Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hvala na info .
malo su me smracile te price o pijanim eglezima .ali mi je drago da je tamo ipak ZIVO i dea mozemo dobro da se provedemo .
jedva cekam da krenemo

Ako zelis dobar provod i imas para da to iskesiras onda ne brini.

Ludo je skroz.

Neznam kakva je atmosfera na tim splavovima, nikad nisam bio, jer nisam iz Bg, ali je tamo stvarno dobar provod. Imas puno diskoteka i nijedna nije krcata non stop.
Englezi izlaze grupno, i kad krene jedna grupa napuni diskoteku. Izluduju se tu nekih pola sata pa idu na narednu. Tako da moze da se desi da jedno vece neka diskoteka bude puna a druge noci ne. Inace oni se svojski trude da vas uvuku bas u njihovu diskoteku. Startuju vas ispred svake diskoteke i restorana. Ne mozete da se odbranite od njih.

Zurke u belom se odrzavaju na ostrve koje je u produzetku plaze u Laganasu. Ulaz je 10 e. Kazu da je dobro, ali pored ovolikih diskoteka mozda se neces ni setiti za to ostrvo.
Ma u Laganasu su zurke i preko dana na plazi. Englezi luduju 24 h dnevno.

Sigurno ces naci neko dobro mesto tamo. Ima sigurno preko 30 diskoteka i barova. Ma mozda i vise.

Nisu nasrtljivi. Moze se cak reci da su stidljivi. Uglavnom se krecu u grupama. Jedna grupa su samo muskarci, a druga samo devojke. I sto me je zacudilo niko nikog ne muva. Izgleda da im je najvaznije da se sto vise ubiju od alkohola kad dodju tamo.
Ne brini se za sigurnost. Niko te nece ni primetiti u toj guzvi. Ludi su ali nisu nasrtljivi. I kolko sam video ne obracaju paznju na neengleze.

Pa dobro, sad vidite dal vam se isplati da idete tim brodicem ili da idete velikim brodom na krstarenje oko celog ostrva i vidite sve plaze i plave pecine, a mozda i delfine ako imate srece, da se kupate na otvorenom moru, u pecini i naravno na Navagio plazi 1,5 h.

A sve je to kostalo 18 evra.
A meni je bitno da li taj veliki brod pristane bas na plazu Navagio, ili stane malo dalje, pa moras da plivas do plaze?

Hvala svima na odgovoru za kornjace! Mozda pedalina i nije los izbor. Koja je njihova cena i jel to ima puno da se vozi?

Pedalina ti je najbolji izbor za kornjace. Ako hoces ne moras ni pedalinom. Mozes i na duseku da plivas i da ih juris. Videli smo devojku koja je i to radila. Inace kornjace su spore.
Trebace ti neko vreme dok ne uspes da ih vidis. Ali posle kad vidis jednu, videces i vise njih.

Pedalina mislim da je kostala oko 5 evra za 2 sata. Nisam siguran, ali bila je jeftina. Mozes da se cenjkas sa ljudima koji ih iznajmljuju. Inace covek koji je nama iznajmio je bio albanac.
Tamo je uglavnom radna snaga albanska. Nas vodic nam je rekao da tamo zivi oko 6000-7000 albanaca.
Ali ne plasi se. Svi su OK. I neces ni znati ko je albanac a ko grk.

Kornjace su tu blizu obale. Odvezes se jedno 50 metara od obale i videces ih. Obavezno ponesi masku i fotoaparat. Evo ti nasih slika
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/8
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/9

A meni je bitno da li taj veliki brod pristane bas na plazu Navagio, ili stane malo dalje, pa moras da plivas do plaze?

Naravno da pristane do obale. Pa niko nece da pusti ljude da plivaju do obale.

U svakom trenutku su na obali usidrena 2-3 velika broda i oni imaju tacnu satnicu koliko mogu da ostanu na plazi,jer na njihovo mesto odmah stizu novi brodovi sa novim turistima. Zato i ne postoji varijanta da sedis na plazi ceo dan.

Inace pesak na plazi je ustvari sitni sljunak pa malo bocka dok hodas. voda je hladna ali neverovatno cista i tirkizno plava. Voda je bas duboka. Cim krocis koji metar od obale voda je preko glave.

Ali veruj mi takvu boju vode retko gde ces videti.

I jos nesto, obavezno idi do vidikovca odakle se vidi Navagio plaza. Neverovatan pogled.

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/20
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/17
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/18
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/14

VINARIJA U BLIZINI ZANTEA

Ovo nemojte da propustite. Mi smo do vinarije isli kad smo obilzili celo ostrvo busom. To je bila neka tura preko nase agencije. Cela tura je kostala 18 evra ali vredelo je.
Ta tura je obuhvatala posetu plavim pecinama (voznja malim camcicima koji se posebno placaju), zatim bus vozi do vidikovca za Navagio, poseta manastiru gde je rodjen Sv. Dionisos svetac i zastitnik Zakintosa, rucak u restoranu (posebno se placa) i posetu Vinariji.

