Zar nije logicno ?

Razmisli malo. Ako covek nema slobodnu volju onda je robot niej covek.
Tako da to sto coveka cini savrsenim je slobodna volja, jer je i Bog ima.

Tako da savrsenstvo zivih bica mora da poseduje slobodnu volju.
Jer to je ljubav ciniti dobro slobodnom voljom.
Kad bolje razmisliš nemaš slobodnu volju jer za boga kažu da je sveznajući,sveprisutni i svemogući i gde je tu onda tvoja slobodna volja? Ako je sveznajući on zna sve šta je bilo i zna sve šta će biti i gde je tu onda tvoja slobodna volja kad on zna sve unapred šta će biti? Tu dolazimo na temu molitve kao jednog besmislenog čina jer šta ako se tvoja molitva ne uklapa u božije planove za treba da promeni svoje planove da bi tebi uslišio molitvu,onda nije sveznajući.Ako ne može da promeni planove i usliši ti molitvu onda nije svemogući,kontaš.Ako neko nekome stavi pištolj na glavu i kaže mu veruj u ovo moje ili bum,ali opušteno dajem ti slobodnu volju možeš da biraš ili veruj ili bum,eto to radi taj bog i još gore od toga,veruj ili večiti oganj. Niđe slobodne volje

Pa postoji obrazac, algoritam...ako ovo onda ovo, ako ne ovo onda ovo drugo, itd. Ono što misliš oblikuje tebe, ali djelima pokazuješ kakav si. Nije dovoljno misliti, treba to i uraditi. Ako postoji 7 milijardi ljudi, sigurno je da postoje neki slojevi, neke grupe, neke podjele koje olakšavaju. Može postojati neki plan ali sa dosta promjenjivih, nije sve unaprijed odredjeno. Možda nije ništa, jer je dat izbor.

ne valja ti logika
ja sam ti lepo objasnila
Gle,moja logika ne može da ne valja baš zato što pomalo gazim u aspergerov.Zapravo suva logika je nešto što najbolje razumem...Ako si nekad gledala ili čula za seriju Zvezdane Staze e tu imaš jednu vrstu vanzemasljaca,Vulkance koji su ti čist primer toga kako neko na spektru aspergerovog sindruma razmišlja-logika iznad svega.Vidiš meni je ustvari zato i teško da poverujem u nadrprirodne stvari jer nisu logične.
Dobro,u mom slučaju su to baš blagi simtomi aspergerovog tako da me ne ometaju da se uklopim u okolinu i saosećam sa ljudima,samo sam malo veći bukvalista od prosečnih ljudi i ne umem baš da protumačim najbolje neverbalne gestove kao na primer da li me neko stvarno sluša kad pričam o nečemu ili se samo pravi da me sluša.
Nego nazad na temu.Ne možeš da tvrdiš da je čovek savršen zbog slobodne volje ako ga ta slobodnas volja sprečava da bude savršen...Ta tvrdnja negira samu sebe i nema smisla.To je paradoks,a paradoksi nisu logični,oni baš krše zakone logike i to ne možeš da proguraš kao logiku.
Stvar je u tome što tebi niko nije objasnio da je to paradoks nego su te namerno zbunili time i naučili te da ne znaš razliku između paradoksa i logike jer se plaše da će im cela priča pasti u vodu ako priznaju da je paradoks nelogičan(a paradoks je uvek nelogičan).

Dje je postojalo, odakle to tu? Nije njegovo, našao je?
Bog u Postanju nije stvorio Vodu i prostor, i nije stvorio suvu materiju. Bog je stvorio Nebo tako sto je razdjelio vodu, tako pise u Postanju. I nije stvorio suvu materiju, nego je stvorio zemlju tako sto je "reko" da se sve suvo skupi na jedno mjesto. Dakle nije Bog u Postanju stvorio generalno prostor, vodu, ni suvu materiju, nego nebo (svod) i zemlju kao skup suve materije na jednom mjestu. I skupio je vodu na jedno mjesto. To pise u Postanju.

Bog u Postanju nije stvorio Vodu i prostor, i nije stvorio suvu materiju. Bog je stvorio Nebo tako sto je razdjelio vodu, tako pise u Postanju. I nije stvorio suvu materiju, nego je stvorio zmelju tako sto je "reko" da sue suvo skupo na jedno mjesto. Dakle nije Bog u Postanju stvorio generalno prostor, vodu, ni suvu materiju, nego nebo (svod) i zemlju kao skup suve materije na jednom mjesto. To pise u Postanju.
Pa vidis da strucnjaci nisu dobro proucili bibliju :cool:

Pa vidis da strucnjaci nisu dobro proucili bibliju :cool:

Tacno. I jos nesto. Prvo je Bog stvorio prostor za zemlju jer u Postanju pise da je zemlja bila bezoblicna i prazna, dakle crna rupa, prije nego je Bog naredio da se sve suvo skupi na jedno mjesto. Dakle prvo je "stvoren" gravitacijski prostor, a onda se materija tu djidjala.

Poslednja izmena:

Back