Postovani clanovi foruma,
Hteo bih da pitam ja nesto za xenon svetla. Ugradio sam caletu na Citroen c5 xenon 5000k kineskog proizvodjaca, i on je prezadovoljan i ja isto jer i ja ponekad ugrabim priliku da se provozam.
Citao sam ovde i onu drugu temu i jos 1000 tema za xenon izmedju ostalog i teme koje je postavljao vlada trion, inace sam kod njega bio da mi podesi ove kineze. Naplatio mi je veoma skupo to podesavanje 2L koka kole
E sad sta zelim reci: Ovi uredjaji koje sam ja ugradio zaboravio sam ime marke, ubijaju kako svetle i niko mi ne blica kada im dolazim u susred osim ako na putu ima neke neravnine pa kada odskoci prednji kraj automobila ovaj dobije blic u oci, to mi se cesto desi na lajkovackom putu jer ponekad putujem u Valjevo, jer na istom ima dosta prevoja i onih malih poskakivanja(ne bukvalno da auto poleti nego svetlost). Inace uredjaji takodje imaju garanciju godinu dana i ja sam ih platio 80 evra sa ugradnjom. Rezervna sijalica za ove uredjaje kosta 15 evra H7, a ovi trafoi oko 35-40, mada to ne crkava. E sada cujem price da sijalice nekih proizvodjaca idu i do 100 evra komad sto je suludo. Kada kazete kvalitet i cena zanima me na sta se tacno misli. U pravu je ovaj rogi kada kaze da se kod kineza malo rasipa svetlost, to se moze videti kada auto stoji pored zida pa linija nije onako ravna ko ziletom isecena, nego malo reckava, ali preciznim podesavanjem fara se sve moze resiti. Takodje video sam i uporedni primer: stojim na semaforu, dve trake u jednom smeru u ustanickoj ulici i iz nekog razloga ne radi ulicno osvetljenje. Staje pored caletovog c5 neki bmw5 bas noviji rekao bih da je neko 2006-2007 godiste opremljen fabrickim xenonima i po boji bih rekao da je isto 5000k i sad gledam ispred kola njegovih i mojih svetlosni snop koji bacaju i ne vidim ama nikakvu razliku, kao da jos jedan ja stoji pored mene. Na tom bmw se tacno vidi da su fabricki xenoni video sam kada je skretao da je skretalo i svetlo sa njim. E pa posto sam cuo da za takvog bmw-a sijalica kosta preko 100 evra a moja 15 evra zapitam se kako je to moguce.
I sada posle svega ja treba da dam za Well Done uredjaj za naknadnu ugradnju preko 200 evra a sijalica koliko sam cuo rezerna oko 50 evra.
Da se razumemo ljudi dao bih ja i 300 evra za uredjaj koji svetli 3 puta bolje. Ali ako je razlika minimalna ili je nema uopste suludo je davati tolike pare. Moj drug koji mi je i preporucio ove uredjaje ima ih dve godine i rade savrseno bez mane na Golfu 4. Sto se mene tice neka crkne i posle godinu dana sijalica kosta 15 evra.
A sto se ovog rasipanja tice i onoga sto sam malo pre rekao sa onom mojom malo reckavom linijom na zidu, e lik koji mi je ugradio ima sociva na bmw-u kockici i kada stane pored zida linija je onako ravna kao ziletom isecena, sto znaci ako ih ugradis u far sa socivom rasipanja nece biti ama uopste. A postoje i za vecinu automobila da se kupe farovi sa socivima ima ih u gang landu- oni deru sa cenama ali ima i dosta jeftinije po internetu da se naruce.
U svakom slucaju oduzi ja malo ovu pricu, voleo bih da mi neko dokaze da stvarno vredi dati toliko novca, jer za te pare koliko kosta neki Kaixen ili Well Done ja kupim 4 ova uredjaja.
Srdacan pozdrav