Vuk Jeremić:U Operaciji Oluja bilo etničkog čišćenja Srba

Zeleno svjetlo za Srebrenicu??? Očemu ti to.....

Srebernica i operacija Oluja nisu za usporedbu???

U Oluji je bilo pojedinačnih zločina.

Srebrnica je organizirani zločin sa dobrom logistikom (buldožeri,streljački vodovi smrti,odvajanje žena i muškaraca,prikrivanje mjesta egzekucija).

Poanta je bila u igrama istih tih pokvarenih krugova na Zapadu, a je li bilo pojedinačnih zločina ili je sve organizirano, nije bitno. Bitno je da je na stotine i stotine nevinih ljudi ubijeno (po hrvatskim izvorima 677 za sada potvrđenih). Ni ona ruska operacija protiv Čečena prije dvije godine nije bio plan za njihovo istjerivanje ili uništenje, a strahovita katastrofa je učinjena, ogroman broj nedužnih mrtvih.

Nego sve se ja pitam, tko je toliko lud da vjeruje da još 1990. godine nije Tuđman razmišljao kako se otarasiti Srba. :dontunderstand: Još je i sa najljućim neprijateljem, Miloševićem, sarađivao, pa bi i sa đavolom, samo da to uspješno ostvari. Kada čovjek sagleda stvari, i (kako god) uspio jeste, a i smrt ga je spasla zatvora.

Oluja je legitimna vojna akcija u kojoj su se desili pojedinačni zločini nad civilima.
HV je za protivnika imala kakvu takvu šugavu vojsku RSK koja je prdnula u prvom pokušaju.Civilima je ostavljen koridor da se izvuku inače traktori bi ostali kod kuće.

I Srbijanci su činili legitimne vojne akcije na Kosovu protiv Albanaca, u kojima je bilo pojedinačnih zločina nad civilima.

Koridor je ostavljen kao neki oblik "humanosti" kako bi se protjerao sav taj narod, umjesto pobio. A i Miloševiću su trebali živi, sjećam se jednom prilikom da je i Slobo izjavio koliko posto smrtnosti može tolerirati, treba istjerati što više Srba iz Hrvatske, ali netaknutih.

NE SERI!!! Dosta više sa tom ustaškom propagandom. Oluja je veći zločin od Srebrenice!!!

Druže masovni-ubico, svaki zločin je zločin, hajdemo ne tražiti "veličinu" zločina. Po broju pobijenih ljudi, veći je Srebrenica. Po broju istjeranih, veća je Oluja, a i po veličini teritorije, pa valjda zato i Carl Bildt to smatra, i pored genocida u Srebrenici, najuspješnijim etničkim čišćenjem na Balkanu, jer se dogodilo tako brzo i organizirano.

Poslednja izmena:
Rat nije trajao 5 godina, a traženje izgovora za zločine je upravo ono o čemu sam pričao. Bože, čujem Velike Hrvatine koji stalno tu istu priču vode, a sve s tim problemom svijesti i konfliktom sa samim sobom. Kako Hrvatima zvuči opravdanje strahovitog raketiranja Zagreba koje čujem od Velikih Srbalja da je to zato što je izvršena Operacija Oluja? Sve ima povode i uzroke, ako ćemo tako ići, sigurno ćemo kao bezmumni debili doći do 620. godine i dolaska Hrvata i Srba na Balkan. :dash: Dakle! Tko je prije? Otkrijmo! Svi zločini onog drugog se moraju zanemariti, zato što su samo reakcija> k'o što reče jedna budala na HRT "Tko to miješa uzroke, hotimice i posljedice?"

Jugoslavija, koja je za Čehoslovačku i Poljsku bila Amerika, bi ušla u Europsku Zajednicu (tad nije bilo Unije) još 1990-neke godine, da nije bilo ni Četnika ni Ustaša.

Jedino što je zaključuje iz tvog posta je etničko (perverzno) pravo nacionalne retribucije. Znači tebi nijebitno jesu li u pitanju Srbijanci, Crnogorci (koji pak, jesu li uopće Srbi?) ili Bosanski Srbi, već samo da su Srbi. Tako slijepo gledanje upravo i dovodi do samih zločina.

Ovdje nitko ne daje pridjeve zločini. "Pojedinačni" ili kakvi god, zločini su zločni. A najbitnije je to što se upravo to zaboravlja, a od zločina ostaje samo brojka i još ponešto, u staljinističkom, a ne moralnom, duhu :dash: Interesantno je što si onaj snimak sa Brijuna opet ignorirao.

Bi li to preporučio i Albancima i Sandžaklijama? Ili bosanskim Hrvatima?

