N1 мења плочу: од критике високих маржи до одбране трговинских ланаца

Koliko ja pamtim, u neka prošla vremena čak i ta marža od 20% je bila misaona imenica za osnovne životne namirnice

Gde je to moglo da se maržira sa 20% hleb, mleko, brašno, šećer, so, zejtin...

Sad je i 100% kao dobar dan.

Evo i primera
Jedan proizvod u jednom lancu košta 620 dinara a u drugom 999 dinara
Nagradno pitanje, kolika je marža ovom drugom ako pretpostavimo da i prvi lanac ne radi bez zarade.

Evo šta kaže prosta računica

1. cena 620 dinara - PDV (20%) = 517 din, neka mu je marža samo ovih 20%, to znači da ga je kupio za 430 dinara

2. cena 999 dinara - PDV (20%) = 832 din, ako ga je i on kupio za 430 dinara to znači da mu je marža ravno 94%

Dakle DUPLIKAT, 100% kao u vreme najcrnjeg šverca i crne berze

neoliberalni kapitalizam nametnut od strane zlikovacke EU koju slepo sledis

Телевизија N1 још једном је показала двоструке аршине​

N1 мења плочу: од критике високих маржи до одбране трговинских ланаца​

N1 је окренуо плочу – више није проблем што трговци зарађују преко леђа народа

677z381_cb_viber_image_2025-08-25_11-09-22-629.jpg

Телевизија N1 још једном је показала двоструке аршине у извештавању – када председник Србије Александар Вучић представи мере за заштиту грађана и снижавање цена, онда су трговински ланци одједном „невини“, а када је потребно подгревати атмосферу против државе, онда су исти ти ланци означени као главни кривци за скупоћу.

Подсећања ради, у јануару ове године N1 је објавила текст под насловом: „Марже трговинских ланаца и преко 40 одсто, ако морате – у петак купујте код малих“, где се отворено упозоравало на енормне зараде трговина на рачун потрошача. Само неколико месеци касније, у августу, исти медиј писао је: „Грађани крпе крај с крајем, а трговине зарађују држећи енормно високе цене“.

viber_image_2025-08-25_11-09-22-629.jpg
Caption
Међутим, чим је председник Вучић представио пакет економских мера, чији циљ је управо растерећење грађана и стављање под контролу највећих трговинских маржи, N1 је окренуо плочу – више није проблем што трговци зарађују преко леђа народа, већ је проблем што је држава решила да им стане на пут.

Ситуацију са професионализмом ове медијске куће додатно доводи у питање јучерашње церекање новинарке N1 током представљања мера, када је уместо аргумената јавности понудила циничне опаске, настојећи да обезвреди напор председника Србије да конкретно помогне грађанима у борби против високих цена.

Тако је постало јасно да се N1 не води интересом грађана, већ искључиво политичким набојем и потребом да нападне сваку иницијативу власти – чак и када је реч о мерама које директно помажу домаћинствима.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...e-visokih-marzi-do-odbrane-trgovinskih-lanaca

Eto kako rade strane sluzbe i njihovi poslusnici u Srbiji

Kad im je u interesu - pljuju sto su marze visoke, kad vlast smanjuje marze, onda pljuju opet i brane strane trgovinske lance....
Morali ljudi, gazda im se naljutio.

Медиј не треба да буде објективан.

Медиј треба да буде слободан.

И сви медији треба да буду слободни, што у Србији нису.

Слободни од власти.

Шта је то слободан и која је разлика у односу на објективни медиј?

Медиј треба д абуде слободан да прави програм какав жели, па и Н1 програм да слободно прави, па нека је сто пута шолаков или усташки.

Опет, неки други медиј, слободан, може да прави слободно четнички програм.

Трећи медиј ће слободно да прави либералан а четврти конзервативни програм. И тако даље. И онда имаш 30 медија, па бираш који ћеш да пратиш.

