windows 11

Poslednja izmena:
за 99% корисника виндовса који не знају за боље (или мисле да им не треба боље) и мисле да ће рачунар престати да ради ако се угради програм који није мајкрософтов...

Види и ја сам исто пре Линукса тврдио свашта што се тиче Windows-a али сад од како сам почео да користим исти за свакодневну употребу и кад сам знам да могу га подесим да ради баш онако како ја желим, о приватности и сигурности не желим ни да причам, мени не пада на памет да се вратим на ону муку па измислио М$ најсавршенији систем.

Што се тиче преласка на Линукс отворио сам ову тему за нове кориснике...

https://forum.krstarica.com/threads/sta-treba-da-znate-kao-novi-linux-korisnici.954549/

Poslednja izmena:
Samo da ti nisu kineski telefoni puni bloat-a :p ili i tu si nasao neki linux telefon kao zamenu lol

Андроид је Линукс диструбуција. Блоат је јер су људи од 7-ице очигледно преко ноћи постали неспособни да направе људски оперативни систем.

Андроид је Линукс диструбуција. Блоат је јер су људи од 7-ице очигледно преко ноћи постали неспособни да направе људски оперативни систем.
Znaci dobar je i bloat ako je telefon kinez a pritom i jeftin , ti mu posle stavis neku tvoju linux distribuciju :lol:

A ti mislis da su korisnici windows-a glupi ljudi :lol:
Не, већ да је велики број корисника Виндовса научен да је оно што долази са виндовсом највећи домет... Иако у стварности након коришћења разних управника фајлова виндовсов спада у групу мазохистичких...
Заиста само неко ко није користио нешто друго може да тврди да је виндовов управник фајлова добар...

Samo da ti nisu kineski telefoni puni bloat-a :p ili i tu si nasao neki linux telefon kao zamenu lol
Како који, нпр Хуавеи телефони су се добро показали... Додуше раде на АСОП тј без Гуглових шпијунских алата па је кориснику дато више слободе...

Не, већ да је велики број корисника Виндовса научен да је оно што долази са виндовсом највећи домет... Иако у стварности након коришћења разних управника фајлова виндовсов спада у групу мазохистичких...
Заиста само неко ко није користио нешто друго може да тврди да је виндовов управник фајлова добар...
Pazi barem na forumu je jedino vama koji ne koristite win zapravo isti i smeta :lol:
Nigde dnemas toliku pljuvacinu po windowsu nego od upravo mase koja ga jel ne koristi :rotf:
Svaki OS ima svoje mane i prednosti , uzivaj u onome sto ti je ok i to je to.

ja ne znam gde je vama w10 bio nestabilan?
radi ko svajcarac nisam ga cak ni formatirao zadnje sad ce jos malo i tri godine..radi odlicno...

nego ljudi vole da se pokazu kako su ne znam sta pa preporucuju linux, stare verzije wina... kao win XP je bio zakon...ma daj..i zastava 101 je nekad bio zakon automobil pa ga sad niko ne bi vozio..
dajte ljudi..win 10 je odlican
win11 nisam jos probao jer nisam imao potrebe.
Tek sada, godinama nakon ukidanja podrske i stalnih zakrpa XP je izuzetno stabilan sistem.Dok je imao zakrpe, sistem je padao na gotovo svake tri nedelje.Sada radi bez problema pune 3 godine

