Yettel - Pitanja i odgovori

Vidiš Pirate, u pravu si, sasvim. Znam i za to na zapadu.
Ali mi smo ovde gde jesmo, svi operateri rade kako već rade, svi znamo za to i dalje smo njihovi pretplatnici, kad se naljutimo šetamo se od jednog do drugog a oni rade šta ko hoće. Zar nisam napisala da su me ponudili sa tričavih 80 min u mreži i to ispod žita? Pa gde to ima, osim kod nas, u Srbiji! Bez obzira na to, po meni je Telenor i dalje najbolji, tako da sam i dalje kod njih. Bar ne brinem da ću potrošiti silne megabajte i da to posle ne mogu da isplatim, kao što se dešavalo ljudima u Vip-u.
Nije mi bila namera da isterujem pravdu nego da pomognem čoveku.

@Vesna: evo kompletnog e-maila koji sam dobio od Nokije:

Zahvaljujemo na Vašem mail-u.

U vezi Vašeg pitanja o otključavanju (Unlock) Vašeg telefona Nokia C5-00, želimo da Vas informišrmo da na osnovu sklopljenog ugovora sa operaterom Vi morate koristiti njihove usluge pod uslovima potpisanog ugovora, jer otključavanje telefona nije moguće sve do isteka ugovora sklopljenog sa datim operatorom.
Možete se konsultirati s operaterom i njih pitati o uslovima garancije i mogućnostima koje nude.

Kod ograničenja ili kod za otključavanje Vašeg telefona Nokia C5-00 možete dobiti jedino od operatera.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas, nemojte se dvoumiti da nam se ponovo obratite na telefon 0800-190-097 svakog radnog dana od 09:00 do 18:00 ili putem e-pošte.

S poštovanjem,

Jovan,

Nokia Care Srbija

Za nas su Vaše mišljenje i sugestije, koje će biti korišćene u daljem poboljšanju kvaliteta naših usluga, od izuzetne važnosti. Svesni smo da ste veoma zauzeti i stoga ćemo Vam biti zahvalni ako ipak odvojite malo vremena da popunite kratku anketu u kojoj možete da ocenite našu uslugu.
Link sa anketom biće Vam poslat u posebnom mejlu.

Dakle nokia nema kodove, kojima je telenor zaključao telefon na neku mrežu.To je samo Telenorova zavitlancija . . . Samo bi voleo da mi kaže neko iz Telenora čemu tolika zavitlancija i njarenje . . .

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa ovim paketom "Prenesi i Surfuj 500", razmišljam da potpišem ugovor?
Da li je račun na kraju meseca veći od onih 1.006 din? MTS me zavrće žestoko sa raznoraznim taksama...

Kako funkcioniše provera računa na Telenoru, da li kasni ili se naplaćuje?

Da li se kasnije može prebaciti na "Prenesi" tarifu u toku tog ugovora?

Ja imam najniži paket, Prenesi i surfuj 150, uglavnom je sve onako kako sam obaveštena prilikom potpisivanja ugovora. Pišem uglavnom jer je promenjena cena, umesto 570
sad je 600 din. Račun ne može da se proveri samo od prvog do trećeg u mesecu. provera računa se ne naplaćuje a nisam primetila da li kasni. Htela sam da promenim paket i rekli su mi da mogu da uzmem bilo koji drugi koji je iste ili veće cene, tako da možeš i to, bez problema.
Sviđa mi se što ne moram da mislim kad potrošim moje megabajte da li ću i koliko posle da potrošim, jer i dalje mogu da kkoristim internet, doduše lošiji je, ali mi je račun isti uvek :)

Ako ga aktivno koristim potrošim za dve nedelje, mada mi nekad traje ceo mesec, jer imam wifi pa se često kačim na kućni internet. Ne gledam tv, ne idem na you tube. Kad potrošim tih 150mb mogu lepo da pogledam mail, novine, da pretražujem...sporije ako otvaram stranicu sa slikama :)

Da li neko kojim slucajem obnavlja ili potpisuje ugovor sa telenorom u toku decembra meseca. Naime svakome ko potpise novi ili obnovi stari ugovor daju vaucher od 5000din ali...ALI...taj vaucher ne mozete vi iskoristiti nego morate pokloniti nekome...-.-....pa rekoh ako je neko zainteresovan da samo razmenimo vauchere, odemo u isto vreme, uzmemo telefone, potpisemo ugovore i platimo 5000din manje :D :D :D

Mozete me kontaktirati i na 062 665 995 :D

Poslednja izmena:
jer telefon posle isteka ugovorne obaveze nije viša njihov,

Telefon je tvoj od prvog dana, jer si ga KUPIO i dobio foskalni račun. Oko svega toga se digla velika frka prošle godine, bilo je i na RTSu, postavljali su se mejlovi od proizvođača koji kažu da su telefoni zaključavani na zahtev operatera, a ne samovoljno, naravno, i da kod može da se dobije samo od operatera.

Zato VIP "iznajmljuje" telefone, a MTS u poslednje vreme i ne zaključava. A teelnro nudi unlock posle obaveze.

