Yettel - Pitanja i odgovori

Jedno pitanjce za evoluti0na, ali mi treba pouzdan odgovor:

- korisnik ima paket prenesi i dopuni, da li je moguce promeniti broj u tom paketu ? Znaci da umesto br.na primer 062-1234567 dobijem na primer br. 062-9254856.
Bio sam u jednom korisnickom servisu i prica je bila kao moze, moze i na samom kraju ne moze da se menja broj u prenesi i dopuni paketima, ali onako neubedljivo, pa me interesuje 100% tacan odgovor.
 
U postpejd načinu tarifiranja moguće je pomeniti broj po ceni od 295 dinara. U pripejdu nije moguće. S obzirom da je Prenesi i dopuni hibridni tarifni paket kombinujući osobenosti oba načina tarifiranja, prema sajtu Telenora ovim korisnicima nije na raspolaganju usluga Promene telefonskog broja. Ipakm najbolje bi bilo da kontaktirate Telenor na e-mail servis@telenor.rs sa vašim kontakt podacima za detaljniju informaciju po ovom pitanju.


Telenor SUPERKUPAC – veliki popusti za Telenorove korisnike

Telenor je pokrenuo pilot projekat – Telenor Superkupac, gde korisnici ostvaruju velike popuste koje vam je omogućio Telenor u partnerstvu sa zastupnicima najpopularnijih brendova iz sveta mode, tehnike, kozmetike…

Potrebno je da se zainteresovani korisnici prijave na uslugu Telenor Superkupac slanjem teksta SK u SMS poruci na broj 9999 i svakog radnog dana dobiće po jedan kupon sa sjajnom ponudom i popustom. Prvi mesec je besplatno, a svaki sledeći 129 din.

Opširnije: http://i.evocentar.net/N3TD4V
 
Imam pitanje u vezi BIS servisa i njegovog koriscenja kod Telenora.
Dda li je potrebno da dodjem do poslovnice kako bih aktivirao BIS uslugu na svom Blackberry telefonu,ili mogu obaviti aktivaciju od kuce,putem sms-a i kasnije konfigurisati email preko interneta?
Video sam na sajtu da postoji sms aktivacija,ali to je samo za onaj dodatak BB roaming izgleda?Hvala.
 
KAKAV JE SIGNAL TELENORA VEZANO ZA INTERNET, U SELU - JAZAK?

Poznanik želi da kupi paket od Telenora, da uzme Lap Top od Telenora, uz mesečnu pretplatu u kombinaciji kao paket, nekih 2.700,- dinara mesečno.

Odlučio bi se na to, ako bi imao neku ideju o snazi signala konkretno u Jazku. Ne poznaje tamo nikoga konkretno, jer tek ide tamo da zivi,
pa se pita ima li neko iz Jazka na forumu ovde, da ima iskustva sa signalom Telenora u Jazku? ili neko ko ima neku informaciju o Telenor internetu u Jazku.

U Telenoru kažu da je solidan signal u Vrdniku, ali za Jazak ne mogu da garantuju kakav je, pa bi trebalo da neko ko ima iskustva da to pojasni.

Njemu u principu treba samo e-mail, tu i tamo malo surfovanja i to je to. Ne treba mu online igranje igrica ili neke druge zahtevnije radnje.
 
@papkar: Za aktiviranje BIS servisa potrebno je da svratite do najbliže Telenor Prodavnice.
@Dragan Jovanovic: Proverite pokrivenost vašeg mesta Telenor Internet signalom na sledećoj mapi: http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Mreza/Mapa-pokrivenosti/Mapa-visoka-rezolucija/

Pozdrav.


Telenor pokrio Srbiju Pametnom mrežom sa HSPA+ 42 Mbps

"Mesec i po dana pre najavljenog roka, Telenor je unapredio kompletnu 3G mrežu i primenio HSPA+ 42Mbps tehnologiju na teritoriji cele Srbije. Usled velike potražnje za pametnim uređajima na tržištu i kvalitetom mreže koje njihovo korišćenje zahteva Telenor sada pruža korisnicima još brže i kvalitetnije surfovanje internetom i bolje korisničko iskustvo sa uređajima."


