ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

SVESN A GLISTA:

Umesto JA+7 može da stoji i SVEST +7, jer to je isto. Samo što u tom slučaju ništa u Univerzumu ne možeš da deliš na "JA" i "TI". U tom slučaju ceo Univerzum i sve iz čega se on sastoji je SVEST +7. A pošto je SVEST +7 isto kao i JA+7, onda je I ceo Univerzum i sve ono iz čega se on sastoji, takođe JA+7. Pa čak i kad deliš Univerzum na "JA" i "TI". I "TI" je za sebe i u sebi takođe JA+7 isto kao što si i ti za sebe i u sebi JA+7. A kako se objašnjava i dokazuje da je i svako "TI" u Univezumu takođe za sebe i u seb i JA+7 to sm već toliko puta do sada objasnio i nema potrebe da se više ponavljam

Opet ponavljaš isto. Ako kažeš da je 'Ti' za sebe i u sebi JA+7, ja te već ranije pitah da nam objasniš,
ti ne ču, zašto je onda tom 'Ti' (JA+7) potrebno 'Svjetlosno biće' da mu prosvijetli istinu o JA+7 ???
Zar sva istina 'o' JA+7 nije upravo u JA+7?
Upravo si ti taj koji tako tvrdiš, a onda to pobijaš.

Probaj opet.

JA KOJI JESAM:

Opet ponavljaš isto. Ako kažeš da je 'Ti' za sebe i u sebi JA+7, ja te već ranije pitah da nam objasniš,
ti ne ču, zašto je onda tom 'Ti' (JA+7) potrebno 'Svjetlosno biće' da mu prosvijetli istinu o JA+7 ???
Zar sva istina 'o' JA+7 nije upravo u JA+7?
Upravo si ti taj koji tako tvrdiš, a onda to pobijaš.

Probaj opet.

Hajde da probam opet!

Ti si kao musliman, samo kažeš "Allah je jedan, Muhamed je njegov jedini poslanik" i ubeđn si da je to cela istina o postojanju ovoga sveta i od toga ne ideš i ne tragaš dalje. E, vidiš, to nije cela istina. Kao što cela Istina nije ni ako samo znaš i kažeš "JA+7". Celu Istinu znaš tek ako RAZUMEŠ šta JA+7 sve znači i šta sve u sebi sadrži.

JA+7 u sebi sadrži odgovore na pitanja ŠTA postoji, KAKO postoji i TAŠTO postoji to što postoji. I da bi razumeo odgovore na ta osnovna tri egzistemcijalna pitanja potrebno ti je da makar donekle imaš uvida u sva znanja koja je čovečanstvo mukotrpno sticalo hiljadama godina i kroz prirodne nauke i psihologiju i filozofiju i verske nauke i ideologije.itd. I tek kad sva ta znanja uspeš logički da povežeš po sistemu "uzrok" posledica, dolaziš do zaklučka i uvida da samo Svest postoji i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti. Ali ovo je odgovor samo na pitanje ŠTA POSTOJI?

Da bi se zatim došlo do otkrića i odgovora na pitanbje KAKO Svest postoji? Postoji sama po sebi kao svoj i uzrok i posletica, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji, tako što ih uvek naizmenično ponavlja, pretačući se uvek iznova kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Kojom prilikom uvek iznovai naizmenično, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces, da bi zatom mogla uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa da uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i preoces. I to je odgovor na pitan je KAKO Svest postoji.

A da bi razumeli ZAŠTO Svest postoji, odnosno, zašto MORA da postoji po načinu pretakanja kroz svoja tri prirodna oblika i stanja i zašto nikada ne može da se pretače i postoji, treba da se razume da Svest ne može da postoji ako nije ničega svesna i da ne može da bude svesna ako ništa ne zna. I da znanje ne može steći o sebi kao Subjektu koji nije materijalan i da ona zato MORA da se napregne i pokrene, da bi dobila fizička svojstva sile i mase i tako postala objektom svoje spoznaje o kojem će da siče znanje o sebi kao materijalnoj i objektivnoj pojavi i procesu. Da bi na kraju uz pomoć tog znanja osvestila sebe i tako bila to što jeste - Svest.

Ali to nije sve. Ona ne može večito da bude u napregnutom i materijalnom stanju, već uvek iznova MORA da se pretače iz materijalnog u nematerijalno stanje i obratno i tako VIBRIRA, tj, DIŠE., Mora zato što se prilikom naprezanja i kretanja tokom materijalizacije UMARA, tj kao energija troši i što taj svoj UMOR oseća kao NEZADOVOLJSTVO I ZLO. Koje će da je natera da se zaustavi i odmori i popvrati svoju potrošenu energiju i to odmaranje oseti kao ZADOVOLJSTVO I DOBRO.

Da bi na kraju tog procesa vraćanja izgubljene energije ponovo se u njoj pojavilo osečanje NEZADOVOLJSTVA I ZA u obliku ŽELJE, tj. VOLJE i NAMERE da se ponovo napregne pokrene, materijalizuje, sa ciljem da sada u svom naprezanju, kretanju i stvaranju oseti ZADOVOLJSTVO I DOBRO. Sve dok se kao energija ponovo ne potroši i ponovo se UMORNA ne vrati u nematerijalno stanje da u njemu, odmarajući se doživi ZADOVOLJSTVO I DOBRO.

I to je odgovor na pitanje ZAŠTO Svest MORA večito da se pretače kroz svoja tri prirodna obilka i stanja - DIZANJE, PADANJE i MIROVANJE. Dakle, MORA ZATO što je to jedini način da izbegava NEZADOVOLJSTVO i ZLO, koje se uvek iznova javlja u trenutku kad se kao energija potroši i umori. A zatim se ponovo javlja i u trenutku kada povrati snagu i odmori se, da je ponovo natera da se napregne i pokrene i ponovo troši.

Sve zato zato da bi doživela ZADOVOLJSTVO I DOBRO u mirovanju i odmaranju. kada je umorna. A zatim, da bi doživela ZADOVOLJSTVO I DOBRO u naprezanju kretanju i radu kada je odmorna.

Pa tako, kada se nalazi u stanju NEZADOVOLJSTVA i ZLA, Svest tada biva sama UZROKOM svoga postojanja, jer ZLO je uvek iznova tera i da se umara i odmara. A svaki put kad se nađe u stanju ZADOVOLJSTVA i dobra, tada biva sama SVRHOM i SMISLOM, koje uvek doživljava kad se umorna odmara ili kad se odmorna napreže, kreće i radi.

Pa tako onaj konačni odgovor na pitan je ZAŠTO Svest MORA da postoji, glasi da MORA ZATO što uvek iznova mora da beži od NEZADOVOLJSTVA i ZLA ka ZADOVOLJSTVU i DOBRU. Večita težnja od ZLA ka DOBRU je način na koji se Svest večito SAMOODRŽAVA, i tako sebe istovreno čini jedino postojećom prirodnom silom i pojavom zvanom NAGON ZA SAMOODRŽANJE;

Sve ovo što sam napred isprčao mora da se zna i razume da bi se do kraja razumeo ZAKON "JA+7" ili ZAKON POSTOJANJA. Takođe ga možemo zvati i ZAKONOM TROJEDNOSTI SVESTI. Možemo i ZAKONOM NAGONA SAMOODRŽANJA. Možemo i ZAKONOM TROJKE I SEDMICE.

Kao što rekoh, čovek ne može samo reći JA+7 i biti ubeđen da zna Istinu o postojanju materije, života i Univerzuma. Do ovog znanja se mukotrpno i postepeno dolazi i kroz lično iskustvo sebe samoga kao svenog bića i kroz nauku, pa i uz pomoć prosvetlenja, primajući pojedine delove tog znanja telepatski i od "Svetlosnih bića" koja tim znanjem raspolažu.

