Žalbe, kritike, predlozi, molbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predlazhem da se takodje sve teme koje je postavio Tihi a koje se odnose na ekonomske probleme u Srbiji spoje u jednu. Trazhim dozvolu da ih podizhem, a neki od moderatora nek ih spoji.

Nemaš dozvolu da ih podižeš. Ako moderacija donese odluku da pročešlja sve stare teme kako bi ih spajala, onda će tako da bude. A, ti da zatrpavaš prvu stranicu kako bi naterao moderaciju da se time bavi, nemaš prava. To je opstrukcija rada foruma.
Prekini da praviš cirkus od foruma!

Postoji li tehnička mogućnost - da se napisano slovo s automatski "pretvori" u slovo š,. slovo c u slova ć i ć...

Slovo d u đ...

Slovo z u ž...

Na drugim većim sajtovima to je vec odavno u praksi...

Radi objasnjenja (posto sam imala pitanja za ovo sto sam napisala):
Postoje elektronski lektori koji cak ispravljaju nepravilno napisane reci, a u skolou cele reci uspevaju da razaznaju koje slovo treba da ostane kako je napsano, a koje automatski pretvara u slova koja sam navela..
.

Poslednja izmena:
Da li je moguće ugraditi opciju "show new replies to your posts", dakle da kad se klikne na to da mi izlista teme u kojima sam postao i koje imaju novih odgovora nakon mog zadnjeg boravka na temi?

Ovo postoji na nekim drugim forumima i jako je korisna alatka.
također postoji i mogućnost " Show unread posts since last vizit "

dobro bi došlo da mogu odgovoriti na neke teme koje padnu par strana kad me nema par dana.

Postoji li tehnička mogućnost - da se napisano slovo s automatski "pretvori" u slovo š,. slovo c u slova ć i ć...

Slovo d u đ...

Slovo z u ž...

Na drugim većim sajtovima to je vec odavno u praksi...

Radi objasnjenja (posto sam imala pitanja za ovo sto sam napisala):
Postoje elektronski lektori koji cak ispravljaju nepravilno napisane reci, a u skolou cele reci uspevaju da razaznaju koje slovo treba da ostane kako je napsano, a koje automatski pretvara u slova koja sam navela..
.

neizvodljivo.
a sta cemo sa recima koje zaista imaju slovo s a ne š ;)

ovako.
KAd cete shvatiti da ovde nema rasprave.
Opet sam podelio brdo kartona.
jedine osobe koje su se sad provukle su kolega ivan i inagadadavida jer bi ih ti poeni direktno oterali u ban.
Ovo je poslednja opomena svima.
Vise necu voditi racuna da li poen salje u ban ili ne.
Svako ko se upusti u raspravu, postavi potpitanje, ili se ubaci sa strane dobija momentalno poen.

Torrenteu ce kazna sa trajnog bana biti preinacena u dvodnevni i za dva dana ce biti odbanovan.

Tema se otvara i bez rasprave... ovo danas je bila poslednja opomena

Da li je moguće ugraditi opciju "show new replies to your posts", dakle da kad se klikne na to da mi izlista teme u kojima sam postao i koje imaju novih odgovora nakon mog zadnjeg boravka na temi?

Ovo postoji na nekim drugim forumima i jako je korisna alatka.
također postoji i mogućnost " Show unread posts since last vizit "

dobro bi došlo da mogu odgovoriti na neke teme koje padnu par strana kad me nema par dana.

stoji već par dana bez ikakvog odgovora.
ako sam nejasno postavio pitanje recite.

u okviru korisnickog profila imas listu tema u kojima si postovao (kad se pojavi nov post)

molim da mi se odgovori na sljedece..
1. sto znaci "protuustavno" ?( I svatko tko nesto napise "protuustavno" biva baniran, a interpretaciju protivustavnog ima jedan moderator koji od mrznje nezna da zijevne)
2. zasto to protivustavno ne pise u pravilniku Krstarice
3. i dali je protivustavno reci npr. za Kosovo je najbolje da se podijeli (zbog takve izjave se bude baniran)
4. i dali je protivustavno reci Srbi u RH su cinili zlocine, masovno, dokazano..
5. i dali Forum Krstarica mora da se ravna prema definiciji moderatora sto je protrtuustavno a sto ne
6. da nije smijesno, bilo bi zalosno...

