XENON SVETLA i sve o njima

• Začetnik teme Začetnik teme RogiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Austrija je taj zakon ukinula, a Nemacka nije ni uvela ;)

Dnevna svetla se koriste u zemljama bez dovoljno prirodnog osvetljenja (skandinavske zemlje npr), nama to ne treba ni za sta. Automobili namenjeni tom trzistu imaju dnevna svetla (npr Volvo i Saab) koja se pale zajedno sa automobilom. Oborena svetla nisu predvidjena za tu namenu.

*** dok sam ja to dokazao ljudima... muke sam imao :)
moj stari volvo (1989) ima to
i dan-danas mi ljudi blicaju da su mi upaljena svetla :lol:

Cao svima... Kupio sam xenone za passata 2002god, restayling, znam po nesto oko toga
pa bih sam da ih ugradim. Ali rekli su mi da cu morati branik da skidam,
a potom i same farove...:( Interesuje me da li je moguce skinuti farove, (zbog pristupacnosti) a da pri tom ne skidam branik? Ili uopste odraditi ugradnju bez
demontaze tog branika...
HVALA . . . :think:

Javlja mi se isti problem... Nisam siguran da sam ti odgovorio...
Htedoh ti reci da sam ih ugradio bez skidanja branika, malo sam se namucio
oko levog-vozacevog fara, ali za sat vremena je sve bilo na svom mestu...:lol:
Pa, kad si slobodan da dodjem na razgovor za posao? Bicu zadovoljan i sa 500e:whistling:
A sto se tice pasata b5, audi a6, a4, do 2001 god,
dovoljno mi je pola sata-45min... P.S. Ne zezam te...:D

POZDRAV "SEFE"

Vi koji imate Xenone znate da oni, kada se upale, izbace nekih 70% svog svetla na pola sekunde. Onda se taj intenzitet smanji na 40%, da bi u sledecih 6-8 sec dosao na nekih 80%. Dodatnih 7-8 sec je potrebno da nji`ova snaga dodje na 100% (oko 15 sec total).

E, sad, moguce je blicati sa Xenonima, al` samo jednom. Vec sledece blicanje, ukoliko se ono desava uzastopno, nema pravi efekat. Imajte u vidu da je i tako neugrejana sijalica jaca od standardne halogene.

Ja sam skinuo Xenone sa svojih dugih svetala kada sam uhvatio sebe kako manijacki drzim svoje sijalice ugrejanim, paleci ih svako-malo, cim nikome ne smetam.
pa ~ pa ~ paranoja :)

Inace, statistika kaze da se 90% voznje "obavlja" oborenim svetlima...

Kod nas nema problema što se tiče BiXenon sijalica, pošto je kod nas zakon da se i po danu pale svetla, tako da od trenutka kad upalimo auto gore kratka, tj non-stop gori kratko, a pošto BiXenon radi na principu uvlačenja, tj uvuče se da bi se dobilo dugo, tu nema problema. Možeš blicati koliko hoćeš isti će efekat biti. Samo je problem kod vozila gde kad blicas ne gasi se kratko, tj gori i kratko i dugo istovremeno. To se uglavnom sreće kod automobila gde su kratko i dugo odvojeni. U tom slučaju kratka non stop gore (ako smatramo da vozimo noću ili gde je zakon da se i po danu pale kratka) a duga po potrebi, tu nema smisla ugrađivati xenone u duga. Ja sam poručio Pro Lux kit BiXenona iz Nemačke sa garancijom 2 godine na sve ostalo sem na sijalice i to ću platiti 100 e . Valjda nisam pojeo g...o. Samo da kažete da je dobar kvalitet. he he. Pozz
Evo slike kit-a:

