zabranjena pesma zivela srbija

gradac5

Ističe se
Poruka
2.055
SRAMOTA
Pevaču narodne muzike Radiši Uroševiću muzički urednik RTS Erna Perić zabranila da u Jagodini otpeva pesmu "Živela Srbija"!
Nedavno je u emisiji "Jedna pesma, jedna želja" koja je direktno prenošena iz Jagodine pevača Radišu Uroševića urednica ovog serijala Erna Perić sprečila da otpeva svoju pesmu "Živela Srbija"?! Kako saznaje Kurirov izvor koji je insistirao na anonimnosti, Erna je osmislila emisiju i njena reč je zakon:

- Gospođa Perić je bila urednica na TV Sarajevo, a potom je došla u Beograd i osmislila "Jednu pesmu" - tvrdi naš izvor. - Emisija je stekla veliku popularnost, ali mnogi pevači su prošli kroz ovu emisiju samo jednom?! Razlog je, navodno, u činjenici da urednica ne dozvoljava da se forsiraju srpske pesme?! Nedavno je letnji ciklus okončan u Jagodini, a gosti su bili Ceca Ražnatović, Mira Škorić, Marinko Rokvić i Radiša Urošević. Svako je otpevao po nekoliko pesama, a kad je došao red na Uroševića, rečeno mu je da nema ništa od izvođenja pesme "Živela Srbija". Revoltiran, Radiša je napustio manifestaciju - tvrdi naš sagovornik.

U nameri da čujemo pravu verziju o sukobu koji se odigrao mimo kamera, iza scene, pozvali smo Radišu Uroševića. Iako je prošlo izvesno vreme, dovoljno da se bes stiša i utisci slegnu, on nije krio razočaranje i tvrdi da je jedini krivac urednica RTS:
- Znam da je ta gospođa uvek određivala šta sme, a šta ne može da se peva. Dve godine sam se pojavljivao u "Jednoj pesmi" a nikada nisam mogao da sam biram šta ću pevati?! Zato više nisam učestvovao, sve dok me nedavno Miša Mijatović nije pozvao da sa Cecom, Mirom i Marinkom održimo koncert u Jagodini. Moj uslov je bio da pevam ono što ja hoću. Otpevao sam tri kompozicije i, kada je ponovo došao red na mene i pesmu "Naša Srbija", došao je asistent i rekao mi da ne izlazim na binu. Potražio sam urednicu Ernu Perić, ali nigde je nije bilo. Hteo sam da čujem zbog čega u srcu Srbije ne smem da pevam pesmu o mojoj zemlji, pesmu koja ima naziv kao i predizborna kampanja stranke predsednika Vlade Srbije. Ostavši bez odgovora, napustio sam manifestaciju - objašnjava Urošević, uz napomenu da do uredničke samovolje ne bi došlo da su pevači složni.

- Nismo se složno suprotstavili blokadi i cenzuri koju uvodi Perićka. Imam utisak da čelni ljudi u RTS nemaju pojma šta se dešavalo u Jagodini(?) i koji su razlozi što emisije od ponedeljka više nema u programu RTS-a. Zbog nove šeme ili uređivačke politike? Ili nekom srpska "dvojka" para uši...
 
Zasto nije skandirao "KOSOVO REPUBLJIK", to bi mu bilo dozvoljeno.
Izgleda da soroshevim bitangama smeta sve gdje se spominje Srbija, vjerovatno ce uskoro traziti da se promijeni ime drzave u Antifasiticka Republika Otvorenog Drustva :))):)))

Zivela Srbija

Ima jedna zemlja stara
sto na nebu ima cara
ima cara, oj, Lazara
sto sa suncem razgovara

Ref. 2x
Srbija, nasa majka mila
Srbija, sve nas je rodila
zivela, zivela, zivela Srbija

Ima jedna zemlja divna
sto u srce svakog prima
svakog svija, oj, Srbija
nasa zemlja najmilija

Ref. 2x
 
Muzicki urednik RTS-a (koju -RTS- uzgred placa narod iz svog dzepa) ali, gospi ERNI smeta pesma ZIVELA SRBIJA!
Boze, ima li vecih ludaka od nas Srba?!
I, sta jos treba da nam se desi od raznih ERNI, da bi konacno neko odreagovao na adekvatan nacin?
 
Muzicki urednik RTS-a (koju -RTS- uzgred placa narod iz svog dzepa) ali, gospi ERNI smeta pesma ZIVELA SRBIJA!
Boze, ima li vecih ludaka od nas Srba?!
I, sta jos treba da nam se desi od raznih ERNI, da bi konacno neko odreagovao na adekvatan nacin?

А Дулић, Дулићка, Боришко, Понош, Јеремић, Шешељ..... ? Све Србенда до Србенде! Па НАДВЛАДИНЕ ЖЕНЕ: Бисерке, Биљане Вучо, Соње Лихт... па кад им се прикључе Србљановићка, чедика, чанковић, нека смрдићка (кандићка)... ВИТАЛАН ЈЕ ОВО НАРОД! Ни тај ГАДНИ ЕШАЛОН сорошевско-НАТОвске солдатеске ће отићи на сметлиште историје! Остаће ПАТРИОТЕ!
 

Back
Top