Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam bio ali znam gde je i slušao sam komentare ljudi koji su bili. Ako mislimo na isto smeštaj je i više nego ok, imaju i bazen i bar na bazenu. Sad, nalaze se malo dalje, recimo na oko 500-600m od mora a do boljeg dela plaže i malo više. Takođe je i malo uzbrdo (Planos je noviji deo, nalazi se iza obalnog dela Tsilivia). Sve u svemu nisam čuo loše komentare a ni ne izgleda loše a tuda sam prošao šetajući tako da nije ništa strašno jer se celo mesto može obići za pola sata.
Hvala ti na odgovoru, pokvario mi se komp, pa nisam mogla na net:dash:
U svakom slucaju, oni su uplatili, obradovace ih tvoj komentar:p Znaju da je malo dalje, nego cisto ih zanimalo da nije vila neki krs i sl. A koji je to bolji deo plaze?

zakynthos je extra destinacija, tamo sam se provela nikad bolje!
Plaze su sooper, provod jos bolji ,ja sam iznajmila cetvorotockasa i obisla celo ostrvo, ma fenomenalno je preporucujem svima!

ima blato, ali sam ga ja ignorisala:manikir:
mada su se strendzeri mackali i ponosno sepurili, ali plaza je zaista lepa :super:
ako se dobro secam, do Tsiliv., je lepa plazica ispod Planosa, uvalica za razliku od dugacke pescane plaze koja dominira mestom( isto ima lep kafic)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ste bili vredni i pisali vec o ovome na prethodnim stranama ali ako moze 1 pitanje preko reda ;)
Nas troje idemo na zakintos kolima u sopstvenoj reziji i to negde 01.08.(dan-dva gore dole, to bi bio neki spic sezone) pa me samo zanima da li je u svim mestima podjednako lako/tesko naci neki smestaj?
Vidim da ovde svi uglavnom hvale laganas ali ne znam zasto se jeze na te engleze kad su oni ustvari ok. Hoce ljudi i pivo da plate :D vole da se druze, piju, duvaju pa ako imas nesto zanimljivo eto ti prijatelja za ceo zivot. Isao bi bas tamo pa ne znam kako ce nam izgledati to jutro posle celonocne voznje, koliko cu biti oran da se cenjkam sa grcima :) da li moram da idem po vilama i marijama ili imaju neku glavnu turisticku agenciju u koju udjes "kali mera-kali mera" nama treba toito.... okvirno cene za oversleep itd.
Eto nadam se da je neko imao slicno iskustvo pa da ce ga podeliti ovde, i to uskoro jer 1. samo sto nije...
Ostali, vidimo se dole ;)

Pa jedino ti tako ostaje po prodavnicama i ulici da pitas cisto da bude bez posrednika-agencija;)imate auto pa bas i ne mora pored plaze..10e po osobi sigurno mozete naci samo strpljenja

Ako je neko bio u Letsos apartmanima u Alykanasu,neka napise utiske.Neko je na dugom forumu napisao da nisu imali toplu vodu sve vreme.Posto idem sa dvoje male dece(5 i 1 godina),ne znam sta da radim.Zvala sam agenciju,rekli su da ce proveriti i da se dosad niko nije zalio.

photo0223j.jpg

Lakse se tamo podnese 40c nego ovde 30..uh

najbitnije da kazes FULL insurance..koje neko napomene neko ne..pa naplati dodatnih 5e

Nemojte se puno zanositi sa tim ''Full insurance'' ....
Kod velikih firmi Dollar, Avis, Hertz, Budget, to zaista postoji.
Kod malih firmi u 99 posto slučajeva ne, iako piše u ugovoru.

Ipak nije tako strašno, to uglavnom nije vaš problem, ali u nekim slučajevima može da bude.
Obično firme koje nemaju puno osiguranje, lažno ističu to ispred vrata agencije, a one koje imaju, smatraju to normalnim, pa ne naglašavaju...

Nemojte se puno zanositi sa tim ''Full insurance'' ....
Kod velikih firmi Dollar, Avis, Hertz, Budget, to zaista postoji.
Kod malih firmi u 99 posto slučajeva ne, iako piše u ugovoru.

Ipak nije tako strašno, to uglavnom nije vaš problem, ali u nekim slučajevima može da bude.
Obično firme koje nemaju puno osiguranje, lažno ističu to ispred vrata agencije, a one koje imaju, smatraju to normalnim, pa ne naglašavaju...

