ZAŠTO BAŠ TO?

.Gogilli.

najbolja
VIP
Poruka
16.480
Zanima me zašto ste baš te vere koje ste?
Najčešće smo vere naših predaka jer smo rodjeni u toj porodici ali ima i onih koji kao odrasli dodju do nekih drugačijih spoznaja pa postanu vernici neke druge vere.
Ima i onih koji kako godine prolaze sve više utemelje da je vera u koju su ušli odmah po rodjenju baš ona prava za njih.
Zašto ste vi vernici baš te verske organizacije kojoj pripadate?

Može i to?
Zašto?
Niko me nije forsirao ni u jednu veru dok sam rastao, ali se znalo šta sam po difoltu.

Kada sam pročitao bibliju, shvatio sam celu igru.

U crkvi se nikada nisam osećao prijatno. Zagušljivo. Neprijatna atmosfera. Posle čitam zašto su crkve pravljene na prvom mestu. Ne čudim se da sam se osećao onako.

Sve u svemu, crkva nema nikakve veze sa spiritualniosti. To je osmišljeno iz potpuno drugačijih pobuda.

Niko me nije forsirao ni u jednu veru dok sam rastao, ali se znalo šta sam po difoltu.

Kada sam pročitao bibliju, shvatio sam celu igru.

U crkvi se nikada nisam osećao prijatno. Zagušljivo. Neprijatna atmosfera. Posle čitam zašto su crkve pravljene na prvom mestu. Ne čudim se da sam se osećao onako.

Sve u svemu, crkva nema nikakve veze sa spiritualniosti. To je osmišljeno iz potpuno drugačijih pobuda.
Ja sam uverena da i oni koji ne veruju proći će dobro ako su dobri ljudi.
Ako si dobar čovek nebitno je dal si vernik ili nevernik

Kao malom detetu nametnuto mi pravoslavlje.
Bilo je oscilacija verujem- ne verujem-verujem-ne verujem, sve dok prošle godine nisam doživeo katarzu,osvešćenje i skapirao da apsolutno "nema ničeg tamo".
A pre dok sam bio u oscilacijama,nisam hteo da trenutke verovanja kvarim razmišljajući racionalno o gomili nelogičnosti i totalnih gluposti. Svoje ovoga puta verske vidike nisam ograničio na pravoslavlje već sam nabavio verske medaljone iz katoličanstva, čitao Knjigu Mormona, izučavao razna delimično priznata otkrivenja nakon Knjige Mormona od kojih mi se jedno samo zbog istorije,kakav je sadržaj knjige,izumiranju te verske grupacije učinilo interesantnim, kao i to da sam čitao prevod značenja Kurana.
Ipak nijedna me religija nije ubedila da propoveda istinu...

Kao malom detetu nametnuto mi pravoslavlje.
Bilo je oscilacija verujem- ne verujem-verujem-ne verujem, sve dok prošle godine nisam doživeo katarzu,osvešćenje i skapirao da apsolutno "nema ničeg tamo".
A pre dok sam bio u oscilacijama,nisam hteo da trenutke verovanja kvarim razmišljajući racionalno o gomili nelogičnosti i totalnih gluposti. Svoje ovoga puta verske vidike nisam ograničio na pravoslavlje već sam nabavio verske medaljone iz katoličanstva, čitao Knjigu Mormona, izučavao razna delimično priznata otkrivenja nakon Knjige Mormona od kojih mi se jedno samo zbog istorije,kakav je sadržaj knjige,izumiranju te verske grupacije učinilo interesantnim, kao i to da sam čitao prevod značenja Kurana.
Ipak nijedna me religija nije ubedila da propoveda istinu...
Pošteno
Svuda si zavirio, nisi se u tome pronašao i odustao od vere i religije.