Problema nemam sa mojom nacionalnom identifikacijom (koja je nepostojeća, a bila bi eventualno možda jugoslavenska da te zemlje i dalje ima), ali veliku mi satisfakciju pruža evidentna činjenica da si ti definitivno ispod mog nivoa, u možda ne svakom, ali izgleda dosta, pogleda. :bye:

Nevređaj mi Staljina!:nono::nono::nono: Da je on došao video bi ti kako bi Hrvati i ostali prošli zbog saradnje sa okupatorom u II svetskom ratu.

p.s. dečko moji su pravoslavci, a ti u tursku tražit pretka.. :rotf:

Hoćeš li prekinuti više s tim...već smo te uhvatili u samokontradiktornoj laži, jer ispada da si ti pravoslavni pohrvica čiji su preci bili posrbljeni Rumuni koji su došli iz Srbije, ali kao katolici (popravoslavljeni u Hrvatskoj)?

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Kada se samo sjetim što si ranije tvrdio.

Nevređaj mi Staljina!:nono::nono::nono: Da je on došao video bi ti kako bi Hrvati i ostali prošli zbog saradnje sa okupatorom u II svetskom ratu.

Dobro, a to što se Staljin zalagao za izmjene teritorije i predavanja Kosova Albaniji? :wink: O tome su razgovarali Edvard Kardelj i on.

A taj genocidista je kriv za ubistvo miliona i miliona i miliona ljudi. Jedino je "bolje" (ili mozda gore u stvari?) sto je ubijao svoj narod, za razliku od Hitlera...

Dobro, a to što se Staljin zalagao za izmjene teritorije i predavanja Kosova Albaniji? :wink: O tome su razgovarali Edvard Kardelj i on.

A taj genocidista je kriv za ubistvo miliona i miliona i miliona ljudi. Jedino je "bolje" (ili mozda gore u stvari?) sto je ubijao svoj narod, za razliku od Hitlera...

To za Kosovo prvi put čujem iskreno. Propaganda sa zapada je da je pobio milione i milione ljudi. Najviše je pobio izdajnika i unijata koji su činili zločine nad Rusima i koji su ratovali na strani Hitlera. Da je bilo pameti tako bi se uradilo i sa Hrvatima i sa ostalima. Da nije bilo njega, da li bi Rusija u vojnom smislu bila to što jeste? Putin je u mnogim stvarima sličan njemu i rezultat je odmah jaka Rusija!!!

To za Kosovo prvi put čujem iskreno. Propaganda sa zapada je da je pobio milione i milione ljudi. Najviše je pobio izdajnika i unijata koji su činili zločine nad Rusima i koji su ratovali na strani Hitlera. Da je bilo pameti tako bi se uradilo i sa Hrvatima i sa ostalima. Da nije bilo njega, da li bi Rusija u vojnom smislu bila to što jeste? Putin je u mnogim stvarima sličan njemu i rezultat je odmah jaka Rusija!!!

Propaganda??? Pa Rusi tvrde da je pobio 20 miliona!!! :rtfm:

Da nije bilo njega, možda bi Rusija danas bila što je Amerika.

Hoćeš li prekinuti više s tim...već smo te uhvatili u samokontradiktornoj laži, jer ispada da si ti pravoslavni pohrvica čiji su preci bili posrbljeni Rumuni koji su došli iz Srbije, ali kao katolici (popravoslavljeni u Hrvatskoj)?

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Kada se samo sjetim što si ranije tvrdio.

hrvat po nacionalnosti, preci po jednom roditelju bili pravoslavci, a dida pošto je bia u partizane ka i 90% dalmatinaca, nit je iša u crkvu nit je virova..

znan da je dida govoria da su prešli na pravoslavlje davno prije radi nižeg poreza jer se tad teško živilo..

i koja je to LAŽ jugoSlavene??

Piciginx, ovo je sa druge teme...Znam, znam da su zlikovci rušili naše crkve, nažalost...Ipak, i mi im nismo ostali dužni...To ne možeš reći...Inaće da citiram jednog junaka priće Mirka Kovača:'' U svakom Hrvatu tinja osvjeta što su rušili NJEGOVU CRKVU i opoganili NJEGOV KRIŽ''...Znam da su svašta radili, ali to nije opravdanje za besne osvetoljubive katolike koji su dakako pretjerali...

Istina živa!!!!

Nitko se nije u osveti usrećio....

sudlelovao sam osobno u oluji i etničkog čišćenja nije bilo, jer u sela koja smo ulazili bar ja sa svojon postrojbon nije bilo stanovnika, većina je bila kilometrima ispred nas na traktorima..:confused:

ta vojska tzv. RSK je bila jako dobro opremljena šta se tiče oružja ali je očito falilo morala..

jesu li ti srbi skupa s vojskom pobigli iz straha od nas ili nečeg drugog, u to ne želin ulazit..

