Vršnjačko nasilje

Kako misliš da stanem na noge? Moram li da to rješim šakama? Zar nije lakše uzeti "pomocno sredstvo"? Lakse bi se odvijao sukob. A i ne treba da treniram dug period.
Za palicu mozes da odgovaras,a za noz i sikiru da i ne pricamo.Bolje ispricaj nekom nego da ti zaglavis zatvor umesto oni,koji su krivi.Nemoj molim te tako da razmisljas.Nije sramota potraziti pomoc u tvom slucaju.

Priđem sa leđa, udarim, niko nije vidio, ne vidim problem.
Шта решаваш тако? Мислиш да те неће више дирати јер га једном одаламиш с леђа? Само ће бити огорчен и једва ће чекати да те с друштвом следећи пут дохвати.

Причај с ћалетом, другар. Повери му се.

Gledali bi me svi drugačije, zato necu da govorim drugima. A i nekako mi je neshvatljivo, da neko rješava probleme drugoga.
Nema tu ništa neshvatljivo, ljudi se međusobno pomažu, a nekima je i u opisu radnog mesta da čuvaju javni red i mir, da štite ugrožene.

Šta bi ti savetovao ženi koju muž redovno prebija? Da proba da ga nadjača u jednoj takvoj tuči? Ili da se obrati miliciji za pomoć?

Za palicu mozes da odgovaras,a za noz i sikiru da i ne pricamo.Bolje ispricaj nekom nego da ti zaglavis zatvor umesto oni,koji su krivi.Nemoj molim te tako da razmisljas.Nije sramota potraziti pomoc u tvom slucaju.
Da li cu odgovarati ako niko ne vidi? A i da zaglavi u zatvoru, ako ce mi biti bolje, pa može se reći da i želim. Bolje u zatvoru miran, nego na slobodi maltretiran.

Шта решаваш тако? Мислиш да те неће више дирати јер га једном одаламиш с леђа? Само ће бити огорчен и једва ће чекати да те с друштвом следећи пут дохвати.

Причај с ћалетом, другар. Повери му се.
A ako nekome kažem, misliš da ce prestati? Mnogi govore da ne prestaju.

Meni ima sramote. Moraš da shvatiš da inače ne tražim pomoć.
jel mislis da je bolje da zaglavis zatvor zbog njih,a oni krivi,ali dok ti to dokazes,kajaces se iza resetaka.Sta ako ga recimo udaris palicom po glavi,pa ga osakatis,mislis da to nece da se sazna,ko je uradio.pa ovi ostali koji su sa njim ce znati da si ti i videces,kako ce brzo to da prijave i da se prave nevinasca.Nemoj terati sebe u ludost.Vidi sa nekim s kim mozes da porazgovaras,mora da postoji neko u tvom zivotu,s kim bi mogao popricati s tobom.

Nema tu ništa neshvatljivo, ljudi se međusobno pomažu, a nekima je i u opisu radnog mesta da čuvaju javni red i mir, da štite ugrožene.

Šta bi ti savetovao ženi koju muž redovno prebija? Da proba da ga nadjača u jednoj takvoj tuči? Ili da se obrati miliciji za pomoć?
Savjetovao bih joj da se obrati miliciji, ako nema izlaza, ako ne smije da upotrijebi oružje, ali ja sam spreman. A i bolje se obratiti miliciji, nego skoli.

A ako nekome kažem, misliš da ce prestati? Mnogi govore da ne prestaju.
Ако се у решавање укључе и њихови родитељи и школа, твоји припрете тужбом или медијском пажњом, веруј да хоће. И још ако ти будеш пред свима рекао да ће бити гадно ако те буду још једном пипнули.

Нећеш тако моћи кроз живот. Тако само гангстери живе, а чак и они се помажу међусобно, само ме траже од полиције заштиту
E pa nećes moći kroz život da stalno tražis pomoć.
Vidi sa nekim s kim mozes da porazgovaras,mora da postoji neko u tvom zivotu,s kim bi mogao popricati s tobom.
Ima, ali bojim se da nece reagovati onako kako budem želio, da nece doci podrska, da nece doci pomoc.

Da li cu odgovarati ako niko ne vidi? A i da zaglavi u zatvoru, ako ce mi biti bolje, pa može se reći da i želim. Bolje u zatvoru miran, nego na slobodi maltretiran.
Pa u zatvoru bi bio okružen sa takvima, otkud ti ideja da bi tamo bio miran, mirniji nego na slobodi? U zatvoru čak nemaš ni slobodu kretanja.

Savjetovao bih joj da se obrati miliciji, ako nema izlaza, ako ne smije da upotrijebi oružje, ali ja sam spreman. A i bolje se obratiti miliciji, nego skoli.
pa obrati se policiji i kazi slobodno da ne smes zbog tog i tog da ides u skolu,duzni su da te otprate i potraze te gulanfere i videces da su manji od makovog zrna.Samo zatrazi pomoc i ne muci sebe vise.

Ако се у решавање укључе и њихови родитељи и школа, твоји припрете тужбом или медијском пажњом, веруј да хоће. И још ако ти будеш пред свима рекао да ће бити гадно ако те буду још једном пипнули.
Aleksa Jovanović. Njegovi roditelji su pokušavali na sve načine da pomognu. Prikupili su medijsku pažnju. U rješavanje su se uključili i roditelji od nasilnika. Prijetili su tužbom. I ne vidim rješenje. Ne vidim da je bilo rješenja. Da je bilo spasa. Dečko se ubio.

E pa nećes moći kroz život da stalno tražis pomoć.
Како бре нећеш моћи, буквално томе и служи полиција. У међувремену мораш да мало тренираш, то стоји, али полиција је ту да јој се обратиш због напада.

Ima, ali bojim se da nece reagovati onako kako budem želio, da nece doci podrska, da nece doci pomoc.
Још један разлог због ког сам рекао да мораш да кажеш да си на ивици да се некоме најeбеш мајке, да те схвате крајње озбиљно. Нека то чују и отац и директор и педагог и родитељи мајмуна, сви.

pa obrati se policiji i kazi slobodno da ne smes zbog tog i tog da ides u skolu,duzni su da te otprate i potraze te gulanfere i videces da su manji od makovog zrna.Samo zatrazi pomoc i ne muci sebe vise.
Gdje cu ja policiju zvati. I još da tražim da me prate. Mislice da se zezam.
Barem probaj porazgovaraj i objasni da je tvoj problem vrlo ozbiljan.Svaka pametna osoba ce te razumeti.
Ne smijem da rizikujem. Jednostavno me stid da kažem bilo kome. Saznace da na mene može svako.

Back