Opširnije: http://i.evocentar.net/Pi8L0a
 
Pokušavam da nađem preko pretraživača, ali ne ide. Neka mi neko kaže čiji(koji) su telefoni što nose oznaku Telenor. Upravo izbaciše jedan koji bi mi odgovarao i po ceni i po karakteristikama, Telenor Smart, pa ako može koji savet i informacija. Hvala.
 
Sve super funkcioniše sa ovim novim softverom 2.3.4 GB stavio sam pre 3 dana,a ne znam da li ovo ima veze sa njim.
Prvi dan u toku noću (bez korišćenja telefona) ispraznilo se 49%.Ujturu napunio, u toku dana kada sam ga malo koristio baterija pala sa 100% na 79%, a u toku noći kada ga uopšte ne diram padne evo sinoć sa 79% na jutros 49% mislio sam izdržaće ceo dan.Kad ono sad za 20 minuta razgovora pala na 9%.Opet napunio, juče legnem 59% baterija, evo jutros ugašen...Isključio sam sve moguće u pozadini, sinhronizacije,prenos podataka, osvetljenje...Telefon je pod garancijom bez roota samim tema nema onog fajla baterystats, a sve aplikacije za kalibraciju traže root...
 
Znaci ovo moze samo u banani drzavi Srbiji i nigde drugo.

Telenor je odlucio da i pored postojecih, vazecih ugovora samovoljno izvrsi promenu paketa bez saglasnosti korisnika.

Na primer, onaj ko je koristio paket prenesi 200, imao je 200 minuta razgovora, 200 poruka za cenu malo preko 800 dinara, tacnije 814 dinara.
Sada telenor ukida taj paket, uvodi umesto njega paket prenesi 220 gde mi kao velikdusno daje jos 20 minuta razgovora ( ukupno 220 ) i jos 20 poruka ( sada ukupno 220 ) ALI za cenu od 1006 dinara.

Optimizacija tarifnih paketa u sklopu Telenorove ponude

1. oktobar 2012 – U sklopu optimizacije ponude uslovljene makroekonomskim kretanjima na tržištu, Telenor ukida određeni broj tarifnih paketa i menja ih aktuelnim tarifama koji imaju više minuta, poruka i neograničeni internet. Ovim usklađivanjem, korisnici dobijaju više saobraćaja u okviru i van Telenorove mreže, čime se smanjuje mogućnost da pre vremena iskoriste svoje pretplatom predviđene minute, poruke i megabajte.


Korisnici sledećih paketa biće obuhvaćeni ovim promenama:
- Stari Prenesi paketi (80, 200, 400, 950 i 1850),
- Prenesi i dopuni (490, 890, 1490) i
- Prenesi plus (2GB, 1GB i 500MB).


Tako na primer, korisnici nekadašnjih paketa Prenesi 400 prelaze na paket Prenesi 500, gde za dodatnih 212 dinara dobijaju još 100 minuta u svim mrežama, 100 SMS poruka i čak 1000 dodatnih minuta u Telenor mreži.



Alo rodjaci iz telenora, ja imam vazeci ugovor jos godinu dana za 200 minuta i 200 poruka za 800 dinara. I hocu da ispunite taj ugovor.
Ali ne, oni su resili da mi povecaju pretplatu i kraj. I jos me ubedjuju kako na to imaju pravo. A evo sta pise u ugovoru.

Izmena uslova ugovora

Član 107


Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen.

Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.

Kazu u telenoru to sto mi jednostrano povecavaju cenu pretplate za 25% NIJE bitna promena uslova pod kojim je ugovor sklopljen.
 
