Rufus i formatiranje

То јесте чудно, али мислим да је Фајерфокс прављен на "слободној" платформи као линукси и офислибре. Мозила је најбезбеднији претраживач.
Негде смо већ писали на тему виндоуза и не разумем зашто људи стално апгрејдују. Додуше, ја не играм игре онлајн, а то може да буде једини разлог за замлаћивање звано апгрејд.
@Juzer Nejm Који виндоуз хоћеш да инсталираш? Неко је на другој теми рекао да застарели хардвер може да буде проблем за вин11.
Ne zelim ja da instaliram, vec da imam za oca. Preuzeo sa njihovog sajta win 10 pro, i nekako bootovao na linuks preko neke batch skripte (onaj program za bootovanje - ne etcher).

Sad je to sredjeno.

Ja sam mislio da je to nešto do mog računara samo. Sada sam podesio Ventoy i kada pokrenem fleš posle restarta, on mi nudi da zaista instaliram windows 10, što je ekstra, on radi. A kao fora možeš ubaciti više ISO fajla na fleš kad si formatirao preko Ventoy. Tako da fleš nije samo za win10 i to je to, može biti i linux ili temple OS
Ovo je sve sto mi prikazuje na Rufus-u
Screenshot_2.png

Није до Руфуса већ ти је на њему подешен фајл систем на ФАТ32 а ту не може да стане више од 4 гигабајта података као појединачан фајл. Можеш да имаш 10 фајлова по 3 гигабајта али не може један већи од 4. Поз

Poslednja izmena:
Није до Руфуса већ ти је на њему подешен фајл систем на ФАТ32 а ту не може да стане више од 4 гигабајта података као појединачан фајл. Можеш да имаш 10 фајлова по 3 гигабајта али не може један већи од 4. Поз
Probao sam i drugu opciju NTFS ili kako već. Isti je ishod.

То јесте чудно, али мислим да је Фајерфокс прављен на "слободној" платформи као линукси и офислибре. Мозила је најбезбеднији претраживач.
Негде смо већ писали на тему виндоуза и не разумем зашто људи стално апгрејдују. Додуше, ја не играм игре онлајн, а то може да буде једини разлог за замлаћивање звано апгрејд.
Radi brzeg i kompaktibilnijeg rada nekih aplikacija, plejeri poput Kodi-a i Vlc-a značajno su brži na win7. Imam i Lenovo (64bit), Intel grafika, gde se nalazi samo win10, ali nakon svakog sistemskog ažuriranja delovao mi je sve sporiji, npr. samo novi Outlook je očajno spor. Što se tiče Androida OS, i on je pod Linuksom. Google Store nagovesti koja aplikacija nije kompaktibilna sa uređajem, i ono što može da funkcioniše to se i instalira. Problem je u tome što tek nakon pokretanja aplikacije shvatiš da to nije to. Gomila aplikacija radi dobro i dalje stižu ažuriranja, dok za ažuriranje fabričkog Google pretraživača, kao i za Chrome, Operu, Edge i druge ne želi ni da čuje, probao čak i neke mnogo starije verzije. Pretpostavljam da je u pitanju samo sistemska greška zbog neadekvatnog hardvera.
E, da. Osim Firefoksa, sada i GoogleGO radi bez problema. Zahvaljujem se na odgovoru.

Back