А идеја је да буде сваки од тих 30 медија слободан да прави програм какав жели.
Šolak tvrdi dijametralno suprotno.

Da li ti znas cime jedna objektivna medijska kuca (ispravna medijska kuca koja opravdava svoje zvanje i funkciju) treba da se bavi?
Ocigledno ne, jer ste ispranih mozgova i u vasim glavama medijska kuca mora biti “za” ili “protiv”.
OBJEKTIVNOST.
Filijala CNN koja u Srbiji radi pod nazivom N1 i objektivnost…

Put sloge, ljubavi, praštanja, pomaganja drugima, miroljubivosti... svakako ne vodi u pakao.

Ako je to tvoj put, dobro si izabrao.

Мој пут је, свакако, потпуно супротан твом.
Једно је декларација а друго је стварно деловање које је очигледно.

Мој пут је, свакако, потпуно супротан твом.
Једно је декларација а друго је стварно деловање које је очигледно.
Dela pokazuju ko smo.

Ako tebi bode oči to što ja ne gledam ko je šta po nacionalnosti ili rasi ili boji kože, naš put jeste potpuno različit.

Moj izbor je uvek ljubav, pomirenje i praštanje, kao što i treba da bude. Nema tu mnogo filozofiranja.

ćacizam je ozbiljna bolest

Konkretan proizvod o kome sam pričao je u Srbiji NAJSKUPLJI u EU
toliko o njima zlikovcima i našoj poštenoj državi koja dere sopstveni narod.

mi nismo u EU niti cemo ikada biti

mi smo kolonija EU

a u kolonijama se uvek zivelo gore nego u matici

ti si direktan krivac zato ti i tebi slicni EU-CACIJI

Dela pokazuju ko smo.

Ako tebi bode oči to što ja ne gledam ko je šta po nacionalnosti ili rasi ili boji kože, naš put jeste potpuno različit.

Moj izbor je uvek ljubav, pomirenje i praštanje, kao što i treba da bude. Nema tu mnogo filozofiranja.

Питај Ћиру о аутошовинизму шта има да каже.

Телевизија N1 још једном је показала двоструке аршине​

N1 мења плочу: од критике високих маржи до одбране трговинских ланаца​

N1 је окренуо плочу – више није проблем што трговци зарађују преко леђа народа

677z381_cb_viber_image_2025-08-25_11-09-22-629.jpg

Телевизија N1 још једном је показала двоструке аршине у извештавању – када председник Србије Александар Вучић представи мере за заштиту грађана и снижавање цена, онда су трговински ланци одједном „невини“, а када је потребно подгревати атмосферу против државе, онда су исти ти ланци означени као главни кривци за скупоћу.

Подсећања ради, у јануару ове године N1 је објавила текст под насловом: „Марже трговинских ланаца и преко 40 одсто, ако морате – у петак купујте код малих“, где се отворено упозоравало на енормне зараде трговина на рачун потрошача. Само неколико месеци касније, у августу, исти медиј писао је: „Грађани крпе крај с крајем, а трговине зарађују држећи енормно високе цене“.

viber_image_2025-08-25_11-09-22-629.jpg
Caption
Међутим, чим је председник Вучић представио пакет економских мера, чији циљ је управо растерећење грађана и стављање под контролу највећих трговинских маржи, N1 је окренуо плочу – више није проблем што трговци зарађују преко леђа народа, већ је проблем што је држава решила да им стане на пут.

Ситуацију са професионализмом ове медијске куће додатно доводи у питање јучерашње церекање новинарке N1 током представљања мера, када је уместо аргумената јавности понудила циничне опаске, настојећи да обезвреди напор председника Србије да конкретно помогне грађанима у борби против високих цена.

