U bivšoj državi, Jugoslaviji, proizvodili smo sve - od igle do lokomotive. Rešili smo da se prisetimo svih automobila, motocikala i transportih vozila

auto magazin magazinauto.com istorija ex yu automobilizma slovenijaOstin Maksi
IMV-ova fabrika će ostati upamćena po tome da je u njoj (uz fabriku u Maroku) završena proizvodnja kultnog “renoa 4”. Pedigre o kakvom se sanja.

Međutim, IMV nije lako “preoteo” Reno od Litostroja. Paralelno sa ulaskom francuskih proizvođača, na tržište bivše države pretendovali su i Englezi, odnosno Ostin, koji je sa IMV-om počeo vrlo ozbiljnu proizvodnu. Od 1969. do 1972. godine, proizvedeno je nekoliko desetina hiljada “ostina”.
Da, samo ne taj sa slike nego ovaj:

1758143799711.png

Tvoja želja da se provozaš letećim autom je ogromna.
Strpi se, biće ako Kinezi ne zabodu.
Ti znas sta ja zelim?
Tako ste i drzavu napravili za ovih poslednjih 13 godina na tom mislenju kako vi znate sta mi volimo jel da?

A mi ne zelimo tako veruj i meni i svima ostalima koji imaju mozak. Penzioneri sa izlapelim mozgm ,u vecini slucajeva,su vasa osnova i to je dokaz koliko nisko udarate.

Ti znas sta ja zelim?
Tako ste i drzavu napravili za ovih poslednjih 13 godina na tom mislenju kako vi znate sta mi volimo jel da?

A mi ne zelimo tako veruj i meni i svima ostalima koji imaju mozak. Penzioneri sa izlapelim mozgm ,u vecini slucajeva,su vasa osnova i to je dokaz koliko nisko udarate.

Ako ti ne želiš, ti nemoj da letiš,
ali da znaš da su drugi već red formirali !

Postojao je razlog zašto je recimo Zastava davala samo godinu garancije, a preko 20.000 km priznavala samo teže kvarove motora.
Mi smo recimo morali vratiti Stojadina nakon nekoliko kilometara zato što umalo nije prokuvao. Neko je u fabrici zaboravio da spoji ventilator.

Ako ćemo pošteno - pravilo se dosta toga, ali često je bilo veoma loše.
Nije bilo sve toliko loše ..Neke stvari su imale potencijala ali ih je vreme pregazilo jer su im profit jeli pa nije bilo daljih ulaganja u razvoj ..Bukvalno se prebacivalo iz profitabilnih u ne profitabilne sa ciljem održavanja radnih mesta plus sto je partija morala da jede i na kraju su svi zajedno otišli ..

Njemu obećali Kinezi, on nama ...
Bio mi je simpatičan pre neki dan,

kaže zamolio je kineske prijatelje da čim sklope prvi leteći auto pošalju u Srbiju,
narod će se obradovati ...

Ja pomislim, ma koja budala čeka leteća kola,
kad vidiš, ima ih 🤗🤗🤗
Možda nabavi par komada da se slika sa njima radi vas ..Sve ostalo je neozbiljno kao i sa Mercedesom i ostalim glupostima koje je obećavao ..Meni nije jasno ni što predsednik države obećava bilo šta tj što se bavi stvarima koje nisu njegova nadležnost

U Urosevcu se jedno vreme sklapao Peugeot, samo sam zaboravio koji modeli.
Nikad se nije sklapao Peugeot u SFRJ nego je UPIM iz Prištine slao njima amortizere, a oni nama kao kompenzaciju gotove Pežoe. Tako smo ukupno dobili par stotina komada.

Back