Vučić i SNS da vladaju još minimum 4 godine

Dodjosmo do tajne revolucije....vaspitana revolucionarna omladina...
Ali znamo i trik, kad je vaspitana revolucionarna omladina da moze da menja na bolje, ustase roditelji i zavrnuse jajca takvoj omladini....cudnog mi cuda....
Bez trunke stida i srama, a uzdizavsi sebe u moralni panteon....

Tako da moras bar 2 ciklusa omladine, a to ce reci, 12 plua 24 godine , to je 36 godina neprekinutog vaspitnog rada....mnogo...mislim nije lako obezbediti kadar za 36 neprekidnih godina i braniti ih od propagande koja ce od strane vlasti da preko ispranih roditelja biti eksploziv koji hoce da unisti tu reakcionarnu omladinu.

Zbog toga mislim da bi bilo bolje za sve da SNS i ekipa ostanu na vlasti i isteraju kosovsku priču do kraja a da zatim Srbija doživi ekonomsku propast tipa hiperinflacije ili potpunog bankrota nakon čega bi ogorčen narod uzeo stvar u svoje ruke i oterao ih za sva vremena. Time bi se na neki način podvukla crta i znalo bi se od koje tačke krećemo kao društvo.

SNS i ekipa će ostati na vlasti još dugo, ne zbog Kosova ili ekonomije, veće zbog nesposobne opozicije. Tamo prosto nema lidera koji može da se suprostavi Vučiću već samo skupina marginalaca koji pojedinačno ni cenzus ne mogu da pređu. Tako da o nekoj promeni vlasti ne treba ni razmišljati.

Što se tiče Kosova, ta priča je završena. Sad imamo opoziciju koja se deli na dve kolone: oni koji to negiraju i hoće da "isprave" istoriju samo ne znaju kako, i ovi drugi koji znaju kako stoje stvari ali nemaju muda da to kažu javno. Što znači da u slučaju Kosova kod eventualne promene vlasti možemo očekivati istu vrstu anti-politike koju i sad imamo sa naprednjacima.

Što se tiče ekonomije, ovi napredni mogu da nastave politiku zaduživanja i dovlačenja koruptivnih investicija, tako da do nekog sloma finansija neće doći. To ne treba očekivati. Oni su napravili odličan model klepanja tako da za njih uvek ima love na pretek a sirotinji ide samo onoliko koliko je neophodno da se niko ne buni. Kad krene nezadovoljstvo, samo malo odvrnu slavinu i problem rešen. Srbi ko Srbi, prodaju se za par crvenih. Narod koji voli da ga gaze.

Ствар је у томе што је Тадић по сваку цену хтео да буде власт после избора 2008. године... Па је до 2012. прошао као бос по трњу.
Требало је пустити да СРС-СПС прођу кроз кризу као власт, па да се јасно види ко је ко. СНС је направљен после избора 2008.
Наравно, није требало спајати изборе 2012., али то је прошло, неће се понављати.
Свакако није помогло ни очигледно пуштање Тадића низ воду 2011. (Меркелова у Београду).

За кредите је тачно да прост износ расте, али и привреда расте па "пегла" проценте.
Ствар је у томе да ми немамо резерву капитала, морамо да узмемо кредит (на било којој страни) да бисмо нешто урадили. Боље кредит него продаја овога или онога.

Што се тиче останка вође на власти... То није тешко обрачунати. Редовни скупштински избори морају да буду до 2026. године. На њима не очекујем промене јер вођа има свој други (и последњи) мандат до 2027. Скупштина изабрана 2026. ће трајати до 2030. То је по мојој процени гарантовано трајање вође и његове екипе на власти.

Биће занимљиво на председничким изборима 2027., али опозиција мора да нађе доброг кандидата. Добар кандидат опозиције треба да победи вођиног полтрона.
Последично, и скупштински избори 2030. могу да буду занимљиви.

На београдским изборима може да буде знатно занимљивије / повољније по опозицију. Само бих додао једну напомену... У једном тренутку сам схватио да постоји део опозиционо настројених бирача који су гласали против скорашњих уставних промена а потом их је мрзело да изађу на изборе. Они могу да одлуче доста тога а немам решење како их натерати да обаве оно што треба да ураде.

Верујем да сви знају да гласам увек, да гласам за садашњу опозицију и да се залажем за обавезно гласање.

Zar vas Vučićeva Srbija ne podeseća na diktature južnoameričkog tipa gde su kriminalci i političari na vlasti izdvojili u posebnu kastu i gde se sve više pravi jaz između bogatih političara i kriminalaca i običnog naroda ..sve je kao u banana državama 5% bogataša koji su sve bogatiji i ostalo ljudi koji preživljavaju
Зашто Вучићева Србија, зар није та и таква Србија и твоја!?

2030 Dobro jutro Srbijo!:mrgreen:

343790_aleksandar-vucicc_f.jpg

Ovo pišem kao osoba koja je protivnik SNS režima kao i Vučića i njegove politike.
Dakle, nakon dosta razmišljanja, shvatio sam da bi gubitak vlasti SNS na sledećim izborima bio poguban za one koji bi došli na vlast umesto SNS.
Pre svega, kosovsko pitanje nije rešeno do kraja mada je Vučić napravio ogromne ustupke i time završio 90% posla prema mojoj proceni. Taj kraj pregovora sa Šiptarima bi ostao kamen oko vrata narednoj vlasti i pitanje da li bi uopšte bio rešen u slučaju tzv. patriotskog bloka na vlasti.