Dakle, do znanja ZAKONA JA+7 se ne može doći samo uz pomoć prosvetlenja. Tokom istorije mnogi ljudi su se prosvetlili i niti i jedan nije do ovog znanja došao. Uvek je nedostajalo i ovo znanje o materiji, životu i prirodi kojim danas prirodne nauke i psihologija raspolažu. Po mom iskustvu i ubeđenju potrebno je raspolagati sa obe ove vrste znanja. Prosto iz razloga što Svest, niti je samo materijalna pojava i proces, niti je samo svesna psihička pojava i proces, već je istovremeno to oboje. Pa da bi se saznala Konačna Istina o Svesti, potrebno je sagledati i iskusiti to oboje. Sve zato da bi moglo da se razume da Svest, samo kao psihička pojava i proces može da uzrokuje sebe kao materijalnu, fizičku pojavu i proces, da bi zatim kao fizička pojava i proces mogla da uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces.

JA+7 KOJI JESAM:

1. Apsolut = ono-(sve)-što jeste= biće.

2. Ja (Jastvo) = Apsolutno-znanje-o-sebi, o onome-(svemu)-što-jeste = Svijest = Duh apsoluta.

3. Svjesnost = Znanje-o-onome što iz Svijesti postaje, refleksija projekcije Jastva = duh stvorenja.

4. Nivo Svjesnosti = Prisustvo osvješćenih apsolutnih znanja-o-sebi-(apsolutu) u datoj Svjesnosti.

Mnogo komplikuješ i činiš proste i razumljive stvari komplikovanim i nerazumljivim

1. Apsolut = JA+7

2. Znanje nije JA (Jastvo) i nije nikakav dujh. JA (Jastvo) je JA+7 i ništa drugo. A ZNANJE je ISKUSTVO JASTVA o haotičnim i harmoničnim oblicima kretanja i rada, koje Jastvo stvara uz pomoć svojih "/", o kojima je jedino i moguće steći iskustvo, tj. Znanje i ni o čemu drugom, opet jedino i samo uz pomoć "7"

3. Svesnost je stanje Svesti, isto kao i nesvesnost. Kad Svest koristi svojih "7". tj. kad se napreže kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razumeva, ona je svesna. Kad miruje, odmara se i spava, tj. kad ne koristi svojih "7", Svest nije svesna ničega.

4. Nivo svesnosti, NIJE nikakvo prisustvo osvešćenih znanja o sebi, već o svojim haotičnim oblicima kretanja i rada sa značenjem ZLA i harmoničnim sa značenjem DOBRA, o čemu je jedino i moguće steći iskustvo, tj. Znanje. Ako se Svest nalazi u stanju haotičnog kretanja i rada sa značenjem ZLA, tada se ona nalazi na niskom nivou svoje svesnosti. A kad iz stanja haoas i ZLA uspe da pređe u stanje harmonije i DOBRA, tada se ona nalazi na visokom nisu svesnosti.

Prosvetlenje nema značenje "visoke svesnosti", zato jer niti i jedan prosvetljenik svojim znanjem i svojom prosvetljenošću do danas nije uspeo da prevede čovečanstvo iz stanja haosa i zla u stanje harmonije i dobra. Samo RAZUMEVANJE ZAKONA JA+7 ima značenje visoke svesnosti jer jedino RAZUMEVANJE ZAKONA JA+7 sadržu u sebi kompletno znanje o HARMONIJI I DOBRU. Odnosno, sadrži znanje u PRAVEDNOM DRUŠTVENOM I EKONOMSKOM PORETKU bez kojeg HARMONIJE i DOBRA ne može da bude. Primer: ljudski organizam. Ćelije koje grade ljudski organizam kao svoju pravednu i harmoničnu društvenu i ekonomsku zajednicu sa značenjem Dobra, su visoko svesna bića. Ljudi koji grade čovečanstvo kao svoju nepravednu i haotičnu društbvenu i ekonomsku zajednicu sa značenjem zla, nisu visoko svesna bića.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Ti očito ne razlikuješ SEBE od onog što sa SEBE stvaraš.

Naravno da razlikujem, ali ne na laički način kao ti. Ti praviš veliku razliku između SEBE i onoga što od SEBE stvaraš. Gotovo nikda ne stavljaš do znanja, a možda i ne zn aš da su Tvorac i Tvorevina (Kretač i kretanje), jedno i isto. Kada Tvorac stvara, on ne stvara Tvorevinu, već SEBE SAMOGA, tako što se materijalizuje, tj. pretače iz nematerijalnog i nepokretnog stanja u pokretno i materijalno. Tvorac po ideji, tj, po znanju O SEBI KAO MATERIJALNOJ TVOREVINI gradi sebe kao MATERIJALNU TVOREVINU, a ne po ideji, tj. znanju o sebi kao Tvorcu, odnosno, Kretaču ili Apsolutu, jer On o sebi kao takvom i nema nikakvu ideju, tj. znanje, pošto ga o sebi kao nematerijalnoj pojavi ne može ni steći.

Ti si se, kako tvrdiš, prosvetlio, tj. spoznao si SEBE U SEBI i ne bi bilo loše da pokušaš rečima da nam nabrojiš i opišeš KAKO si tom prilikom SEBE KAO APSOLUTA spoznao i ŠTA si tom prilikom o SEBI KAO APSOLUTU saznao? Želim da se kroz to tvoje objašnjenje i opis sebe kao Apsoluta kojeg si doživeo u sebi, sam uveriš da sve to što budeš rekao o sebi kao Apsolutu, neće da bude Apsolut, već Tvorevina Apsoluta, a to je napregnuto, pokrenuto i materijalno stanje tebe kao Apsoluta i KRETAČA, a nikako tebe kao Apsoluta u nepokretnom i nematerijalnom stanjo o kojem se ne može saznati apsolutno NIŠTA. zato jer je Apsolut POKRETAČ u nepokretnom i nematerijalno stanju isto što i NIŠTA.

Uz napomenu kad kažem da je Apsolut (JA+7) u nepiokretnom i nematerijalnom stanju ISTO ŠTO I NIŠTA, nisam ni rekao, ni mislio da je on u tom stanju APSOLUTNO NIŠTA, da bi ti sada meni u vezi toga mogao da držiš lekciju o tome da "IZ NIŠTA NE MOŽE DA NASTANE NEŠTO, već sam sa tim hteo samo da kažem da Apsolut u nepokretnom i nematerijalnom stanju nema nikakv oblik, ni svojstvo i da ga u takvom stanju ni na koji način ne možeš ni opaziti, ni spoznati. Drugim rečima kad se čovek prosvetljuje, on redovno sebe doživljava kao SVETLOST i još kojekako, a takvo njegovo stanje već nije nepokrenuto i nematerijalno, već pokrenuto i materijalno. I sve ono što si ti do sada na ovom forumu ispričao o spoznaji Apsoluta u sebi, nije spoznaja sebe kao Apsoluta POKRETAČA, već Apsoluta kao POKRENUTOG I MATERIJALIZOVANOG KRETAČA.

1. Apsolut = JA+7

...

2. Znanje nije JA (Jastvo) i nije nikakav dujh. JA (Jastvo) je JA+7 i ništa drugo. A ZNANJE je ISKUSTVO JASTVA o haotičnim i harmoničnim oblicima kretanja i rada, koje Jastvo stvara uz pomoć svojih "/", o kojima je jedino i moguće steći iskustvo, tj. Znanje i ni o čemu drugom, opet jedino i samo uz pomoć "7"

Kada kažeš JA da li misliš da je to ono čime ukazuješ na “nešto” ili je to ono na što ukazuješ?

Čim si pomislio ‘JA’, to je znanje.
Čim si ukazao na nešto u sebi i dao mu ime ‘JA’, definisao si ga, a definiciju si mu da po svom
znanju. Stoga, JA je znanje-o-sebi. Ono nije ono što postoji kao nestvorivo, već je odraz tog
nestvorivog... postojanja-sebe.
...
Znanje i iskustvo nisu isto.
Postoje dvije vrste znanja:
1. Neposredno znanje
2. Stečeno znanje (posredstvom uma)

1. Neposredno znanje je čist odraz onoga-što-jeste u pažnji a bez posredstva uma. To znači da
se ovo znanje ne stiče već se uvijek uzdiže prema apsolutu kada mu je pažnja usmjerena u
ono-što-jeste.

