Zasto nas kolektivni zapad mrzi?

Фора је у томе да нас не мрзи колективни запад, већ ми мрзимо колективни запад.

Ми смо се сами, доборовољно, јавили да им будемо непријатељи.

И кад нам пруже чашу воде, ми их ударимо по руци и чаша се разбије, а вода проспе.

Није се догодило.

Дакле, Самсунг направи одличан телефон, и понуди га, између осталих и Тикомиру из Рашке.

А он каже:"Нећу Самсунг, то је колективни запад, идем да купим Кршаоми".

При том, немам ништа ни против Самсунга ни Кршаомија ни Хуавеија, али ваљда је ред да гледамо карактеристике телефона, а не да ли припадају колективном западу или колективном истоку.

Zasto nas kolektivni zapad toliko mrzi?

Uz pomoc NATO soldateske, napadaju nas zivalj.

Prave od nasih ognjista- stratista, i ugrozavaju nasu nejac.

Dokle?
Што би нас мрзели?
Већина не зна да постојимо.
Проблем је што они који знају да постојимо, имају своје интересе. Ти интереси ретко - до скоро никад - компатибилни су са интересима српске државе и народа. Сходно наведеном, креирају се бројни механизми у циљу реализације тих интереса.
Они често наставе након тога да раде по инерцији.

Moze li nas slobodarski BRIKS odbraniti od NATO soldatekse u ovim odsudnim trenucima sukoba civilizacija?

BTW, da li se pise BRIKS ili BRICS?
Dobro pitanje, rekao bi da je u svijetu BRICS a u Srbiju BRIKS.
Jedino što vjerojatno ne znate jest to da ako ste već prebacili to u BRIKS, da bi pravilno trebalo biti BRIKJ.

China - Kina
South African Rep - JAR

Stalno pravite tu krembilsku zamenu teza koristeci proizvode sa zapada a ne gledajuci njihovu politiku. Niko ne mrzi ovde normalan narod zapadnih zemalja, njihovu kulturu, sport, proizvode, nego mrze njihovu agresivnu spoljnu politiku koja ima za cilj potcinjavanje drugih naroda i eksploataciju njihovih prirodnih bogatstava i radne snage. A to sto vi mislite da ako ja npr. vozim Volkswagen to znaci da treba i da postujem lik i delo Adolfa Hitlera, pod cijom komandom je nas narod ubijan, mucen i pljackan, to je problem vaseg nenormalnog shvatanja stvari.

Што би нас мрзели?
Већина не зна да постојимо.
Ми знамо да они постоје. И ми њих мрзимо. Ми тражимо да будемо непријатељи колективном западу.

Још од кад је Берлински зид пао, ми смо решили да кажемо да за нас није пао.

Zapad vas ne mrzi, prije bi se reklo da ste Zapadu nebitni.
Nebitni jer ste se sami odlučili svima inatiti i svima trubiti kako su u krivu i jedino vi u pravu.

Pomirite se s činjenicama i suočite se s onim svime za što vam je suđeno, pa i za što ste bombardirani od strane Zapada.
Dok god pričate o tome kako ne priznajte međunarodne presude, dok se god uvlačite Rusima i Kinezima sa BRICS nebulozama i nekim kvazi bratskim spikama, do tad sanjajte o tome da će te biti bitni ikome, osim sami sebi naravno.
Nebitno, ali u istoj kolicini i odvratni, jadni sa pateticnom “podrskom” ili neutralnoscu prema Rusiji.

Drugi bold: Ko to prica?

Stalno pravite tu krembilsku zamenu teza koristeci proizvode sa zapada a ne gledajuci njihovu politiku. Niko ne mrzi ovde normalan narod zapadnih zemalja, njihovu kulturu, sport, proizvode, nego mrze njihovu agresivnu spoljnu politiku koja ima za cilj potcinjavanje drugih naroda i eksploataciju njihovih prirodnih bogatstava i radne snage. A to sto vi mislite da ako ja npr. vozim Volkswagen to znaci da treba i da postujem lik i delo Adolfa Hitlera, pod cijom komandom je nas narod ubijan, mucen i pljackan, to je problem vaseg nenormalnog shvatanja stvari.

Наведи нам примере неких европских земаља које је колективни запад потчинио и експлоатише њихова природна богатства и радну снагу.

Пољска? Чешка? Словачка? Хрватска? Румунија? Бугарска? Црна Гора? Молдавија?

Изгледа да им је само Србија на путу за потчињавање и експлоатацију.

Morate da nam date uputstva kada je metafora koju koristite za drustvo ili vlast, ili ljude, i za koje tacno centre moci na zapadu.

U vasim istocnim despotijama je lako, posto tamo jedan centar kontrolise sve, pa metafora za njih- zna se na sta se odnosi.

Za zapad je malo komplikovanije.

Pa onda kada krenete da uporedjujete ove metafore za istok, sa metaforama za zapad, sto je mesanje baba i zaba.

Tesko vas je pratiti.

Дакле, Самсунг направи одличан телефон, и понуди га, између осталих и Тикомиру из Рашке.

А он каже:"Нећу Самсунг, то је колективни запад, идем да купим Кршаоми".

При том, немам ништа ни против Самсунга ни Кршаомија ни Хуавеија, али ваљда је ред да гледамо карактеристике телефона, а не да ли припадају колективном западу или колективном истоку.
Па добро, није баш најсрећнији пример за просуту чашу воде и пружену руку. Колективни запад и колективни исток практично не постоје ван интернет причаоница. Синови Драгани сви до једног опредељују се листом за Самсунге. Има читаве секта Драгана, којима је "немачка медицина" најбоља без да за то постоји стварно упориште. Притом, ти Драгани у слободно време друкају за Путина и СССР.

