ZALJUBITI SE PREKO NET-a

E sad.....
Ono zaljubis se u pricu,ama sve bude kako treba .Cak i recepat za vanilice proradi jer tako pocinje zar ne?I traje iluzija savrsenstva taman dovoljno.
Cekaj zapetljala sam se.
Ma zapravo ljubav i leptiri u stomaku (faza zaljubljivanja) sve to preneseno iz sajber u realan svet cini zivot zanimljivijim da ne kazem lepsim.
Ustvari biti zaljubljen u nekog iz kraja u sajber iluziju ili lazljivog a neodoljivog kolegu sa posla svejedno je.
Konstatujem lepo je biti zaljubljen.
Ono volela bi da se i meni desi. :wink:

dag78:
Možes se zaljubiti preko Net-a, nije problem, ali kako?! Kad si na netu možeš biti šta želiš, ali mogu i drugi, tako da nekad ne samo da ne znaš u koga si se zaljubio već ne znaš ni ko si.

pa postoje sajtovi tog tipa ukoliko ste usamljeni ili vam je dosadno..i sad sta ga znas, mozda upoznas bas nekog preko neta ko ti potpuno odgovara...recimo kao ja ovde
8)

Ma ne mozete da se zaljubite preko neta. Moze da se odvija komunikacija i da se razumete, ali da se zaljubite... :roll:
Mozete da steknete pravi utisak o nekoj osobi tek kad se upoznate. Ja sam eto tako upoznala slucajno mog sadasnjeg decka. Dogovorili smo se da se nadjemo (mada ja to ne praktikujem, jer ima raznih ljudi na netu) i tog dana smo se i smuvali. Ja sam se nesto neckala, ali na kraju sam popustila 8) :wink:
I evo sad smo vec 10 meseci zajedno :D

NatasaNatasa:
Ko se zaljubljuje preko Net-a?

Kako uopste dolazimo do saznanja da smo se zaljubili u nekog, sa kim komuniciramo na ovaj nacin?

Da li je mozda ova zaljubljenost mnogo ''dublja'' od one koja se zasniva na fizickoj reakciji kad vidimo neku osobu uzivo?

Jedna od rijetkih tekovina aktuelnog civilizacijskog trenutka (sve dostupnija mnogima — forumi i čat na netu) koja mi je poprilično amortizovala neviđeno razočaranje većinom zvaničnih vrijednosti.

Stoga je podrazumijevajuće da sam se zaljubio ovim putem, stavljajući forumsko i čat „očijukanje” daleko ispred svih ostalih, i šaškastih i konvencionalnih, i neobičnih i srećnih flert okolnosti u kojima se možemo naći. Naravno, pričam o makijavelističkom pristupu ka suštinskom ostvarenju u RL. Ako bi ono izostalo, u pitanju bi bio tek zanos i zavaravanje, nerijetko i poigravanje strpljenjem, blagonaklonošću, naivnošću... jednog od sudionika virtuelne komunikacije. Ako se, pak, dogodi POTVRDA u stvarnosti, sve najistančanije, najpotpunije misli kojima smo se PPrepiskom ili čatom naoružavali i prije i poslije susreta, dobijaju retroaktivnu snagu priređujući nam ovaploćenje sna. Kamo sreće, obostranog! 8)
Lično sam se, uz sve vratolomije ovuda, dovoljno puta vinuo ka spoznaji da mogu mirno da umrem, ili mi je ona naprosto kvrcnula.
Iskristalisati u nekom ono najbolje iz sopstvene koreografije dopadanja ljudima (hehehehee, posebno onim suprotnog pola) teško da može išta kao net. Isključiv sam po tom pitanju, mada ne sporim fatalnost klasičnog topljenja u nečijem pogledu na ulici, poslu, u kafani... Samo dodajem: fali joj... hmmm, Tomijev recept za vanilice!!! :lol: :lol: :lol:

bejbica:
Jednom sam si priustila taj luksuz da se zaljubim preko neta i ne daj Boze da mi se vise ikada ponovi.Toliko o "ljubavi" preko neta!!Nikada ne znas ko sedi sa druge strane monitora.Nazalost!
Bas me zanima kako si uspela?
Ne kontam,ali na netu mozes biti ono sto jesi i ono sto nisi.
Kako si znala da se taj lik ne folira?
Zene su stvarno ...

Ja sam obrazložio svoje razloge za, evo, sad — SUPERIORNOST net-a kao „destinacije” najautentičnijih emotivnih fluida.

Nevjerovatno je da se neko toliko zgrozi, zapanji, razočara... pri susrtetu s „forumašem” ili inim „net meraklijom” koji je prethodno čatom uspio da skine zvijezde s neba istoj toj osobi (elem, izazove zaljubljenost)! Licemjerno je, blago rečeno. Definišite šta i s kim želite. Sve će biti mnogo jednostavnije...

Da ne zalazim u detalje, jer, danima bi se dalo raspredati o ovome... :-|
Manje – više, nepotrebno.

Pa nema tu mnogo filozofije ... možeš sa nekim da se skontaš preko čata samo tako, a onda da susret u RL bude nešto potpuno drugačije ... da fluid ne proradi, da ti se fizički ne dopadne, da se ti njemu ne dopadneš ... i sva priča pada u vodu .... jer, bez obzira na dozu ''zaljubljenosti'' preko Net-a, mozaička kockica koja fali je doživljaj te iste osobe uživo ... e, kad se sve to lepo sklopi, fluid radi svoje .... kad kockica ostane da fali - nema ništa - samo gubljenje vremena.

laylah:
Moguce je zaljubiti se preko neta…zasto da ne?…meni se desilo pre godinu dana…ali to je prvi i poslednji put..i tim putem necu ici vise…to je jedina osoba sa neta koju sam upoznala uzivo…volela sam ga…i iz svega toga izasla povredjena….i sebi sam rekla: nikad vise!!!
Ovo mi je full poznato i zato sam i ja posle svega rekla nikad vise!!!!

NatasaNatasa:
Pa nema tu mnogo filozofije ... možeš sa nekim da se skontaš preko čata samo tako, a onda da susret u RL bude nešto potpuno drugačije ... da fluid ne proradi, da ti se fizički ne dopadne, da se ti njemu ne dopadneš ... i sva priča pada u vodu .... jer, bez obzira na dozu ''zaljubljenosti'' preko Net-a, mozaička kockica koja fali je doživljaj te iste osobe uživo ... e, kad se sve to lepo sklopi, fluid radi svoje .... kad kockica ostane da fali - nema ništa - samo gubljenje vremena.

Aha, kod DOZE ZALJUBLJIVANJA smo! To je kvaka! :lol: Pa, uvažena autorko teme, preformuliši joj naslov, moliću lijepo! Što, naravno, moj stepen NEDVOSMISLENE zaljubljenosti i prije susreta, nimalo neće umanjiti!
Samo, budu li se realnije sagledavale stvari, kod onih kojima je CRNO na BIJELO (spika na net-u, razmijenjene fotografije, obostrano sagledane sklonosti i nivo aspiracije) nedovoljno za PADANJE U LJUBAV (da bukvalno prevedemo engleski), od pompezne mogućnosti da se zaljubimo na net-u, ostaće kojekakve... kurcobocije! :lol: :lol: :lol:

Kad se zaljubljujes preko neta ti se zaljubljujes u licnost jer si primetio/la nesto izmedju reci. Inace ako se zaljubljujes telesno to ne mora uvek da uspe a ako se zaljubljujes u neciji karakter onda to moze da donese mnoge plodove....mora, zemlje, sunca, gradova i reka...

Back