Prilozi

• slika_341727.0.jpg
    slika_341727.0.jpg
    39,3 KB · Pregleda: 18
hm... pogledaj moj avatar ...
vidish ovaj chelik napred... da to je chelik ... ono kutijasti profil ogroman pa dovareno
i josh dovareno itd...
morash skidash njega u fulu, on ima oko 100kg, i nekoliko tachaka gde se drzi za donji stroj da ga
tako nazovemo ... osim sto napred stit daje chvrstinu delom donjem stroju itd... :) ...

sad tjesh pitash a zar nemoze faru da se prodje iznutra, tachnije dinesh haubu ... NE !:)
nemoze... to je odvojeno skroz... poske sjudabha branika skidash bezele, to je plastika oko fara
i migavca, pa napred zashtitnik hladnjaka, pa onda celu prednju plastiku :) .. da bi doshao do dela gde on treba da malo izbushi tu zadnju plastiku da bi stala ta sijalica itd.. :) posto je ovo upasovano da
stane standardna H4 (nightbraker osram kod mene) ...
itd itd itd ... :) da ne davim..vetj sam se bavio tom problematikom :)
zamena same sijalice nije tako koplikovana .. ali sveko dodatno budzenje chak i 3mm zahteva prepravku
okolne plastike itd :)

Postovani clanovi foruma,

Hteo bih da pitam ja nesto za xenon svetla. Ugradio sam caletu na Citroen c5 xenon 5000k kineskog proizvodjaca, i on je prezadovoljan i ja isto jer i ja ponekad ugrabim priliku da se provozam.

Citao sam ovde i onu drugu temu i jos 1000 tema za xenon izmedju ostalog i teme koje je postavljao vlada trion, inace sam kod njega bio da mi podesi ove kineze. Naplatio mi je veoma skupo to podesavanje 2L koka kole :D

E sad sta zelim reci: Ovi uredjaji koje sam ja ugradio zaboravio sam ime marke, ubijaju kako svetle i niko mi ne blica kada im dolazim u susred osim ako na putu ima neke neravnine pa kada odskoci prednji kraj automobila ovaj dobije blic u oci, to mi se cesto desi na lajkovackom putu jer ponekad putujem u Valjevo, jer na istom ima dosta prevoja i onih malih poskakivanja(ne bukvalno da auto poleti nego svetlost). Inace uredjaji takodje imaju garanciju godinu dana i ja sam ih platio 80 evra sa ugradnjom. Rezervna sijalica za ove uredjaje kosta 15 evra H7, a ovi trafoi oko 35-40, mada to ne crkava. E sada cujem price da sijalice nekih proizvodjaca idu i do 100 evra komad sto je suludo. Kada kazete kvalitet i cena zanima me na sta se tacno misli. U pravu je ovaj rogi kada kaze da se kod kineza malo rasipa svetlost, to se moze videti kada auto stoji pored zida pa linija nije onako ravna ko ziletom isecena, nego malo reckava, ali preciznim podesavanjem fara se sve moze resiti. Takodje video sam i uporedni primer: stojim na semaforu, dve trake u jednom smeru u ustanickoj ulici i iz nekog razloga ne radi ulicno osvetljenje. Staje pored caletovog c5 neki bmw5 bas noviji rekao bih da je neko 2006-2007 godiste opremljen fabrickim xenonima i po boji bih rekao da je isto 5000k i sad gledam ispred kola njegovih i mojih svetlosni snop koji bacaju i ne vidim ama nikakvu razliku, kao da jos jedan ja stoji pored mene. Na tom bmw se tacno vidi da su fabricki xenoni video sam kada je skretao da je skretalo i svetlo sa njim. E pa posto sam cuo da za takvog bmw-a sijalica kosta preko 100 evra a moja 15 evra zapitam se kako je to moguce.
I sada posle svega ja treba da dam za Well Done uredjaj za naknadnu ugradnju preko 200 evra a sijalica koliko sam cuo rezerna oko 50 evra.

