Vršnjačko nasilje

Kako misliš da ne idem u školu. Koliko ja znam to je obavezno.
Sta znaci "obavezno"? Isprali su ti mozak a ti to dozvolio. Imas svoj zivot, biras strah ili dostojanstvo?
Što se roditelja tiče, na neki način se brinu. Otac me stalno pita šta ima u školi, da li me neko dira. Na što ja kažem da je sve u redu da me niko ne dira. Npr.Neki dan nisam otišao u školu, izmislio sam da sam bolestan. Otac me pita je li mi neko prijeti, da li je to razlog zašto nisam otišao u školu. U tom trenutku zamalo da sam zaplakao. Ali sudržao sam se 6-7 sek. i nasmiješio sam se i rekao da ne, dok u sebi tonem. To govorim da ne bi ispao p***a u očima roditelja.
a sto je lose ispasti *****? pa zar nije stabilnije imati zenskosti u muskom i muskosti u zenskom, onda i mozemo da se koliko toliko izjednacimo, po Hristovoj ljubavi.
A ja vjerujem u Boga, nema potrebe da psuješ,pa na ovom svijetu ima svakakvih ljudi. A možeš mi reci kako je to kod tebe počelo, šta se tačno desavalo i kako si to rjesio.
Pa ja na primer nisam hteo da drugi urgiraju za mene, ali bi ipak na kraju otkrili i mene bi bilo sramota, uglavnom je stariji brat dolazio i resavao problem (na kraju bi im rekao jer mi je bilo glupo da se pravim lud, samo sam se plasio da ne bude pretesko za one kojima bi pokazao da je to sto rade lose), uplasio bi ih, i onda bi oni bili traumirani ili sta vec, i prestali bi, sve dok mozda samo neki opet ne bi to uradili, ali nisu svaki naredni put nakon duzeg perioda kad im se opet vrati to lose, isti.

Sta znaci "obavezno"? Isprali su ti mozak a ti to dozvolio. Imas svoj zivot, biras strah ili dostojanstvo?
Kod "obavezno" mislim, da je zakonski tako, da ce moji roditelji ići u zatvor ako prestanem ovo, znam ja sta ti misliš neko nije fer prema tebi i sad se treba povući,ispravi me ako sam pogriješio.I uvijek biram dostojanstvo.
a sto je lose ispasti *****? pa zar nije stabilnije imati zenskosti u muskom i muskosti u zenskom, onda i mozemo da se koliko toliko izjednacimo, po Hristovoj ljubavi.
E to,e bas time sto si *****, gubis dostojanstvo. Možda jeste stabilnije, ali ja gledam da uvijek vučem na jednu stranu.
Pa ja na primer nisam hteo da drugi urgiraju za mene, ali bi ipak na kraju otkrili i mene bi bilo sramota, uglavnom je stariji brat dolazio i resavao problem, uplasio bi ih, i onda bi oni bili traumirani ili sta vec, i prestali bi, sve dok mozda samo neki opet ne bi to uradili, ali nisu svaki naredni put nakon duzeg perioda kad im se opet vrati to lose, isti.
Po tvome iskustvu, da li misliš da bih ja trebao zovnuti nekoga da me brani. E tu se baš gubi dostojanstvo. Ja želim da rješavam moje probleme sam. Naravno pod time ne mislim na vaše savjete.

A šta misliš korištenje palice, noža, sjekire, da ako jednog povrijedim teško, zar neće ostali shvatiti da je bolje da me puste?
Nemoj seciva nikako,ajde palica da ih zastrasis i da pokazes da ih se ne plasis.To je najbitnije,da ne pokazes strah.Doduse,imam starijeg brata koji je 7 godina stariji od mene i od malena me je ucio da preguram strah u sebi.Ne tucom,vec mo pravili razne vratolomije na pokosenoj travi.Tada nije bilo strunjaca.tako sam sticao pouzdanje i strah od bilo cega je se gubio.Tako ti i razgovaraj sa trenerom da prevazidjete bilo kakav strah,onda ces mnogo brze i nauciti odbranu,pa i zadavanje udaraca u datom trenutku,ali moras treneru da kazes sve sta je i kako je da bi znao kako da ti pristupi pri treninzima.

... Ne znam da li da se branim šakama,

Свом детету сам рекао, па ћу и теби:
Маши рукама, ветрењача стил,
какав кура ц карате, какав бокс !