2. Stečeno znanje se stiče kroz iskustva, a iskustva se ostvaruju posredstvom Uma. Odatle, da
bi stekao iskustvo, stičeš ga o znanju (Ja/Jastvu) koje iz Svijesti projektuješ u Um. Kada Umom
stvoriš kombinacije individualizovanih neposrednih znanja (Jastva) dobijaškombinacije znanja
koja ćeš iskustvom tih kombinacija/jednačina steći.To je stečeno znanje. Ono ukazuje na
mogućnosti manifestacije Svijesti.

3. Svesnost je stanje Svesti, isto kao i nesvesnost. Kad Svest koristi svojih "7". tj. kad se napreže kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razumeva, ona je svesna. Kad miruje, odmara se i spava, tj. kad ne koristi svojih "7", Svest nije svesna ničega.

To ti je isto kao da kažeš Razmišljanje je stanje Misli pri čemu misao postaje svjesna sebe u procesu.
Niti misao može misliti sebe, niti Svijest može biti svjesna sebe. I u jednom i u drugom slučaju,
apsolut misli i razmišlja, i apsolut ima Svijest-o-sebi ili pak Svjesnost-o-postajućem-(sebi)-stvorenju.

Apsolut, unutar Svjesnosti, takođe može postati svjestan postojanja Svijesti.

Poslednja izmena:
Jaje ne pravi koka, ona o tome pojma nema. Koka zna samo da kljuca zrnevlje i da se tuca sa pevcem. Jaje sa zametkom u sebi pravi živa i svesna materija koja gradi koku koja raspolaže znanjem (informacijom) o tome kako se jaje i zametak u jajetu pravi, a zatim kako se i sama koka pravi. U mojoj je moći samo da otkrijem i objasnim postupak pomoću kojeg može samo da se razume KAKO je to moguće i da se razume ZAŠTO MORA sve to uvek iznova da se dešava. To objašnjenje nije dovoljno da bih ja sada po njemu mogao da postupim i ja od blata napravim koku i jaje. Ako ti misliš da je samo objašnjenje kako se do dešava dovoljno da se po njemu postupi, onda pokušaj ti da to uradiš. Naravno da nećeš moći ni ti, isto kao ni ja.

Управо тако. Нити ћу ја следећи твоје објашњење створити живо из неживог, нити ћеш то ти. Јер ти то не знаш. То зна неко други, како кажеш, а не ти. Самим тим смо закључили да твој "закон постојања" не објашњава постојање, већ да је обична безвредна тлапња. Он не објашњава како жива и свесна материја ствара. Зато ту твоју тлапњу немој да продајеш као "закон постојања" као научно откриће, јер то није.

Такође немој је продавати ни као филозофску доктрину. Јер исто као што ниси објаснио "како" ниси ни "зашто".

Да те научим да је у филозофији давно откривено да каузалитет важи само у појави а не у суштини ствари. Што значи да суштина по себи не познаје никакво зашто, нити зато. Воља нема зашто. Она је безразложна.

Хајде да ти то нацртам:

Ево просто питање и одговори при чему кад тад морамо доћи до безразложног.

Зашто живиш?
Зато што хоћу да живим.

Зашто хоћеш да живиш?
Зато да бих уживао у животу..рецимо?

Зашто хоћеш да уживаш у животу?

Зато што..... НЕМА одговора.

Дошли смо до таутологије ма шта даље радили.

Исто тај твој закон постојања каже да се све дешава због жеље да се има задовољство а избегне незадовољство.

Хајдемо опет дијалог:

Зашто хоћеш осећати задовољство а не незадовољство?

И ? Дошли смо до безразложног после једног питања.

Јеси ли сада сконтао да када дођемо до воље отпада питање "зашто". Воља је безразложна.

JA KOJI JESAM:

Čim si pomislio ‘JA’, to je znanje. Čim si ukazao na nešto u sebi i dao mu ime ‘JA’, definisao si ga, a definiciju si mu da po svomznanju. Stoga, JA je znanje-o-sebi.

Naravno da je "JA" znanje o sebi. Da li sam ja ikada tvrdio nešto drugo? Uvek sam tvrdio da JA stiče znanje o sebi uz pomoć svojih sedam sposobnosti bez kojih JA ne bi moglo da zna da postoji. Sve u duhu onog Dekartovog "Mislim, dakle, postojim". Ili naprežem se, krećem se, opažam svoje naprezanje i kretanje, osećam, pamtim i razumem, dakle, postojim". I to je sve što JA može da zna o sebi uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji a to je DA JA POSTOJI ili da JA JESTE i ništa drugo.

Ali problem je što ti, kada pričaš o "prosvetlenju", "spoznaji sebe" i "znanju o sebi", ne pričaš o tome. već o "markovim konacima". Ti pričaš o spoznaji svoga JA kao APSOLUTA i čitavu filozofiju si napravio od toga koju niko ne može da proveri, razume i zna do samo ti. To i jeste dokaz da ti kada si se prosvetlio nisi ni spoznao svoje JA, već nešto sasvim drugo. Jer čim si počeo da opisuješ to što si prosvetljujući se doživeo i tome pripisuješ razne karakteristike i svojstva, dokaz je da ti i nisi doživeo ni spoznao svoje JA, već fizičku manifestaciju svoga JA, tj. ono što može da se opazi kada se tvoje JA napregne i pokrene, a ro nije tvoje JA kao Pokretač, već kao KRETANJE.. Tvoje istinsko JA je ono što ono jeste kada se nalazi u nepokretnom i nemanifestovanom stanju. To je stanje NIŠTAVILA u kojem JA ne raspolaže apsolutno nikakvim svojstvima, ni karakteristokama da bi na bilo koji način moglo da bude opaženo i spoznato. Određena fiziška i psihička svojstva JA poprima tek kada počne da koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti i počne fizički da se manifesuje da može da bude opaženo. Ali problem je što JA ni u takvom stanje ne može da opazi, ni spozna sebe u svojstvu samoga sebe kao JASTVA, već samo u svojstvu svoje fizičke i psihičke manifestacije i uz pomoć nje sazna samo DA POSTOJI ("Mislim, dakle, postojim" ili "krećem se dakle, postojim" itd) i ništa drugo.

Prema tome, Simo, pomiri se s tim da, kada si se prosvetlio, nisi spoznao sebe, već svoju fizičku manifestacij. Dakle, nisi spoznao sebe kao Mislioca ili Kretača, već sebe kao psihičku radnju mišljenja ili fizičku radnju kretanja, a to je nešto sasvim drugo. Spoznao si sebe kao svoju POSLEDICU, a ne sebe kao UZROKA.

Zašto inače u nauci, tj u fundamentalnoj fizici, naučnici mogu da opaze i dokažu postojanje materije, života i Univerzuma samo kao kretanje, a nikada i kretača. Jer kad kretanje prestane, nikakav opažljivi kretač ne ostane. I upravo zato što ne mogu da objasne kako je kretanje moguće bez kretača, jer kretača ne mogu da opaze, fizičari još uvek i ne mogu da objasne postojanje materije, života i prirode..

Isto je i kad se čovek prosvetljuje. On nije u mogućnosti da opazi i spozna sebe kao Kretača, već samo sebe kretanje, tj. sebe kao SVETLOST, a svetlost NIJE JASTVO, već FIZIČKA MANIFESTACIJA JASTVA.

Direktna spoznaja Jastva ni na koji način nije moguća, zato jer je Jastvo isto što i Ništa kad miruje. Moguća je spoznaja samo fizičke manifestacije Jastva, a to je kad se Jastvo napregne i pokrene. Ali takva spoznaja Jastva nije spoznaja Jastva "u sebi", već "izvan sebe", čak i kad se čovek prosvetljuje. Sama reč "prosvetliti se" ti to govori. Čim počneš da se prosvetljuješ ti istog trenutka počneš fizički da se manifestuješ i počneš da opažaš svoju fizičku manifestaciju, koja se uvek manifestuje kao elektromagnetno polje koje vibrira i svetli, a sebe kao prosvetitelja samoga sebe i dalje ne možeš da spoznaš. I uz pomoć prsvetlenja isto, kao i u budnom satnju, o sebi kao Jastvu možeš da saznaš samo da POSTOJIŠ i ništa drugo.

