Vučićevi glasači

Protiv njega je hipoteticki 70 posto Srbije. Jedino da se uvede obavezno glasanje i akademici i studenti da naprave pokret
Već sam komentarisao ovakvu matematiku. Protiv opozicionih stranaka je hipotetički 90% Srbije, zato i jesu opozicione. Matematika nije jednosmerna.
Ne možeš da računaš te koji ne izlaze na izbore da su automatski protiv AV.
Jesu oni protiv njega, ali nisu za ove druge. A i oni koji izađu, uđu u parlament, njima je lepo, poslanička plata, opozicija, ni za šta odgovorni, ručak za 100 dinara...
Zato nam tako i jeste,kada se zezamo pri glasanju.Imao je velik spisak opozicionih stranaka za koje se moglo glasati.nadam se da ce sada da se pojave novi ljudi.
Ne vredi, ne žele na izbore ako im se ne garantuje pobeda (bez da zaista porade na tome da privuku glasove programima i radom na terenu, ko da se zamajava po šumama i gorama naše zemlje ponosne kad se može sedeti u medija centrima i voditi politika)

Poslednja izmena od moderatora:
I ljudi koji su dolazili u SA (originalni SS) su to radili iz koristoljublja jer im je trebao posao, a uz to bi postali batinaši. Kasnije kako je broj rastao, ime je promenjeno u SS. Zašto su ljudi voleli Hitlera? Zato što im je davao poslove, podigao zemlju iz jako teške situacije. Dakle, benefiti, benefiti. Uz to je ulegla Gebelsova propagandna mašinerija (a imamo i vučkove medije propagande). Odanost penzionera vučiću je jednaka odanosti pripadnika SS-a fireru.

Tvoj argument da su pod vučkovom vlašću iz koristi identičan je i u naci režimu za firerove pristalice, izuzev onih koji su baš bili fanatici, indoktrinisani. Evo ti Himler. On je bio niko i ništa celog života, totalno neadekvatan tip za primer arijevske rase. Ali ga je njegova ambicija i želja da ima moć dovela do čoveka koji je tvorac konc. logora.
Pripadnici SA i SS su dobijali poslove batinaša,ubica, palikuća pljačkaša , logorskih čuvara mučitelja i slično dok su Vučićevi glasači dobijali poslove , ćata u opštini, pravnika, lekara, razne poslove u javnim preduzećima , računovođa, delovođa, šalteruša , pomoćnih i glavnih radnika, direktora i sekretarica, noćnih čuvara, ekonoma, raznih referenta, magacionera ,nastavnika, učitelja, apotekara, bibliotekara, svih mogućih vrsta delatnika u opštini bolnici, grobljima, vodovodima, preduzećima za rasvetu kanalizaciju, grejanje itd. I to je tebi isto?
SA i SS su se oslanjali na ideološku potku Nacionalsocijalističke partije Nemačke: Teoriju životnog prostora, Rozembergovu teoriju kulturne dominacije, rasne zakone tj. zakone o rasnoj higijeni .Dočim SNS nema ništa slično u svom ideološkom programu niti delanju.
Način na koji si Vučićeve glasače poistovetio sa pripadnicima SS-a može se primeniti i na glasače bilo koje partije koja je svojim glasačima davala poslove ; na primer DS ili G17 plus.

Pripadnici SA i SS su dobijali poslove batinaša,ubica, palikuća pljačkaša , logorskih čuvara mučitelja i slično dok su Vučićevi glasači dobijali poslove , ćata u opštini, pravnika, lekara, razne poslove u javnim preduzećima , računovođa, delovođa, šalteruša , pomoćnih i glavnih radnika, direktora i sekretarica, noćnih čuvara, ekonoma, raznih referenta, magacionera ,nastavnika, učitelja, apotekara, bibliotekara, svih mogućih vrsta delatnika u opštini bolnici, grobljima, vodovodima, preduzećima za rasvetu kanalizaciju, grejanje itd. I to je tebi isto?
SA i SS su se oslanjali na ideološku potku Nacionalsocijalističke partije Nemačke: Teoriju životnog prostora, Rozembergovu teoriju kulturne dominacije, rasne zakone tj. zakone o rasnoj higijeni .Dočim SNS nema ništa slično u svom ideološkom programu niti delanju.
Način na koji si Vučićeve glasače poistovetio sa pripadnicima SS-a može se primeniti i na glasače bilo koje partije koja je svojim glasačima davala poslove ; na primer DS ili G17 plus.
Vlast u Srbiji ubija, reketira, placa porodicama ubijenih ljudi da cute; a cak je radila i gore stvari, koje necu ni da pominjem ovde.

Apsolutno su isti, jedino sto se razlikuje je drustveni kontekst.

Da je drustveni kontekst isti kao u Nemackoj krajem 20-ih i pocetkom 30-ih, i oni bi radili isto sto i SA u Nemackoj.

Hitler nije odmah kada je dosao na vlast poceo da masovno ubija Jevreje, vec tek kasnije. Drustveni kontekst je sve.

