Windows 10 који неће ам да се апдејтује у 11

Sve zavisi od konfiguracije.

Imam ja recimo neke mašine koje imaju 10 godina, a brže su od pola mašina koje se danas prodaju nove u radnji. U principu zato ljudima uvek savetujem da ne uzimaju najjeftinije ako uzimaju nove - jer za te pare uvek postoji jeftinija polovna varijanta sa daleko boljom konfiguracijom.

Naravno, ako hoćeš best of the best, onda će biti novo i skupo, ali će i da traje dugo.
Ovaj novi laptop od HP što sam kupio brz ko munja.
Intel core i5 13 generacija
16 GB RAM
1 TB SSD plata
12× 3,4 Ghz up to 4,6Ghz.

Čini mi se da je Microsoft odustao od te ideje i da mora TPM2.0
Čuo sam i ja to pre nekog vremena, ali inače koristim instalaciju koja ne zahteva TPM tako da i ne znam da li traže ili ne... Glupo je blokirati ljude koji imaju brze kompove samo zato što nemaju TPM (koji svakako može i softverski da se emulira ako ga baš žele)

Čuo sam i ja to pre nekog vremena, ali inače koristim instalaciju koja ne zahteva TPM tako da i ne znam da li traže ili ne... Glupo je blokirati ljude koji imaju brze kompove samo zato što nemaju TPM (koji svakako može i softverski da se emulira ako ga baš žele)
Reč je o složenim bezbednosnim mehanizmima po krajnjeg korisnika
Jbg, prošlo vreme PC XT/AT

Je l' beše bilo potrebno za Win11 da particija, na kojoj se instalira sistem, bude formatirana na neki određeni način?
Sve je automatizovano šta god radio
Jedina "novost" je da je za rad mnogih orograma potrebna geolokacija u smisliu da se na tvoj nalog ne javlja neko iz Bangladeša
Tako meni bio uključen VPN sa IP adresom iz Nemačke, odmah stugao email da potvrdim da sam to jz.
Doduše to nije tražio Microsoft već Steam preko Windowsa

Može to da se isključi ali onda gejmerski servidi rec8mo ili neće raditi ili će tražiti mukotrpne provere identiteta

Nije džabe, instalacija Windowsa 11 na ovaj kompjuter je rutinska stvar.

Jedino bih stavio kao sistemski disk neki SSD.
Kако онда да то изведем? Не знам шта је ССП (споразум о стабилизацији и придруживању ) ни Тп-2.
И неће да ми поремети драјвере? Нећу морати њих наново да инсталирам?

јеси некад била ната?
Инспирисао си ме. Зашто се на форумима користе надимци? Зашто бих се мајала да правим нове профиле, кад ми је досадно и по једном да се пријави јер ми се на памте лозинке? Ти слободно замишљај да сам било ко. Немам ни ја одговор на своје питање, али имам идеју. Имаш ли ти нешто, осим спискова надимака?

Поштовани, ја сам поред Вин10 инсталирао Линукс Минт (дуал бут). Савршено ради, препознао скенер и штампач. И читач паметних картица види тако да могу да дигитално потписујем документа јер имам сертификат од Поште која има драјвере за Линукс.

Поштовани, ја сам поред Вин10 инсталирао Линукс Минт (дуал бут). Савршено ради, препознао скенер и штампач. И читач паметних картица види тако да могу да дигитално потписујем документа јер имам сертификат од Поште која има драјвере за Линукс.
Који минт користите? Ја имам уну, али мислим да нема потребе да мењам то. Нисам линуксовац, а има много верзија линукса па је проблем добити информације. Имам проблема са блутутом - то је једина замерка, али то можда није до линукса јер морам понекад да користим миша преко вајфај-а, кад ми заглупи блутут.

Back