Vuk Jeremić:U Operaciji Oluja bilo etničkog čišćenja Srba

:eek: Misliš, nisu im obezbeđeni autobusi? Proterani su onako...

joooj bit je u organizaciji.

znači jna i paravojne formacije su narod koji je ostao u vukovaru nakon pada organizirano potrpali u autobuse i odvezli van teritorije rsk.

dok u oluji niti jednog srbina hrvatski vojnik nije stavio u bus ili bilo što drugo i odvezao van teritorije rh.
oni srbi koji su ostali i preživjeli na području rh žive i sada tu.

tu je za mene razlika između etničkog čišćenja i bježanja.
premda je franjo znao da će srbi pobjeći velikom većinom... to mu je došlo kao bonus.:confused:

žao mi je zbog tvog gubitka.
svoje ne želim nabrajati , ovo nije natjecanje.

samo mi je krivo što krvnici i dalje slobodno šeću.
ja još uvijek imam dobre odnose sa srbima u vukovaru i stvaram nova prijateljstva s njima.
mislim da je to jedini način da slijedeće generacije imaju spokojan život.

vjerujem ti da si ogorčen ali mene napadati da sam ustaša ili slično je lajanje na pogrešan stup.

od početka si se zakačio na mene pa i nisi vidio neke moje stavove ali nema veze

Pa dobro, ako se ti trudiš da stvroiš nova prijateljstva i ako nisi tako ekstreman, izvini.
Međutim, ja se i dalje ne slažem sa tvojim stavovima i bolje je da više ne razgovaramo.

P.S. ovde je među ovim leševima i moj pokojni tetak, pa ti vidi da li ja mogu da prihvatim vašu istinu...

http://images.google.co.yu/imgres?i...?q=%C5%BErtve+u+gospi%C4%87u&gbv=2&hl=sr&sa=G

Naslov:

DOKUMENTACIJA

Kako sam ubijao Srbe u Lici

Ekskluzivno: Hrvatski nedeljnik "Feral Tribune" objavljuje autentične dokumente hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova iz kojih su vidljiva priznanja Ivice Rožića – zvanog Roka i Bijeli Vuk – da je postavljao mine iznenađenja Srbima na širem području Gospića

dokument2.jpg

Koga zanima, pogledace ovaj klip

Pogotovo interesantno je da se govori o psiholoskoj propagandi, kako bi sto vise bilo ist(j)erano, kao i o lažnom jemcenju građanskih prava Srbima (koji se nazivaju i, precizno, "civili").

U pitanju su reči samog Tuđmana i Gotovine...a da li su izvučene iz konteksta, to se često govorilo baš zato što je samo djelić snmike prikazivan, pa su govorili da "Srbi" znaci "srpske oruzane snage", dok ako se pogleda u potpunosti, ocito je da to nije bilo u pitanju. S(j)ecam se kako Tudjmanov sin prvo to govorio, onda osporavao validnost snimke, tvrdeci kako se ne cuju crvrci u pozadini kada Tudjman konkretno prica o anti-srpskoj propagandi. K'o sto rece onaj komentator sa B92, "strah i trepet zavlada kada Poglavnik otvori usta, ni zivotinje se ne cuju". :mrgreen: A i Hag i Zagreb su potvrdili validnost....no mladi Tudjman i dalje ne v(j)eruje, ili ipak nece javno da izjavi jer se slazi sa svojom taticom... :whistling:

Tudjman je i izjavio da je Hrvatska mogla postati nezavisna i bez rata, ali ne bi tako postigla odredjene ciljeve...u smislu Srbi bi ostali u njoj...u svojoj knjizi. A dan posl(ije) Oluje izjavljuje kako ce zauvijek ostati samo 3%-4% Srba u Hrvatskoj (i zahvalnost tomu).

Poslednja izmena:
nije bilo.sve je bio dogovor - čitajte:

