bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.812
Pa i vi uzimate, kako sta vam odgovara...Da, odlicno pitanje.
Uzeli su svestenstvo i ceremonijalnu sluzbu iz starog zaveta iako Hrist to nije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa i vi uzimate, kako sta vam odgovara...Da, odlicno pitanje.
Uzeli su svestenstvo i ceremonijalnu sluzbu iz starog zaveta iako Hrist to nije.
Netacno.Pa i vi uzimate, kako sta vam odgovara...
Opet te neko slagao ?Oni ne jedu samo svinjsko meso jer se drže Starog zavjeta.
Bibliskog dokaz ?Taj zakon je ukinut/promijenjen. Dakle, ne postuju Bibliju .
Hmmm,a jesi li siguran da si dobrao shvatio popa,jesu li zaista 10 ili su mozda samo 9 ?Tora je Zakonik koji je važio za tadašnje Jevreje. Naravno, u njemu ima univerzalnih etičkih normi koje su svevremene, poput 10 zapovijesti.
Da, pravim hriscanima svaki dan je svet...Petak, subota, nedelja, zar je bitno?
Poanta je da jedan dan bude neradni. To su bili začeci radničkog organizovanja i sindikalizma.
Naslov je pogresan. Ne drze samo adventusti subotu Bozju.
pa eto i to je pogresnocrkva je uzela dan gospodnji za nedelju u slavu gospoda jer taj dan je vaskrsao i počela je nova era što i sami apostoli potvrđuju.
Bibliski demant:Da, pravim hriscanima svaki dan je svet...
A po tebi ljudi u SZ su trebali biti verni samo u toku subotnog dana,jel tako ?pa eto i to je pogresno
samo jedan dan uzeti
svaki dan smo hriscani
Slažem se tako je imoj pop protumačijoHmmm,ako ti neko to reko znaj da nije dobro razumeo tu materiju.
Danilo nije imao problema jesti mesnu hranu nego NECISTU MESNU HRANU koja je bila pogana i kao takva nedozvoljena za konsumaciju od strane pripadnika Bozjeg naroda.
To znaci da bi Danilo i njegovo drustvo definitivno prihvatio jagnjece,telece i t.d. ali to tada nije bilo na carskom meniju,bila je samo hrana koja ga je mogla opoganiti stoga je to on kategoricki odbio.
Ovaj put bravo za popa.Slažem se tako je imoj pop protumačijo
pa ne bas..ti ovo sve radis jer se nadas nagradi u sledecem zivotune rade svi
pravi vernici to ne rade nego se drze samo Bozje reci Biblije
i iznose argumente iz Biblije
ma realno video je da moze da ima profit od toga i izdvojio se.. nijednog vodju verske zajednice ne videh siromasnog.kome se to nije svidelo on se odvajao i krenuo drugim pravcem i predstavlja hrišćanstvo na čelu sa svojim osnivačima nešto drugo navodno modernije ubeđenja da je nešto crkva pogrešno razumela. pa se tako uzima selektivno. bez referenci, kritika i izvora ne može se tumačiti jedna knjiga
Da to se odnosi na Bozji dan odmora a ne na nas...Bibliski demant:
1 Mojs.2,3:
"...I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;..."
Biblija nam jasno navodi da je JEDINO sedmi dan bio posvecen i blagosloven,taj status nikada nije dobio ni jedan drugi dan u sedmici !!!
Naravno,ako li smatras da ovo nije tacno - molim te iznesi Bibliske dokaze.
ne nego ovom zivotupa ne bas..ti ovo sve radis jer se nadas nagradi u sledecem zivotu![]()
da, to, u ovomne nego ovom zivotu
zivot je sam po sebi vecan
a uz Boga lepse sada zivim
Naravno da ocekujem dobro od Bogada, to, u ovom![]()
Zapravo to se odnosi UPRAVO NA NAS DAN ODMORA a po Bozjem primeru,tako bar pise u 4-toj zapovesti.Da to se odnosi na Bozji dan odmora a ne na nas...
Hmmm,nije valjda da su ti rekli da je neko "stisnuo dugme za pauzu" u neki sedmi dan pa je danas neka,sta ja znam,vecna subota i mi kao hriscani jednostavno "ruke u djep" i da nista nikad ne radimo ???Mi zivimo u tom sedmom danu.
Hajde da vidimo tog "dokaza":Naravno iznecu Biblijske dokaze za ono sto kazem.
Evo hriscanima je nalozeno da se sastaju
nije receno niti u subotu niti u nedelju dakle nebitan je dan
Jevrejima 10:24, 25
24 Razmišljajmo jedni o drugima* kako bismo se podsticali* na ljubav i dobra dela,a
25 i ne propuštajmo svoje sastanke,b kao što neki imaju običaj, nego hrabrimo jedni druge,c tim više što vidimo da se približava dan.d
to je Hristova zapovest da se Hriscani sastaju
Galatima 4
9 ali sad, poznavši Boga, ili bolje: poznati budući od Boga, kako da se opet vraćate na slabe i jadne stihije, kojima opet hoćete da robujete? 10 Vi pazite na dane i mesece, na vremena i na godine! 11 Bojim se da sam se uzalud trudio oko vas! 1
Kološanima 2:20-22
20 Ako ste zajedno sa Hristom umrli i odbacili gledišta ovog sveta,+ zašto i dalje živite kao da pripadate ovom svetu i držite se propisa:+ 21 „Ne diraj, ne jedi, ne dotiči“? 22 Ti propisi se odnose na stvari koje se iskoriste i više ih nema. To su ljudske zapovesti i učenja.+
Dala si cinjenice O SAKUPLJANJU i ja to nisam sporio nego sam sporio da je taj tekst bilo kakav dokaz u prilog SVETKOVANJA subote...Dala sam cinjenice![]()
Ovo prvo ti je pogresno
Bozji Dan odmora je to a ne nas...
I on traje vec 1000 god
spc i kc nisu ni postojale kada je uvedena nedelja kao gospodnji dan.eh sad kad suparnici tvrde ovo, onda iz spc pricaju da suparnici pricaju o nekakvoj teoriji zavjere...i onda ti pobijes tu teoriju zavjere i priznas ono sto suparnici pricaju a to je da spc i kc su uzeli nedelju zbog vaskrsenja..
Ti si vernik crkve.Zato sto se u Bibliji praktiuje smrtna kazna za minorne prekrsaje...
U Bibliji ne pise da je to nedelja.spc i kc nisu ni postojale kada je uvedena nedelja kao gospodnji dan.
HERDER LEKSIKON STRANA 635.eh sad kad suparnici tvrde ovo, onda iz spc pricaju da suparnici pricaju o nekakvoj teoriji zavjere...i onda ti pobijes tu teoriju zavjere i priznas ono sto suparnici pricaju a to je da spc i kc su uzeli nedelju zbog vaskrsenja..
A sto ne?Pa da, ne kamenuju vise ni oni...