Ствар је у томе што ја колико знам, све и један премијер, председник, српске државе од 1990. године, чинио је све да одобровољи западне партнере и на тај начин оствари хармоничне односе, како не би стално од њих добијали разне дандаре.
Све и један је био неуспешан.
Из све и једног су искористили да извуку од Србије максималне уступке, и потом га одбацили као крпу и постављали новог. И онда поново све исте.
Скини ролекса, дај те кључеве од мерцедеса. Хајде Драгане, знаш шта је прошли пут било.

Zasto nas kolektivni zapad toliko mrzi?

Uz pomoc NATO soldateske, napadaju nas zivalj.

Prave od nasih ognjista- stratista, i ugrozavaju nasu nejac.

Dokle?
ne mrzi nas zapad vec ROSTCHILD, nekako mu mi i rusi uvek stojimo na putu ka osvajanju sveta.
Po celoj evropi, gradjani su na istoj strani gde i srpski narod, protiv hegemona i njegovih izvodjaca radova Starmera, Makrona, Merca, ...............
Celo covecanstvo je na jednoj strani a on, zlo, na drugoj strani okruzen briselskom administracijom, Volstritom, NATO-om............

Hej, nije pitanje zasto mi mrzimo Zapad, vec Zapad nas :lol:
Ti si u zameni teza itekako sa celim komentarom.

Па добро, није баш најсрећнији пример за просуту чашу воде и пружену руку. Колективни запад и колективни исток практично не постоје ван интернет причаоница. Синови Драгани сви до једног опредељују се листом за Самсунге. Има читаве секта Драгана, којима је "немачка медицина" најбоља без да за то постоји стварно упориште. Притом, ти Драгани у слободно време друкају за Путина и СССР.

Ствар је у томе што ја колико знам, све и један премијер, председник, српске државе од 1990. године, чинио је све да одобровољи западне партнере и на тај начин оствари хармоничне односе, како не би стално од њих добијали разне дандаре.
Све и један је био неуспешан.
Из све и једног су искористили да извуку од Србије максималне уступке, и потом га одбацили као крпу и постављали новог. И онда поново све исте.
Скини ролекса, дај те кључеве од мерцедеса. Хајде Драгане, знаш шта је прошли пут било.

Чекај, а како је председник пољске државе исто то радио, али Пољска није губила територије, није имала санкције, ено је, престигла Јапан по неком битном економском критеријуму. Једна од битнијих држава у ЕУ и европском делу колективног запада. Толико бенефита за Пољску. И чешку и Словачку и Словенију, ништа изгубили нису, само Србија како год да се окрене, дупе јој отпозади.

Па, јесмо ли се ми камењем бацали на Бога, да смо на дну цивилизованог дела света? А уопште не мора да буде тако.

Morate da nam date uputstva kada je metafora koju koristite za drustvo ili vlast, ili ljude, i za koje tacno centre moci na zapadu.

U vasim istocnim despotijama je lako, posto tamo jedan centar kontrolise sve, pa metafora za njih- zna se na sta se odnosi.

Za zapad je malo komplikovanije.

Pa onda kada krenete da uporedjujete ove metafore za istok, sa metaforama za zapad, sto je mesanje baba i zaba.

Tesko vas je pratiti.
Nisam ja neki rusofil niti istocnjak. Sto se trenutne situacije tice, nisam za uvodjenje sankcija Rusiji, jer sta nas zabole patka za to? Sto bi se mi tu mesali, a samo stetu moze da nam donese.... A sto se tice zapada, koliko puta u poslednjih 150 godina su pokretali ratove protiv nas i ubijali nas? I sta sad treba da im se divim jer je tako mekano vreme?

Ми знамо да они постоје. И ми њих мрзимо. Ми тражимо да будемо непријатељи колективном западу.

Још од кад је Берлински зид пао, ми смо решили да кажемо да за нас није пао.
Ма где тражимо. Србија је комплетно заљубљена у тај исти Запад. Ово о чему ти причаш је само последица огорчености због неузвраћене љубави Запада. Три човека у Србији не друкају заиста за Русију и Путина, већ су то све људи који не могу више у себи да помире љубав према Западу и деценијско злостављање српске државе од стране тог истог Запада. Бацили су се у загрљај првом згодног намернику, који није пиргав.
Сутра рецимо да Запад уради нешто стварно добронамерно наспрам Србије, тај љубав према Холивуду и силиконским лепотицама, у тренутку би се опет распламсала. Али тога нема. Нас Запад **** као да нема никог другог на овом свету.

Наведи нам примере неких европских земаља које је колективни запад потчинио и експлоатише њихова природна богатства и радну снагу.

Пољска? Чешка? Словачка? Хрватска? Румунија? Бугарска? Црна Гора? Молдавија?

Изгледа да им је само Србија на путу за потчињавање и експлоатацију.
Te druge zemlje postuju svoje zakone
Tako da nikome ni ne pada na pamet da im predlozi da kopaju litijum tamo gde ima mnogo zdravih podzemnih voda
Ili da seku drvece u nacionalnom parku ili da ruse centar grada
Al kod nas to ne vazi i onda dodje pokvarenjak i podmiti drugog pokvarenjaka

ne mrzi nas zapad vec ROSTCHILD, nekako mu mi i rusi uvek stojimo na putu ka osvajanju sveta.
Po celoj evropi, gradjani su na istoj strani gde i srpski narod, protiv hegemona i njegovih izvodjaca radova Starmera, Makrona, Merca, ...............
Celo covecanstvo je na jednoj strani a on, zlo, na drugoj strani okruzen briselskom administracijom, Volstritom, NATO-om............
Voldemor i Sauron protiv zivlja Srbije, Rusije i Venecuele.

Back