"Nalazimo se u godini 1992. Stanoviti Zoran B. ?orđević 8. veljače šalje
telefaksom "hitno" i "strogo poverljivo" na memorandumu na čijemu zaglavljupiše "Republika Srpska Krajina, Washington Office, 06:00 PM, February 8. 1992." Milanu Babiću i Borivoju Rašuo, kako je 5. veljače "prisustvovao raspravi o Jugoslaviji u američkom Kongresu. Posle toga, razgovarao samsa par ljudi." Zanimljive su njegove ocjene i procjene Prvo konstatira da je osnovni cilj politike Europske zajednice raspuštanje komunističke JNA.
Drugi "ne previše važan" je "obaranje vlade u Srbiji. Srpski narod se, bar u Americi, ne smatra za neprijateljski".
Đorđevic navodi kako se "po fazama" nastoji JNA ugurati u "Užu Srbiju". Žali se što je Milošević "12. Jula u Beogradu i nedavnim izjavama u Hagu
priznao Avnojske granice Hrvatske...
Predsedniku Miloševicu i Vladi Srbije se trenutno na pola usta obećava
podela Bosne, a vrlo glasno obećava ekonomska pomoć Srbiji. Da bi se to ostvarilo, postavlja se. 'samo jedan' uslov 'da se prestane sa podrškom
Kninskoj Krajini"'. U tom kontekstu analizira i misiju "Lorda Karingtona u
Sarajevu". Uputa Srbima u Bosni. je sljedeća: "Kao uslov za dobijanje
'Srpske Bosne', od njih se traži da ne pomažu Kninsku Krajinu". Uputa je
poslije realizirana uspostavom Daytonske BiH. Nije čudo što je Oluja
zaustavljena na ulazu u Banja Luku.
Umjesto Velike Srbije, Srbija je dobila Malu Veliku Srbiju. S druge strane, ako je Karington o obećanju Srbima informirao Izetbegovica, onda ne čudi ni muslimansko hrvatski sukob u BiH."

ako je i bilo,u njemu je učestvovala i rs.

Aj пали са нашег форума ....

Slušam malopre Jeremića, čovek sasvim logično objašnjava razloge zbog kojih je dao izjavu (parafraziram) : "Ako je sama Hrvatska uhapsila Gotovinu i izručila ga Haškom sudu pod optužnicom da je zajedno sa Tuđmanom organizovao akciju radi unapred smišljenog proterivanja Srba sa prostora Krajine (ili zovite kako već hoćete), kako je onda moguće tvrditi da Hrvatska nije izvršila genocid u toj akciji"? Gotovina je osuđen, Tuđman je, nažalost, umro, pa nije moglo da mu se sudi, a sad Srbija treba da odgovara za genocid u Hrvatskoj??? Dajmo ljudi, uključimo malo mozak. Kakav je genocid Srbija izvršila u Hrvatskoj??
Stvarno svašta.

Slažem se da treba pohapsiti i osuditi Srbe koji su pojedinačno vršili zločine, ali tužba Međunarodnom sudu pravde...??? :cross:
Moje mišljenje je da se devedesetih vodio građanski rat, o genocidu koji je počinila država Srbija, nema govora.

Nego Hrvatima izgleda treba lova, pa onda.....

A imaju sreće da mi imamo udarenog Koštunicu i još luđeg Šešelja, pa nije isključeno da i dobiju pare.

sto se tice bandere slazem se s tobom...
inace mislim da ce se sud proglasiti nenadleznim, isto tako mislim da genocid nece moci biti dokazan i da je RH trebala podnijeti tuzbu zbog agresije, razaranja, ubijanja, povrede ratnog prava itd., jer za to ima dokaza...iako vukovar ima elemente genocida, ali to je tesko dokazivo...
inace ne dijelim tvoje misljenje o planskom i sustavnom protjerivanju Srba iz okupiranih dijelova RH..., manji dio njih je sasvim sigurno postupcima Hrvata nakon svega doista protjeran, ali najveci dio nije...oni su pobjegli , unaprijed uvjezbanim i znanim pravcima, dijelom zbog lose savjesti zbog ssvega sto su cinili svojim susjedima, a vecim dijelom zbog straha...
haaskim osudama Srbima ,dokazano je umjesanost Srbije u agresiju na Hrvatsku, kao i planirano etnicko ciscenje svega nesrpskog sa okupiranog podrucja RH s ciljem stvaranja Velike Srbije...nebi bilo lose kad bi ovi veliki srpski patriJote malo citali te presude i dokaze, umjesto da kukaju...i negiraju srpske zlocine i jednu bolesnu ideju i politiku Milosevica i Co kao uzrocnika ovoga rata i da procitaju zasto se Babic ubio i sto je napisao u oprostajnom pismu...
mislim takoder da uopce nije bitna nekakva odsteta, (a nisam ni sigurna da je RH trazi u toj tuzbi), bitno je da sud utvrdi krivicu i da definiciju dogadanja, pa i vukovara...kako srpska (a i hrvatska obrnuto) dijeca nebi jos 100 godina ucila kako je nad neduznim i nevinim Srbima u nekakvoj krajini izvrsen genocid, i svakoe godine sa povecanim brojem zrtava i vecim monstrouznostima...

