?procesuiranje je grozan izraz. koji se toliko odomacio i trosi se, da su ljudi zaboravili da je u pitanju procesiranje.
Ovde ovdeuživo ili ovde?