Poslednja izmena:
Prvo i osnovno, ja koristim paket prenesi 325. Znači i dalje imam tarifiranje minut pa sekund. Telenor me je mnogo puta do sada zvao da mi ponudi veći paket i ovo i ono i šta ti ja znam. Sve dok je cena identična onoj koju plaćam sada a promena ide isključivo u moju korist(više minuta, poruka i sl) oni mogu da mi promene paket što su već jednom uradili kada su sve korisnike sa prenesi 250 prebacili na 325 za istu cenu a pritom su ukinuli tarifiranje na sekundu. Sad kako prenesi 400 jeste manji od prenesi 500 oni bi mogli da vas sve prebace na taj paket ali ne mogu jer je 500 sa drugom cenom i moraju da traže odobrenje od vas koje nije samo jeste za jesam već moraju da potpišu aneks ugovora sa vama. U suprotnom krše zakon o zaštiti potrošača. Oni imaju još jednu opciju da vam ponude i ako vi nećete da raskinu ugovor sa vama jer više nisu u mogućnosti da vam pružaju ugovorom propisanu uslugu. Ovo je u trenutku kad postoje još dva operatera najmanje verovatna opcija. Pre će pribeći ubeđivanju evo uzmite ovaj ili ovaj telefon za dinar u ovom paketu(a telefon recimo do tada bio 5000 dinara skuplji u tom paketu)da pređete na novu tarifu.

v.
 
A-ha, i ja sam bio na 325 sa obračunom na sekunde nakon prvog minuta. Onda mi je trebao telefon pa sam bio prinuđen da pređem na 400, jer sam imao računa da dobijem telefon za dinar. Kod Vas je prva priča zato što ne uzimate telefon. Mada lično mislim da su svi operatori isti. Ja imam problem jer na radnom mestu hvatam samo signal 063 pa sam osuđen na njih.
 
Poslednja izmena:
Milane, odeš u najbližu Telenorovu poslovnicu, poneseš telefon (podrazumeva se da ti je istekla ugovorna obaveza) ugovor, ako ga čuvaš, ličnu kartu i tražiš da pišu zahtev za otključavanje telefona. Oni to moraju da urade jer telefon posle isteka ugovorne obaveze nije viša njihov, nego tvoj.
Tačno je da se na kod čeka od Nokie, nemoj da te to zabrinjava, ja sam ga čekala oko mesec dana, poslali su mi na kućnu adresu.
 
I ja sam bio godinama na paketu Prenesi 325 a kad god sam hteo nisu hteli da mi daju telefon jer sam morao da predjem na nepovoljniji paket Prenesi 400 koji se obracunava po minutama. I tako vise puta sam pokusao i nisu hteli pa sam otisao u Telecom i dobio extra ponudu gde za 1290 dinara dobijam 1500 minuta u mrezi i 750 minuta van mreze sto je u svakom slucaju drasticno vise od mog paketa i ja podnesem zahtev za prelazak.
Inace taj paket kosta 2750 dinara ali Telecom ima akciju do kraja godine gde daje popust od 50% i ugovori se potpisuju na jednu ili dve godine. Posle tri dana me zovu iz Telenora i pitaju me zasto prelazim i ja kazem zbog povoljnijeg paketa i oni mi odmah poture 50% popusta na sve sto odaberem kod njih.:D
I ja pregledao sve sto se nudi i nema tako dobrog paketa kao ovi u Telecomu ali ajd ,rekoh,ako mi daju i telefon ostacu na u Telenoru na novom paketu Prenesi 1100 koji bi me kostao sa popustom 1500 dinara alii.....nece ni da cuju za telefon a nisam trazio nista ozbiljno nego one za dinar. I........zbog toga ja lepo predjem u Telecom,broj mi ostao isti,stigao racun od 1290 dinara a pricao sam ko nikad u zivotu i nisam ni pola potrosio.
Poslovnost Telenora se ovde bas lepo pokazala a sad ce zbog toga i moja zena i brat da predju jer idemo tamo gde su bolji uslovi zar ne? A zbog njih ce mozda da predju i neki njihovi i tako dalje.
Jos jedan dokaz da u Srbiji posluju ljudi koji misle da su broj jedan a vrlo lako mogu da postanu i broj tri ako nastave da teraju po svome.
 
Vesna, kad sam dobio obaveštenje od Telenora da su kodovi kod proizvođača, poslao sam e-mail i pitao proizvođača (Nokia) i pitao za to kod koga su kodovi, jer mi je glupo da proizvođač zaključava telefone na određenu mrežu i od Nokie dobijem sledeći odgovor:
Kod ograničenja ili kod za otključavanje Vašeg telefona Nokia C5-00 možete dobiti jedino od operatera.
 