inace mislim da ce se sud proglasiti nenadleznim, isto tako mislim da genocid nece moci biti dokazan i da je RH trebala podnijeti tuzbu zbog agresije, razaranja, ubijanja, povrede ratnog prava itd., jer za to ima dokaza...iako vukovar ima elemente genocida, ali to je tesko dokazivo...
inace ne dijelim tvoje misljenje o planskom i sustavnom protjerivanju Srba iz okupiranih dijelova RH..., manji dio njih je sasvim sigurno postupcima Hrvata nakon svega doista protjeran, ali najveci dio nije...oni su pobjegli , unaprijed uvjezbanim i znanim pravcima, dijelom zbog lose savjesti zbog ssvega sto su cinili svojim susjedima, a vecim dijelom zbog straha...
haaskim osudama Srbima ,dokazano je umjesanost Srbije u agresiju na Hrvatsku, kao i planirano etnicko ciscenje svega nesrpskog sa okupiranog podrucja RH s ciljem stvaranja Velike Srbije...nebi bilo lose kad bi ovi veliki srpski patriJote malo citali te presude i dokaze, umjesto da kukaju...i negiraju srpske zlocine i jednu bolesnu ideju i politiku Milosevica i Co kao uzrocnika ovoga rata i da procitaju zasto se Babic ubio i sto je napisao u oprostajnom pismu...
mislim takoder da uopce nije bitna nekakva odsteta, (a nisam ni sigurna da je RH trazi u toj tuzbi), bitno je da sud utvrdi krivicu i da definiciju dogadanja, pa i vukovara...kako srpska (a i hrvatska obrnuto) dijeca nebi jos 100 godina ucila kako je nad neduznim i nevinim Srbima u nekakvoj krajini izvrsen genocid, i svakoe godine sa povecanim brojem zrtava i vecim monstrouznostima...

dakle tko si ti..mislim tko si od onih banovanih juche..ujko:nono:

Radovan Karadzic, 1992:

Ovo nije dobro što vi radite. Ovo je put na koji vi želite da izvedete Bosnu i Hercegovinu ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošle Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod možda u nestanak jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovdje.

Ovaj, za koga mnogi misle da je bosanski Srbin, ne znajuci da je Crnogorac, nije mislio ništa loše ovom izjavom. Štaviše, on je, kao Vojislav Šešelj, samo izražavao brigu za muslimanski narod i brinuo se za njegovu budućnost.

A u onom drugom citatu kada govori o Sarajlijama, on ne misli o civilima, već isključivo o vojnicima.

Ali jedna stvar je interesantna - još za vrijeme Oluje HDZ je pravio propagandni snimak za svoju javnost, u kome je prikazano kako hrvatski vojnici ništa nigde ne ruše, kako sve civile mirovno odvode u kamionima od ratišta, i kako jednomo ranjenom srpskom vojniku pomažu, i to toliko bijedna gluma da se sve vidi da je zbog kamere. SDS je sličnu stvar za svijet prikazao za vrijeme zauzimanja Srebrenice, kako je srpska vojska odgovorna i kako je na sve paženo.

:whistling:

Kako mi se smuči kada čujem kako to pričaju za kosovske Albance...inače i tu ima svega i svačega, i tu je čak NATO bombardovao jedan konvoj izbeglica...u svakom slučaju negiranje SVIH bilo kakvih zločina, ili traženje izgovora u "pojedinačnosti", a zločin je zločin i to je to, je upravo ona defanziva o kojoj sam pričao...

Chuo sam da je postojala pricha da ce Hrvatska tuzhiti Srbiju kao krivca za egzodus Srba iz Krajine, pa da su posle ipak odustali od toga.
Shteta shto odustashe. Bilo bi lepo da se konachno sve to razotkrije, a ne da ovde kod nas bude opshteprihvaceno da je "Oluja" etnichko chishcenje, a kod njih da su Srbi sami napustili Krajinu. Nego lepo da i jedni i drugi prihvatimo istinu, ma kakva bila.
Mada, kad vidim da se ni oko Jasenovca ne slazhemo, pod znakom pitanja je da li bi i u sluchaju iznoshenja svih dokaza svi prihvatili jednu istinu o "Oluji". :roll:

:klap::klap:
da upravo zbog toga bi to sud trebao da razjasni...
p.s. inace mislim da se oko karaktera, svrhe i postojanja Jasenovca svi "normalni" slazu, jedino o cemu se neslazemo je broj zrtava...

Kako mi se smuči kada čujem kako to pričaju za kosovske Albance...inače i tu ima svega i svačega, i tu je čak NATO bombardovao jedan konvoj izbeglica...u svakom slučaju negiranje SVIH bilo kakvih zločina, ili traženje izgovora u "pojedinačnosti", a zločin je zločin i to je to, je upravo ona defanziva o kojoj sam pričao...

slazem se....
i jedne proglasavati zlocincima i genocidnima, a druge nevinascima i zrtvom je takoder zlocin...ili sljepilo...

p.s. inace mislim da se oko karaktera, svrhe i postojanja Jasenovca svi "normalni" slazu, jedino o cemu se neslazemo je broj zrtava...

ja slušala onog što vam je pisao udžbenik za istoriju sasve jasenovcem kao radnim logorom.

ako je to tvoje stajalište onda smo daleko od slaganja ako nije onda u hrvatskoj nenormalni pišu udžbenike.

nije ni da je ovdašnji udžbenik za wwII spašen, ali ja ne mislim ni da ga je pisao "normalan" čovek.

