Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li je neko bio u vili "delfini" u laganasu ? zanima me kako izgleda sam smestaj i koliko je udaljen od plaze i svih ostalih desavanja

Cao cobanice,ja nisam bio ali sam gledao vilu,smestaj je onako,prosecan...sto ne znaci da je los,ali zato vila s polja izgleda bas extra,prelepo!
Od plaze je udaljena 60 metara,a od centra 5 min.
Pogledaj ponudu u agenciji Kofer,imaju 12 ili 13 nocenja (u zavisnosti u kom periodu ides) i sve to za 290 evra i to u najjacoj sezoni,naravno plus viza i osiguranje!
Pogledaj njihov sajt ili idi licno tamo...vlasnik Deki je extra,sve ce ti objasniti!!!

Ja sam juce uplatila Zakintos preko Kalodukasa za 25.07...Izbor hotela nije bas po mom ukusu(sto i ne mora da znaci da nece biti ok na licu mesta,ali slike ne obecavaju...)ali smo bili uslovljeni jer samo taj Tsilivi Admiral na citavom Zakintosu prima dvoje dece..a idem sa prijateljima koji upravo imaju dvoje(sad su shvatili kada smo trazili more da su se kod tog drugog zaybali:lol:)

Ako je neko bio u pomenutom hotelu molim da mi iz prve ruke da neku informaciju jer na sajtu izgleda bas, bas skromno mada ga u agenciji Bog zna kako hvale..kao idelan za porodicu sa decom itd itd...
Hvala.I da..uopste kakav je taj Tsilivi gradic?

Cao cobanice,ja nisam bio ali sam gledao vilu,smestaj je onako,prosecan...sto ne znaci da je los,ali zato vila s polja izgleda bas extra,prelepo!
Od plaze je udaljena 60 metara,a od centra 5 min.
Pogledaj ponudu u agenciji Kofer,imaju 12 ili 13 nocenja (u zavisnosti u kom periodu ides) i sve to za 290 evra i to u najjacoj sezoni,naravno plus viza i osiguranje!
Pogledaj njihov sajt ili idi licno tamo...vlasnik Deki je extra,sve ce ti objasniti!!!
hej , cao
pa ja sam u "koferu" i naletela na tu varijantu ali me zanima da li je neko stvarno bio tamo .
dekija jos nisam upoznala ali verovatno hocu , s'obzirom da sam vec uplatila tj.rezervisala letovanje preko njih
grazie

Ja sam juce uplatila Zakintos preko Kalodukasa za 25.07...Izbor hotela nije bas po mom ukusu(sto i ne mora da znaci da nece biti ok na licu mesta,ali slike ne obecavaju...)ali smo bili uslovljeni jer samo taj Tsilivi Admiral na citavom Zakintosu prima dvoje dece..a idem sa prijateljima koji upravo imaju dvoje(sad su shvatili kada smo trazili more da su se kod tog drugog zaybali:lol:)

Ako je neko bio u pomenutom hotelu molim da mi iz prve ruke da neku informaciju jer na sajtu izgleda bas, bas skromno mada ga u agenciji Bog zna kako hvale..kao idelan za porodicu sa decom itd itd...
Hvala.I da..uopste kakav je taj Tsilivi gradic?
Tsilivi zovu grad ili selo zmija. Naravno nema zmija već je samo mesto bez nekog urbanističkog plana i sve ulice su izuvijane kao zmija. Čak kažu da i meštani nekada razmišljaju u saobraćaju na koju će stranu. Bila sam prošle godine u tom hotelu preko Kalodoukasa i možeš videti na forumu moj detaljniji opis od prošle godine. Išli smo sa bebom od 7 meseci i sinom od 6 godina i bili smo zadovoljni. Meni je odgovaralo to što u sobama postoji potpuno opremljena čajna kuhinja sa svim potrebnim posuđem što je retko za hotel u kome imate uplaćenu i hranu. Hrana nije bila baš nešto extra ali za nas sasvim zadovoljavajuća.Hotel je zapravo komleks dvospratnih zgrada koje čine 2 kruga pa je u svakom "krugu" po jedan bazen.Postoji i letnja pozornica gde su svako veče bila nekakva dešavanja ali sve je to umereno, nema neke buke, mada mi smo bili u septembu kada je inače mirno.Do plaže je lokalnim putićem oko 50 m, a glavnim putem malo više ali sve u svemu mi smo bili baš zadovoljni. Bilo je Beograđana kojima je to mesto bilo "selo", ali koje turističko mesto u Grčkoj i nije selo a da imaš čistu plažu? Posteljina je redovno menjana kao i peškiri tako da je bilo čisto. Opusti se, kreni pozitivno, nemoj gledati na svaku sitnicu i biće ti lepo.Videćeš Vera iz agencije koja i živi na Zakintosu je stvarno bila super.
Pozdrav