JA+7 KOJI JESAM:

Znanje i iskustvo nisu isto.
Postoje dvije vrste znanja:
1. Neposredno znanje
2. Stečeno znanje (posredstvom uma)

1. Neposredno znanje je čist odraz onoga-što-jeste u pažnji a bez posredstva uma. To znači da
se ovo znanje ne stiče već se uvijek uzdiže prema apsolutu kada mu je pažnja usmjerena u
ono-što-jeste.

2. Stečeno znanje se stiče kroz iskustva, a iskustva se ostvaruju posredstvom Uma. Odatle, da
bi stekao iskustvo, stičeš ga o znanju (Ja/Jastvu) koje iz Svijesti projektuješ u Um. Kada Umom
stvoriš kombinacije individualizovanih neposrednih znanja (Jastva) dobijaškombinacije znanja
koja ćeš iskustvom tih kombinacija/jednačina steći.To je stečeno znanje. Ono ukazuje na
mogućnosti manifestacije Svijesti.

Ti si pravi majstor u tome kako nešto treba da se objasni da niko ne može ni da proveri, ni razume. Zašto prosto ne kažeš da postoji samo JASTVO koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i da sem jastva nikakav drugi UM ne postoji. I da Jastvo sva svoja znanja stiče uz pomoć ISKUSTVA, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih RADNJI. Naravno, iskustvo stiče uvek o svojim fizičkim i psihičkim RADNJAMA, jer drugo ništa ne može da postoji o čemu bi iskustvo moglo da se stekne. S tim što iskustvo o sebi kao psihičkoj pojavi i procesu stiče u sebi u svojoj unutrašnjosti, jer psihičke radnje se u unutrašnjosti Jastva i odvijaju, a iskustvo o sebi kao fizičkoj pojavi i procesu stiče čulno, opažajući sebe iz vana.

A ako si sa ovim objašnjenjem koje si napred dao hteo da nam govoriš o "znanju o sebi" do kojeg se dolazi uz pomoć "prosvetlenja", ista je stvar. I do njega se dolazi putem iskustva uz pomoć sedam sposobnosti. Razlika je samo u predmetu spoznaje. Kad se čovek "prosvetljuje", tada ne spoznaje svoje materijalno telo, već eventualno, spoznaje sebe u vidu onog svesnog elektromagnetnog polja koje obavija i prožima ljudski organizam, koje može i da se spoji sa telom i odvoji od tela. Uz napomenu da čovek ne može spoznati sebe Kao takvog za vreme dok je prikopčan na ljudski organizam, čula i mozak, već mora da se iz toga svega iskopča, da bi mogao da opazi i spozna sebe kao elektromagnetno svetleće polje i biće. I uz napomenu da se ne može odvojiti od tela, mozga i čula i da ostane živ, tj. da može kasnije ponovo da se skopča sa telom, čulima i mozgom, bez pomoći "svetlosnog bića". Jer bi u protivnom umro. Odnosno, ne bi umro, već bi samo ostao bez tela i nastavio bi da živi bez tela.

To ti je isto kao da kažeš Razmišljanje je stanje Misli pri čemu misao postaje svjesna sebe u procesu.
Niti misao može misliti sebe, niti Svijest može biti svjesna sebe. I u jednom i u drugom slučaju,
apsolut misli i razmišlja, i apsolut ima Svijest-o-sebi ili pak Svjesnost-o-postajućem-(sebi)-stvorenju.
Apsolut, unutar Svjesnosti, takođe može postati svjestan postojanja Svijesti.

Ponovo ono što sam razumljivo rekao i objasnio pukušavaš da učiniš nerazumljivim.

Kad kažem da je svesnost stanje Svesti u vreme kad ona korsti svoje fizičke i psihičke radnje, to ni slučajno nije isto kao reći da je "razmišljanje stanje misli pri čemu misao postaje svesna sebe". Zato što Svest nije ni razmišljanje, ni misao, već JASTVO (APSOLUT) koje razmišlja, tj. misli i dok misli postaje sveno predmeta svog mišljenja. I to je ono što ima značenjem svesnog stanja Svesti. Suprotno tme nesvesno stanje Svesti (Jastva-Apsoluta) je vreme kad Svest ne koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti, a to je kad miruje i spava.

Poslednja izmena:
OZIMAN:

Управо тако. Нити ћу ја следећи твоје објашњење створити живо из неживог, нити ћеш то ти. Јер ти то не знаш. То зна неко други, како кажеш, а не ти. Самим тим смо закључили да твој "закон постојања" не објашњава постојање, већ да је обична безвредна тлапња. Он не објашњава како жива и свесна материја ствара. Зато ту твоју тлапњу немој да продајеш као "закон постојања" као научно откриће, јер то није.

Ti si lud čovek. Ti pojma nemaš šta sve ne znaš i koliko ne znaš. Tvoj razum je stvarno jadan i bedan ako misliš da si sa ovim pronašao neki argument kojim možeš da omalovažiš i obezvrediš ZAKON POSTOJANJA. Jedan genetičar, na primer, u tančine zna da opiše i objasni kako jedna ćelija u organizmu čoveka, recimo, izgleda i kako se ona stvara, ali NIKADA neće da bude u stanju da uz pomoć tog svog znanja i objašnjenja sam napravi jednu takvu ćeliju u laboratoriji, a pgotovo da je oživi kada je napravi. Zato što jednu ćeliju (to sam ti već objasnio) može da napravi samo živa i svesna materija, već po poznatom i ustaljenom načinu i postupku koji je u biloghiji i genetici poznat. I to smo pod određenim uslovima koje čovek ne može veštački u laboratoriji stvori. Plus što to može da se izvede samo po znanju o obliku i građi ćelije kojim materija mora da raspolaže koja ćeliju ili treba da sagradi, koje čovek iz svog uma ne može da prenese na tu živu i svesnu materiju. To znanje o građi ćelije može na živu i svesnu materiju, po načinu kopiranja, da prenese samo ista takva živa i svesna materija koja tim znanjem već raspolaže i u sebi čuva. To je uvek onaj zametak, tj. semena ćelija i to je uvek onaj genetski materijal unutar semene ćelije. Pa čak kad bi jedan genetičar uspeo da u laboratoriji i poslaže sve atome i molekule onako kako su oni inače složeni u DNK u ćeliji i ostalim delovima tela ćelije, ta ćelija nikada neće moći da oživi, već će da bude i dalje mrtva, jer nije dovoljno samo poslagati atome i molekule na identičan način kao što su inače u živoj ćeliji poslagani, već da bi takva ćelija oživela, potrebno je u nju utisnuti i jedno posebno elektromagnetn o polje (dušu) koje će informatički da poveže sve atome i molekule u kompaktnu živuću celinu i biće. A gde i kako jedan genetičar da pronađe takvu jednu majušnu dušu, i kako da je "uhvati" i na silu utera u ćeliju koju je napravio i tako je oživi. Nema šanse. To je nešto što bi bilo više i od naučne fantastike.To ni sam Bog ne bi mogao da napravi tako lako. I njemu su milijarde godina bile potrebne dok je u tome uspeo, radeći na mikro planu i na onom najnižem nivou postojanja. A ti si meni sa tim došao da mi to gurneš pod nos i kao "dokažeš" da moj ZAKON POSTOJANJA ne funkciniše, jado. Kao, ako ja to sve nisam u stanju da uradim, onda moj Zakon postojanjane vredi. Pojma nemaš o čemu pričaš. Pusti bednu neznalicu Šopenhauera i uhvati se malo nauke - fizike, bilogije, genetike itd.

OZIMAN:

Такође немој је продавати ни као филозофску доктрину. Јер исто као што ниси објаснио "како" ниси ни "зашто".

Sve sam ja to u tančine objasnio na jedni način na koji to inače i može da se objasni, ali ti ne raspolažeš znanjem iz prirodnih nauka i psihologije koje je potrebno da bi to objašnjenje mogao da razumeš i prihvatiš.

Да те научим да је у филозофији давно откривено да каузалитет важи само у појави а не у суштини ствари. Што значи да суштина по себи не познаје никакво зашто, нити зато. Воља нема зашто. Она је безразложна.

