Windows 10 који неће ам да се апдејтује у 11

Минт 22.2 Зара
После Уне је Ванеса, а та Зара је вероватно следећа. Да ли увек користите нову верзију? Мислим да нема потребе да мењам, ако је верзија стабилна. Шта бисте користили за клонирање? Бекап није једноставан у линту ни најмање.

После Уне је Ванеса, а та Зара је вероватно следећа. Да ли увек користите нову верзију? Мислим да нема потребе да мењам, ако је верзија стабилна. Шта бисте користили за клонирање? Бекап није једноставан у линту ни најмање.

Зара је тренутна верзија.

Који минт користите? Ја имам уну, али мислим да нема потребе да мењам то. Нисам линуксовац, а има много верзија линукса па је проблем добити информације. Имам проблема са блутутом - то је једина замерка, али то можда није до линукса јер морам понекад да користим миша преко вајфај-а, кад ми заглупи блутут.

Новом надоградњом добијаш нови кернел а са њим и нове драјвере где су решени ти проблеми и нове верзије апликација.

Такође пази кад ти је end-of-life за ту верзију. Као што видиш Уна је изашла из подршке и нема више надоградње. Мораћеш да урадиш или поновну инсталацију или покушај да идеш прво на Venessu па онда на Zaru.

Букмаркуј овај линк...
https://endoflife.date/linuxmint
1762901296190.png

Poslednja izmena:
Новом надоградњом добијаш нови кернел а са њим и нове драјвере где су решени ти проблеми и нове верзије апликација.

Такође пази кад ти је end-of-life за ту верзију. Као што видиш Уна је изашла из подршке и нема више надоградње. Мораћеш да урадиш или поновну инсталацију или покушај да идеш прво на Venessu па онда на Zaru.

Букмаркуј овај линк...
https://endoflife.date/linuxmint
Није требало толико да се мучиш, али хвала свеједно. Оно што ја желим од ОС-а је да што дуже ради и да се ја не мајем око неких ствари. Ако имам стабилну верзију, која одговара мојим потребама, не желим ништа да мењам јер ја ни не умем да радим инсталције нити ме то нешто занима. Треба ми информација о томе, да ли неапгрејдоване верзије праве проблеме. Суштина линукса је да човек прави своје окржење, барем сам ја то тако схватила, и зато не желим да радим оно, што ме нервирало у виндоузу. Беспотребни програми и апдејти, антивирус, анти-ово, анти-оно.

Није требало толико да се мучиш, али хвала свеједно. Оно што ја желим од ОС-а је да што дуже ради и да се ја не мајем око неких ствари. Ако имам стабилну верзију, која одговара мојим потребама, не желим ништа да мењам јер ја ни не умем да радим инсталције нити ме то нешто занима. Треба ми информација о томе, да ли неапгрејдоване верзије праве проблеме. Суштина линукса је да човек прави своје окржење, барем сам ја то тако схватила, и зато не желим да радим оно, што ме нервирало у виндоузу. Беспотребни програми и апдејти, антивирус, анти-ово, анти-оно.
Принцип Минта је да једна верзија траје неколико година.
Ако ти треба инсталирање једном, препоручујем
artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso
https://iso.artixlinux.org/iso/artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso

Једна верзија траје неограничено.

Принцип Минта је да једна верзија траје неколико година.
Ако ти треба инсталирање једном, препоручујем
artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso
https://iso.artixlinux.org/iso/artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso
Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп. Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.

Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп.
Ако желиш да будеш на Линуксу а ништа ново да не научиш препоручујем ти да се вратиш на Win 11.
Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.
Очигледно ти се не допада Линукс, онда је боље да га не користиш него да држиш застарелу верзију.
Само да те подсетим да није исти апдејт на Линуксу као на Виндоусу.
На апдејте се мораш навићи.
Нема система без апдејта. И лагано иде у Линуксу.

Ако желиш да будеш на Линуксу а ништа ново да не научиш препоручујем ти да се вратиш на Win 11.

Очигледно ти се не допада Линукс, онда је боље да га не користиш него да држиш застарелу верзију.
Само да те подсетим да није исти апдејт на Линуксу као на Виндоусу.
На апдејте се мораш навићи.
Нема система без апдејта. И лагано иде у Линуксу.
Не. Последњи прозор, који сам користила је вин7 и још је жив без апдејта. Линукс ми се много свиђа јер је опозит виндоузу. Буди отвореног ума. Хоћу ОС, који је сушта супротност прозору. То је заниљиво. Направићу изузетак само ако линукс избаци верзију Минт Наташа. : )

Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп. Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.
Ako hoces ozbiljan sistema bez smaranja od strane updejtova koji radi stabilno godinama, preporuka za macOS.

Не. Последњи прозор, који сам користила је вин7 и још је жив без апдејта.
Жив је али апликације се не праве за Win 7. Подложан је вирусима.

Линукс ми се много свиђа јер је опозит виндоузу. Буди отвореног ума. Хоћу ОС, који је сушта супротност прозору. То је заниљиво. Направићу изузетак само ако линукс избаци верзију Минт Наташа. : )
Сваки оперативни систем захтева труд и улагање.
Ако те не интересује апдејт, добићеш вирус на Виндоусу или на Линуксу неће радити како треба због застарелог система.
Боље да не направиш више проблема јер ако нешто крене наопачке, нећеш моћи да завршиш започети посао.

Па можеш али то кошта код Линукса. Имаш продужену подршку код Ubuntu-a са Pro верзијом.

Дебиана воде гласине да је спор а заправо за десктоп кориснике није, јер технички траје једна верзија 2+1 годину након чега мора да се пређе на нову верзију. Продужена подршка код њега траје 7 година...

Као што су ти рекли, другачије је надоградња код Линукса и код Windows-a. Линукс мора да се надограђује, наравно не мораш одмах али основне верзије типа Минт 21.1 > Минт 21.2 ТО ОБАВЕЗНО. Сваке две године излази главна нова верзија Mint-a/Ubuntu LTS али имаш 4 година да ти траје.

Poslednja izmena:
Sad opet digne sistem i zaglavi pa restartuje i tako u krug. Usput proverava ssd koji je nov
Батали Windows.
Чувај живце.
Stavi da ti update radi sa mesec dana kašnjenja , taman da se isprave bagovi ako ih ima.
Meni ide 7 dana kasinje.
Само да нема rolling back of updates и добро је.

Back