Pozdrav svima! Moram na samom pocetku da vas pohvalim,jer vam je forum odlican,i povrh svega poucan. Ove godine planiram da odem Zakintos. Pa ako je neko rad da mi kaze nesto opsirnije o njemu(more,najlepse plaze,cene,itd.) Hvala vam unapred...

Imam par pitanja pa bih molio one koji su prošle godine letovali na Zakintosu da odgovore:

1. kakve su cene u odnosu na kontinentalnu nama poznatu severnu Grčku? (restorani i hiper marketi)
2. kakav je grad Zante i koliko je udaljen od Laganasa? ima li autobuskog prevoza do Zante-a?

Imam par pitanja pa bih molio one koji su prošle godine letovali na Zakintosu da odgovore:

1. kakve su cene u odnosu na kontinentalnu nama poznatu severnu Grčku? (restorani i hiper marketi)
2. kakav je grad Zante i koliko je udaljen od Laganasa? ima li autobuskog prevoza do Zante-a?

Cene su iste, mozda cak i nize nego sto su na primer u Haniotiju.. sve zavisi, imas super markete gde mozes kupiti normalnim cenama.. Mi nismo nesto puno kupovali, hranili smo se po restranima i uopste nije skupo, cene su sasvim OK...

Laganas - Zante je 9km, ima nekoliko buseva dnevno, mnogo bolja varijanta je taksi koji kosta 9 evra u jednom pravcu i non-stop saobracaju.. ako vas je cetvoro, delite troskove

baš čudno jer sam gledao neki red vožnje za Patru koja je udaljena i putuje se trajektom takođe. Ima više od 10 polazaka a karta je 5 eu. Mada i to mi je nekako jeftino i sumnjivo.

baš čudno jer sam gledao neki red vožnje za Patru koja je udaljena i putuje se trajektom takođe. Ima više od 10 polazaka a karta je 5 eu. Mada i to mi je nekako jeftino i sumnjivo.

Do Patre imas mozda 5 autobusa dnevno, cena karte mozda jeste 5 evra, ali na to treba dodati jos 7-8 evra za trajekt... Atina - Zante je oko 40 evra u jednom pravcu...

Da li je neko bio u hotelima Poseidon beach ili Astir Palace u Laganasu? Planiramo tamo krajem avgusta, pocetkom septembra sa bebom od 5 meseci.

To je jedino sto smo nasli a da je avionom i na plazi.

Ujedno, sva iskustva sa malim bebama na moru su dobrodosla.

Da li je neko bio u hotelima Poseidon beach ili Astir Palace u Laganasu? Planiramo tamo krajem avgusta, pocetkom septembra sa bebom od 5 meseci.

To je jedino sto smo nasli a da je avionom i na plazi.

Ujedno, sva iskustva sa malim bebama na moru su dobrodosla.

da laganas sa gomilom ludih engleza i plus sa plazom gde su malte ne automobili na plazi.....pre tzcivili ili nesto tako za decu..............i ko ide tamo samo rent a car ako hoce nesto da vidi sve je drugo cimanje bespotrebno za 5 dana je rent a car oko 100e na 4 dela ispadne dzabe a to su sve malolitrazna kola tako da je to sve dz..........