Тако је постало јасно да се N1 не води интересом грађана, већ искључиво политичким набојем и потребом да нападне сваку иницијативу власти – чак и када је реч о мерама које директно помажу домаћинствима.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...e-visokih-marzi-do-odbrane-trgovinskih-lanaca

Eto kako rade strane sluzbe i njihovi poslusnici u Srbiji

Kad im je u interesu - pljuju sto su marze visoke, kad vlast smanjuje marze, onda pljuju opet i brane strane trgovinske lance....
Ima jedna bugarska izreka-

ПАРИЦА-ЦАРИЦА​

Cene su vecim delom SNIZENE

Ne sve ali vecim delom da

Nalazim se u Lidlu

Ove perece su kostale 100 dinara sad su 75

Ne sve jer ocito da se Lidl na neke artikle ugradjivao ispod 20% i tu su cene ostale iste kao npr Adriatikos sir

Evo ga i sladoled koji je juce kostao 500 sad je 450!!!

Sve ove artikle cesto kupujem pa znam cene!

Marze padaju!!!!

1000010555.jpg

1000010556.jpg

1000010557.jpg

Dela pokazuju ko smo.

EU je 2009. usvojila rezoluciju koja osuđuje komunizam.

Ti si rekao da se ne treba distancirati od komunističkog diktatora koji je bio na vlasti u Jugoslaviji, a ja se distanciram od svih komunističkih diktatora.

Naš put je potpuno različit. Ja sam pravi zagovornik vrednosti EU, a ti si lažni.

Gde ste sada Piculini blokaderi @canavaro @SajaBg @S1MCRO @38imak @mario80

Kao sto vidite ove mere daju rezultate

Mogu ja da sam protiv ove vlasti kolilko hoces, dokazano je ustedeo sam oko 500 din na kupovini

Prodavci manje zaradili gradjanima vise novca u dzepu!

Mere ne daju rezultate već prave štetu srpskoj ekonomiji.

Svi gubitci na cenama će biti nadoknađeni na druge načine, pojaviće se siva ekonomija, pad kvaliteta i otpuštanja, plus što će nas izbegavati ozbiljni investitori, dolaziće samo muljatori. Postajemo banana država afričkog tipa.

Gde ste sada Piculini blokaderi @canavaro @SajaBg @S1MCRO @38imak @mario80

Kao sto vidite ove mere daju rezultate

Mogu ja da sam protiv ove vlasti kolilko hoces, dokazano je ustedeo sam oko 500 din na kupovini

Prodavci manje zaradili gradjanima vise novca u dzepu!
Perece, semenke i smoki sniženi a MESO jel 400 dinara kilo kao u EU?

1000008522.jpg

Svi gubitci na cenama će biti nadoknađeni na druge načine, pojaviće se siva ekonomija, pad kvaliteta i otpuštanja, plus što će nas izbegavati ozbiljni investitori, dolaziće samo muljatori. Postajemo banana država afričkog tipa.
Zar može nekvalitetnija hrana od matijevića i sličnih? Bedniji kvalitet hrane nigde nisam vido kao u srbiji naročito meso.

lupetas gluposti

kako moze da bude steta srpskoj ekonomiji sto je kupovna moc gradjana porasla ?

El si ti lud il ti noge smrde?

Zar može nekvalitetnija hrana od matijevića i sličnih? Bedniji kvalitet hrane nigde nisam vido kao u srbiji naročito meso.

Pa da, to je razultat izolovanog korupcionaškog tržišta i odsustva pravne države. Sva škart hrana iz Evrope dolazi kod nas. Jedina kontrola hrane u Srbiji je kad probamo nešto da izvezemo pa stranci otkriju otrove i vrate nam nazad.

Naravno da nije porasla već se bavite jeftinim populizmom i obmanjivanjem građana.

Vaša sreća je što se ovaj narod sastoji većinski od pritupih i naivnih sendvičara koje možete da jašete u večnost.

lupetas gluposti

El si ti lud il ti noge smrde?
Koja kupovna moć kada je kilo mesa u srbiji 10 evra a u EU 3,5 EVRA?!?? dakle hrana je TRI puta skuplja u srbiji! Jel se ti drogiraš?

1000007324.jpg

1000008522.jpg

Back