Gore lupetaš nego "Maksim po diviziji". Ti pojma nemaš ni šta je volja, ni kako se ona stvara, ni kako deluje kao uzročna pokretačka sila . Uzmi prmer kad u tebi se pojavi volja da "shereš". Kako se ona u tebi pojavi? Poavi se prvo kao misao o potrebi da shereš. Ta pomisao na sranje te dovodi u stanje svesnosti potrebe za shranjem koja ima značenje RAZLOGA koji sranje opravdava. A kasnije kada se ta misao pretvori u želju, tj. volju za shranjem, koja te tera da shereš, po mogućnosti u klozet, da se ne bi ushrao u gaće, tada volja postaje UZROČNA sila i snaga kojoj ti MORAŠ da udovoljiš. Da bi na kraju, kad se poshereš osetio blaženo satnje olakšnja, zadovoljstva i dobra sa značenjem SVRHE i SMISLA cele te radnje shranja. Koje će da traje sve dok se creva ponovo ne prepune i dok se u tebi ponovo ne začne misao, pa želja i volja da sherseš. I to sve po formuli ZAKONA POSTOJANJA koja glasi

RAZLOG (znanje, misao) + UZROK (želja, volja) + SVRHA (osećanje olakšanja, zadovoljstva i dobra) = POSLEDICA (shranje na WC šolji umeto u gaće)​

Хајде да ти то нацртам:

Ево просто питање и одговори при чему кад тад морамо доћи до безразложног.

Зашто живиш?
Зато што хоћу да живим.

Зашто хоћеш да живиш?

Znaš li ti uopšte šta reč i pojam "ŽIVOT" podrazumeva? Naravno da ne znaš. Reč i pojam "život" podrazumeva mnoštvo radnji koje svakodnevno MORAŠ da ponavljaš da bi živeo, kao na primer, da dišeš, jedeš, piješ, phišaš, hebeš, spavaš itd, kojom prilikom svaku tu svoju radnju, isto kao i shranje, MORAŠ da činiš tačno po formuli ZAKONA POSTOJANJA (razlog + Uzrok + Svrha = Posledica) Gde svaka ta ranja ima odgovor na pitanje ZAŠTO, koji se uvek svodi na MORANJE sa ciljem da se izbegne ZLO, a ostvari DOBRO. Pa toko na primer, MORAŠ da dišeš da izbegneš zlo u vidu gušenja ako ne dišeš, MORAŠ da jedeš da izbegneš zlo u vidu gladi ako ne jedeš, MORAŠ da piješ da iznegneš zlo u vidu žeđi ako ne piješ, MORAŠ da phišaš da izbegneš zlo u vidu pucanja mokraćne bešike ako ne phišaš, MORAŠ da spavaš da izbegneš zlo u vidu osećanja umora ako ne spavaš itd.

Eto to je "život" i to MORANJE da živiš tako što sam sebe uvek iznova PRIMORAVAŠ da uvek iznova jedne i iste radnje koje život znače, ponavljaš, je odgovor na pitanje ZAŠTO moraš i da se rodiš i živiš i na kraju umreš, da bi posle toga ponovo mogao da se rodiš, živiš, umreš i tako beskonačno u pršlost i budućnost. Uvek i sve po formuli ZAKONA POSTOJANJA RAZLOG + UZROK + SVRHA = POSLEDICA.

To je KONAČNA ISTINA po kojoj sve postoji, a ti svoju šuplju Šopenhauerovu filozofiju po kojoj UZROKA ni za šta nema i po kojoj je, kako si rekao, "volja bezrazložna" i po kojoj se ništa NE MORA, "maci pod rep baci".

Gde svaka ta radnja ima odgovor na pitanje ZAŠTO, koji se uvek svodi na MORANJE sa ciljem da se izbegne ZLO, a ostvari DOBRO. Pa toko na primer, MORAŠ da dišeš da izbegneš zlo u vidu gušenja ako ne dišeš, MORAŠ da jedeš da izbegneš zlo u vidu gladi ako ne jedeš, MORAŠ da piješ da iznegneš zlo u vidu žeđi ako ne piješ, MORAŠ da phišaš da izbegneš zlo u vidu pucanja mokraćne bešike ako ne phišaš, MORAŠ da spavaš da izbegneš zlo u vidu osećanja umora ako ne spavaš itd.

Нигде, као што рекох, у твојим објашњењима нема одговора на питање нити "како" нити "зашто".

Кажеш, морамо да дишемо, једемо, пијемо итд. да би живели. Али то није одговор на питање "зашто" . Пошли смо од питања "зашто желиш да живиш" а не шта мораш да радиш да би живео?

Па тако. Ево опет оне питалице.

Зашто живиш?
Зато што хоћу да живим.

Зашто хоћеш да живиш?

Воља је безразложна. Не познаје зашто.

Ти кажеш имаш одговор. Па изнеси га.

Одговори на питање "Зашто хоћеш да осећаш задовољство?" а не шта мораш да радиш да би га осећао?

Mozda da se napravi razlika izmedu zelje, potrebe I volje. Sta iz kog centra dolazi?
Potreba I zelja imaju "zasto", a volja nema.

Potreba bi trebalo da stiže iz motoričko - instinktivnog centra, želja je plod mašte i stiže iz intelektualnog centra, dok je volja vrsta novog osećanja i vezana je za emocionalni centar.

JA KOJI JESAM:

Naravno da je "JA" znanje o sebi. Da li sam ja ikada tvrdio nešto drugo? Uvek sam tvrdio da JA stiče znanje o sebi uz pomoć svojih sedam sposobnosti bez kojih JA ne bi moglo da zna da postoji. Sve u duhu onog Dekartovog "Mislim, dakle, postojim". Ili naprežem se, krećem se, opažam svoje naprezanje i kretanje, osećam, pamtim i razumem, dakle, postojim". I to je sve što JA može da zna o sebi uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji a to je DA JA POSTOJI ili da JA JESTE i ništa drugo.

Ali problem je što ti, kada pričaš o "prosvetlenju", "spoznaji sebe" i "znanju o sebi", ne pričaš o tome. već o "markovim konacima". Ti pričaš o spoznaji svoga JA kao APSOLUTA i čitavu filozofiju si napravio od toga koju niko ne može da proveri, razume i zna do samo ti. To i jeste dokaz da ti kada si se prosvetlio nisi ni spoznao svoje JA, već nešto sasvim drugo. Jer čim si počeo da opisuješ to što si prosvetljujući se doživeo i tome pripisuješ razne karakteristike i svojstva, dokaz je da ti i nisi doživeo ni spoznao svoje JA, već fizičku manifestaciju svoga JA, tj. ono što može da se opazi kada se tvoje JA napregne i pokrene, a ro nije tvoje JA kao Pokretač, već kao KRETANJE.. Tvoje istinsko JA je ono što ono jeste kada se nalazi u nepokretnom i nemanifestovanom stanju. To je stanje NIŠTAVILA u kojem JA ne raspolaže apsolutno nikakvim svojstvima, ni karakteristokama da bi na bilo koji način moglo da bude opaženo i spoznato. Određena fiziška i psihička svojstva JA poprima tek kada počne da koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti i počne fizički da se manifesuje da može da bude opaženo. Ali problem je što JA ni u takvom stanje ne može da opazi, ni spozna sebe u svojstvu samoga sebe kao JASTVA, već samo u svojstvu svoje fizičke i psihičke manifestacije i uz pomoć nje sazna samo DA POSTOJI ("Mislim, dakle, postojim" ili "krećem se dakle, postojim" itd) i ništa drugo.

Prema tome, Simo, pomiri se s tim da, kada si se prosvetlio, nisi spoznao sebe, već svoju fizičku manifestacij. Dakle, nisi spoznao sebe kao Mislioca ili Kretača, već sebe kao psihičku radnju mišljenja ili fizičku radnju kretanja, a to je nešto sasvim drugo. Spoznao si sebe kao svoju POSLEDICU, a ne sebe kao UZROKA.