Ima puno lepih informacija o Zakintosu, ali sta je sa Kefalonijom, koja je najblize ostrvo Zakintosu? Kefalonija je najvece ostrvo u jonskom moru i na forumima ga opisuju kao prelepo; zanima me kakva su iskustva?

idem 2 avgusta u Laganas . zanima me kakav je nocni provod ? da li postoje mesta na kojima je atmosfera kao npr. na "soundu" ili slicnim splavovima? da li je neko od vas bio na tim zurkama u belom koje se nedeljom odrzavaju na nekom ostrvcetu pored Laganasa ? cula sam se sve o pijanim englezima ali ne mogu da verujem da tamo nema neko normalno mesto da se izadje i super provede . nas dve devojke idemo same , da li mozemo da se osecamo sigurno medju tom pijanom ruljom ?

idem 2 avgusta u Laganas . zanima me kakav je nocni provod ? da li postoje mesta na kojima je atmosfera kao npr. na "soundu" ili slicnim splavovima? da li je neko od vas bio na tim zurkama u belom koje se nedeljom odrzavaju na nekom ostrvcetu pored Laganasa ? cula sam se sve o pijanim englezima ali ne mogu da verujem da tamo nema neko normalno mesto da se izadje i super provede . nas dve devojke idemo same , da li mozemo da se osecamo sigurno medju tom pijanom ruljom ?

Ja sam prošle godine bio na Zakynthosu ...

Generalno imam veoma pozitivno mišljenje o celom ostrvu i smeštaju ( vila Marija ) na obodu Laganasa. Ispostavilo se da je to odlično rešenje ako želite malo odspavati, jer pored pijanih engleza koji se non stop nešto deru nije baš moguće odspavati. Što se tiče tog ostrvceta pored Laganasa, to je po meni vrhunsko mesto za celodnevni boravak + noćni izlazak. Da ne poveruješ kakv efekat postižu razvučeni beli čaršafi na visini od 10 metara koji se onako lagano njišu dok ti slušaš neki chill house i pijuckaš pićence. Ja u Laganasu, osim tog mesta nisam našao ni jedno mesto koje podseća na Sound :(

Što se tiče bezbednosti, računajte da će vam englezi dobacivati ali ne više od toga jer im je to granica. Pazite samo da vas ne udare motorima jer voze kao ludaci. Konobari iz taverni malo smaraju i stalno te vuku da jedeš kod njih ali to opet nema veze sa bezbednošću :). Dobro je što, čim se mrdneš iz Laganasa njih više nema. Ni jednog :D tako da na miru možete obilaziti ostrvo. Rent a car ili skuter. Mi smo ga skuterom obišli celog, uzduž i popreko. Zaključio sam da skuter ispod 125 ccm i nije baš sjajno rešenje za dvoje, obzirom da je Zakynthos brdovit.

Eto, ako treba još nešto, pitajte ...

U Laganasu zaista imas gde da se provodes, tacno je da ima dosta Engleza i da je skoro sve podredjeno njima, ali mozes itekako lepo da se provedes... Sto se tice "pijanih Engleza" necete imati nikakvih problema, osim ako ne naletis na nekog "nenormalnog", uostalom to moze biti bilo ko a ne samo Englez...

I ja sam cula svasta o njima pre puta, medjutim, bilo mi je super, plaza je ogromna, ima mesta za sve, oni popodne dolaze na plazu i zanimaju se nekim igrama ...

hvala za informacije . to ostrvce mi bas zvuci kao pravo mesto za nas dve :)
jedva cekam da krenemo , ko ce docekati 2. avgust ???
jos jedno pitanje , vila sokrates , da li neko zna tacnu lokaciju , u odnosu na centar laganasa , plazu i sl.
pozz

Ne brigaj nista tesko da je iznad puta..sto je na 5 min od plaze i svi lokali..klubovi i kafici su u dve ulice koje lagano predjes za 10ak min..sto se provoda tice nisam siguran da cete se moci opustiti i utopiti u tu englesku masu..previse su otvoreni za nas ali se drze zajedno..znaci bas se na neki nacin morate nametnuti..a u tome vam atmosfera sto se muzike tice nikako nije od pomoci..jedino ostaje cirka..sto i nije neki provod;)

Moj predlog ko ide da ne uzima usluge vodica i obilazak od 30e..vec rent-a-car i kartu u ruke..reci ce vam sta treba obici i sve smo nasli iz cuga
04062009813.jpg

Od tog mesta gde sam ja bio je 12.5e po osobi..nismo otisli i ne znam dal ostavljaju pa dodju na pr posle sat 2 po vas..sta znam mozda smo i trebali ali ima dosta tako lepih plaza

Back