Ti koji veruju da je biblija rešenje su obično oni koji prave veća srania od neverujućih, ali su našli neki pasus u Bibliji gde se kaže kao će Bog da im oprosti, a obično ide i uputsvo kako da spereš grehe. Dakle, Biblija pasuje prevarantima.
Upustvo je da se iskreno pokaješ
Mnogi misle to je lako, odem i kažem kajem se i to je to.
Ne moraš ništa reći
da li se kaješ ili ne lako će se znati
Ja do sada ne sretoh ni jednu osobu koja se iskreno pokajala za svoja nedela, jer da jeste sama sebi bi već napravila pakao zbog svojih zlodela.

Upustvo je da se iskreno pokaješ
Mnogi misle to je lako, odem i kažem kajem se i to je to.
Ne moraš ništa reći
da li se kaješ ili ne lako će se znati
Ja do sada ne sretoh ni jednu osobu koja se iskreno pokajala za svoja nedela, jer da jeste sama sebi bi već napravila pakao zbog svojih zlodela.
ne treba ti ni crkva ni religija da se pokaješ

Ti koji veruju da je biblija rešenje su obično oni koji prave veća srania od neverujućih, ali su našli neki pasus u Bibliji gde se kaže kao će Bog da im oprosti, a obično ide i uputsvo kako da spereš grehe. Dakle, Biblija pasuje prevarantima.
čovek je u stanju sve da zloupotrebi.
biblija je najčitanija knjiga i najpopularnija, a neko ko ne veruje u njemu se rađa bunt i nije sposoban da je racionalno tumači već traži neke greške kontradiktornosti itd.
novi zavet je transcedentan i tako treba tumačiti tu su priče koje je te upućuju na duhovni razvoj a ne uhvati se za nekom ko je opalio šamar pa se pokajao.
stari zavet je knjiga tj su knjige gde je bog opisan sa ljudskim osobinama jer tada još nisu bili toliko produhovljeni da bi opisali dublji smisao. npr mojsije naređuje pućanstvu da seru van logora jer će tu jahve da prođe i ne voli da ugazi na minu. znači jedno opšte prizemno.

Najčešće smo vere naših predaka jer smo rodjeni u toj porodici ali ima i onih koji kao odrasli dodju do nekih drugačijih spoznaja pa postanu vernici neke druge vere.
Ima i onih koji kako godine prolaze sve više utemelje da je vera u koju su ušli odmah po rodjenju baš ona prava za njih.
Ne pripadam nijednoj religiji, ali verujem...dete sam iz mešovitog braka, krštena ubrzo po rođenju u katoličkoj crkvi....nijedan roditelj nije bio preterano religiozan, pa sam imala slobodan uvid u obe crkve, tačnije vodili su me u obe....nijedna me nije privukla, kao dete sam osetila da nema tu iskrenosti i ljubavi... kao dete sam pokazala otpor ka nametnutom, ali sam lako shvatila da je sve u nama...

Ne pripadam nijednoj religiji, ali verujem...dete sam iz mešovitog braka, krštena ubrzo po rođenju u katoličkoj crkvi....nijedan roditelj nije bio preterano religiozan, pa sam imala slobodan uvid u obe crkve, tačnije vodili su me u obe....nijedna me nije privukla, kao dete sam osetila da nema tu iskrenosti i ljubavi... kao dete sam pokazala otpor ka nametnutom, ali sam lako shvatila da je sve u nama...
I ovo je ok
možeš verovati a ne pripadati ni jednoj verskoj organizaciji

ko je skinuo mila u cg, pa crkva organizovanjem litija.
pa vidi sad, ovi mogu da pumpaju i ništa im to neće vredeti
kad ovaj dobije zeleno svetlo imaju vodeni topovi i suzavci da rade, neće im pomoći ni CNN

Једноставно када сам се посветио темељном истраживању вјере прије неколико година православље ми се чинило јединим исправним путем. Све остале опције су имале значајне недостатке. Истина је да сам се ја рoдио у српској породици, али са очеве стране никада нису били неки вјерници, чак нисмо ни славу славили за живота покојног дједа са очеве стране.

Back