Zašto inače u nauci, tj u fundamentalnoj fizici, naučnici mogu da opaze i dokažu postojanje materije, života i Univerzuma samo kao kretanje, a nikada i kretača. Jer kad kretanje prestane, nikakav opažljivi kretač ne ostane. I upravo zato što ne mogu da objasne kako je kretanje moguće bez kretača, jer kretača ne mogu da opaze, fizičari još uvek i ne mogu da objasne postojanje materije, života i prirode..

Isto je i kad se čovek prosvetljuje. On nije u mogućnosti da opazi i spozna sebe kao Kretača, već samo sebe kretanje, tj. sebe kao SVETLOST, a svetlost NIJE JASTVO, već FIZIČKA MANIFESTACIJA JASTVA.

Direktna spoznaja Jastva ni na koji način nije moguća, zato jer je Jastvo isto što i Ništa kad miruje. Moguća je spoznaja samo fizičke manifestacije Jastva, a to je kad se Jastvo napregne i pokrene. Ali takva spoznaja Jastva nije spoznaja Jastva "u sebi", već "izvan sebe", čak i kad se čovek prosvetljuje. Sama reč "prosvetliti se" ti to govori. Čim počneš da se prosvetljuješ ti istog trenutka počneš fizički da se manifestuješ i počneš da opažaš svoju fizičku manifestaciju, koja se uvek manifestuje kao elektromagnetno polje koje vibrira i svetli, a sebe kao prosvetitelja samoga sebe i dalje ne možeš da spoznaš. I uz pomoć prsvetlenja isto, kao i u budnom satnju, o sebi kao Jastvu možeš da saznaš samo da POSTOJIŠ i ništa drugo.

Aha, super, a sad ću ti ja opisati šta se iz mog doživljaja Sebe-Boga može opisati. Mogu ti opisati samo ono
što će imati nekog logičkog smisla za tebe. Ostalo ostaje da sam doživiš.

Proces prosvjetljenja nije kontrolisan ali ga kontorliše za nas naš nivo intuitivno prikupljenih apsolutnih znanja.
Preskočimo to.
Prosvjetljenje je.
Šta se dešava 'tad'?

KO si ti tad?
Šta si TI tad?
Šta znaš?
Kako znaš?

Tad više nisi čovjek. Sva Svjesnost o sebi-čovjeku tad nestaje ali na njeno mjesto se uzdiže Svijest.
Svijest ti tad potvrđuje ko, šta i kako jesi. Ipak, osjećaj Sopstva nije nestao. Sopstvo je tad iz
individualizacije prešlo u sveprisutnost, sveprožetost. Sopstvo je tad podjednao u svemu. Jasno je je
'tad' da Jastvo predstvalja znanje-o-Sopstu, o sebi, i da u svakom znanju postoje sadržana sva druga
znanja. Da bi bilo razumljivije, reći ću da to izgleda kao da je Sopstvo svojim centrom prisutno u svim
individualnim JA, iz svakog od njih cjelinu vidi i doživljava kao dio sebe, i svaku tu 'nazovi' poziciju
(koja nije) kristalno jasno doživljava Sobom, odjednom. Sva znanja, iz svakog centra su podjednako
jedan centar i sva znanja govore o kvalitetima apsoluta i kakvu moguću funkciju će imati tokom
manifestacije.

Dakle, JA je znanje-o-sebi koje jedino možeš uzdići u svoj duh svojom pažnjom usmjerenom u sebe.
Kad kažem u sebe, ne mislim u JA već u ono što se tim JA potvrđuje=postojanje, apsolut, biće.
JA SAM ili JESAM ne izgovara JA već biće koje s tim JA potvrđuje svoje postojanje ili pak prisustvo u
nekom izvedenom iz sebe aspektu.

JA KOJI JESAM:

Dakle, JA je znanje-o-sebi koje jedino možeš uzdići u svoj duh svojom pažnjom usmjerenom u sebe. Kad kažem u sebe, ne mislim u JA već u ono što se tim JA potvrđuje=postojanje, apsolut, biće. JA SAM ili JESAM ne izgovara JA već biće koje s tim JA potvrđuje svoje postojanje ili pak prisustvo u nekom izvedenom iz sebe aspektu.

O tome ti i pričam - kad se prosvetljuješ tvoje JA ili pak tvoje, "biće" kako ti to zoveš, tada više nije pasivno, već aktivno. Ono tada usmerava svoju pažnju u sebe i potvrđuje svoje postojanje. A kako može da postane aktivno? Može samo kad počne da koristi svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: kad se napregne pokrene, opazi sebe, oseti i zapamti sebe, da bi kasnije moglo da misli, razume i priča o tome što je opazilo, osetilo i zapamtilo. I čim je to uradilo ono je istog momenta prestalo da bude ono što ono u svom izvornom, tj. neaktivnom i nemanifestovanom stanju jeste, tj. prestalo je da bude Tvorac, a postalo je svoja Tvorevina. Na koji način je JA (biće) automatski onemogućilo sebi da spozna sebe kao u svojstvu Tvorca, Uzroka i Kretača, a omogućilo je sebi da spozna sebe kao svoju Tvorevinu, tj kao svoju Posledicu, tj, kao Kretanje.

Sve ovo podrazumeva da Svest ni na koji način ne može spoznati sebe kao Svest, već samo kao Energiju/Materiju. Konkretno, Simo, kada si se prosvetlio, nisi spoznao sebe ni kao čoveka, niti kao svoje Ja (biće) onakvo kakvo ono jeste u svom izvornom i početnom stanju, a to je kada potpuno miruje i ne koristi niti i jednu od svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i nalazi se u stanju dubokog sna, tj. u nesvesnom stanju, već si spoznao sebe onakvog kakav jesi kad se probudiš i počneš da korstiš svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. To podrazumeva da tada ne spoznaješ sebe ni kao Svest, ni kao čoveka, već kao elektromagnetno, živo i svesno polje koje vibrira i svetli, a to je ona AURA koja obavija i prožima ljudski organizam i vrši ulogu koletivne svesti svih ćelija i organa ljudskog tela, koja može i da se spoji i odvoji od tela, a koju vernici širom sveta zovu imenom "ljudska duša".

Na kraju uvek ostaje ispravna tvrdnja da JA (biće) ni na koji načine NE MOŽE spoznati sebe u svojstvu svog Tvorca i Uzroka, već samo u svojstvu sebe kao svoje Posledice i Tvorevine. Pomoću koje može samo da izvede logički zaključak da da JA (Boće) u svojstvi sebe kao Tvorca i Uzroka POSTOJI i sebi tada samo kaže, "JA POSTOJIM" ili "JA KOJI JESAM" i ništa drugo. Sve u smislu onog Dekartovog: "Mislim, dakle, postojim" ili "Naprežem se krećem se, opažam svoje kretanje i naprezanje, osećam, pamtim, mislim i razumem, dakle, POSTOJIM. A sve to možemo da saznamo i u budnom stanju svesti i kad smo spojeni sa ljudskim telom i kad smo svesni sebe kao čoveka i bez potrebe da se prosvetljujemo. U tom stanju možemo da saznamo o sebi čak i više, nego kad se prosvetlimo. U tom stanju možemo da saznamo i odgovorimo ne samo na pitanje ŠTA mi jesmo, već i na pitanje KAKO postojimo i ZAŠTO postojimo, dok pomoću prosvetljavanja sebe ne možemo doći do odgovra na ta dva pitanja.

SVESNA GLISTA i COCO BILL:

Mozda da se napravi razlika izmedu zelje, potrebe I volje. Šta iz kog centra dolazi?.

Kada ovca ima potebu da pase travu? Ima kad je gladna!
Kada ovca ima želju da pase travu? Ima kad je gladna!
Kada ovca ima volju da pase travu? Ima kad je gladna!

Kad imamo volju, želju ili potrebu da pravimo razliku između reči "volja", "želja" i "potreba"? Samo kad filozofiramo i imamo potrebu, tj. želju ili volju da se pravimo pametni. A kad tu svoju pamet želimo još i da dokažemo, onda ćemo još da izmislimo i poseban "centar" koji stvara volju, poseban koji stvara želju, a poseban koji stvara potrebu.

Poslednja izmena:
OZIMAN:

Кажеш, морамо да дишемо, једемо, пијемо итд. да би живели. Али то није одговор на питање "зашто".