Da se razumemo ljudi dao bih ja i 300 evra za uredjaj koji svetli 3 puta bolje. Ali ako je razlika minimalna ili je nema uopste suludo je davati tolike pare. Moj drug koji mi je i preporucio ove uredjaje ima ih dve godine i rade savrseno bez mane na Golfu 4. Sto se mene tice neka crkne i posle godinu dana sijalica kosta 15 evra.

A sto se ovog rasipanja tice i onoga sto sam malo pre rekao sa onom mojom malo reckavom linijom na zidu, e lik koji mi je ugradio ima sociva na bmw-u kockici i kada stane pored zida linija je onako ravna kao ziletom isecena, sto znaci ako ih ugradis u far sa socivom rasipanja nece biti ama uopste. A postoje i za vecinu automobila da se kupe farovi sa socivima ima ih u gang landu- oni deru sa cenama ali ima i dosta jeftinije po internetu da se naruce.

U svakom slucaju oduzi ja malo ovu pricu, voleo bih da mi neko dokaze da stvarno vredi dati toliko novca, jer za te pare koliko kosta neki Kaixen ili Well Done ja kupim 4 ova uredjaja.

Srdacan pozdrav

Poslednja izmena:
Cuj, u cenu ti je uracunato svasta...ime, tradicija, iskustvo, kvalitet, podrska... po toj logici i taj BMW i Yugo te prevezu iz tacke a u b...trebalo bi svi da voze Yuga. Razumes. Paket xenon svetala u fabrickoj varijanti ide od 1000-1500eur pa navise, da li vredi:think:
Isto tako da li uzeti well done za 200-300e ili noname kineza za 80, samo ti najbolje znas, a zavisi od materijalnog stanja, spremnosti da se kvalitet plati i zelje/potrebe za istim...mozda ima neka jednacina pa moze da se izracuna:)

NPR, ja licno ne bi dao 20e za fluoprsluk original neki, vec bih uzeo za 200din najobicniji. Ali zato ako kupujem gume ili muziku necu uzeti noname...
A taj sto vozi tog BMWa sigurno ne razmislja o kinezima ;)
:bye::bye:

Druze spreman sam da platim ja i mnogo vise, ali ti sto kazes kvalitet, ja pitam sta je kvalitet, meni ta tradicija i ime firme ne igra ulogu ako platim 4 puta vise a ne dobijem 4 puta bolje ili cak uopste bolje osvetljenje, jer ipak su to pare koje sam mukom zaradio da bi ih bacao. Da se razumemo svetla su svetla i ona su kvalitetna ako ti vidis put ispred sebe i ako te ne bole oci to je kvalitet po meni i po svakom drugom razumnom coveku. Kada poredis Juga i Bmw jasno je da mozes da se prevezes i sa jednim i sa drugim, ali jugo nikada nece moci da ide ni priblizno ko Bmw zato vredi kupiti Bmw. A ja ako za 80 evra i za 300 evra dobijem potpuno istu jacinu osvetljenja i potpuno se isto vidi put, normalno da cu kupiti jeftiniji. Kazem ti moj drugar ima na golfu 2 godine i nije crkla sijalica niti je oslabila niti bilo sta, a i garancija je ista kao i za sve druge uredjaje.

Kazem ti ja bih platio vise ali koja je poenta platiti vise ako je to samo zbog imena, a pravo da ti kazem ja za well done do skoro nisam ni cuo dok nisam poceo da pratim forume i dok im ovi vlada trion i rogi nisu nabili rejting da su to vrhunski uredjaji.

Kvalitet je opet da kazem OSVETLJENJE na putu a ne ime niti bilo sta.

Nisi razumeo odgovor. postavljas pitanje na koje se ne moze odgovoriti. Ako si zadovoljan sa tim od 80e, vozi i uzivaj. Zasto bi davao 300. S`druge strane pri kupovini tih od 80 si rizikovao(sem ako se nisi raspitao) na manjku kvaliteta, a ispalo je da si profitirao...

Back