Vuk Jeremić:U Operaciji Oluja bilo etničkog čišćenja Srba

p.s. nazvala sam poznanicu, uciteljicu u skoli, takvo nesto definitivno ne pise u povijesnim udzbenicima..,
Ja sam licno drzao u rukama hrvatski udzbenik iz istorije za treci razred srednje skole i tamo se bukvalno da bukvalnije ne moze biti Jasenovac izjednacava sa Blajburgom. Sve uz prisivanje epiteta genocid ovom zadnjem.

Inace, iz nekog razloga, Hrvati gotive naseg Petra I.

zds srpski i hrvatski se i dalje poklapaju 97%..tako da samo vi izmishljajte nove rechi,a mi ce mo uzeti one koje su primenjivije od postojecih..

mi izmisljamo,a vi bez srama sve te "izmisljotine" prihvacate.

SRPSKI KROATIZMI

IAKO smo se trudili da obogatimo jezik velikim brojem tuđica, srpskohrvatski jezik ostavio nam je u nasledstvo i neke "kroatizme": brojka, ishod, tečaj, učinak, uređaj, vozilo, zdravstvo, pouzeće, latica, drvored, redosled, jezikoslovac, strahovlada, svetlo, navodno, mučnina, upala, prehlada, posuda, smeće, ples, konobar, zubar, testenina...

http://www.novosti.rs/code/navigate....tum=2007-04-29

Poseban slučaj "stranih" reči predstavljaju tzv. kroatizmi. Razlikujemo tri vrste ovih reči: one koje se nikako ne upotrebljavaju u nas, kao: oporba (= opozicija), sustav (=sistem), tvrtka (= firma), skrb (= briga o drugima), naučnik (= šegrt), pristojba (= taksa), ili se i u nas mogu naći, mada ređe, kao: krivo (= pogrešno), poduka (= instrukcija), zastupnik (= poslanik), zastor (= zavesa) i, najzad, reči koje se i u nas upotrebljavaju bez osećanja da su svojstvene drugima, takve kao: izvedba, cesta, biskup, gmaz, ishitren, izumitelj, jezikoslovac, kazalo, kovčeg, krimić, naslonjača, nogomet, odrezak (= šnicla), papir, plin, priuštiti (sebi), doimati (se), sadnja, zarez i dr.

Ja sam licno drzao u rukama hrvatski udzbenik iz istorije za treci razred srednje skole i tamo se bukvalno da bukvalnije ne moze biti Jasenovac izjednacava sa Blajburgom. Sve uz prisivanje epiteta genocid ovom zadnjem.

Inace, iz nekog razloga, Hrvati gotive naseg Petra I.

i jedno(jasenovac) i drugo(bleiburg) je bio genocid.

ako je virovat poviesnicarima i istoricarima
na bleiburgu je pobijeno barem dvaput
vise ljudi.

molim te, pojasni malo ovo...
dali si siguran da je to tocno....:confused:

Nemam detaljne podatke, tako da neću ulaziti točno što se dogodilo (možda su neki od ubijenih civila napali policajca, ni to nije isključeno, jer je u pitanju samoobrana, a ti ljudi su vršili samo svoju dužnost), ja samo imam po izvještaju UN iz tih vremena kako su hrvatski policajci ušli u grad i u konfliktu (između ostalog) ubili 20 civila srpske nacionalnosti.

budimo iskreni,padezi mu nisu bili najbolji.
ali kako ce,kad je i sam jovan krstitelj bio iz cacak.

Genije, da te citiram malo, nakon što je Baćo napisao ovo:

Pisanje velikog H kod riči sa osnovom Hrvat, čak i kod pridiva, dok ostale narode pišeš s malim početnim slovom je odraz krajnjeg primitivizma, nedostatka elementarne kulture i uvrida za sagovornike.

Mora da je to uticaj "tisućljetne uljudbe".

A ti odgovorio:

mozda sve to i shtima.
ali vec mi je sve to postalo automatizam,pa vise i ne razmisljam.

cak vise nije ni s ciljem provokacije.
.

