Francuski auto bije glas da se bukvalno sve kvari 🤩

Tamo vozis na benzin ili dizel .Koja je cena galona .
Ovde su svi benzinci, dizelasi su jako retki ili ugradjeni u neke velike kamione i poneki pick-up.

Cena goriva varira od drzave do drzave, u mojoj nije bas najjefrinije (preracunacu cenu za litar goriva da bude jasnije za komparaciju).
Recimo za Regular - koji ide u standardne automobile tipa Toyota, Honda, Subaru itd.. je $1.14 za litar goriva i Premium - koji ide u Mercedes, Porsche i slicne je $1.27 za litar goriva

Ovde su svi benzinci, dizelasi su jako retki ili ugradjeni u neke velike kamione i poneki pick-up.

Cena goriva varira od drzave do drzave, u mojoj nije bas najjefrinije (preracunacu cenu za litar goriva da bude jasnije za komparaciju).
Recimo za Regular - koji ide u standardne automobile tipa Toyota, Honda, Subaru itd.. je $1.14 za litar goriva i Premium - koji ide u Mercedes, Porsche i slicne je $1.27 za litar goriva
Nekad je bilo tamo do-džabe.
I kolko trosi na preračunato 100 km .., da ne pišem milje .

Nekad je bilo tamo do-džabe.
I kolko trosi na preračunato 100 km .., da ne pišem milje .
Sve do pre Covid-a cena goriva je bila oko $1 ili cak i nize u nekim drzavama...

Povecanje cena je ucinilo svoje i smanjenje velicine motrora se i ovde desava. Mislim da se automobili najvise proizvode sa 2.0 ili 2.5, a veci primerci kao dzipovi, sportski ili pick-up do 3.5L.
Onako odokativno, za ove manje oko 10-12L na 100 km, za ove vece od 15-20L na 100km.
Imao sam ranije jedan sportski automobil kojem je racunar pokazivao i 22-23L na 100km u pojedinim etapama voznje :)

Ako vozis autobobil 5-6 godina (od kada ga kupis kao nov) i maksimalno 60-70 hiljada kilometara nece mu apsolutno nista faliti cak iako je Francuz, taman kada se razradi uvalis ga nekom drugom ko ce da ga kao mario vozi sledecih 20 godina. I naravno da ce da mu pukne pojas za vezivanje kada njime vezujes kolutove svercovanog kackavalja da se ne "razbeze" po kolima. Znam neke ljude u Srbiji koji voze megane, 308-ce, clio-e, ne kukaju da voze krsheve... no ne voze 2004-to godiste, voze bar 15-tak godina mladja kola.

Pre 2-3 godine vidim na americko-kanadskoj granici automobil koji mi ekstremno poznat, u koloni je jedno 5-6 automobila ispred, na kraju izadjem iz kola da pogledam sta je to. Jbt, pa to je Dacia, ne nije, pise na njemu Renault Duster, meksickih tablica. Zapucao preko cele USA u posetu, verovatno, rodbini. Nisam ga fotografisao jer su pogranicni policajci obicno nadr.kani a nije dozvoljeno fotografisanje na samoj granici.

Back