ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa onda sam sebi rodi dete sta ce ti uopste zena koja je emancipovana feministkinja, samo da ti dize pritisak :lol:

Covece,koliko autogolova u ovoj temi. Necu ja sam sebi nista,niti sam potencirao samoneophodnost muskaraca negde. Kad se dodje na to da muskarac kaze da je sam sebi dovoljan odmah se javi misao samodovoljne zene da podseti da je ona ta koja drzi kljuceve reprodukcije... Sta reci...

Sve si lepo rekao u ova dva posta. Samo još da ih povežeš ;)
Ni žene ni muškarci više ništa ne moraju, sve mora da se zasluži i da se zaradi.
I ženina ljubav i muškarčeva ljubav i dugogodišnji srećan brak.

Ako ti to ne odgovara, možeš slobodno da naričeš za brakom i porodicom "kakvu znamo stotinama godina", zasnovanoj češće na prisili, društvenoj stigmi i ekonomskoj zavisnosti nego na pravim temeljima.
Ja vala neću da naričem za tim kao žensko, a ne bih ni da sam muškarac.

Cela ova tema se ne bavi time. He bo te... ovde je tema bila Zasto se zene danas ne udaju. A misli se na to , zasto se zene danas redje i teze upustaju u brak. Do te odluke dolaze teze... a ti dojdes i kazes kako zene imaju grudi jer su tu mlecne zlezde, pa mogu da doje dete.... ili kako zenam vise muskarci ne trebaju, nego moraju da zasluze ljubav, ( ko i zene u ostalom). Dakle, nesto sto se apsolutno podrazumeva i s cim noko zivi nema nikakv problem.... zaboga miloga.
Pa nisu se u proslosti samo zene udavae bez svoje volje , nego i muskarci. Valjda tollko znate. A ti nakaradni rudimenti patrijarhalnog drustva bi u svakom slucaju nestali. Ne postoji ni jedan varijante drustvenog razvoja niti razvoja drustvene svestii, u kojoj bi to ostalo tako. U toj promeni ni femeinizam ni AFZ nemaju nikave zasluge.

Porodica kakvu znamo stotinama godina je spomenik zenama koje su taj teror stoicki podnosile, kao moja baba, moja majka, njena baba, njegova, mozda cak i tvoja. I ne treba kao takva ni da opstane. Zena je u njoj bila radjalica, pralja i kuvarica... danas za te poslove postoje zvanja, kuvarica, sobarica, sluskinja... I ne daj boze da moja cerka dozivi ponovni procvat patrijarhata. I nek propadnemo kao nacija i kao drustvo ako bi to znacilo da ce muski ponovo biti u situaciji da odlucuju o nasim zivotima. Ne zato sto mrzim muskarce, nego zato sto vidim da takvih izroda ima jos uvek i plasim se da biste prevladali one prave muskarce.
A sto se Karleuse tice, kao sto rekoh juce... ne znam o cemu pricas, al vidim da ti vladas materijom, to mi je dovoljno :mrgreen:
Sto se tvoje zene tice... jos nista nisam rekla... sta se brecas. :dontunderstand: Iako mi uopste nije jasno kako neko moze da zivi sa covekom takvih shvatanja... al dobro, mozda imas neke druge kvalitete, vilu, kola, jahtu... :lol: edit: zaboravila sam sluskinju :lol:

Otkud ti znas kakva jwa shvatanja imam. Ti imas samo projekcije a ne saznanja. Meni nije jasno kako si se ti udala u opste.. no , ima nas svakavih. Ko zna kakve sve ti kvalitiete imas. No da ne duzimo.

Samo ovo za karleusu. To znaci da ta prostakusa ne bi bila ni u kom slucaju bas toliko prosta kao ti. Dakle,. ti plediras da ja nisam pravi muskarac. A kako ti to znas. Ta tvdnja treba jkos da znaci i da je moja zene glupaca sto u opste zivi samnom. Da je iole vredna, zivela bi sn nekim pravim muskarcem a ne samnom.
E dakle, zaista obozavam zene. Pazi, sad smo poceli da se delimo na prave muskarce,i prave zene. Kakva mitologija. I medju muskarcima i medju zenama ima skotovca i vrsnih ljudi, kolko jna znam. No ti si se usudila da mene, ( a pri tom me ne poznajes bsa u opste) svrstas u one koji nisu bas pravi m,uskarci. Narravno. Za tebe nisam. Ko sto ni ti za mene nisi prava zena... znas, ovo je postalo topliko degutantno, da ja nemam nameru da se preucavam s tobom na dalje. Niti da ti uproscavam svoje recenice da bi ih prilagodio onom sto ti mozes da razumes.
Ocigledno se osecas udobno u poziciji u kojoj si. U ostalom,, kad bi samo mogao da nagovorim moju zenu da napise bilo sta ovde, mozda bi sve drugacije izgledalo i zvucalo.