Dobio si odgovor, ali ti, kao i uvek, nemaš sposobnost da bilo šta kapiraš. Idemo ponovo.

MORAMO da dišemo ZATO što osećamo da se GUŠIMO ako ne dišemo. MORAMO da jedemo zato što osećamo GLAD kad nam je želudac prazan. MORAMO da pijemo ZATO što osećamo ŽEĐ kad ne pijemo. Šta su osećanja gušenja, gladi i želđi? To su različite vrste osećanja koja imaju zajedničku osobinu koju možemo da označimo rečimo i pojmovima NEZADOVOLJSTVO I ZLO. Kakve su to vrste osećanja? To su negativne vrste osećanja koja kad se u Svesti pojave izazivaju nelagodnost, koju Svest ne podnosi i koje po svaku cenu želi da se oslobodi. Pa tako, kad Svest oseća glad, ono MORA da jede jer je to jedini način da iz nelagodnog stanja nezadovoljstva i zla u vidu gladi, pređe u lagodno stanje ZADOVOLJSTVA i DOBRA u vidu sitosti kao stanja Svesti koje ona lako podnosi. Isto je tako i sa disanjem pluća i pijenjem vode ili bilo kojom drugom fizičkom radnjom koju Svest MORA svakodnovno da ponavlja da bi ŽIVELA.

Пошли смо од питања "зашто желиш да живиш" а не шта мораш да радиш да би живео?

Već nam je poznato da si ti jedna velika lenština, jer si se već mnogo puta ovde izjasnio da se jako plašiš rada i da ga prezireš i da ti nikako nije jasno zašto moraš da "radiš da bi živeo"? E, vidiš, želiš da živiš upravo zato što želiš da dišeš, jedeš i piješ. A želiš da dišeš, jedeš i piješ zato što ne podnosiš gušenje ako ne dišeš, glad ako ne jedeš i i žeđ ako ne piješ, pa zato MORAŠ i da dišeš i jedeš i piješ da bi živeo. A pošto ne možeš da dišeš, jedeš i piješ a da ne radiš, to je odgovor na pitanje ZAŠTO MORAŠ DA RADIŠ DA BI ŽIVEO? Kao što je to ujedno i odgovor na pitanje ZAŠTO MORAŠ DA ŽIVIŠ DA BI RADIO. A ako se tebi ova životna pravila i zakoni života i postojanja ne dopadaju, ona mogu da se izbegnu na dva načina. Prvi je da se ubiješ i ne živiš, da ne bi morao da radiš. A drugi je da budeš parazit i živiš od tuđeg rada da sam ne bi morao da radiš. Međutim oba ova načina imaju značenje ZLA I NEZADOVOLJSTVA i nisu preporučljiva. I izvršti samoubistvo je zlo i biti parazit je zlo jer parazite niko ne želi i svako želi da ih ubije. Pa ti ne ostaje druga mogućnost da se zlo zvano "rad" izbegne do da se poštuje ZAKON po kojem ceo Univerzum postoji, a to je da se radi da bi se živelo i da se živi da bi se radilo

Raditi se MORA da bi se živelo i to je odgovor na pitanje ZAŠTO.. Svest ne može da bude živa, ni svesna sve dok ne počne da koristi svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, a to znači, dog god se ne napregne, pokrene i ne počne da i radi.

Dole paraziti! Živeo rad! Ne znam koliko ti je godina i da li se sećaš kad je kod nas, posle Drugog svetskog rata i revolucije, kada su radnici i seljaci pobedili parazite, bila popularna i dugo se pevala pesma "DA NAM ŽIVI; ŽIVI RAD". A onda, vremenom, ta pesma je počela postepeno da se zaboravlja jer su se paraziti kod nas ponovo pojavili i počeli da postaju sve brojniji i brojniji, dok na kraju nisu potpuno prevladali, zatim ponovo zaratili i srušili sve što je do tada radom bilo stvoreno. I šta sad?
Па тако. Ево опет оне питалице.Воља је безразложна. Не познаје зашто.

Da, stvarno, u pravu si. Kad čovek, na primer, ima volju da shere, on bez ikakvog razloga shere i pojma nema ZAŠTO SHERE? Ghovno samo po sebi bez ikakvog razloga iz dhupeta izleće.

Ти кажеш имаш одговор. Па изнеси га.

JOK, ti imaš odgovor... ja ga nemam.

Одговори на питање "Зашто хоћеш да осећаш задовољство?" а не шта мораш да радиш да би га осећао?

Niko ne bi želeo da oseća zadovoljstvo, jer ne bi ni znao šta je zadovoljstvo, kad nezadovoljstva i zla ne bi bilo i potrebe za oslobađanjem od nezadovoljstva i zla. Uostalom, možda stanja zadovoljstva i dobra i nema, već stanja oslobođenosti od nezadovoljstva i zla, koje blesavi ljudi zovu imenom "zadovoljstvo i dobro".

Poslednja izmena:
Niko ne bi želeo da oseća zadovoljstvo, jer ne bi ni znao šta je zadovoljstvo, kad nezadovoljstva i zla ne bi bilo i potrebe za oslobađanjem od nezadovoljstva i zla. Uostalom, možda stanja zadovoljstva i dobra i nema, već stanja oslobođenosti od nezadovoljstva i zla, koje blesavi ljudi zovu imenom "zadovoljstvo i dobro".

Можемо и тако. Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?

Ти имаш одгвор јел тако? Па изнеси га? Зашто?

А ако немаш, хајде понављај полако слово по слово.

"Воља је безразложна".

OZIMAN:

Можемо и тако. Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?

Pametnjakoviću, ako iz vlastitog iskustva nezadovoljstva i zla ne znaš šta je nezadovoljstvo zlo tada ne postoji način da razumeš moj odgovor na pitanje "Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?" Mada, paraziti retko mogu da iskuse nezadovoljstvo i zlo, jer ne žive od svog rada, već tuđeg, pa se tako trajno nalaze samo u stanju zadovoljstva i dobra, a nikada u stanju nezadovoljstva i zla. Pa ako zaista želiš da saznaš "Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?, mogu da te poučim šta treba da radiš da bi doživeo i iskusio nezadovoljstvo i zlo. Pokušaj, recimo da ne jedeš jedan dan, dva, još bolje i više od toga, barem jedno desetak ili mesec dana. A možeš i brže da saznaš šta je zlo, ako pokušaš da ne dišeš jedan minut ili još bolje deset minuta ili jedan sat. Uradi tako i sve će da ti bude jasno iz vlastitog iskustva zla, a i meni će to dobro da dođe jer nakon mesec dana gladovanja ili jedan sat nedisanja više neći biti nikoga da mi postavlja glupa pitanja.
"Воља је безразложна".

Znači, kad imaš volju da shereš, ti nemaš nikakvog razloga da shreeš, već to činiš tek onako "bezrazložno, bezveze.
Volja nije bezrazložna, ali tvoja pamet jeste. Bezrazložno je imaš s obzirom da ne umeš njome da se služiš.

Poslednja izmena:
Pametnjakoviću, ako iz vlastitog iskustva nezadovoljstva i zla ne znaš šta je nezadovoljstvo zlo tada ne postoji način da razumeš moj odgovor na pitanje "Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?"

Mada, paraziti retko mogu da iskuse nezadovoljstvo i zlo, jer ne žive od svog rada, već tuđeg, pa se tako trajno nalaze samo u stanju zadovoljstva i dobra, a nikada u stanju nezadovoljstva i zla. Pa ako zaista želiš da saznaš "Зашто желиш стање ослобођености од незадовљства и зла?, mogu da te poučim šta treba da radiš da bi doživeo i iskusio nezadovoljstvo i zlo. Pokušaj, recimo da ne jedeš jedan dan, dva, još bolje i više od toga, barem jedno desetak ili mesec dana. A možeš i brže da saznaš šta je zlo, ako pokušaš da ne dišeš jedan minut ili još bolje deset minuta ili jedan sat. Uradi tako i sve će da ti bude jasno iz vlastitog iskustva zla, a i meni će to dobro da dođe jer nakon mesec dana gladovanja ili jedan sat nedisanja više neći biti nikoga da mi postavlja glupa pitanja.