Možda je ovo razlog... a i iskustva na početku rata, kao i iskustva iz drugog sv. rata....

region
Ponedeljak, 28 April 2008. | 14:13 | tanjug

Hag: Zataškivanje zločina nakon akcije "Oluja"

Mihail Ermolaev, svedok optužbe na suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču u Hagu, svedočio je o prekomernom i neselektivnom artiljeriskom gađanju Knina, povredama ljudskih prava na području sektora Jug i pokušaju zataškavanja zločina posle akcije "Oluja".

Trojica generala optužena su za ratne zločine nad srpskim civilima za vreme i posle hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja",

Ermolaev, ruski mornarički kapetan, je izveštaj svog kolege, vojnog posmatrača UN, norveškog pukovnika Steinara Hjertnesa da su hrvatske snage gađale samo vojne objekte po Kninu nazvao retko neprofesionalno sastavljenim izveštajem koji predstavlja "hrpu praznih nepotvrđenih tvrdnji".

Ermolaev je izveštaj norveškog posmatrača ocenio kao interni dokument koji je viši vojni posmatrač uputio komandi UN sektora Jug, dodavši da je bio prilično iznenađen kad je video taj dokument koji je napisan u avgustu 1995. godine, kad je stalni sastav vojnih posmatrača imao slobodne dane, preneli su hrvatski mediji .

Ermolaev je rekao da je njegov stan u Kninu pogođen granatom prvog dana "Oluje" u momentu dok je on bio u njemu, i da je stan bio u blizini škole koja nikad nije bila korišćena u vojne svrhe.

Svedok je istakao da je Čermak posle sastanka sa posmatračima UN, suprotno dogovoru hrvatske vlade i UN, ograničio slobodu kretanja, pa su prvog meseca, zbog ograničenja kretanja, prikupljene informacije pokrivale pet do deset odsto događaja na terenu.

Vojni upravnik Knina, general Čermak, je dobro znao šta se dešavalo posle akcije "Oluja", a zločini su bili organizovani, rekao je Ermolaev.

On je bio šokiran kada je hrvatski general na pitanja UN o paljenju i pljački u sektoru Jug posle "Oluje" u septembru, odgovorio da niko nije zapalio nijednu kuću kao i da nije bilo pljački.

http://www.**************/vesti.php?category=vesti&id=44904

Jeremic ih je opasno napenalio...

Како су Танјугу рекли извори који су присуствовали седници, Јандроковић је након говора пришао Јеремићу и упитао га: „Како усред Загреба можеш да кажеш да је било етничког чишћења Срба”, на шта је Јеремић одговорио да је то „став Београда”

Спорна је била и жеља Београда да отвори конзулат у Книну, јер је Јандроковић рекао да због реципроцитета Србија не може имати два конзулата у Хрватској, а Хрватска само један у Србији - конзулат у Суботици.

Колико ја знам, Хрватска има два конзулата у Србији - један у Суботици, а други у Приштини”, одговорио је на то Јеремић.

covece, ako se ovako nastavi, pocecu da glasam za zute...

http://www.politika.co.yu/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v43557

a koju to međunarodno priznatu državu treba predstavljati knin???:lol::whistling:

hrvat po nacionalnosti, preci po jednom roditelju bili pravoslavci, a dida pošto je bia u partizane ka i 90% dalmatinaca, nit je iša u crkvu nit je virova..

znan da je dida govoria da su prešli na pravoslavlje davno prije radi nižeg poreza jer se tad teško živilo..

Dakle, da rasčistimo: Ti si pohrvaćen Srbin, popravoslavljen u Hrvatskoj od strane Velikosrpskoj Vječnog Projekta Crkve, po porijeklu katolički Rumun iz Srbije koji je prebjegao pred Turcima?

:rotf:

Rekao si da si ti pravoslavan pa kud puklo, puklo, otvoreno. :dash:

P.S. Što je bilo sa snimkom sa Briona?

koga si ti pobija ja neznan i ne zanima me, osim ako nije u mojoj zemlji..

kosovo je albansko sada a tako će i ostat, svi koji misle suprotno nažalost će se razočarat..;)

te huliganske priče me ne zanimaju, bia san poslovno u beogradu i novon sadu i bilo mi prva liga, posli čak i privatno dolazia, ljudi ljubazni a cure još više :super:

dakle ti dodjes ovde i lepo ti je a kad se vratis onda jedes govna.to je nasa najveca greska.sto smo tolerantni prema vama smrdljivcima.
a inace su neki vasi nazovi borci za vreme pokusaja da se slomi linija na pastriku 27 maja,dosli u 7 autobusa da pomognu siptarima.bili su odmah saliveni u tim olupinama jer su ih nasi minobacaci (60 mm) ispogadjali ali to je off topic

90% dalmatinaca jel????

pa najvise su kralja podrzavali ljudi iz primorskih delova a u Dalmaciji je postojala i jedna od najvecih cetnickih divizija ... potom tih 90% pada u vodu

Back