Hoćeš si primiti kao uvredu ako pitam jesi li normalan? :rtfm: :think:

:worth:

i jedno(jasenovac) i drugo(bleiburg) je bio genocid.
Ne, Blajburg je bio vracanje nekih dugova i rezimski obracun sa potencijalnom neprijateljski raspolozenom emigracijom. Potsetimo se da je na istom nahebalo puno cetnika (Djujicevci, ako me secanje ne vara). U svakom slucaju, velika vecina pobijenih su bili ustase i domobrani, a ove druge samo hrvatska istoriografija smatra benignim. Po secanjima bosanskih staraca, bili su sve samo ne to.

ako je virovat poviesnicarima i istoricarima
na bleiburgu je pobijeno barem dvaput
vise ljudi.
Za povjesnicare ne sumnjam, ali nijedan relevantni istoricar, srpski, hrvatski ili svetski ne bi nesto tako izvalio.

a shto bi se sramio..da znash neshto o lingvistici znao bi da ti je jezik sastavljen od mnogih drugih,pocevshi od keltskog pa nadalje..shta mislish koliko samo turcizama imash,pa germanizama..ma kad bi izbacio strane reci ne bi mogao poruciti ni vodu u kafani,a kamo li nesto drugo..

sve ja to potpisujem,markane.
moje opaske idu onima koji mantraju o Hrvatima koji su "ukrali" srpski jezik.

ocigledno je,da je stvar isla u obratnom smjeru.:mrgreen:

slavene,o prisvajanju svega i svaceg(deretic i ekipa),posebno o negiranju i prisvajanju Hrvata,ste vi Srbi zadnji koji imate pravo nekom nesto
prebacit,sto se tice ove "tematike".

ja samo ucim od istih,brzo i efikasno,koliko vidim.

Znači Hag optužuje samo Hrvate, ili ne?

Ako je tvoja želja da se svrstaš u halu totalnih degenerika - tvoj je um koji želiš upropastitit. Neću te zaustaviti. :dash:

Nisi mi odgovorio na onaj citat sa bunjevačkog foruma.

Nemam detaljne podatke, tako da neću ulaziti točno što se dogodilo (možda su neki od ubijenih civila napali policajca, ni to nije isključeno, jer je u pitanju samoobrana, a ti ljudi su vršili samo svoju dužnost), ja samo imam po izvještaju UN iz tih vremena kako su hrvatski policajci ušli u grad i u konfliktu (između ostalog) ubili 20 civila srpske nacionalnosti.

neznam dali postoji izvjesce UN-a o dogadanjima u Borovu Selu i Naselju, ali ako postoji i ti ga citao, postoji li mogucnost da si nesto zamjenio....
cinjenice su sljedece...
Reihel-Kir ( njegova uloga nije do kraja razjasnjenja,sumnja se da je surovao sa cetnicima, ubio ga je Ante gudelj, osuden vec davno)pregovarao je sa Srbima i htio ih nagovoriti na ukidanje balvana i otvaranje putova i prometa oko Osijeka kao i prekidanje granatiranja Osijeka,na sto su Srbi pristali, osjecki policajci su autobusom otisli u Borovo Selo da skinu balvane sa puta; izlazeci iz autobusa u zasjedi su ih docekali Srbi i poubijali kao zeceve, autobus izresetali , iako su ga prije toga "prekontrolirali" na granici tzv. SAO i policajci imali samo lako naouruzanje...20-ak mrtvih....mladih ljudi...nakon toga dogadaja nije bilo jedno vrijeme lako biti Srbin u Osijeku...tako da mi nikako nije jasan taj tvoj izvjestaj UN-a

zds srpski i hrvatski se i dalje poklapaju 97%..tako da samo vi izmishljajte nove rechi,a mi ce mo uzeti one koje su primenjivije od postojecih..

Najbolje mu je ovo:

naučnik (= šegrt)

O ostalom da i ne govorim...

Ali dobro, oni su 1850. bili austrougarski kmetovi, a mi imali svoju državu, pa smo od svih naroda izabrali baš njih da od njih uzmemo i preuzmemo reči i prezentiramo ih kao svoje....

:lol: :lol: :lol:

Dakle, da rasčistimo: Ti si pohrvaćen Srbin, popravoslavljen u Hrvatskoj od strane Velikosrpskoj Vječnog Projekta Crkve, po porijeklu katolički Rumun iz Srbije koji je prebjegao pred Turcima?

:rotf:

Rekao si da si ti pravoslavan pa kud puklo, puklo, otvoreno. :dash:

P.S. Što je bilo sa snimkom sa Briona?

raščisti ti sa svojom mamom i tatom ko si,
ja znan da san hrvat ka i svi moji preci a sad od*ebi.. ;)

90% dalmatinaca jel????

pa najvise su kralja podrzavali ljudi iz primorskih delova a u Dalmaciji je postojala i jedna od najvecih cetnickih divizija ... potom tih 90% pada u vodu

kad se u dalmaciji kaže dalmatinac misli se na hrvata porijeklom iz dalmacije, srbe iz dalmacije smo uvik zvali srbi...:p

to za četnike je istina, puno zločina su oni počinili na području dalmacije!

Back