Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Nego, pitao me CH ako ne izabere moj rad (kao što i nije), po kojoj ceni bih pristao da mu prodam dizajn...
Ja mu rekao da bih hteo da čujem njegovu ponudu, i više se ne javlja . Doduše, spomenuo sam mu i da ne mogu da primam uplate preko paypala :lol: verovatno nisam trebao to spominjati...
Nego, za slučaj da me ponovo pita, šta mislite koliko da tražim?

Nego, pitao me CH ako ne izabere moj rad (kao što i nije), po kojoj ceni bih pristao da mu prodam dizajn...
Ja mu rekao da bih hteo da čujem njegovu ponudu, i više se ne javlja . Doduše, spomenuo sam mu i da ne mogu da primam uplate preko paypala :lol: verovatno nisam trebao to spominjati...

Ako tamo pise da placa 200$ ti mu trazi 130$ ili 100$ bolje ista nego nista. ;)

E ovako... ako si bio u finalu tog konkursa, ne treba ti paypal jer mozes da radis 1-1 invoice, gde ti on plati isto kao da si pobedio na konursu;
Sto se tice cene, najnize sto treba ici je pola vrednosti konkursa, ali meni se desilo da sam na jednom konkursu ispao, i da nisam izabran kao pobednik, pa me lik posle 2 meseca kontaktira i zeli da kupi moj dizajn, i to mi je dao punu cenu kao vrednost konkursa - 300$

E ovako... ako si bio u finalu tog konkursa, ne treba ti paypal jer mozes da radis 1-1 invoice, gde ti on plati isto kao da si pobedio na konursu;
Sto se tice cene, najnize sto treba ici je pola vrednosti konkursa, ali meni se desilo da sam na jednom konkursu ispao, i da nisam izabran kao pobednik, pa me lik posle 2 meseca kontaktira i zeli da kupi moj dizajn, i to mi je dao punu cenu kao vrednost konkursa - 300$

NIje bilo finala, review odmah posle zatvaranja.
Kontam da je odustao, ne odgovara ništa
Ugnjavio me lik - To je ono što tražim, jel mogu još samo da vidim na ovakvoj podlozi, jel mogu da vidim s gloss efektom, jel može ova boja/ona boja... ajde samo još ovo, još ono. Potroših gomilu vremena na te zahebacije... I na kraju me ispali. :udriglavu:
Ludilo.
Demoralisao me lik skroz.

Poslednja izmena:
Trudim se, mada....
Eo, sad nešto gledam, upao sam na još jedan konkurs pre dva dana, i dobijem feedback "Odlično, Veoma cool logo, nemoj ništa menjati na njemu i sl."
Sad pogledam konkurs i vidim nekoliko skoro identičnih logoa sa odličnim ocenama.

Kakve lopuže.

Poslednja izmena:
Za ovaj sa photobicketa, extra je, ne znam za sta je mada mislim da ti je zvezda modifikovani NATO simbol...
Sto se tice konkursa, vidim da u briefu pise da bi voleo da bude kombinacija znaka sa trouglom, tako da jeste slicno, ali se takav koncept trazi, i mislim da nema osnova da ga skloni, ali te nista ne kosta da prijavis, samo mozes da dobijes mail da je "design deemed acceptable".

Hvala - to je ruža kompasa. Nato koristi isti simbol, tako da jeste slično,ali je CH uvrstio ružu kompasa kao jedno od mogućih rešenja u brifu...
Za oavj drugi, jeste tražio, ali baš da lik koristi isti font, raspored boja... Čudi me da nije i stroke na textu "offsetovao" na isti način.
Napomenuo sam nešto CH-u, videću hoće li odgovoriti nešto pa ću razmisliti šta da radim.
Inače, ovo je feedback za taj rad:
Awesome!!!This is a very cool logo! Respectfully, Jiu Jitsu must be spelled with an "S" instead of a "Z".Other than that, maybe play around with different color schemes but nothing else needs to be changed about the logo.

A za trougao, tražio je onaj "prelomljeni" - simbol BJJ, a ne i crni trougao baner oko njega s belim textom, odredjenim fontom itd...

Poslednja izmena:
Jel imate iskustva sa prijavama, koliko dugo se čeka na odluku?
Nekako mi baš trulo sad što sam ga prijavio... Sa druge strane, kad bi on uzeo pobedu a da nisam ni pokušao da to rešim verovatno bi mi bilo još gore, tako da... Kako god da okrenem, loš trip je bio neizbežan...