И ногама унапред шутирај !

Ако тако будеш поступио нећеш осетити ударце које добијеш,
нити ће ти они нанети неку повреду.

После тога ћеш се осећати феноменално,
и оцу ћеш поносан изаћи на очи.
Тучу ћеш схватити као врсту комуникације.

Почећеш нешто да тренираш,
али не да би унапредио вештину туче,
већ да би на прави начин каналисао своје унутрашње енергије.

Почећеш и своје мучитеље да саветујеш да тренирају и више их се нећеш плашити.
Они тебе хоће - јер су зли !

jer napadača ima više, i znaju još neke raje,

Сваки од њих је самији него што можеш и да замислиш !

da li misliš da je dobro da upotrijebim neko oružje,

Обавезно, само паметно планирај !

Никако не носи право оружје, пиштољ, нож, секиру ...
Него нешто што се може употребити као оружје али то није - виљушка, шрафцигер, цигла ...

iako da da li da upotrijebim u školi ili van škole, da im napravim sacekusu?

На што јавнијем месту !
Учи на примеру свих ових убистава,
дешавају се на што јавнијим местима, кафићима, улицама ...

Не прави сачекушу, ниси ти тај тип,
ти си мој човек - потребно ти је да те наљуте,
према томе пусти нека они теби праве сачекушу,
а ти буди спреман 365/24/7

Ја тако цео живот !
И могу ти рећи избегао сам тучу годинама
(мада сам се скоро потукао - изванредно искуство. Платио је све шта сам коме прогледао кроз прсте)

Nemoj seciva nikako,ajde palica da ih zastrasis i da pokazes da ih se ne plasis.To je najbitnije,da ne pokazes strah.Doduse,imam starijeg brata koji je 7 godina stariji od mene i od malena me je ucio da preguram strah u sebi.Ne tucom,vec mo pravili razne vratolomije na pokosenoj travi.Tada nije bilo strunjaca.tako sam sticao pouzdanje i strah od bilo cega je se gubio.Tako ti i razgovaraj sa trenerom da prevazidjete bilo kakav strah,onda ces mnogo brze i nauciti odbranu,pa i zadavanje udaraca u datom trenutku,ali moras treneru da kazes sve sta je i kako je da bi znao kako da ti pristupi pri treninzima.
Znači treniranje pod realnim okolnostima dosta pomaže. Ali moraš da shvatiš da ja nemam toliko vremena.

Користи сваку прилику кад те нападну да шутираш у јаја, гризи крвнички, не штеди, ухвати мајмуна за косу и навуци га на колено, ударај лактовима, коси по ногама, а чим те оставе правац код школског педагога да те види таквог и директно у лице му реци да си на ивици да се некоме озбиљно најeбеш мајке ако школа не предузме нешто под хитно. Причај са родитељима, отворено и искрено, каква пичкa, какви бакрачи, мани се тих комплексашких дефиниција, обогаљиће те неко случајно, изгубићеш око. Кад се буде све средило, а 100% хоће ако се обратиш за помоћ родитељима и школи, отворено и пред свима се обрати мајмунима и реци најозбиљније да ако те још само једном ико буде пипнуо случајно, узећеш металну цев и поломићеш му колена, нека не кажу да их ниси опоменуо. Смирено и достојанствено. Заобилазиће те у широком луку.

Decu treba učiti od rođenja da uvek mogu da se obrate roditelju. U principu, i škola je dužna da brine o deci. Zašto je kasno?
Zato sto je ovo preslo svake mere.Vidis da decko misli o nozevima,sikirama,da bi se odbranio.Tu ce pedagog i direktor samo da mu predloze da promeni skolu,a sta ga ceka u drugoj skoli,ko zna.Mora nauciti da brani sebe i da ne dozvoli da ga bilo ko maltretira,a i da ne glada kada nekog drugog nejakog maltretiraju.

Znači treniranje pod realnim okolnostima dosta pomaže. Ali moraš da shvatiš da ja nemam toliko vremena.
Kao sto sam napisao,za osnovnu odbranu ti i ne treba dugo da treniras,a za to vreme ces i steci samopouzdanje,pa ces i udariti kada bude potrebno,sto u tvojim prilikama uopste nije krivicno,jer se branis.E sada sto se ti bolje branis,nisi kriv za posledice,onog drugog.