Drugo, krediti koje Vučić nekontrolisano uzima da bi vratio prethodne kredite i kamate kredita dolaze na naplatu. I vrlo lako bi moglo da se desi da onda naslednici ispadnu krivi za sve. A nikada nismo više bili zaduženi kao zemlja, u istoriji, što bi neki rekli. Onda bi ispalo kako je u vreme SNS svega bilo a ovi sve upropastili (paralela sa SPS vladavinom i dolaskom DOS-a).

Zbog toga mislim da bi bilo bolje za sve da SNS i ekipa ostanu na vlasti i isteraju kosovsku priču do kraja a da zatim Srbija doživi ekonomsku propast tipa hiperinflacije ili potpunog bankrota nakon čega bi ogorčen narod uzeo stvar u svoje ruke i oterao ih za sva vremena. Time bi se na neki način podvukla crta i znalo bi se od koje tačke krećemo kao društvo.

Šta mislite, kolege?

Pišeš pod premisom kao da Vučić ne može još godinama da upumpava pare u balon i presipa iz šupljeg u prazno.

Ovo pišem kao osoba koja je protivnik SNS režima kao i Vučića i njegove politike.
Dakle, nakon dosta razmišljanja, shvatio sam da bi gubitak vlasti SNS na sledećim izborima bio poguban za one koji bi došli na vlast umesto SNS.
Pre svega, kosovsko pitanje nije rešeno do kraja mada je Vučić napravio ogromne ustupke i time završio 90% posla prema mojoj proceni. Taj kraj pregovora sa Šiptarima bi ostao kamen oko vrata narednoj vlasti i pitanje da li bi uopšte bio rešen u slučaju tzv. patriotskog bloka na vlasti.

Drugo, krediti koje Vučić nekontrolisano uzima da bi vratio prethodne kredite i kamate kredita dolaze na naplatu. I vrlo lako bi moglo da se desi da onda naslednici ispadnu krivi za sve. A nikada nismo više bili zaduženi kao zemlja, u istoriji, što bi neki rekli. Onda bi ispalo kako je u vreme SNS svega bilo a ovi sve upropastili (paralela sa SPS vladavinom i dolaskom DOS-a).

Šta mislite, kolege?
Не свирај. 800 милијарди је ДОС увалио Србију у дугове, какав Милошевић какви бакрачи. СНС је лош, а шта би ти, да се окренемо Чеди игли и да будемо робови запада.

Šta mislite, kolege?

Слом државе је неопходан да дође до преиспитивања структуре и номенклатуре која врши моћ од 1944.

Тачка.

Не свирај. 800 милијарди је ДОС увалио Србију у дугове, какав Милошевић какви бакрачи. СНС је лош, а шта би ти, да се окренемо Чеди игли и да будемо робови запада.

Знаш ли ти да је све то иста структура, а партије и лидери су само експоненти (као фракције ЦК у СФРЈ)

Ima dovoljno para da moze da se drzava obezbedi prodajom....
Kradjom pa prodajom...
Vidis prodas sajam u gradjevinsko zemljiste....
Makis
Skupstinu , siv3
batajnicu
srusis autoput kroz beograd, to su sve elitne lokacije za stanove...
srusis urgentni centar osim zgrade sve, eto ti gradjevinskog zemljista
proteras nemacku ambasadu u resnik
partizanov i zvezdin stadion kaput,
kalemegdan, ups, to je vec ucinjeno...

Svaka slicnost sa Grckom koja nije htela da proda svoja ostva je slucajna...i nenamerna...

Нема привреде, нема пољопривреде, цео национални капитал је Саливен у зидове.

Грађеевинарски Балон је пред пуцањем.

У Слому, неће бити ни паризера, једите зидове...

Mogu da te pitam sa tim podilazenjem svesti najglupljima, da li ce drustvo ici ka boljem ili ka gorem?
Ja se plasim rulje, ali to je iskustvo jer znam na koga ce prvo , na mene...
Ali se opet ne plasim u smislu da cu menjati zbog njih osnovne stvari, tj oprezan jesam, ali ne i rob njihovog standarda, dok mediokriteti to pametnije rade, svesno zrtvuju slobodu i nacin zivota, ali dobijaju korist i sigurnost...

Najglasniji pravdoljupci , to znas kad si vec ogoljen kao neko ko razbija maske ljudima, su uglavnom mediokriteti sa sliht refleksom..

Narodni dobrotvori...pratioci gomile..

Gledao sam kako rulja reaguje u pozarima, u vodi , u sukobu , u poplavi , uvek se vidi dominacija gluposti koje iz dobrote zovu ljudi panika, ali nije panika...nego je bas glupost..
Moze i obest, koliko puta je parkiran auto da niko ne moze da izadje niti pridje, kod hidranta ili tamo gde iz sigurnosti ne sme..

Шта да ти кажем,?, има оваквих примера колико хоћеш у Историји политичке филозофије.

Руљократија коју храни тиранин и увлачи се Руљи, на крају буде и сам окупан од Руље у сопственој крви.

То се зове Тиранија демократије

Знаш ли ко једино може то да заустави?

Sve vrste vlasti su isprobane na srbiji, od 70tih kada je prodato kosovo, preko 90tih kada su sankcijama sprecene promene vlasti do 2004. kada je dovedena nova garnitura poslusnih mlatimuda koji su apsorbovali časnu opoziciju i ostavili očiscenu drzavu od para....i zato nema opozicije u srbiji. Ovo napabirceno sluzi kao ukrasni primerak opozicije bez mozga, znanja i morala.

Back