@Dule 021, bio sam šest godina pretplatnik kod Telenora, a kad sam skoro trebao da "produžim" ugovor kao starom pretplatniku od "povoljnosti" su mi ponudili da uzmem telefon mesec dana ranije pre isteka ugovora i da mogu da telefon skuplji od 3.000,00 dinara kupiti na 6 rata, a kada sam podneo zahtev za raskidanje ugovora - da taj broj koji imam već 6 godina prebacim na prepaid, jer mi je žao da ga menjam, ponudili su mi van klase telenor paket od 120,00 dinara koji sadrži 10min u Telenor mreži i 100 poruka. Batali . . .
 
Ja sam 29.06. otišla u poslovnicu, tamo mi je jedna devojka napisala zahtev za otključavanje telefona.
Zatim sam dobila pismo od Telenora na datum 02.07. da telefon može samo proizvodjač da otključa, trj. Nokia, i da treba da sačekam da mi oni pošalju to za otključavanje pa sam bila razočarana kao i ti sad.
Posle skoro mesec dana, 03.08.sam dobila pismo iz Telenora sa kodom kojim sam otključala telefon. Nokia 2330. Kod izgleda ovako slično: #pw+123456789123456+1 #
Nemoj da brineš, dobićeš kod na kućnu adresu i sam otključaš telefon.
 
kad se približi datum isteka ugovora Telenor nudi svojim starim pretplatnicima razne "povoljnosti". Mene su zvali da mi ponude da produžim ugovor na samo godinu dana i da zato dobijem dodatnih 80 besplatnih min u mreži . Zamalo da pristanem, sreća moja da je signal bio loš pa sam im rekla da me pozovu za neki dan dok razmislim:roll: Čak su me upozorili na kvaku da tako može da se produži ugovor samo kad oni pozovu mene eto srećnicu, ali u poslovnici ne može.
Za to vreme pogledam njihov sajt i imam šta da vidim, ako uzmem tih 80 min onda nemam pravo na telefon, a opet sam obavezna godinu dana! Pozvali su me opet, tačno u vreme koje su najavili prilikom zadnjeg poziva, ja sam uljudno odbila...i hvala Bogu, odem produžim ugovor na dve godine, uzmem telefon kakav sam želela.
Posle nekoliko dana pogledam na Telenorovom sajtu nude promociju, 1000 min u mreži ko potpiše ugovor! Napišem im e-mail, kažem da nije fer jer sam pre neki dan sklopila ugovor i oni mi odobre i tih 1000 min.
Eto, samo treba biti uporan i ne nasedati na marketinške trikove.
 
Milane, odeš u najbližu Telenorovu poslovnicu, poneseš telefon (podrazumeva se da ti je istekla ugovorna obaveza) ugovor, ako ga čuvaš, ličnu kartu i tražiš da pišu zahtev za otključavanje telefona. Oni to moraju da urade jer telefon posle isteka ugovorne obaveze nije viša njihov, nego tvoj.
Tačno je da se na kod čeka od Nokie, nemoj da te to zabrinjava, ja sam ga čekala oko mesec dana, poslali su mi na kućnu adresu.

Draga moja Vessna, onog momenta kad telefon platiš pa makar i jedan jedini dinar telefon je tvoj a ne njihov. Nažalost Telenor, VIP i Telekom se koriste rupama u zakonu pa te primoravaju da koristiš telefon 2 godine. Imam prijatelja koji koristi mrežu u FR i posle mesec dana korišćenja ode do operatera i kaže ja znate idem u Srbiju na 10 dana i tamo ću koristiti lokalnu karticu otključajte mi telefon i posle 3 minuta izađe iz poslovnice sa otključanim telefonom. Naravno taj telefon je platio. Ali on je od njih dobijao telefone na poklon(da u nekim zemljama se telefoni i poklanjaju korisnicima) e te telefone ne otključavaju na zahtev već naplaćuju otključavanje.

Drugo i najbitnije telefone zaključava operater ne nokia. Mene je zvala devojka i Nokie kad sam im tražio kod i rekla mi sledeće. Nokia nikada nije zaključala ni jedan telefon koji je pušten iz fabrike. Ta opcija je omogućena operaterima koji sami zaključavaju telefone.
Nikakve kodove ne čekaju od Nokie u Telenoru.

v.
 

Back
Top