Sa nabrojanim se uglavnom slažem. Suština jeste vijanje pobede, ali dok sam crtao uopšte nisam ni razmišljao o novcu niti sam počeo da bih ulovio „laku zaradu“, a nije ni da ne umem da podnesem poraz.
Razlozi iz kojih se nerviram su savim drugačiji:
Evo mog iskusta od prošle nedelje, tj od kako sam se ponovo oprobao na 99: Prva dva rada i nisu nešto prošla, nisam imao baš nikakav problem s tim. na sledećem sam ušao u uži izbor, ali je na kraju izabrao drugi dizajn – i to mi je sasvim ok. Na sledeća tri (uključujući onaj s kompasom) dobijem pozitivan feedback, ostvarim ok komunikaciju s CHima, onda od toga zanemarim
dva zbog toga što me ovaj sludeo s komentarima- za svaki novi rad napiše mi, super, ovaj je još bolji od prethodnog, to je ono što tražim - a uz to i, jel može samo još jedna promena da vidim kako izgleda, pa onda napiše želju.
I tako, mic po mic - score je 28 predatih radova na tom contestu ,od kojih su neki sadržali po nekoliko varijacija, 68 komentara, plus radovi koje sam mu naknadno po zahtevu okačio na photobucket. Potrošio sam ko zna koliko sati i - ćorak.
U medjuvremenu sam potpuno zanemario ova dva, nisam pratio šta se dešava, niti sam odgovorio na zhatev CH u jednom od njih, uglavnom – da ne dužim, nisam ni na njima prošao dalje.
Počnem ovaj sad - pojavi se lik s kopijom - ne kažem da imam ekskluzivno pravo na korišćenje trougla, ali evo šta je sve isto - kod mene beli trougao u koji je smešten onaj simbol, kod njega isto - crni baner s belim textom okolo – isto - isti font. Dva "border"-a okolo crveni i crni, kod njega sivi gradient+crni.
Text van -isti font sa istom bojom, ista boja stroke-a - i to je to -ne postoji više ni jedan jedini element ni kod mene ni kod njega.
I dobijem sad mail: design deemed acceptable.
Kad sve saberem -gomila truda i rada za tapšanje po ramenu - lakše bi mi bilo da su me odmah eliminisali, mogao bih to sasvim opušteno da prihvatim, nego što se ovako naložim kao mali majmun, a onda - tuš.
A što se samog novca tiče, da sam bilo šta drugo radio za svo to uloženo uloženo vreme - čak i najtupaviji data entry posao, ili crtao s indijcima brzopotezne logotipe na odesku za 20ak doloresa - prošao bih neuporedivo bolje.
Sve u svemu, ne kažem da je 99 loš - za onog ko može da iskulira takve situacije.
Čini mi se da ja ne mogu, a koliko vidim -one su redovna pojava na 99...
Ne mislim na odbijene radove na koje sam potrošio razumno vreme, s tim bih se mogao lako nositi.
Ne znam, možda bih drugačije razmišljao da mi nije sam početak prošao ovako kako jeste – ili bar da nisam toliko truda i vremena uložio na onog s kompasom. Ili bar da nije toliko hvalio taj rad, danima. Hebo ga kompas. On me je i smorio najviše, ovaj drugi je došao samo kao šlag na tortu.