Ovo poslednje je najvrednije na toj turi.
Od silnog puta i obilaska tokom celog dana na onoj vrucini smo svi dehidritrali, i kad smo stigli tamo ugasili smo zedj. Ali ne vodom nego vinom.
Prvo su nam pricali o tehnologiji proizvodnje vina i pokazali podrume i tocionicu a onda smo otisli na degustaciju vina.
E to je bio pun pogodak.
Za jednim sankom sluzi se 13 vrsta vina. Sva su imala jedinstven ukus, kakav ja nisam probao u zivotu bilo gde. Posebno je cudan ukus imala Ricina.
Dovoljno je da probate samo po gutljaj od svakog i da se napijete. Mi smo probali od najboljih vrsta po nekoliko puta da bi se odlucili sta da kupimo.

A cena je neverovatna 3 flase za 5 evra. Mi smo kupili vino kao poklone za nase u Srbiji. Mislim da je to jeftinije i od bilo kog glupog suvenira.

CAMCEM DO OSTRVA KORNJACA

Ostrvo kornjaca se nalazi desno od plaze Laganasa. Do njega se moze doci ili preko agencija koje nude ovu turu ili da sami iznajmite motorni camac.

Celokupno drustvo iz nase vile se sakupilo i iznajmili smo 3 camca. U svakom po 6-7 ljudi.

Mislim da nas je kostalo po 5 evra po coveku. Iznajmili smo ga na 1,5 h.
Ali to je bila greska naseg neiskustva.
Cim smo krenuli videli smo da necemo imati vremena da se posteno okupamo a kamo li da nesto vidimo ili da jurimo kornjace.

Voznja do ostrvceta traje 30 minuta, mozda malo vise. Zato ako iznajmljujete camac uzmite ga na duzi period. Ovako samo bacate pare.
Inace kornjace necete videti sigurno tamo. One su na plazi u laganasu a ne na ostrvu. Ostrvo se tako zove samo sto izdaleka lici na kornjacu.
Na ostrvu sa prednje strane postoji jedna lepa pescana plaza a sa zadnje strane ima nekoliko plavih pecina u koje mozete da udjete camcem i da se tu kupate. Dobar je osecaj. I tu je jedna lepa plazica. Sljunak je identican kao na Navagio. Ali boja mora nije.

Sve u svemu, treba i to videti.
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/7

Pedalina ti je najbolji izbor za kornjace. Ako hoces ne moras ni pedalinom. Mozes i na duseku da plivas i da ih juris. Videli smo devojku koja je i to radila. Inace kornjace su spore.
Trebace ti neko vreme dok ne uspes da ih vidis. Ali posle kad vidis jednu, videces i vise njih.

Pedalina mislim da je kostala oko 5 evra za 2 sata. Nisam siguran, ali bila je jeftina. Mozes da se cenjkas sa ljudima koji ih iznajmljuju. Inace covek koji je nama iznajmio je bio albanac.
Tamo je uglavnom radna snaga albanska. Nas vodic nam je rekao da tamo zivi oko 6000-7000 albanaca.
Ali ne plasi se. Svi su OK. I neces ni znati ko je albanac a ko grk.

Kornjace su tu blizu obale. Odvezes se jedno 50 metara od obale i videces ih. Obavezno ponesi masku i fotoaparat. Evo ti nasih slika
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/8
http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1356/9
Super su slike! A jeste vi ove kornjace slikali iz pedalina? Meni nekako frka da ih necu naci, pa racunam mozda je sigurnije sa brodicem...

Naravno da pristane do obale. Pa niko nece da pusti ljude da plivaju do obale.

Pitam zato sto su mi pricali ljudi da na Lefkadi stane brod dalje, pa spuste merdevine i ti tako silazis u vodu ili skaces sa broda, duboko je a voda ledena. Idem sa drugaricom koja nije neki plivac i ne bi tako da joj bude, pa smo htele da nas neko doveze do obale, a onda da se kupamo.Mislila sam da to rade samo mali brodici.

VINARIJA U BLIZINI ZANTEA

Ovo nemojte da propustite. Za jednim sankom sluzi se 13 vrsta vina. Sva su imala jedinstven ukus, kakav ja nisam probao u zivotu bilo gde. Posebno je cudan ukus imala Ricina.
Dovoljno je da probate samo po gutljaj od svakog i da se napijete. Mi smo probali od najboljih vrsta po nekoliko puta da bi se odlucili sta da kupimo.