Pazi barem na forumu je jedino vama koji ne koristite win zapravo isti i smeta :lol:
Nigde dnemas toliku pljuvacinu po windowsu nego od upravo mase koja ga jel ne koristi :rotf:
Svaki OS ima svoje mane i prednosti , uzivaj u onome sto ti je ok i to je to.
прескачеш делове приче...
Виндовс користим на послу док код куће користим Линукс.
На послу имамо рачунаре који су још увек на ИксПеу, на Вин 7 али и рачунаре на Вин10 (конкретно рачунар који користим), Другим речима не причам напамет већ из личног искуства и искуства рада са људима који јесу просечни корисници Виндовса који чим виде нешто другачије на Виндовсу већ улазе у панику...
За сада су се колеге навикле да користе и Либреофис поред Мајкрософт офиса (за табеле које користимо боља опција од МС офиса који имамо на располагању -најчешће МС офис у верзији 7), али још увек имају велики страх од FreeCommanderа. Просто им је нелогично да не отварају засебан прозор за сваку посебну фасциклу када треба нешто да копирају или пребацују... А тек страх кад виде код мене отворено по неколико језичака у сваком панелу а све у истом прозору...
Што се тиче стабилности рада Виндовса, уколико рачунар није на јавној мрежи ( и самим тим Виндовс не може да размењује податке са мајкрософтом и заинтересованим организацијама - да Вин 10 је поприлично стабилан у раду.
додуше, подешавања су му катастрофално урађена као да су били стимулисани да искомпликују корисницима било које важније подешавање...

прескачеш делове приче...
Виндовс користим на послу док код куће користим Линукс.
На послу имамо рачунаре који су још увек на ИксПеу, на Вин 7 али и рачунаре на Вин10 (конкретно рачунар који користим), Другим речима не причам напамет већ из личног искуства и искуства рада са људима који јесу просечни корисници Виндовса који чим виде нешто другачије на Виндовсу већ улазе у панику...
За сада су се колеге навикле да користе и Либреофис поред Мајкрософт офиса (за табеле које користимо боља опција од МС офиса који имамо на располагању -најчешће МС офис у верзији 7), али још увек имају велики страх од FreeCommanderа. Просто им је нелогично да не отварају засебан прозор за сваку посебну фасциклу када треба нешто да копирају или пребацују... А тек страх кад виде код мене отворено по неколико језичака у сваком панелу а све у истом прозору...
Што се тиче стабилности рада Виндовса, уколико рачунар није на јавној мрежи ( и самим тим Виндовс не може да размењује податке са мајкрософтом и заинтересованим организацијама - да Вин 10 је поприлично стабилан у раду.
додуше, подешавања су му катастрофално урађена као да су били стимулисани да искомпликују корисницима било које важније подешавање...
Jos malo pa ce firma da poslusa tvoje savete i prelaze na neki linux distro :ceka:

Говоримо о рачунарима а не о телефонима забога...
Pa kako na jedno zmuris a drugo ne podnosis ... valjda treba na sve da ti bude debloat :p
Iskreno nisam video nekoga na forum da hejtuje linux ... posto ga skoro niko i ne koristi na pc-u :rotf: a ima sta da se zameri , neki probali i vratili se na pakleni win :per:

Tek sada, godinama nakon ukidanja podrske i stalnih zakrpa XP je izuzetno stabilan sistem.Dok je imao zakrpe, sistem je padao na gotovo svake tri nedelje.Sada radi bez problema pune 3 godine
Да, као тетка моје супруге. У марту следеће године равно 100 година. Изузетно стабилна али мало тога више може да уради.
Рецимо, пре пар месеци, познаник ми каже да му кочи телефон. Погледам, оно 99% меморије заузето од 228гб. Кажем му, да би га растеретио, гомилу видео снимака (воли да снима и качи на фб, инстаграм...) или да брише или да пребаци на рачунар. Каже, може пробао је али не може? Како не може, питам га а он каже, не знам, просто неће.
Одем код њега а на рачунару ХР. Наравно, неће да повуче драјвере јер их нема. Пробао неке вратоломије и не иде. Рекох му, јебби се и ти и ХР. Ајмо код мене да ти пребацим. Извадим његов диск, повежем га на мој рачунар, пребацим му све што је хтео и завршим му посао.
Питам га, ама шта ће ти више ХР а он, мени све ради?! Па како ти све ради када телефон више не можеш да повежеш на њега нормално него мораш да жонглираш.
А тек подршка за браузер?! Њему не смета, њему све ради?!
Мазохизам!

Back