E vidish u tome je problem. Jesu li oni "nenormalni" u manjini? To je vec na svakom pojedinachno da proceni. Neka je "nenormalnih" 10 % i kod jednih i kod drugih.
Kad tih 10 % laje o genetskoj genocidnosti onih drugih, o turskom poreklu onih drugih, o vekovnim zaverama onih drugih i slichno, to se jako loshe odrazi na medjunacionalne odnose. I onda Srbima u Hrvatskoj ili Hrvatima u Srbiji ne mozhe biti bash prijatno. Pa onda moj prijatelj, u sred Beograda, sluchajno kazhe "kut", pa se odmah ispravi i kazhe "ugao". Zashto bi se ispravljao?

A da ne govorim o onom : "Mi Srbi/Hrvati smo objektivni i realni, ali oni Hrvati/Srbi su totalno zadojeni mrzhnjom." I uopshte, percepcija "onih drugih" je uglavnom jako losha kod pripadnika ova dva naroda.

Uostalom, gle "izvesni" banovani nick. U Jasenovcu nije bilo zlochina na nacionalnoj osnovi, jer su ubijani i drugi sem Srba? Nego su, eto, ubijani "oni koji su prekrshili zakon"?

Mis'im, kad na forumu imash petoro Hrvata a jedan od njih tako razmishlja, to prosechno inteligentnom choveku, pardon, Homo balkanikusu, daje zakljuchak da jedna petina Hrvata tako razmishlja.

Zbog takvih stvari je potrebno rashchistiti rachune. ( Ali ne, turbo-srpski : "Samo da se Rusi dignu, videcete vi svog Boga!" ) Nego lepo, izvesti zajednichke zakljuchke iz svega shto se desilo na ovim prostorima. A ako vec ne mozhe, onda barem da se potrudimo, a ne : "Mi imamo svoju istinu, a za druge istine nas zabole."

Poslednja izmena:
Vesti dana - sreda, 28. maj 2008. 22:00

Jeremić: Etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj je činjenica
Blic - Pre 30 minuta

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras da su najviši hrvatski zvaničnici "reagovali potpuno neprimereno" na činjenicu da u Hrvatskoj ne živi gotovo četvrt miliona Srba koji su u toj zemlji živeli pre akcije "Oluja".

"Više je nego jasno da kada 250.000 ljudi živi negde, a posle vojne operacije njih više tamo nema i svi su oni jedne nacionalnosti, da je izvršeno etničko čišćenje", rekao je Jeremić Radioteleviziji Srbije.

slazem se....
i jedne proglasavati zlocincima i genocidnima, a druge nevinascima i zrtvom je takoder zlocin...ili sljepilo...

Drago mi je da se razumijemo. Mislim da trebamo SVAKI zločin posmatrati kao "pojedinačan" i da trazimo sve one koji su po krivicnom pravu odgovorni, na bilo koji nacin, i da ih kaznimo kako zasluzuju. Sve ostale price su samo ono sto jesu - price i prepucavanja, srpskih nacionalista koje nije ni briga niti za jednog jedinog zaklanog Srbina od strane hrvatskih vojnike, vec radje mrzalacke hrvatofobije, odnosno "trazenje izgovora", pa se zlocinu dodaju pridjevi, pa se on razdvaja itd...hajdemo sve zlocine ostaviti na onome sto jesu - Z-L-O-C-I-N-I. I tu prica treba da se zavrsi.

Drago mi je da se razumijemo. Mislim da trebamo SVAKI zločin posmatrati kao "pojedinačan" i da trazimo sve one koji su po krivicnom pravu odgovorni, na bilo koji nacin, i da ih kaznimo kako zasluzuju. Sve ostale price su samo ono sto jesu - price i prepucavanja, srpskih nacionalista koje nije ni briga niti za jednog jedinog zaklanog Srbina od strane hrvatskih vojnike, vec radje mrzalacke hrvatofobije, odnosno "trazenje izgovora", pa se zlocinu dodaju pridjevi, pa se on razdvaja itd...hajdemo sve zlocine ostaviti na onome sto jesu - Z-L-O-C-I-N-I. I tu prica treba da se zavrsi.

barem donekle posteno.

Back