A cena je neverovatna 3 flase za 5 evra. Mi smo kupili vino kao poklone za nase u Srbiji. Mislim da je to jeftinije i od bilo kog glupog suvenira.
Ovo je bas super, super je i cena i dobra ideja za poklon. Mi cemo iznajmiti kola, jel mozes malo tacnije da mi objasnis gde se nalazi ta vinarija ili kako se zove?

Super su slike! A jeste vi ove kornjace slikali iz pedalina? Meni nekako frka da ih necu naci, pa racunam mozda je sigurnije sa brodicem...

Da, slikali smo ih sa pedalina. Najbolje je tako jer ne pravis veliku buku, a kornjace su spore tako da je najbolje da ih pedalinom juris. Camcem ih prodjes za tren i ne mozes da upravljas tako vesto.
Znaci samo pedaline. A reko sam da moze i sa duseka.
Kornjace izlaze otprilike na minut do dva da udahnu vazduh. I kad ih spazis onda kreni da ih pratis.

Pitam zato sto su mi pricali ljudi da na Lefkadi stane brod dalje, pa spuste merdevine i ti tako silazis u vodu ili skaces sa broda, duboko je a voda ledena. Idem sa drugaricom koja nije neki plivac i ne bi tako da joj bude, pa smo htele da nas neko doveze do obale, a onda da se kupamo.Mislila sam da to rade samo mali brodici.

Kao sto mozes da vidis na slikama sa vidikovca, brod se usidri do same obale. i nema silazenja u vodu. Mozda samo pola metra od obale.

Ovo je bas super, super je i cena i dobra ideja za poklon. Mi cemo iznajmiti kola, jel mozes malo tacnije da mi objasnis gde se nalazi ta vinarija ili kako se zove?

Pa stvarno ne mogu da se setim kako se zove vinarija. Ali na info touru ce vam vodic sigurno reci kako se zove. Mozda i ima na nekoj karti ostrva. Nisam isao kolima da bih znao tacno da ti kazem gde je to. Bili smo busom na toj ekskurziji i vozikali su nas po celom ostrvu. Znam samo da je u blizini Zantea.

hvala na info .
malo su me smracile te price o pijanim eglezima .ali mi je drago da je tamo ipak ZIVO i dea mozemo dobro da se provedemo .
jedva cekam da krenemo

Da inace nasi su divota bozja kad se napiju:lol:ja prosto ne verujem kolko smo mi zatucani i ograniceni..privrzeni polusvetu..dakle smucilo mi se na plazi kad su poceli pricu o politicarima i sl nebulozama..kad cujem nas jezik paljba ubuduce

Pristaju do obale, ali ako ti drugarica nije neki plivač, da znaš da tu nije plićak, kako ulaziš uvodu odmah je dubina a voda je hladna ali vredi, boja mora je nestvarna ;) i znaju da budu veliki talasi

Pristaju do obale, ali ako ti drugarica nije neki plivač, da znaš da tu nije plićak, kako ulaziš uvodu odmah je dubina a voda je hladna ali vredi, boja mora je nestvarna ;) i znaju da budu veliki talasi
Cekaj, cekaj, ja joj taman rekla nema ulaska u vodu. Znaci ne stane na samu obalu, nego ipak mora da pliva do obale? A mali brodici, jel oni stanu bas na obalu, pa ono zakoracis na pesak, pa se kupas kad ti hoces?

Cekaj, cekaj, ja joj taman rekla nema ulaska u vodu. Znaci ne stane na samu obalu, nego ipak mora da pliva do obale? A mali brodici, jel oni stanu bas na obalu, pa ono zakoracis na pesak, pa se kupas kad ti hoces?

staju brodici na obalu, ali kada ulazis u vodu da se kupas posle dva koraka je vec duboko, i ja sam se iznenadila ;) ako idete u svojoj organizaciji idite sto ranije jer vec posle 13-14h tamo ne ide ni jedan brodic jer zbog velikih talasa ne mogu da pridju plazi...:hvala:

Reci cu vam samo jedno,zakintos je RAJ na zemlji!!!! Bio prosle god,odgovorno stojim ko jednom ode htece ponovo..
Dobar je i az izlaske,ludovanja i za izlaske i ljude sa decom..
Laganas obavezno grupice momaka i devojaka,a argasi i ostala mesta porodice da idu..Nama(momcima 20-25,6,7 je extra jer nase devojke malo se sklanjaju od engleza i padaju kod nas:)To se meni i mojim drugarima desilo prosle god.. ENGLEZI,kada sam dosao prvi dan i video kolko su svi ludi reko pobicemo se obavezno,medjutim nista od toga..Sve su to klinci ludi,zeljni zabave,pa su prozivke sa njima u smislu N.Djokovic F.ck E.Murray sasvim ok..

Back