Pa da ali ako se potpise to sto nije full u slucaju nesrece je kao neki odredjeni automatski deo 400-500evra..besmisleno zvuci kao da je ceo auto unisten..ne kapiram..ako on zaokruzi full insurance sto je kod tih manjih 5e vise znaci da ne postoje nasi troskovi ako dodje do nesrece..to mi opet ne zvuci logicno ako smo mi krivi za sudar

He..he...

Mnogo šta ne zvuči logično u Grčkoj. A POSEBNO na ostrvima....

Na Kritu zakon praktično ne postoji. Mogu da dođu do svojih prava ovi iz EU, ali kada shvate da će advokatu dati 200 eur, a izvući štetu od 80, onda odustaju. Za ostale je poslednja reč ono što kaže šef policije, u zavisnosti kako je raspoložen.

Ovde i dalje postoje dva sela gde policija ne sme uopšte da uđe. Zadnji put kada su pokušali 2007-me, ranili su 7 policajaca, i to su ih pažljivo gađali da ih ne ubiju, ovi se povukli, i nikom ništa. Oba sela se isključivo bave proizvodnjom heroina(od najmlađeg do najstarijeg) , i tvrde da je to zbog klimatskih uslova najkvalitetniji heroin na zemaljskoj kugli, i niko im ništa ne može.

Planiram put na Zakintos pocetkom Sep.sa klincem od 2god. Koliko sam shvatila more je u tom periodu ok?
Da li neko zna i ima iskustva sa aqva parkom na Zakintosu,sula sam da je dosta manji nego na Krfu.
I jos nesto kolika je cena .
Hvala

Jos jedno pitanje, zaboravih, idemo avionom juce cujem od nekih poznanika da je let trajao 3h???Zbog sledanja na ostrvo pre Zakintosa ( Kefaloniju) istina ili...????

Moree bi trebalo da bude pretoplo pocetkom septembra...Bila sam krajem avgusta prosle godine, voda fenomenalna...
Inace nas let je trajao 1,5 i nigde nismo sletali pre Zakintosa...Proveri u agenciji da li se jos negde slece...

Bila sa u Laganasu, krajem avgusta nije guzva, more je pretoplo.... Na Zakintosu imas najvise mladih Engleza, tako da oni vec od 20. 8 odlaze... Puno je i Italijana, ali mnogo ih je manje od 25....
Plaza u Laganasu je velika, tako da nema prevelike guzve, uvek mozes da nadjes mesto gde ces da stavis peskir....

vidim svi pominju kola kola i samo kola (eventualno skuter i to) koja ja ne mogu da iznajmim, nema ko da vozi :(
jel je moguce obici plaze autobusom? jel to neko radio? koliko su oni cesti?

citam poruke i ne verujem: pisete da je zakintos jeftin (neko rece kao BG tj cak jeftiniji od halkidikija) i bezbedan - skroz suprotno od onog sto je meni receno. jel ima neko ko je bio ove godine da mi to potvrdi?

idem u nedelju tako da je svaki komentar dobrodosao!!!
HVALA

vidim svi pominju kola kola i samo kola (eventualno skuter i to) koja ja ne mogu da iznajmim, nema ko da vozi :(
jel je moguce obici plaze autobusom? jel to neko radio? koliko su oni cesti?

citam poruke i ne verujem: pisete da je zakintos jeftin (neko rece kao BG tj cak jeftiniji od halkidikija) i bezbedan - skroz suprotno od onog sto je meni receno. jel ima neko ko je bio ove godine da mi to potvrdi?

idem u nedelju tako da je svaki komentar dobrodosao!!!
HVALA
prevoz je redak, svi preporucuju auto.
cene su prosle god bile kao u bg, negde+, negde-

Moree bi trebalo da bude pretoplo pocetkom septembra...Bila sam krajem avgusta prosle godine, voda fenomenalna...
Inace nas let je trajao 1,5 i nigde nismo sletali pre Zakintosa...Proveri u agenciji da li se jos negde slece...

Hvala puno.
Ovo za more mi je najvazije zbog klinca.Za avion sam zvala i jos ne znaju???Malo kretenski.
A ako su cene kao ovde +, - , fenomenalno.

Back