jedan od moderatora me je povezao sa nekakvom Fazlagic kulom...
1. zelim da znam sto je Fazlagic kula (nikad za to culla)
2. kakve veze ja imam s doticnom ?
3. i zasto, ako je jedan moderator napravio gresku---a svi smo mi ljudi i gresimo....drugi moderator postaje privatan i vrijeda..?

Hteo bih u ime sindikata da se zahvalim Tabu što je smanjio kaznu Torrente-u, ipak nije zaslužio trajni ban. A sad jedno pitanje za moderatore i administratore:

Da li je moguće da dozvoljavate provokatorske teme kao što je "Za koje pare biste prodali Ratka Mladića ?" Takve teme neminovno dovode do velikih sukoba, psovki, vređanja i provokacija jer je i sam naslov teme provokativan.

Pa nije Ratko Mladić roba pa da se priča o njegovoj prodaji. Na toj temi pričaju kao na pijaci, jedan bi ga prodao za 100 evra, drugi za 200, treći džabe, četvrti za paklicu cigara, peti bi još i dodao neke pare itd. Znači diskutuju kao da prodaju krompire, jaja ili šljive na pijaci, cenkaju se a još bi autor teme da ga deli na komade pa da ga prodaje na kilo kao da se radi o prasetu a ne o jednom srpskom generalu. Takvo ponašanje je stvarno neumesno i neukusno i predstavlja ponižavanje srpskih generala ma šta ko mislio o njemu.

Šta mislite da li bi na nekom američkom forumu bilo dozvoljeno da neko postavi temu "Za koje pare biste prodali Klintona ili Holbruka, ili Veslija Klarka ili Medlin Odvrajt ?" Iaoko su oni mnogo gori zločinci i ljudi od Karadžića i Mladića takva tema tamo ne da bi odmah bila zatvorena nego bi reagovalo i državno tužilaštvo pa bi možda i postavljač teme bio uhapšen zbog ponižavanja američkog bivšeg predsednika ili američkog generala ! Da li bi na nekom hrvatskom forumu bilo dozvoljeno da se postavi tema "Za koje pare biste prodali Gotovinu ?" Naravno da ne bi.

A administrator foruma Jomini umesto da zaključava tu temu on još ubacuje u nju provokacije o Šešelju. Znači u redu je kada se postavi tema da li ste za to da se Mladić isporuči Hagu i sad naravno većina ljudi bi bila protiv, bilo bi i onih koji su za, argumentovano bi se pisalo i molim lepo. Ali da se priča o prodaji jednog srpskog generala kao kada se u dragstoru prodaju banane ili babe na pijaci krastavce ili butkice na kilo to je stvarno ponižavajuće i krajnje degutantno. A drugo, već postoji zvanična cifra od milion evra ali ne za prodaju samog Mladića ili njegovih organa nego za odavanje informacije o njegovoj lokaciji i kretanju. I tu cenkanja i pogađanja nema.

ZBOG SVEGA OVOGA OVAKVU PROVOKATORSKU I ANTISRPSKU TEMU TREBA OBRISATI JER JE KRAJNJE PONIŽAVAJUĆA ZA GENERALE SRPSKE VOJSKE I TRETIRA IH KAO STOKU NA STOČNOJ PIJACI A NE KAO LJUDE I GENERALE !

