Vršnjačko nasilje

Bio bi zahvalan. Ali moraš da shvatiš da me je stid, propadam u zemlju. Cak bi i moje dijete umiralo od stida.
Upravo time što skupiš hrabrost da potražiš pomoć ćeš da naučiš da se izboriš za sebe. I sa pravom možeš onda biti ponosan na sebe, jer se ne daš, jer hoćeš, i umeš da se izboriš za sebe.

Zar nisi govorio prije da jednog po jednog rješim?
Jesam,ali ne palicom.Ako smes pesnicama da resis,kidaj jednog po jednog i to dobro da ne zaborave,ali nemoj nikakvo oruzje.Bojim se da ce se desiti nesto sto ne treba.Em ce oni da te zapamte,em ce tebi biti lakse i nema vise straha.Ja sam to resio u prvom raredu osnovne.neki trecak se bio nameracio na mene,a ne znam zasto,a kasnije sam shvatio sam sto sam bolje igrao fudbal od njega.Bio je krupniji od mene,ali kao sto sam ti pisao,brat me je naucio da savladam strah.Stalno me je saplitao bez lopte,padnes izgulis kolena i dlanove.Trpio je neko vreme,a kada je puklo,samo sam se zaleteo i zapalio ga pesnicom,pao je i nije dugo mogao da ustane,ja sam se odmah sklonio,jer nije vise bilo potreba za odbranom.Kada naidjes na nekog visljeg i jaceg od sebe,samo se zaletis i udaris sto jace mozes i okrenes se i tutanj.nemoj nikako da se priblizavas polako takvim osobama,jer ako te uhvati,a jaci je tu ti nema pomoci.sa njima samo udri i ustukni,da vidis njegovu reakciju.

Poslednja izmena:
Zato sto je ovo preslo svake mere.Vidis da decko misli o nozevima,sikirama,da bi se odbranio.Tu ce pedagog i direktor samo da mu predloze da promeni skolu,a sta ga ceka u drugoj skoli,ko zna.Mora nauciti da brani sebe i da ne dozvoli da ga bilo ko maltretira,a i da ne glada kada nekog drugog nejakog maltretiraju.
Zaboravljaš jednu bitnu stvar. On ima oko petnaestak godina, treba mu pomoć, podrška, a ne savet kako da se tuče.

Back