Kako znaš da su oni prvi počeli, a ne mi?
Konkretno.
Recimo Slovenci hoće da slovenija bude deo EEZ, i evropi je drago. Hoće i HR takođe, ali recimo Srbija kaže ne može to tako. Mi nećemo i drugi neće moći. Šta ako je tako počelo?
Mislim, šta ako je tadašnja vlast okrivila zapad za svoju nesposobnost da se javno opredeli za rusiju, igrajući se sa obe strane, neprihvatajući ponuđene ugovore, razbuktajući rat itd.. ja ne moram da čitam nikakve memoare, gledam sve to od 91 i hvatam se za glavu loliko smo imali pokvarenu, nesposobnu vlast, krutu, manipulativnu, bezobraznu, nesarađujuću, nedemokratsku, namerno su govorili neistine da bi sa sebe skinuli teret krivice za sve što se desilo. Za to sistematsko ispiranje mozgova građanima srbije nisu svi dobili što su zaslužili. Sijaset prilika su imali da položaj Srbije bude mnogo bolji, ali su to odbili zarad svojih boljševičkih ideja i okrenutosti protiv kapitalističkog zapada kog su mrzeli, i sitnosopstveničkih interesa vlasti, da opstanu pa nek Srbija tone. Ako svi idu ka EEZ mi nećemo. Ne može nam niko ništa i te floskule. Itd.
Pametni ljudi su sve to videli još tada. Ali je opozicija bila nemoćna i optužena da su petokolonaši. Sve staljinističke metode su koristili i protiv opozicije i protiv razuma.
Nismo mi svi klinci i od juče