Poslednja izmena:
i jos nesto sto bi trebali da razjasnimo...zbog forumasa( svih opcija i boja) da nebi nenamjerno da pravimo grske i bivamo sankcionirani...
moderator Kihot je postavio vise smjernica postovanja , sto je zabranjeno ( a sto ne pise u pravilniku Krstarice), a s obzirom da je nejasno, molim objasnjenje..
1. " protivno drzavnom stavu Srbije"( citat moderatora Kihota )
pitam, sto je drzavni stav Srbije, dali stav stranke na vlasti, dali stav opozicije, dali stav administracije koja donosi pravila ponasanja, dali stav materijalnoga zakonodavstva, dali stav SANU, dali interpretacija Ustava, dali patrijotsko guslanje, dali poimanje SRS, dali izjave( momentalno na vlasti) politicara...
sto je stav drzave Srbije ?
moilim moderatore da objasne, kad se vec koristi ta konstatacija, kako ne bih prekrsila dodatni pravilnik

Hteo bih u ime sindikata da se zahvalim Tabu što je smanjio kaznu Torrente-u, ipak nije zaslužio trajni ban. A sad jedno pitanje za moderatore i administratore:

Da li je moguće da dozvoljavate provokatorske teme kao što je "Za koje pare biste prodali Ratka Mladića ?" Takve teme neminovno dovode do velikih sukoba, psovki, vređanja i provokacija jer je i sam naslov teme provokativan.

Pa nije Ratko Mladić roba pa da se priča o njegovoj prodaji. Na toj temi pričaju kao na pijaci, jedan bi ga prodao za 100 evra, drugi za 200, treći džabe, četvrti za paklicu cigara, peti bi još i dodao neke pare itd. Znači diskutuju kao da prodaju krompire, jaja ili šljive na pijaci, cenkaju se a još bi autor teme da ga deli na komade pa da ga prodaje na kilo kao da se radi o prasetu a ne o jednom srpskom generalu. Takvo ponašanje je stvarno neumesno i neukusno i predstavlja ponižavanje srpskih generala ma šta ko mislio o njemu.

Šta mislite da li bi na nekom američkom forumu bilo dozvoljeno da neko postavi temu "Za koje pare biste prodali Klintona ili Holbruka, ili Veslija Klarka ili Medlin Odvrajt ?" Iaoko su oni mnogo gori zločinci i ljudi od Karadžića i Mladića takva tema tamo ne da bi odmah bila zatvorena nego bi reagovalo i državno tužilaštvo pa bi možda i postavljač teme bio uhapšen zbog ponižavanja američkog bivšeg predsednika ili američkog generala ! Da li bi na nekom hrvatskom forumu bilo dozvoljeno da se postavi tema "Za koje pare biste prodali Gotovinu ?" Naravno da ne bi.

A administrator foruma Jomini umesto da zaključava tu temu on još ubacuje u nju provokacije o Šešelju. Znači u redu je kada se postavi tema da li ste za to da se Mladić isporuči Hagu i sad naravno većina ljudi bi bila protiv, bilo bi i onih koji su za, argumentovano bi se pisalo i molim lepo. Ali da se priča o prodaji jednog srpskog generala kao kada se u dragstoru prodaju banane ili babe na pijaci krastavce ili butkice na kilo to je stvarno ponižavajuće i krajnje degutantno. A drugo, već postoji zvanična cifra od milion evra ali ne za prodaju samog Mladića ili njegovih organa nego za odavanje informacije o njegovoj lokaciji i kretanju. I tu cenkanja i pogađanja nema.

ZBOG SVEGA OVOGA OVAKVU PROVOKATORSKU I ANTISRPSKU TEMU TREBA OBRISATI JER JE KRAJNJE PONIŽAVAJUĆA ZA GENERALE SRPSKE VOJSKE I TRETIRA IH KAO STOKU NA STOČNOJ PIJACI A NE KAO LJUDE I GENERALE !

pozdravljam cinjenicu d je Torrentu smanjena kazna...
s njim se moze posvadati, ali on ostaje ( skoro)uvijek u okviru pristojnoga
je da se cesto p.......a, je tocno, ali svi mi ponekad pretjeramo...
a ono zbog cega je baniran, pretjerao je previse...
neka se izvine dadi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back