Не постоји човек на овом свету, који није искусио незадовољство и зло. Али то што свако зна како то изгледа и зна да је незадовољство непријатно, не даје одговор на питање "зашто".

Па тако хајдемо опет питалицу.

Зашто желиш стање ослобођености од незадовољства?

Ти си у горњем посту одговорио:
Зато што сам искусио да ми је незадовољство непријатно.

Следи питање:
Зашто ти је незадовољство непријатно?

И? Нема одговора.

Можеш констатовати да ти је нешто непријатно, али не и дати одговор на питање зашто ти је непријатно. Воља је безразложна. Свака њена манифестација у појави има своје зашто, али она сама нема.

Poslednja izmena:
OZIMAN:

Не постоји човек на овом свету, који није искусио незадовољство и зло. Али то што свако зна како то изгледа и зна да је незадовољство непријатно, не даје одговор на питање "зашто".

Zlo je zlo, zato što nije dobro. Isto kao što je nešto dobro zato što nije zlo. To je odgovor na pitanje "zašto" je zlo - ZLO i "zašto" je dobro, DOBRO.

Sve što postoji ima svoju suprotnost i sebe raspoznaje po svojoj suprotnosti. Crno sebe pepoznaje po belom kao svojoj suprotnosti isto kao i belo po crnom. Isto tako je i sa ostalim suprotnostima - slatko-gorko, toplo-hladno, lepo-ružno, smrljivo-mirišljavo, gore-dole, ljubav-mržnja, haos-harmonija, pravda-nepravda, umornost-odmornost, jednakost-nejednakost, mokro-suvo, prljavo-čisto, glad-sitost, mirovanje-kretanje,, sintropija-entropija, građenje-rušenje, rađanje-umiranje, ništa-nešto, da ne nabraja, dalje, ima toga još dosta. Analizirajući sve ove suprotnosti lako može da se dođe do zaključka da je jedna uvek pozitivna sa značenjem dobra, a druga negativne sa značenjem zla. I do zaključka da nam sve što je negativno sa značenjem zla uvek onemogućuju postojanje, ugrožava ili postojanju umanjuje smisao, a da sve što je pozitvno omogućuje postojanje, podržava ga ili osmišljava.

ZAŠTO je jedna strana uvek negativna sa značenjem nepostojanja i zla, a druga pozitivna sa značenjem postojanja i dobra? ILI još boljje da postavimo pitanje, šta bi bilo da nije tako? Da li bi postojanja uopšte moglo da bude kad postojanje ne bi moglo da zna šta mu godi, šta ga omogućuje i daje mu smisao, a šta ne godi i šta ga onemogućuje, ugrožava ili umanjuje smisao? Ne bi moglo da bude. Pogotovo ne bi moglo da bude zato što postojanje, da bi ga bilo, mora večito da vrši ulogu i sebe kao svoga uzroka i sebe kao svoje posledice, što podrazumeva da postojanje kad ne bi raspolagalo iskustvom, tj. znanjem šta mu omogućuje postojanje, a šta ugrožava, ,ne bi bilo ustanju da teži da čini samo ono što ga omogućuje, a izbegava sve ono što ga ugrožava. Što postojanje nikako ne bi moglo da zna kad ne bi OSEĆALO kao zlo sve ono što ga ugrožava, a kao dobro, sve ono što ga omogućuje, da bi se tako, večito težeći od zla ka dobru, večito održavalo i postojalo.

I tek ako se sve ovo zna, moguće je odgovoriti na tvoje gornje pitanje koje si postavio - da ga ponovim: "Не постоји човек на овом свету, који није искусио незадовољство и зло. Али то што свако зна како то изгледа и зна да је незадовољство непријатно, не даје одговор на питање "зашто".

Odgovor na ovo pitanje nije u tome da čovek ili bilo šta drugo u prirodi, beži od nezadovoljstva i zla zato što ZNA da su nezadovoljstvo i zlo negativni, već zato što nezadovoljstvo i zlo OSEĆA kao nešto negativno koje ne može da podnese. Od kojega uvek beži zato što ga OSEĆA kao negativno, čak i onda ako i nema iskustvi i ne zna da je negativno. U nauci se na primer, zna da sve što postoji ima svoje "DA" i svoje "NE", što je dokaz da sve što postoji ima sposobnost da svoje postojanje oseća kao dobro sa značenjem "DA" i ka tome teži, a svoje nepostojanje kao zlo sa značenjem "NE" i od toga beži. Prema tome, odgovor na pitanje ZAŠTO od zla beži, a ka dobru teži, glasi, ZATO što postojanje sebe OSEČA kao dobro, a nepostojanje kao ZLO. Drugim rečima, kad postojanje ne bi bilo u stanju da sebe oseća kao dobro, asvoje nepostojanje kao zlo, tada postojanja ne bi ni bilo jer bi mu svejedno bilo da li ga ima ili nema.

Uostalom, po Zakonu postojanja "JA+7" jedna od njegovih nužnih 7 sposobnosti je upravo to da se postojanje oseća kao dobro, a nepostojanje kao zlo, da bi tako večito moglo od nepostojanja i zla da se beži, a ka postojanju i dobru, teži i tako se večito samoodržava, tj. POSTOJI. Postojanje MORA tako da čini i tako postoji ZATo što osećanje nezadovoljstva i zla u sebi ne može da podnese, a osećanje zadovoljstva i zla može i to je odgovor na ptanja ZAŠTO. To je ujedno i Zakon postojanja i koje sposoban da svoje postojanje oseća kao dobro, a nepostojanje kao zlo, taj i postoji, ko nije sposoban toga i nema, niti postoji. To je logika samog postojanja i tu se dalje ne moguu postavljati pitanja ZAŠTO je nezadovoljstvo neprijatno, i zašto se od njega beži, a zašto je zadovoljstvo prijatno i zašto se ka njemu teži?

Зашто ти је незадовољство непријатно?
И? Нема одговора.

Odgovra ima i dobio si ga. Sama logika kojom se objašnjava ZAŠTO su osećanja dobra i zla nužna je ujedno i odgovor na pitanje ZAŠTO ( sa kojom svrhom, ulogom i ciljem) je nezadovoljstvo neprijatno, a zadovoljstvo prijatno

Можеш констатовати да ти је нешто непријатно, али не и дати одговор на питање зашто ти је непријатно. Воља је безразложна. Свака њена манифестација у појави има своје зашто, али она сама нема.

Ovako možeš da razmišljaš i zaključuješ samo kad ne znaš i ne razumeš Osnovni prirodni zakon po kojem sve postoji i sve se dešava. A kao što je poznato, ti ovaj zakon niti znaš, niti razumeš. ZAŠTO? Odgovori sam, ZAŠTO.

Postojanje MORA tako da čini i tako postoji ZATo što osećanje nezadovoljstva i zla u sebi ne može da podnese, a osećanje zadovoljstva i zla može i to je odgovor na ptanja ZAŠTO.

Није јер после тог твог "одговора" следи питање:

"Зашто постојање не може да поднесе осећање незадовољства, а осећање задовољства може?"

На кога следи твој одговор.

"Може зато што може". Или "Осећање задољства је пријатно, зато што је пријатно".

И то је таутологија на којој завршава свако питање које наиђе на вољу.

Сада, онај ко уме да мисли из тога ће закључити оно што је одавно закључено, то јест, да свако испољавање воље у појави има своје зашто, док сама воља нема.

Док онај ко је укорењен у задртост и фикс идеје, мораће пред тиме понаваљати таутологију "Тако је, јер је тако." И то звати одговором на питање "зашто".

Potreba bi trebalo da stiže iz motoričko - instinktivnog centra, želja je plod mašte i stiže iz intelektualnog centra, dok je volja vrsta novog osećanja i vezana je za emocionalni centar.

Da, novo je osećanje. I onda se setim onog animiranog filma o kočijašu, konjima
i kočijama. Znaš onaj deo kada se sve pobuni i ni makac? Raciju jije jasno ''zašto''
i kakve će koristi od toga imati. Telu nije jasno zašto i šta će od toga dobiti.
I kako ''stroj'' pokrenuti?

Back