:rumenko: sad sam se postidela... Pa cini mi se :rumenko: kao sto se tebi cini da sam prosta kao Karleusa... samo mene to ne vredja jer nemam pojma koliko je ona prosta, a i ti si mi totalno nebitan lik da mi do tvog misljenja uopste nije stalo... ni najmanje. Tvoju zenu ne poznajem, al mislim da je heroj, cim je sa tobom... da je glupaca, rekao si sam. A to te vredja, sto mislis da ja mislim da nisi pravi muskarac... ponavljam, tako mi se ucinilo iz tvojih postova, a i nemoj mene da krivis sto si se pronasao. I jos samo ovo, nisam ja ovde da bih komunicirala sa tobom, sto se mene tice mozes da ides slobodno :mrgreen:... nego se ti uvek vracas, pa kontam mozda ti se svidelo da caskamo. A onda opet vidim da te svasta nesto uvredi i da se brecas, pa mi bude zao i popustim, al se onda ti zaletis s ledja i onako nisko oshinesh, pa se onda ja vratim da ti pokazem tvoga boga... i tako se mi igramo i bas nam je super. :lol: Onda dodje i pecinko, protne po koju... al on nije zanimljiv, njemu greota i odgovorit, sve mi ga bude zao ponekad.... lako se upetlja, jadan, cas ima dete, cas nema zenu, onda odjednom ima i zenu i decu... i tako... bas je zanimljivo :lol:

:rumenko: sad sam se postidela... Pa cini mi se :rumenko: kao sto se tebi cini da sam prosta kao Karleusa... samo mene to ne vredja jer nemam pojma koliko je ona prosta, a i ti si mi totalno nebitan lik da mi do tvog misljenja uopste nije stalo... ni najmanje. Tvoju zenu ne poznajem, al mislim da je heroj, cim je sa tobom... da je glupaca, rekao si sam. A to te vredja, sto mislis da ja mislim da nisi pravi muskarac... ponavljam, tako mi se ucinilo iz tvojih postova, a i nemoj mene da krivis sto si se pronasao. I jos samo ovo, nisam ja ovde da bih komunicirala sa tobom, sto se mene tice mozes da ides slobodno :mrgreen:... nego se ti uvek vracas, pa kontam mozda ti se svidelo da caskamo. A onda opet vidim da te svasta nesto uvredi i da se brecas, pa mi bude zao i popustim, al se onda ti zaletis s ledja i onako nisko oshinesh, pa se onda ja vratim da ti pokazem tvoga boga... i tako se mi igramo i bas nam je super. :lol: Onda dodje i pecinko, protne po koju... al on nije zanimljiv, njemu greota i odgovorit, sve mi ga bude zao ponekad.... lako se upetlja, jadan, cas ima dete, cas nema zenu, onda odjednom ima i zenu i decu... i tako... bas je zanimljivo :lol:

Sebe ti zali.

Uploaded with ImageShack.us

Otkud ti znas kakva jwa shvatanja imam. Ti imas samo projekcije a ne saznanja. Meni nije jasno kako si se ti udala u opste.. no , ima nas svakavih. Ko zna kakve sve ti kvalitiete imas. No da ne duzimo.

isto kao sto ti znas kakva su moja shvatanja... vish' da smo ravnopravni skroz :flert: ugovoren brak, srecom... da nije toga niko me ne bi hteo :zcepanje:
a ti pecinko i te tvoje surogat majke i banke sperme... umes li ti o necemu drugom da razgovaras... ovo je vec shesta tema :lol:

U al si mi pokazala svoga Boga.. svaka cast.

upravo procitao ono kad si pitao kako sam se udala... i on kaze da su ugovoreni brakovi blagoslov :lol:

Misli covek,.. oono... nema da brines.. nema problema. Nit se pitas, a ako pukne, nisi ni kriv... Pa he biga.... moram priznati da ima duha.

Mada, opet, ja sam negde reko da kad sam se zenio, ni ja nisam imao nikakvog izbora... cim sam svoju zenu video prvi put... Oduzele su mi se noge.. iskreno.

