XENON SVETLA i sve o njima

• Začetnik teme Začetnik teme RogiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taman sam pomislio da svi sve znaju o xenonima kad - evo ga klikk :)

1. Pase steker.
2. Starter (balast), od 20-100 eura, zavisi jel' ti treba dobra ili losa roba :)
3. Nista se ne menja u saobracajnoj, ne menjas boju ili izgled kola, kao kad ugradis novu muziku u auto - ugradi i vozi :)

Taman sam pomislio da svi sve znaju o xenonima kad - evo ga klikk :)

1. Pase steker.
2. Starter (balast), od 20-100 eura, zavisi jel' ti treba dobra ili losa roba :)
3. Nista se ne menja u saobracajnoj, ne menjas boju ili izgled kola, kao kad ugradis novu muziku u auto - ugradi i vozi :)

:mrgreen::mrgreen:
ma to ja da ti ne ostane tema na jednom postu ;)
ja sam bio mišljenja da se sve mora mijenjati pa nisam ni pokušavao saznati ništa više.
hvala na ovoj temi puno mi je pomogla.
nego tih 20-100 ojra je po komadu?

hehehe ... e nek' si mi temu dig'o iz mrtvih :D
Jednostavnije je nego sto izgleda ;)
Cene variraju...namerno sam ti napisao tolike razlike (cena po balastu), pazi gde i od koga pazaris i ugradjujes :)
Preporucio bih ti neke ekipe ali kapiram da ovde nema reklamiranja za DZ ;)

Taj OSRAM je previse izvikan, kad sam stavio xenone reko nije u redu da mi duga budu zuta, pa izvadim obicne osram i stavim NightBreaker ( i isprsim se za kintu;)) razlika je minimalna, tj. nije se isplatilo iako kaze 90% vise svetla i 10% belje. Ali zato za 150din bele diode u poziciji PUN POGODAK :)...posto su pozicije u dugim sijalo je zuckasto celo socivo, pa jos izrazenije zbog xenona pored.

Imao sam PHILIPSove u oborenim isto neke specijalne iz te kategorije, one su bile bolje ali su obe crkle prilikom skidanja:( a njih sam hteo u duga...
Kad sijalica radi dugo npr. oborena, pozicija i sl. kao da vlakno postane krto pa na udar postane osetljivo. Ne mislim na udar kao na rupu kad naletis nego "sec";)

@ivan91
- utvrdjujemo gradivo ;)

@wrm
BiXenon (oba svetla Xenon) mogu biti samo H4 sijalice. Zato sto je to jedini tip koji ima oba svetla u jednoj sijalici. Za sve ostale tipove taj efekat je moguce postici samo dodavanjem jos jednog kompleta umesto sijalica za dugo svetlo.

Kod BiXenona moguce je blicati bez ikakvih problema, a tada je kolicina svetla identicna oborenim. Sve ce ti biti jasno kada procitas sledece:

H4 halogena sijalica ima dva vlakna u sebi. Jedno je za oboreno svetlo, ono koje se nalazi dalje od podnozja sijalice, i drugo koje se pali kada zelis duga svetla. Xenon H4 sijalica ima mogucnost da se pomera po svojoj uzduznoj osi i menjajuci zizu svetla, gotovo trenutnim uvlacenjem sijalice u svoje kuciste, dobija se dugo svetlo.

Ne smeta im blicanje...

0d 130e h1-h7 5000k-12000k bez garancije
od 165e h1-h7 sa pismenom garancijom od godinu dana ..takodje 5000-12000k (garancija podrazumeva sve..sijalice..i balaste- elektroniku..)..

ugradnju mozete uraditi sami..jer sijalice pasu na standard h1 i h7..+ i - samo provucete kroz balast..koji konvertuje napon na 23.000v i pali sijalicu koja oslobadja snagu od 35w ..nema grejanja i topljenje farova instalacija...itd...)...vrlo prosto i po principu "uradi sam"..

hteo bih da znam dali je moguce nabaviti softver za reprogramiranje ECU_a i ugradjivati jace ili slebije xenon HID_ove:dash:

Posto postoje mnoge nepoznanice i zablude o xenon svetlima, u ovom postu cu pokusati da, objektivno - iz iskustva, demistifikujem taj novi "brend", "pomodarstvo", pojavu ... i odgovorim na sva pitanja ukoliko ih bude.
Ksenon svetla ne zahtevaju promenu fara. Menjaju se samo sijalice, a dodaju starteri (trafoi). Njihova svrha je pretvaranje 12V na 23.000V.

Inace, ova svetla funkcionisu tako sto u sijalici ne postoji konvencionalno vlakno, vec se na dva kraja elektroda, u mesavini metal-halidnih soli i Xenon gasa, dovodi pomenutih 23kV. Tada se formira Voltin luk sto predstavlja izvor svetla 300% jaci od Halogenih sijalica, bilo kog tipa ili proizvodjaca.
Snaga je 35 umesto 55W. Vek trajanja 10 puta duzi.​

dali bih mogao dobiti informaciju ili gde mogu da se informisem o mogucim softverima za reprogramiranje ECU_a da bih ugradjivo jace ili slabije snage xenon HID kit,,a upoznat sam sa xenon HID KIT_ovima sa balastom promenljive snage od 30w/55w

Back