Što se tiče optimizacije, i tu su ispali maksimlano ******, meni je jedan od brojeva potkačila optimizacija, i to na broj koji je prenet iz MTSa....

Na moje insistiranje da se vrati paket, jer ja nisam nigde pristao da se ide na moju štetu, ponavljaju kao papagaji taj član.

Pošto je broj pod obavezom, ponudio sam par rešenja, da raskinem obavezu, prošlo je malo više od pola, i da , kad već moram da plaćam taj veći paket, daj mi drugi telefon i novu obavezu. Jer nisam ja izmislio novi paket, i novu cenu, nego vi.

Njihovo viđenje situacije je da mogu sa raskinem ugovor i VRATIM telefon, i da izgubom broj. Moje viđenje situacije je da NEĆU da vratim telefon, koji je MOJ, jer sam ga platio i imam fiskalni račun, i nisu mi oni dali broj , već sam ga doneo iz druge mreže.

Tako da čim istekne obaveza, prelazim na drugu mrežu, a zahtev sa prenos sam vreneo za još jedan broj koji imam kod njih, gde mi istekla obaveza pre nekoliko dana. A za njega mi je dao povod i ovaj bezobrazluk sa optimizacijom, i njihv odnos prema starim korisnicima, gde čak imam 6 ugovora što na firmu, što na ime, i samo sam tražio ono što već i sami nude: 5000 popust na jedan telefon. Kaže, ne može, samo za nove korinike . Možete da dobijte vaučer, pa da častite nekog. NEĆU nikog da ćastim, hoću sebe da častim, hoću JA popust. -Ne može.

E , ako ne može, kako polako izlaze izlaze iz obaveze, tako će polako da idu u drugu mrežu, a vi ste se stisli za popust u iznosu od pola para koje mesečno dajem vama kroz sve te ugovore ....

Jeste li videli prazničnu promociju, Telenor "velikodušno" poklanja besplatne razgovore i sms sa sa jednim omiljenim brojem i neke rukavice koje me ne zanimaju :ztorba:
To u Vipu imaju svi postpejd korisnici, mislim na omiljeni broj?
Ja sam im pisala, uljudno sam ih podsetila da sam njihov stari korisnik, još iz vremena kad se nisu ni zvali kao sad...i zamolila za besplatni omiljeni broj. Plaćam račun redovno i što bi sad neko ko je juče sklopio ugovor bio povlašten, a ja koja sam godinama sa njima, podcenjena?
Uljudno su me odbili sa obrazloženjem da sam ja, eto, letos produžila ugovor. Još su mi objasnili kako ne mogu ponovo da sklapam ugovor dok mi ovaj ne istekne, samim tim nemam pravo na prazničnu promociju.
Rekoh, osećam se podcenjeno, plaćam isto kao i oni. Oni se baš nasekiraše z:(

Narode, treba mi pomoc. Da li znate da li cu imati neke benificije za sledeci telefon koji planiram da kupim? Dakle, na ocevo ime trenutno se vode 2 telefone, od toga ovaj jedan zavrsavamo sa otplacivanjem sada u februaru. Da li ce mi telenor dati neke benificije povodom toga sto se tice cene aktivacije, ili mesecne rate?

Pazi, ja ili mogu da prekinem ugovor sad februara, ili da nastavim sa starim da placam taj postpaid kredit. Jel sleduje mene neki popust telefona, (planiram da uzmem neki nov) posto sam dugo njihov vlasnik i otplatio sam skoro 2 telefona. Dakle, da li pored tih popusta koji postoje za sve, ja imam neki poseban popust za sledeci sklopljen ugovor na 2 god?

Pazi, ja ili mogu da prekinem ugovor sad februara, ili da nastavim sa starim da placam taj postpaid kredit. Jel sleduje mene neki popust telefona, (planiram da uzmem neki nov) posto sam dugo njihov vlasnik i otplatio sam skoro 2 telefona. Dakle, da li pored tih popusta koji postoje za sve, ja imam neki poseban popust za sledeci sklopljen ugovor na 2 god?

Ја сам трећи пут продужио уговор и наравно нема никаквих погодности :) Исто ти је потпуно као и први пут када поптисујеш уговор са њима.

Sale, nema leba za nas stare korisnike. Mi smo već sklopili ugovor i oni se ne trude oko nas. Samo novi korisnici imaju pogodnosti, tj. ako u određenom trenutku sklopiš ugovor koristiš te povoljnosti. Zato ti kažem, ako si odlučio da ostaneš u Telenoru,čekaj trernutak kad će da ponude nešto što će da ti odgovara, pa tek onda produži ugovor. Nemoj da brzaš.

[TABLE="align: center"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Deezer Muzika

Telenor i Deezer predstavljaju potpuno novu uslugu „Deezer Muzika“: http://i.evocentar.net/UchGoz

To zadovoljstvo košta samo 490 dinara? Jel znaju oni u Telenoru da kod nas skoro svaka pesma može besplatno da se nabavi i što bi im neko plaćao za ono što može da ima za džabe :p

Poslednja izmena:
Telenor Play+ paketi u pripejdu i postpejdu

Zamisli da sve svoje omiljene pesme možeš da poneseš sa sobom na svom telefonu a da pritom uvek možeš da čuješ nešto novo. U eksluzivnoj ponudi predstavljamo Telenor Play+ pakete uz koje dobijaš jedan od najvećih servisa za slušanje muzike, Deezer.

