prve ozbiljne informacije o windows 11
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e zabole me za pravopisBarem naziv teme da stavis kako treba , Windows 11 a ne malim pocetnim , vec si degradirao buducu verziju wina.
Bumeri nisu probali ni W10 a vec ide W11
Win 7 ultimajte mi je fantastično vršio posao , šta je toliko dobro u Win. 10 da bih prešao na njega , gasi se sedmica i zato se vrše promene.Barem naziv teme da stavis kako treba , Windows 11 a ne malim pocetnim , vec si degradirao buducu verziju wina.
Bumeri nisu probali ni W10 a vec ide W11
Ako ti ne zavisi život od rada na kompjuteru (a i tada zavisi čime se tačno baviš), sedmica će raditi sve dok ti je kompjuter tehnički ispravan.Win 7 ultimajte mi je fantastično vršio posao , šta je toliko dobro u Win. 10 da bih prešao na njega , gasi se sedmica i zato se vrše promene.
Znam to , povećavao sam RAM memoriju pa sam usput promenuo i sistem , Win 7 gubi podršku pa ajd na desetku da se ne češem po glavi bez potrebe.Ako ti ne zavisi život od rada na kompjuteru (a i tada zavisi čime se tačno baviš), sedmica će raditi sve dok ti je kompjuter tehnički ispravan.
Eh kolega bio si brži od mene sa otvaranjem teme.. htedoh ja da objavimprve ozbiljne informacije o windows 11
Ako to bude Win 11, onda se bukvalno spuštaju na nivo na kojem funkcioniše Android u zadnje vreme. Ne donese ti mnogo toga vrednog pažnje/pohvale ali se umesto 10 zove 11Zašto ovo nije prosto Win10 update? Jel 10ka stigla do kraja svojih mogućnosti, i ne vidi se više svrha da se vuče mrtav konj?
Valjda svakih 6 godina ide nova verzija wina ... sta je cudno ?Zašto ovo nije prosto Win10 update? Jel 10ka stigla do kraja svojih mogućnosti, i ne vidi se više svrha da se vuče mrtav konj?
Da , mada to ti tek danas cinis a ja jos od 2015 godineWin 7 ultimajte mi je fantastično vršio posao , šta je toliko dobro u Win. 10 da bih prešao na njega , gasi se sedmica i zato se vrše promene.
Plocice su bile vrh , sada ako nisi primetio kopiraju OSX i razne linux derivate pa ti se zato verovano dopada.Ne znam sta ce biti ispod haube ali ovaj novi start UI je pokidao.
Nikad mi se nije svidjao win-ov start panel jos od xp pa nadalje sve do 10ke i njenih "plocica" odvratno ruzno, nepregledno...
Ali ovo na 11-tici obecava.
Konacno da ui ima smisla, da je pregledno i korisno, takodje super sto se moze centrirati na sredinu.
Kao neko ko se aktivno bavi UI dizajnom mogu reci da su plocice nesto najruznije sto sam video.Plocice su bile vrh , sada ako nisi primetio kopiraju OSX i razne linux derivate pa ti se zato verovano dopada.
A da li si koristio neki windows phone , tamo su plocice dosle do izrazaja a osakacenu verziju su plasirali na desktop varijanti.Kao neko ko se aktivno bavi UI dizajnom mogu reci da su plocice nesto najruznije sto sam video.
Sam koncept mozda i nije los ali realizacija je ravna nuli, nisam jedini koji tako misli medju dizajnerima.
Win je super OS, ja koristim isti oduvek. Ali kad je u pitanju UI nikad nisu odradili pravu stvar.
Evo sad imamo na 10-ki DVA control panela,imamo start gde su svi programi a opet poneki fali,imamo plocice koje zauzimaju 100x100px sa malom ikonicom u sredini i nepotrebnim paddingom unaokolo koji sam trosi prostor itd...
iOS je mozda i previse komercijalan OS, ali kada je u pitanju dizajn, rade top stvari, to sto ih svi kopiraju od Samsunga,raznih Kineza pa evo do Microsofta je samo potvrda toga.
Bilo kako bilo,ovu promenu pozdravljam,napokon pregledan i lep start gde mogu smestiti sve ono sto cesto koristim i da imam cist desktop (do sada sam koristio razne male programe da to postignem,sad cu to moci sve da deinstaliram i imam to po default-u)
Ne nisam iz istog razloga.Ne samo tiles nego i ostale stvari su zbrljane,sve je nekako neuredno i nepregledno.A da li si koristio neki windows phone , tamo su plocice dosle do izrazaja a osakacenu verziju su plasirali na desktop varijanti.
Sada stavljaju obicne ikonice ... sa konja na magarca.
Ali meni je bitan stabilan OS a to svakako jeste W10 a verujem bice i W11.
Pazi uvek bi dao prednost live tiles nego staticnoj ikonici , ali uvek , meni se taj dizajn bas dopada jos od ere kada W10 nije ni postojao.Ne nisam iz istog razloga.Ne samo tiles nego i ostale stvari su zbrljane,sve je nekako neuredno i nepregledno.
Te plocice na telefonu imaju logike da rade posao ali jednostavno nije dobro uklopljeno, prostor,boje,velicine... sve je promasaj po meni, dosta ljudi deli samnom misljenje a ima i onih koji ne haju puno za dizajn,bitno im je da radi.
Kapiram ja te ljude,ima dosta ljudi koji ne primecuju dizajn samo nek radi sve. Ali ima i nas kojima to bode oci,taj win phone UI izgleda kao da se dete iz komsiluka igralo u Photoshopu. Nikad nisam razume kako tako jaka kompanija to dozvoljava.
Slazem se da je OS bitniji od dizajna. Ja sam presao prego svega onog sto mi se ne svidja na 10ki i istu koristim. Ali sam se obradovao kada sam video ovaj UI na 11-ki. Kao da su okrenuli novi list i napokon uposlili nekog ko radi odlican dizajn da im sredi UI.
Slazem se da "zive plocice" deluju zanimljivije nego obicna ikonica,ali kao sto rekoh postoji x problema.Evo recim plocica kod mene za Spotify koja se menja izgleda ovako.Pazi uvek bi dao prednost live tiles nego staticnoj ikonici , ali uvek , meni se taj dizajn bas dopada jos od ere kada W10 nije ni postojao.
Zapravo to i nije bitno , baza korisnika MS-ovog operativnog sistema je uvek na nivou , ne moze mu prismrdeti OSX pa makar dijzajnerski bio miljama napredniji.