Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svi brodici su mali, idu iz Porto Vromija, cena je 10 evra po osobi, na plazi je zadrzavanje oko 2-2.30 sata... Posle 13h mislim da brodici ne idu, jer su na Navagio plazi veliki talasi....

Ne znam tacno od koliko idu, nema neki red voznje, odes tamo i videces.. mozda naletis na neki koji odmah isplovljava, ili sacekas... mislim da je nekih pola sata najvise, imas lepu plazicu tu, tako da mozete tu da se odmorite... Najbolje ti je oko 11 da budete tamo ...I racunaj na talase do Navagio, ko ima problema, neka nesto popije od tableta... Meni je licno bilo dosta muka kada smo se vracali, jer su talasi bas bili veliki, ali sve je to vredelo :)

Poslednja izmena:
Ako ste smesteni u Laganasu, moj vam je predlog iznajmite pedolinu i pratite brodice koji traze kornjace, mnogo je zanimljivije, jeftinije i sigurno cete videti kornjacu, ne samo da smo je videli, slikali i snimili vec se moj muz cak i brckao sa jednom :lol:

Da li bi neko mogao da mi kaze kako se krecu cene iznajmljivanja automobila. Devojka i ja idemo u Alikanas pa smo planirali da uzmemo kola na 10 dana, da se ne bi smorili, a i nisam ljubitelj GSP-a, tako da.... :D

Hvala unapred!

sto se trajekta tice ako te zanima odlazak na kefaloniju, mislim da ti se ne isplati, bilo je nesto oko 60e za auto i oko 30e po osobi, tako nekako, znam da je sve u svemu bilo dosta skupo pa smo i sami iz tog razloga odustali od izleta tamo u svojoj reziji, a ako ides sa agencijom na izlet, na onoj cuvenoj Mirtos plazi nema kupanja, samo slikanje sa vidikovca.... pozdrav!

Ako ste smesteni u Laganasu, moj vam je predlog iznajmite pedolinu i pratite brodice koji traze kornjace, mnogo je zanimljivije, jeftinije i sigurno cete videti kornjacu, ne samo da smo je videli, slikali i snimili vec se moj muz cak i brckao sa jednom :lol:

Slazem se u potpunosti.
Mi smo iznajmili prvo motorni camac i samo smo uspeli da projurimo pored kornjace.
Medjutim, sutradan smo iznajmili pedalinu i nagleadali se kornjaca. Plivali smo i ronili pored njih.
ZNACI NAJBOLJE PEDALINA!

Da li bi neko mogao da mi kaze kako se krecu cene iznajmljivanja automobila. Devojka i ja idemo u Alikanas pa smo planirali da uzmemo kola na 10 dana, da se ne bi smorili, a i nisam ljubitelj GSP-a, tako da.... :D

Hvala unapred!

E obavezno prvo pitaj koliko je 1 dan..pa onda 3..pa 7..pa 10..imaju zvaku kao popust 50%..kao 69e..a dobijes za 34,5shatro;) i moj savet uzmite nesto sto novije..1 dan smo uzeli dzip vitaru krsh nevidjen..ugasio se jedva upalili..jedva vuce i puno trosi..zamenili za fabiu i uzivancija

Imam par pitanja pa bih molio one koji su prošle godine letovali na Zakintosu da odgovore:

1. kakve su cene u odnosu na kontinentalnu nama poznatu severnu Grčku? (restorani i hiper marketi)
2. kakav je grad Zante i koliko je udaljen od Laganasa? ima li autobuskog prevoza do Zante-a?

Evo ja cu ti odgovoriti:

Cene su nize od Halkidikija tj. Neos Marmarasa gde sam bio pre 2 godine.
Cene u Laganasu :
Giros pita - 1,8 e
Giros porcija (ogromna) 5,5 e
u restoranima
Pivo 2 e
Koka kola 1,5 e
Koktel 5 e
sve to u diskotekama

Hipermarket u Laganasu je Dia. Jeftin je. Cene su iste kao bilo gde u Grckoj.
U Zanteu imas jos supermarketa.

Zante je veoma blizu Laganasa. Mozda 20-30 min. busom. Imas redovne linije do Zantea veoma cesto.
Zante nije nista posebno. Ima jednu glavnu pesacku zonu gde su svi butici i restorani. Imas skupih markiranih butika ali i mnogo kineskih prodavnica.

Preporucujem da ne kupujete nikakvu garderobu u Laganasu jer je sva ta roba ista kao u Kineskim shopovima u Zanteu. A prilicno je skupa i nekvalitetna.

Inace sav nocni zivot se odvija u Laganasu. Celo ostrvo se sakupi nocu tu. Ali je zato i veoma bucno i mogu reci LUDO.

Toliku koncentraciju ludaka na jednom mestu nisam video nikad. Mislim na Engleze.

idem 2 avgusta u Laganas . zanima me kakav je nocni provod ? da li postoje mesta na kojima je atmosfera kao npr. na "soundu" ili slicnim splavovima? da li je neko od vas bio na tim zurkama u belom koje se nedeljom odrzavaju na nekom ostrvcetu pored Laganasa ? cula sam se sve o pijanim englezima ali ne mogu da verujem da tamo nema neko normalno mesto da se izadje i super provede . nas dve devojke idemo same , da li mozemo da se osecamo sigurno medju tom pijanom ruljom ?

Ako zelis dobar provod i imas para da to iskesiras onda ne brini.

Ludo je skroz.

Neznam kakva je atmosfera na tim splavovima, nikad nisam bio, jer nisam iz Bg, ali je tamo stvarno dobar provod. Imas puno diskoteka i nijedna nije krcata non stop.
Englezi izlaze grupno, i kad krene jedna grupa napuni diskoteku. Izluduju se tu nekih pola sata pa idu na narednu. Tako da moze da se desi da jedno vece neka diskoteka bude puna a druge noci ne. Inace oni se svojski trude da vas uvuku bas u njihovu diskoteku. Startuju vas ispred svake diskoteke i restorana. Ne mozete da se odbranite od njih.

Zurke u belom se odrzavaju na ostrve koje je u produzetku plaze u Laganasu. Ulaz je 10 e. Kazu da je dobro, ali pored ovolikih diskoteka mozda se neces ni setiti za to ostrvo.
Ma u Laganasu su zurke i preko dana na plazi. Englezi luduju 24 h dnevno.

Sigurno ces naci neko dobro mesto tamo. Ima sigurno preko 30 diskoteka i barova. Ma mozda i vise.

Nisu nasrtljivi. Moze se cak reci da su stidljivi. Uglavnom se krecu u grupama. Jedna grupa su samo muskarci, a druga samo devojke. I sto me je zacudilo niko nikog ne muva. Izgleda da im je najvaznije da se sto vise ubiju od alkohola kad dodju tamo.
Ne brini se za sigurnost. Niko te nece ni primetiti u toj guzvi. Ludi su ali nisu nasrtljivi. I kolko sam video ne obracaju paznju na neengleze.

Od tog mesta gde sam ja bio je 12.5e po osobi..nismo otisli i ne znam dal ostavljaju pa dodju na pr posle sat 2 po vas..sta znam mozda smo i trebali ali ima dosta tako lepih plaza

Pa dobro, sad vidite dal vam se isplati da idete tim brodicem ili da idete velikim brodom na krstarenje oko celog ostrva i vidite sve plaze i plave pecine, a mozda i delfine ako imate srece, da se kupate na otvorenom moru, u pecini i naravno na Navagio plazi 1,5 h.

A sve je to kostalo 18 evra.

Back