@Zisko , prvo, obrati se roditeljima. Potom razrednom, psihologu, pedagogu. Dobićeš bolji savet i pomoć oko rešavanja problema od nasilja i biber spreja.

Ово је потпуно добар савет - обратити се некоме !
Не крити злостављаче !!!

И ово је добро што си се нама, значи јавности, обратио !
То је први и то велики корак !

Ми сви баштинимо ту кукавичку психу јатака,
вековима је то утискано у наше гене.

Хајдук ти дође у кућу, узме ти све - ти ћутиш,
још га хвалиш и деца уче у школама да су хајдуци бранили народ !

Хахахахахахах ..........
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Уствари тужно !
:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:

Људи се увек неупоредиво више плаше ,,лудог" него снажног и тренираног лика, веруј ми. Најситнијег и најмршавијег ће се плашити ако верују да ,,није у винкли" и то искрено. Немој се устручавати да делиш претње отворено, гротескно. И почни да тренираш мало, бокс или кик бокс.

Свом детету сам рекао, па ћу и теби:
Маши рукама, ветрењача стил,
какав кура ц карате, какав бокс !

И ногама унапред шутирај !

Ако тако будеш поступио нећеш осетити ударце које добијеш,
нити ће ти они нанети неку повреду.

После тога ћеш се осећати феноменално,
и оцу ћеш поносан изаћи на очи.
Тучу ћеш схватити као врсту комуникације.

Почећеш нешто да тренираш,
али не да би унапредио вештину туче,
већ да би на прави начин каналисао своје унутрашње енергије.

Почећеш и своје мучитеље да саветујеш да тренирају и више их се нећеш плашити.
Они тебе хоће - јер су зли !
Zašto misliš da je bolje bez tehnike?
Сваки од њих је самији него што можеш и да замислиш !
Svjestan sam toga, ali nisu sami, jako rjetko su sami.
Обавезно, само паметно планирај !

Никако не носи право оружје, пиштољ, нож, секиру ...
Него нешто што се може употребити као оружје али то није - виљушка, шрафцигер, цигла ...
Šta misliš da je dobro onda da iskoristim kao oružje?
На што јавнијем месту !
Учи на примеру свих ових убистава,
дешавају се на што јавнијим местима, кафићима, улицама ...

Не прави сачекушу, ниси ти тај тип,
ти си мој човек - потребно ти је да те наљуте,
према томе пусти нека они теби праве сачекушу,
а ти буди спреман 365/24/7

Ја тако цео живот !
И могу ти рећи избегао сам тучу годинама
(мада сам се скоро потукао - изванредно искуство. Платио је све шта сам коме прогледао кроз прсте)
Mogu li da napadnem na času? Pošto znaju da me udaraju i na času.

Користи сваку прилику кад те нападну да шутираш у јаја, гризи крвнички, не штеди, ухвати мајмуна за косу и навуци га на колено, ударај лактовима, коси по ногама, а чим те оставе правац код школског педагога да те види таквог и директно у лице му реци да си на ивици да се некоме озбиљно најeбеш мајке ако школа не предузме нешто под хитно. Причај са родитељима, отворено и искрено, каква пичкa, какви бакрачи, мани се тих комплексашких дефиниција, обогаљиће те неко случајно, изгубићеш око. Кад се буде све средило, а 100% хоће ако се обратиш за помоћ родитељима и школи, отворено и пред свима се обрати мајмунима и реци најозбиљније да ако те још само једном ико буде пипнуо случајно, узећеш металну цев и поломићеш му колена, нека не кажу да их ниси опоменуо. Смирено и достојанствено. Заобилазиће те у широком луку.
Da li da jednog po jednog izdvojim? Ili da to uradim pred svima?

Zašto misliš da je bolje bez tehnike?
Боље је икако него никако. Ако си пасиван само их подстиче.

Šta misliš da je dobro onda da iskoristim kao oružje?
Шта год ти је при руци, само немој оштрице.

Mogu li da napadnem na času? Pošto znaju da me udaraju i na času.
Свакако, чим те пипне неко, устанеш и закуцаш му главу у сто ако седи, ако стоји удари га у јаја и онда му ради шта хоћеш јер је онеспособљен. Буди креативан, ослободи се.

Back