stemark
Zainteresovan član
- Poruka
- 463
Једноставно ради за сада све. Ако негде запне подршка око терминала а то је веома моћна ствар Копилот решава ствар.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
После Уне је Ванеса, а та Зара је вероватно следећа. Да ли увек користите нову верзију? Мислим да нема потребе да мењам, ако је верзија стабилна. Шта бисте користили за клонирање? Бекап није једноставан у линту ни најмање.Минт 22.2 Зара
Знам то, али је проблем кад има превише информација. Нема везе, нећу више да вас гњавим.https://forums.linuxmint.com/ овде можете наћи све врсте помоћи
После Уне је Ванеса, а та Зара је вероватно следећа. Да ли увек користите нову верзију? Мислим да нема потребе да мењам, ако је верзија стабилна. Шта бисте користили за клонирање? Бекап није једноставан у линту ни најмање.
Који минт користите? Ја имам уну, али мислим да нема потребе да мењам то. Нисам линуксовац, а има много верзија линукса па је проблем добити информације. Имам проблема са блутутом - то је једина замерка, али то можда није до линукса јер морам понекад да користим миша преко вајфај-а, кад ми заглупи блутут.
Није требало толико да се мучиш, али хвала свеједно. Оно што ја желим од ОС-а је да што дуже ради и да се ја не мајем око неких ствари. Ако имам стабилну верзију, која одговара мојим потребама, не желим ништа да мењам јер ја ни не умем да радим инсталције нити ме то нешто занима. Треба ми информација о томе, да ли неапгрејдоване верзије праве проблеме. Суштина линукса је да човек прави своје окржење, барем сам ја то тако схватила, и зато не желим да радим оно, што ме нервирало у виндоузу. Беспотребни програми и апдејти, антивирус, анти-ово, анти-оно.Новом надоградњом добијаш нови кернел а са њим и нове драјвере где су решени ти проблеми и нове верзије апликација.
Такође пази кад ти је end-of-life за ту верзију. Као што видиш Уна је изашла из подршке и нема више надоградње. Мораћеш да урадиш или поновну инсталацију или покушај да идеш прво на Venessu па онда на Zaru.
Букмаркуј овај линк...
https://endoflife.date/linuxmint
Принцип Минта је да једна верзија траје неколико година.Није требало толико да се мучиш, али хвала свеједно. Оно што ја желим од ОС-а је да што дуже ради и да се ја не мајем око неких ствари. Ако имам стабилну верзију, која одговара мојим потребама, не желим ништа да мењам јер ја ни не умем да радим инсталције нити ме то нешто занима. Треба ми информација о томе, да ли неапгрејдоване верзије праве проблеме. Суштина линукса је да човек прави своје окржење, барем сам ја то тако схватила, и зато не желим да радим оно, што ме нервирало у виндоузу. Беспотребни програми и апдејти, антивирус, анти-ово, анти-оно.
Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп. Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.Принцип Минта је да једна верзија траје неколико година.
Ако ти треба инсталирање једном, препоручујем
artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso
https://iso.artixlinux.org/iso/artix-xfce-openrc-20250407-x86_64.iso
Ако желиш да будеш на Линуксу а ништа ново да не научиш препоручујем ти да се вратиш на Win 11.Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп.
Очигледно ти се не допада Линукс, онда је боље да га не користиш него да држиш застарелу верзију.Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.
Не. Последњи прозор, који сам користила је вин7 и још је жив без апдејта. Линукс ми се много свиђа јер је опозит виндоузу. Буди отвореног ума. Хоћу ОС, који је сушта супротност прозору. То је заниљиво. Направићу изузетак само ако линукс избаци верзију Минт Наташа. : )Ако желиш да будеш на Линуксу а ништа ново да не научиш препоручујем ти да се вратиш на Win 11.
Очигледно ти се не допада Линукс, онда је боље да га не користиш него да држиш застарелу верзију.
Само да те подсетим да није исти апдејт на Линуксу као на Виндоусу.
На апдејте се мораш навићи.
Нема система без апдејта. И лагано иде у Линуксу.
Ako hoces ozbiljan sistema bez smaranja od strane updejtova koji radi stabilno godinama, preporuka za macOS.Пробаћу да оборим рекорд, ако тако нешто постоји. Користићу минт уну, док ми траје лаптоп. Не занима ме инсталирање јер нећу да то учим за разлику од клонирања да бих покушала и на следећем комјутеру да наставим с уном. Апдејт и апгрејд су досадне ствари, а ово би било изазов, ако не заборавим до тад шта сам наумила. Хвала и теби.
Жив је али апликације се не праве за Win 7. Подложан је вирусима.Не. Последњи прозор, који сам користила је вин7 и још је жив без апдејта.
Сваки оперативни систем захтева труд и улагање.Линукс ми се много свиђа јер је опозит виндоузу. Буди отвореног ума. Хоћу ОС, који је сушта супротност прозору. То је заниљиво. Направићу изузетак само ако линукс избаци верзију Минт Наташа. : )
Није требало толико да се мучиш, али хвала свеједно. Оно што ја желим од ОС-а је да што дуже ради и да се ја не мајем око неких ствари. Ако имам стабилну верзију, која одговара мојим потребама, не желим ништа да мењам јер ја ни не умем да радим инсталције нити ме то нешто занима. Треба ми информација о томе, да ли неапгрејдоване верзије праве проблеме. Суштина линукса је да човек прави своје окржење, барем сам ја то тако схватила, и зато не желим да радим оно, што ме нервирало у виндоузу. Беспотребни програми и апдејти, антивирус, анти-ово, анти-оно.
Stavi da ti update radi sa mesec dana kašnjenja , taman da se isprave bagovi ako ih ima.Juče upalim komp, stavim apdejt, posle sat vremena plavi ekran smrti. Celo veče plavi ekran i ugasim odem na spavanje. Upalim jutros i sve radi kako treba. Ko tu koga jebbe?!??
Батали Windows.Sad opet digne sistem i zaglavi pa restartuje i tako u krug. Usput proverava ssd koji je nov
Само да нема rolling back of updates и добро је.Stavi da ti update radi sa mesec dana kašnjenja , taman da se isprave bagovi ako ih ima.
Meni ide 7 dana kasinje.
Tebi ionako nikad ništa ne radi, ti i kad žarulju dotakneš, pregori.Sad opet digne sistem i zaglavi pa restartuje i tako u krug. Usput proverava ssd koji je nov