windows 11

W11 ce moci da koriste generalno svi koji su mogli i W10 ...
Sta rade zlikovci samo da im ne pobegnu korisnici na linux i mac os :lol:
E pazi M$ angazuje ljude iz siromasnih zemalja da rade softver. Nekompetentne da rade na tom sistemu.
Sve zbog toga sto im je bitniji profit nego kvalitet softvera. Linux muku muci zbog toga sto im
fali neko da testira, dok je Apple ulozio ozbiljne pare u ljude i kvalitet softvera. Eto.

E pazi M$ angazuje ljude iz siromasnih zemalja da rade softver. Nekompetentne da rade na tom sistemu.
Sve zbog toga sto im je bitniji profit nego kvalitet softvera. Linux muku muci zbog toga sto im
fali neko da testira, dok je Apple ulozio ozbiljne pare u ljude i kvalitet softvera. Eto.
Windows radi na razlicitom hw , mac os samo na apple ... pa zakljuci sam sta je lakse odrzavati.

Windows radi na razlicitom hw , mac os samo na apple ... pa zakljuci sam sta je lakse odrzavati.
Ma pazi da Apple misli da kvalitetan OS i sw moze raditi na razlicitom hardveru on bi to i radio.
Ovako imas hackintosh koji je sigurno bolji od bilo cega pa probaj. Mislim ono ne bi oni
to dozvoljavali i pravili patcheve koji dozvoljavaju tako nesto.

Ma pazi da Apple misli da kvalitetan OS i sw moze raditi na razlicitom hardveru on bi to i radio.
Ovako imas hackintosh koji je sigurno bolji od bilo cega pa probaj. Mislim ono ne bi oni
to dozvoljavali i pravili patcheve koji dozvoljavaju tako nesto.
Svaki softver je supalj :p
Win koriste mnogi zato i nalaze toliko bagova ...
Godinama citam i o razlicitim rupama na OSX i IOS pa sta ...
Dobro sada si zapostavio linux i hvalis mac ;) tako to ide..

Pazi to je problem i Linux-a sa time da Linux apdejte mozes u beskonacno da odlozis, dok
se Windows apdejti forsiraju i non stop vrte. Problem sa Windows apdejtima je to
sto ne rade inkrementalno nego kumulativno i zbog toga to toliko traje.
Najbolji je OSX/macOS gde se apdejt operativnog sistema vrsi nakon reboot-a odcekas
10 minuta i kraj dobijes novu verziju OS-a + jos nece nista da ti rade iza ledja.
Svaki feedback na macOS slusaju, i popravljaju bug-ove.
No svakako da je Linux bolji od Windows-a upravo zbog toga sto ti ne rade nista iza ledja
Eto
Pa upravo. Em mi to rade forsirano, na mom racunaru, niti znam sta rade, da ne apricam o krsenju privatnosti sa reklama i sl (zamisli da ti prodam kola i svako jutro ti to brises, a naredno jutro se probudis i vidis novu reklamu: rooda kupujte povoljno.

Svaki softver je supalj :p
Win koriste mnogi zato i nalaze toliko bagova ...
Godinama citam i o razlicitim rupama na OSX i IOS pa sta ...
Dobro sada si zapostavio linux i hvalis mac ;) tako to ide..
A cuj jel si pratio kolko sam pljuvao Big Sur? Ovaj Monterey je perfektan.
Jedino sam nasao bug sa statusom baterije za sta su mi poslali mail
i pitali jel sad ok. Nemam zalbi na Monterey.

A cuj jel si pratio kolko sam pljuvao Big Sur? Ovaj Monterey je perfektan.
Jedino sam nasao bug sa statusom baterije za sta su mi poslali mail
i pitali jel sad ok. Nemam zalbi na Monterey.
Windows feedback app , prijavis problem ili napravis predlog , njh 10 000 podrzi i tek onda oni razmatraju da li ce da to urade ili ne za godinu ili dve ili nikad :lol:

Screenshot 2021-08-28 151618.png

Nisam hteo da se mucim vise ali od 2014 testiram i nisam morao da platim w10 na dve masine ;)

Windows je vise trebao da bude Unix -like i da potpuno promene kod ,ako hoce da opstanu treba da se spoje sa Gnu/Linux i da se to usavrsava …ali opet to ne bi onaj stari Windows
MS je davno odustao od Unix-a, imali su Xenix koji su prodali SCO od cega je nastao SCO Unix, koji je dominirao sve dok se Linux
nije stabilizovao.

Pa ne znam. Google 99% zaradjuje od reklama, ali MS bi zeleo od softvera, tj da umesto platis one time licencu
da uzima mesecni danak.
Znam ali kad aktiviras Windows koji je placen to je to ,barem za tu verziju …e sad imaju oni i druge programe koji se placaju ,ali opet mi se cini da idu na to da spijuniraju korisnike i prodaju informacije ,zato i kazem kao i Google koji otvoreno sve prati.

Back