Poslednja izmena:
Jel imate iskustva sa prijavama, koliko dugo se čeka na odluku?
Nekako mi baš trulo sad što sam ga prijavio... Sa druge strane, kad bi on uzeo pobedu a da nisam ni pokušao da to rešim verovatno bi mi bilo još gore, tako da... Kako god da okrenem, loš trip je bio neizbežan...

ima rok od 24 sata da povuce dizajn bez posledica, ili da ospori; ako ospori a ispadne da je kopirao, banuju mu nalog dozivotno

Sad mi je neko brljao po nalogu ovde - morao sam da resetujem šifru.
Za svaki slučaj sam pobrisao neke od poruka (uključujući i onu s linkovima).
Malo detaljnije sam pregledao elemente u mom i "njegovim" dizajnima, i nemam više nedoumica - sve i jedna linija je na istom mestu -samo s par različitih detalja u boji i drugačijim hebrejskim simbolom - naravno, sve sam to lepo opisao u poprilično opširnom report-u, opisujući svaki element i promene koje je on napravio - a ima ih jedna do dve po dizajnu, i to zanemarive.
Svejedno sam još uvek u baš lošem tripu. . Mislim da ću ponovo da zanemarim 99 posle ovog contesta, kad sam mogao i do sada bez njega, mogu i ubuduće. :mrgreen:
Samo bezveze navlačim negativnu energiju... To je očigledno predvidjeno za ljude s debelim živcima, izgleda da ja ipak ne spadam medju njih.

ne znam, mene mogu da iznerviraju takve stvari, ali nikako da pokolebaju, i to iz sledecih razloga:
- crtam jer volim da se takmicim i da se izrazavam kreativno
- na svaki contest gledam isto i pristupam sa stavom "bas me interesuje da li cu ovoga puta pogoditi zelju CH", pa sta bude
- ne gledam na ovo kao naa nesto sto ce da me "izvuce" za koju stotinu dolara, kampanjski, vec vidim ovo kao poziv

Sve u svemu, znam da je ovo za mene, ako ste mislili da zaradite na brzaka posle par tutorijala i 10 contesta i niste sigurni da li je za vas, odmah da vam kazem da u tom slucaju - niste za to, treba da promenite hobi

Sa nabrojanim se uglavnom slažem. Suština jeste vijanje pobede, ali dok sam crtao uopšte nisam ni razmišljao o novcu niti sam počeo da bih ulovio „laku zaradu“, a nije ni da ne umem da podnesem poraz.
Razlozi iz kojih se nerviram su savim drugačiji:
Evo mog iskusta od prošle nedelje, tj od kako sam se ponovo oprobao na 99: Prva dva rada i nisu nešto prošla, nisam imao baš nikakav problem s tim. na sledećem sam ušao u uži izbor, ali je na kraju izabrao drugi dizajn – i to mi je sasvim ok. Na sledeća tri (uključujući onaj s kompasom) dobijem pozitivan feedback, ostvarim ok komunikaciju s CHima, onda od toga zanemarim
dva zbog toga što me ovaj sludeo s komentarima- za svaki novi rad napiše mi, super, ovaj je još bolji od prethodnog, to je ono što tražim - a uz to i, jel može samo još jedna promena da vidim kako izgleda, pa onda napiše želju.
I tako, mic po mic - score je 28 predatih radova na tom contestu ,od kojih su neki sadržali po nekoliko varijacija, 68 komentara, plus radovi koje sam mu naknadno po zahtevu okačio na photobucket. Potrošio sam ko zna koliko sati i - ćorak.
U medjuvremenu sam potpuno zanemario ova dva, nisam pratio šta se dešava, niti sam odgovorio na zhatev CH u jednom od njih, uglavnom – da ne dužim, nisam ni na njima prošao dalje.
Počnem ovaj sad - pojavi se lik s kopijom - ne kažem da imam ekskluzivno pravo na korišćenje trougla, ali evo šta je sve isto - kod mene beli trougao u koji je smešten onaj simbol, kod njega isto - crni baner s belim textom okolo – isto - isti font. Dva "border"-a okolo crveni i crni, kod njega sivi gradient+crni.
Text van -isti font sa istom bojom, ista boja stroke-a - i to je to -ne postoji više ni jedan jedini element ni kod mene ni kod njega.
I dobijem sad mail: design deemed acceptable.
Kad sve saberem -gomila truda i rada za tapšanje po ramenu - lakše bi mi bilo da su me odmah eliminisali, mogao bih to sasvim opušteno da prihvatim, nego što se ovako naložim kao mali majmun, a onda - tuš.
A što se samog novca tiče, da sam bilo šta drugo radio za svo to uloženo uloženo vreme - čak i najtupaviji data entry posao, ili crtao s indijcima brzopotezne logotipe na odesku za 20ak doloresa - prošao bih neuporedivo bolje.

Sve u svemu, ne kažem da je 99 loš - za onog ko može da iskulira takve situacije.
Čini mi se da ja ne mogu, a koliko vidim -one su redovna pojava na 99...
Ne mislim na odbijene radove na koje sam potrošio razumno vreme, s tim bih se mogao lako nositi.
Ne znam, možda bih drugačije razmišljao da mi nije sam početak prošao ovako kako jeste – ili bar da nisam toliko truda i vremena uložio na onog s kompasom. Ili bar da nije toliko hvalio taj rad, danima. Hebo ga kompas. On me je i smorio najviše, ovaj drugi je došao samo kao šlag na tortu.

Back