Deezer raspolaže bazom više od 20 miliona pesma, 30 hiljada različitih radio stanica, a trenutno ga koristi čak 30 miliona ljudi širom sveta.
Svi tvoji omiljeni izvođači se od sada nalaze na jednom mestu.

Odaberi Android telefon uz novi pripejd ili postpejd Telenor Play+ pakete i uživaj u besplatnom strimingu muzike uz Deezer aplikaciju. Deezer je jedinstven po tome što muziku možeš da slušaš čak i kada nisi onlajn.

Opširnije: http://i.evocentar.net/Vzgpca

Svima bih preporučio da u širokom luku zaobiđu Telenor. Počeli su da rade nešto na šta uopšte nemaju pravo, a to je da u toku ugovorne obaveze koja nije istekla, menjaju cene, odnosno da ukidaju postojeće i, bez saglasnosti korisnika, prebacuju korisnike na nove (čitaj: skuplje) tarifne pakete. Ovo je moja prepiska sa njima:

Ja:
Korisnik sam pretplatničkog broja 06*/***-**** i broj je pod ugovornom obavezom. Odakle vam pravo da mi povećavate cenu pretplate na broju koji je pod ugovornom obavezom, u toku trajanja iste?
Korisnik sam tarifnog paketa koji više ne postoji i vi ste me prebacili na novi. Sada sam na paketu "prenesi i dopuni 590" gde mi je pretplata povećana sa dosadašnjih 490 na 590 dinara. Pošto očigledno možete da radite šta želite, da li to znači da vi sada, ako to poželite, možete da promenite pretplatu ovog paketa na 100000 dinara, a ja moram da plaćam jer sam pod ugovornom obavezom?

Korisnički servis:
Postovani gospodine *******,

Hvala Vam na dostavljenom misljenju po pitanju nasih usluga i ponude.
Zbog pojednostavljenja ponude ukinuli smo odredjeni broj tarifnih paketa i zamenili ih aktuelnim. Tako je na Vasem broju ********** doslo do promene na tarifni paket Prenesi i Dopuni 590. Informacija o promeni tarifnih paketa objavljena je 1. oktobra na nasem sajtu, a uz oktobarski mesecni racun, Vam je prilozeno detaljno uputstvo i obavestenje o nastaloj promeni.
Promena je izvrsena u skladu sa clanom 29. Opstih uslova.
Na nasem zvanicnom sajtu, tacnije web adresi http://www.telenor.rs/sr/O- Telenoru/Telenor-u-Srbiji/Podaci-kompanije/Opsti-uslovi u mogucnosti ste preuzeti nove Opste uslove ugovora, koji su na snagu stupili 01.11.2012. godine.

Srdacan pozdrav,

Kontakt Centar
Telenor d.o.o
tel: +381 63 9000
fax:+381 63 9001
e-mail: servis@telenor.rs

Juče i danas sam imao razgovor sa svog broja 065 koji je u Telenor mreži,zvao sam na broj 062 i skinuto mi je oko 50 minuta koliko su ukupno ta dva razgovora trajala;

Kako je to moguće?Kome da se obratim ili da čekam račun i listing za reklamaciju?

Ja ne znam kako uspevaju da Vam zaracunavaju te neke prevare, te platio sam vise, te ukrali su mi te ne znam ni ja sta. U svakom trenutku mozete proveriti koliko imate minuta, poruka interneta i sta vam je dodatno naplaceno. Govorim za postpaid. Gomila ljudi samo kazu e ovi me kradu a kad ih pitas kako proveravaju koliko trose nemaju pojma kako. Ne hvalim ni jednu kompaniju ali od 2009 godine nikad mi nije stigao racun a da ne znam zasto je veci za 500 ili ne znam vec koliko dinara. Korisnik sam Telenor usluga. U svakom trenutku mogu saznati koliko sta trosim dal preko kratkih kodova ili na portalu dobre stvari gde takodje mozes izvuci listing za ne znam koliko meseci unazad sta si sve zvao i slao poruke, internet i ostalo.

Eee narode, imam jedan problem pa da vidim jel imao neko slicna iskustva. Imam umrezene brojeve u telenoru, 4 kartice uzete preko firme, minuti se naplacuju manje, poruke isto. Zadnjih par meseci na obracunskom papiru, pored osnovne pretplate i potrosenih obracunatih minuta i poruka pojavljuju mi se posebne usluge od 211 din po broju??? Jel se desavalo nekom nesto slicno, jer meni ovo nije prvi put, sutra definitivno idem da se zalim, kartice koriste i moji roditelji koji ni poruku ne znaju da posalju nego samo da nazovu da se cuju sa nama, a ja karticu prethodnih mesec dana i nisam koristila jer sam uzela novi paket i novi broj sa telefonom, tako da pored osnovne pretplate koju su mi naplatili za moj broj, meni stvarno nije jasno kakve su to posebne usluge???

Back