Bolesna autokratska vlast u Srbiji ima dosta toga zajednickog sa masom diktatura u istoriji, razlikuje se samo drustveni kontekst

Da, otprilike je tako. Malo je problem što beogradska elita ne razume baš kako stoje stvari, oni su sad svi poneseni energijom protesta da imaju utisak da su lično Boga uhvatili za muda... a u stvari to što rade je gotovo bez ikakvog efekta. Ono, mora bar 10x jače. Ne blokiraš jednu raskrsnicu na 10 dana, nego 10 svaki dan. To su onda protesti. Ovo sada je "igrala se deca" i verovatno će se tako i završiti. Osim ako se malo ne opamete i počnu zaista da rade ;)
Tako je. Mora da se pojačaju protesti.
Da se krene u generalni štrajk.
Ne možemo da čekamo studente da se bore za nas ostale, već svi da damo doprinos borbi. Ovo zlo mora da se pobedi i iskoreni.

To je dokaz moje tvrdnje da ogromna većina uopšte nema svoje mišljenje već prihvata ono što joj se servira sa televizije. Njih ne dotiču kriminal, korupcija, stradanje ljudi zbog pohlepe funkcionera... ništa od toga im ne smeta. Kako im se kaže sa Informera i drugih režimskih televizija, tako misle.

Isto važi i za geopolitička pitanja, ljubav prema Rusiji i mržnju prema Zapadu.

Ja sam na ovom forumu pre, tipa, 10 godina pričao što Vučić namerava da uradi, kakvo je iskustvo njegovo s kraja 1990-ih godina i gde ćemo mi biti posle jedne decenije. Njega malo šta drugo zanima od medija. Mediji, mediji i mediji.

Kada sam govorio da opšti i osnovni stav svih političkih protesta, pokreta i stranaka treba da bude mediji, mediji i samo mediji, mene su neki ovde na forumu napadali i optuživali da se bavim nebitnim stvarima koje malo koga zanimaju, itd. Ili koje forsiraju neke političke opcije u opoziciji i sl.

Ja sam na ovom forumu pre, tipa, 10 godina pričao što Vučić namerava da uradi, kakvo je iskustvo njegovo s kraja 1990-ih godina i gde ćemo mi biti posle jedne decenije. Njega malo šta drugo zanima od medija. Mediji, mediji i mediji.

Kada sam govorio da opšti i osnovni stav svih političkih protesta, pokreta i stranaka treba da bude mediji, mediji i samo mediji, mene su neki ovde na forumu napadali i optuživali da se bavim nebitnim stvarima koje malo koga zanimaju, itd. Ili koje forsiraju neke političke opcije u opoziciji i sl.
Onda su studenti pogrešili što medju njihovim zahtevima uopšte nisu mediji. Mogli su barem oni tražiti gostovanja na RTS kao peti zahtev. Ovako čekaju da im RTS novinar dodje na protest i onda ga izvižde.

Vlast u Srbiji ubija, reketira, placa porodicama ubijenih ljudi da cute; a cak je radila i gore stvari, koje necu ni da pominjem ovde.

Apsolutno su isti, jedino sto se razlikuje je drustveni kontekst.

Da je drustveni kontekst isti kao u Nemackoj krajem 20-ih i pocetkom 30-ih, i oni bi radili isto sto i SA u Nemackoj.

Hitler nije odmah kada je dosao na vlast poceo da masovno ubija Jevreje, vec tek kasnije. Drustveni kontekst je sve.

Bolesna autokratska vlast u Srbiji ima dosta toga zajednickog sa masom diktatura u istoriji, razlikuje se samo drustveni konteksta
Rasni zakoni su u nacističkoj Nemačkoj doneseni dve godine nakon dolaska na vlast a čim su došli na vlast krenule su represije nad Jevrejima ,noćne parade, lupanja radnji i odvođenja. Logor Dahau je osnovan 33 godine znači odmah po dolasku nacista na vlast.
Vučić je na vlasti 13 godina . Što se tiče ubistava i reketiranjana to su pojedinačne neproverene informacije Razumet ćeš ipak je potrebno neki nepristrasniji uvid, na primer sudska odluka pa makar čekali da se to desi za vreme buduće vlasti.
Ostalo a da društveni kontekst ; to je priča identična onoj u kojoj se kaže kada bi baba imala točkove bila bi tramvaj , možda bi Vučić bio najveći nacista ali nisu 30-sete prema tome sada nije nacista.

Најоданији Вучићеви гласачи јесу они који редовно бојкотују изборе!
Да није тих и таквих гласача Вучић би брзо отишао са власти...
Знате их већ, стално нешто као пљују по Вучићу, али кад дође до избора онда "бојкотују" иако тиме директно омогућавају да победи са оно чланова партије... То су исти они који на изборима "немају за кога да гласају" али ће здушно подржати сваког наметнутог вођу... виђате их ових дана на улицама... Чекају да виде ког пастира ће им представити...
И ко је ту луд...
Ja ne bojkotujem nego necu vise da izlazim.jos od 2008 kada je tadic pobedio nikolica 🙄
mrzi me da dangubim vise ionako svi isti.
Nije bojkot dakle.bojkotovao sam lidl,maxi etc pre neki dan e to je bojkot a ovo oko izbora.
Ne moze nista da se promeni samo se uklopim ko god dodje na vlast 😑

Ja odavno tvrdim da on ima tri poluge moći: medije, Službu i kontrolu nad zapošljavanjem u javnom sektoru. A tokom svoje vladavine je napravio i četvrtu polugu: krupan privatni kapital.

Било је и пар убистава истини за вољу.. #ДаСеЗачиниЧорбаМало

Био си у праву, нажалост.

Back