A da, oprosti... ti si mi vece rekla da te boli cose za moju zenu.

Evo je sledeca, koja nas napusta iz bitnog i veoma vaznog razloga - zbog muskarca. :super: :mrgreen:
A mogu sve i bez nas, blabla...ali nece kao. :lol:

pa kad postavio covek da se ruca... ne mogu da budem svinja i forumasim dok se on mukica potrudio :lol: ( da se povadim dok je vreme, ovo je sala naravno)
da vredite necemu ne biste ni visili na forumu :zplez: ( i ovo je sala, nemoj neko da se uvredio, znam ja da ste vi svilene dusice svi :mrgreen:)

Misli covek,.. oono... nema da brines.. nema problema. Nit se pitas, a ako pukne, nisi ni kriv... Pa he biga.... moram priznati da ima duha.

Mada, opet, ja sam negde reko da kad sam se zenio, ni ja nisam imao nikakvog izbora... cim sam svoju zenu video prvi put... Oduzele su mi se noge.. iskreno.

A da, oprosti... ti si mi vece rekla da te boli cose za moju zenu.

cuj ima duha... ima svasta, al netju da pricam, opet cu da ispadnem prosta :rumenko: ... da se razumemo nema jahtu, kola, vilu, ni sluskinju ( u stvari, za ovo poslednje nisam sigurna :lol: ) shala... opet :D

pa kad postavio covek da se ruca... ne mogu da budem svinja i forumasim dok se on mukica potrudio :lol: ( da se povadim dok je vreme, ovo je sala naravno)
da vredite necemu ne biste ni visili na forumu :zplez: ( i ovo je sala, nemoj neko da se uvredio, znam ja da ste vi svilene dusice svi :mrgreen:)

Ih, brate....da se moja hvali kako joj se kuva i servira, mogla bi svaki dan o tome manje-vise. :lol:

Odoh sad...ceka me...pivo...pa posle pivo i klopa. :cool:

Cela ova tema se ne bavi time. He bo te... ovde je tema bila Zasto se zene danas ne udaju. A misli se na to , zasto se zene danas redje i teze upustaju u brak. Do te odluke dolaze teze... a ti dojdes i kazes kako zene imaju grudi jer su tu mlecne zlezde, pa mogu da doje dete.... ili kako zenam vise muskarci ne trebaju, nego moraju da zasluze ljubav, ( ko i zene u ostalom). Dakle, nesto sto se apsolutno podrazumeva i s cim noko zivi nema nikakv problem.... zaboga miloga.
Pa nisu se u proslosti samo zene udavae bez svoje volje , nego i muskarci. Valjda tollko znate. A ti nakaradni rudimenti patrijarhalnog drustva bi u svakom slucaju nestali. Ne postoji ni jedan varijante drustvenog razvoja niti razvoja drustvene svestii, u kojoj bi to ostalo tako. U toj promeni ni femeinizam ni AFZ nemaju nikave zasluge.

Upravo se time bavi.
To je odgovor na pitanje zašto se današnje žene ne šutiraju nogama u dupe da se čim pre udaju, kao naše babe-superžene. Žene to više ne moraju.
I to ti je to.
Naravno da nije sve tada bilo na silu, i taman toliko udaja iz želje i ljubavi koliko je bilo tada, ima ih i sada.

To da žene muškarcima nisu neophodne za život i da moraju da zasluže ljubav nije novost.
Novost je da muškarci ženama nisu više neophodni za život i da moraju da zasluže ljubav. I to je osnovni razlog ovog pomeranja u društvu po pitanju broja sklopljenih i razvedenih brakova, samohranih roditelja, samaca, kasnih brakova....Ne moramo više da se udamo uopšte da bismo bile društveno prihvaćene. Ebg, morate da nas ubedite :flert:

I nemoj, leba ti, da muke koje su muškarci trpeli u patrijahalnom uređenju izjednačavaš sa ženskim. Sačuvaj malo obraza za buduće diskusije na forumu.

Inače, jedini ispravan odgovor na onu sramotu od uvodnog posta je: Brate, ili tražiš ženu na pogrešnom mestu ili te žene ne vide kao dobar materijal za brak i porodicu. Prekini da sliniš i da kriviš ceo svet, nego sedi i razmisli gde grešiš.
Nijedan od vas mačo patrijahalnih megafrajera mu to nije sasuo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back