Ako će mi trebati tuča, onda je savet dobro došao.Zaboravljaš jednu bitnu stvar. On ima oko petnaestak godina, treba mu pomoć, podrška, a ne savet kako da se tuče.
Ako će mi trebati tuča, onda je savet dobro došao.Zaboravljaš jednu bitnu stvar. On ima oko petnaestak godina, treba mu pomoć, podrška, a ne savet kako da se tuče.
Pa necu nekog pretući na mrtvo.Udaraću 1-2 po leđima, ostalo po nogama.
Sad i meni deluje da nas malo zafrkavaš ovde. Vidiš samo savete i ideje koje ti se sviđaju, a ja ne bih da učestvujem više u tome. Srećno.Ako će mi trebati tuča, onda je savet dobro došao.
Mozes i po ledjima da ga oskatis,da ostane nepokretan,prsljeni su opasna stvar,a po nogam moze,valjda mu je nece polomiti,ali dovoljno da zaboli i da ne moze da se sabere.Pa necu nekog pretući na mrtvo.Udaraću 1-2 po leđima, ostalo po nogama.
Gledam sve savjete, izaberemo one koje mislim da su ispravne. Prosto.Sad i meni deluje da nas malo zafrkavaš ovde. Vidiš samo savete i ideje koje ti se sviđaju, a ja ne bih da učestvujem više u tome.
Njemu je i potrebno da se nauci da se bije,jer nema ko da mu pomogne,a ti ne mozes da shvatis kada se gomila nameraci na nekoga ko pokazuje strah.Zaboravljaš jednu bitnu stvar. On ima oko petnaestak godina, treba mu pomoć, podrška, a ne savet kako da se tuče.
Tvoj konačan savjet je da kažem starijima. A ako ne bude pomoglo. Stara metoda jednog po jednog. Da li sam dobro razumio?Mozes i po ledjima da ga oskatis,da ostane nepokretan,prsljeni su opasna stvar,a po nogam moze,valjda mu je nece polomiti,ali dovoljno da zaboli i da ne moze da se sabere.
Bas tako.prvo da upozoris roditelje i nastavnike,da kada dodje do tvoje osvete ne shvate da si ti nasilnik,a ne onaj ko je mucen.Tvoj konačan savjet je da kažem starijima. A ako ne bude pomoglo. Stara metoda jednog po jednog. Da li sam dobro razumio?
Muško, ne bih volio da kažem školu, 14, nemam, ne znam sta podrazumijevaš kada kažeš ostalo.Прво реци детаље. Ког си пола, која школа, колико имаш година, имаш ли неко друштво, и остало. Овако је отворена тема да трпиш вршњачко насиље, а појма немамо детаље. Можда си и написао/ла раније горе. Мрско ме да читам.
U reduBas tako.prvo da upozoris roditelje i nastavnike,da kada dodje do tvoje osvete ne shvate da si ti nasilnik,a ne onaj ko je mucen.
То је 8 разред, јел?Muško, ne bih volio da kažem školu, 14, nemam, ne znam sta podrazumijevaš kada kažeš ostalo.
9То је 8 разред, јел?
za to tvoji roditelji odgovaraju, a ne ti. Ne znam u kog Boga verujes, ali:Kod "obavezno" mislim, da je zakonski tako, da ce moji roditelji ići u zatvor ako prestanem ovo, znam ja sta ti misliš neko nije fer prema tebi i sad se treba povući,ispravi me ako sam pogriješio.I uvijek biram dostojanstvo.
eto, tu se ne slazem sa tobom i nazalost samim tim ne mogu da ti pomognem u onome sto vec znas bolje od mene, za samog sebe.E to,e bas time sto si *****, gubis dostojanstvo. Možda jeste stabilnije, ali ja gledam da uvijek vučem na jednu stranu.
Pa, ako imas imaginaciju, nemoj da budes "*****", to jest da radis lake poslove, nego najteze, ciste fizicke, dakle, ono sto kranovi podizu, nemoj tu da ispadnes ***** nego lepo golim rukama podizi materijale koji su tezine od po nekoliko tona. Zelim ti sve najbolje.Po tvome iskustvu, da li misliš da bih ja trebao zovnuti nekoga da me brani. E tu se baš gubi dostojanstvo. Ja želim da rješavam moje probleme sam. Naravno pod time ne mislim na vaše savjete.
koliko sam shvatio ti ne mozes ni jednog a kamoli jednog po jednog.Tvoj konačan savjet je da kažem starijima. A ako ne bude pomoglo. Stara metoda jednog po jednog. Da li sam dobro razumio?
Govori se o strahoti koja će doci.Moglo bi se protumačiti da svako gleda sebe, ali i jeste tako. Ljudi su na ovome svijetu, da gledaju sebe ne druge. Kada vide strahote onoga svijeta, zaboravice na sve, mislice na sebe. I majka ce novorođenče zaboraviti. Mozda to znaci da nema ljubavi na ovome svijetu.34
"Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač.
35
Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine;
36
i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.
Govori se o stavljanju vjere na prvo mjesto. Slažem se sa tim. Ljudi svoju vjeru trebaju da stave na prvo mjesto. Govori se također i pokornosti, poslušnosti i predanosti vjeri. Takvoj da život prepustas vjeri. Da život daješ za vjeru. Da je vjera način tvog života.37
"Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan.
38
Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
39
Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga."
Govori se o poštenosti, pokazuju se primjeri kako treba živjeti, pokazuje se nagrada, pokazuje se jedinstvo.40
"Tko vas prima, mene prima; a tko prima mene, prima onoga koji je mene poslao.
41
Tko prima proroka jer je prorok, primit će plaću proročku; tko prima pravednika jer je pravednik, primit će plaću pravedničku.
42
Tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća
Svako ima svoj način i rad života, svako ima svoja mišljenja. Ja imam svoje i poštujem tvoje.eto, tu se ne slazem sa tobom i nazalost samim tim ne mogu da ti pomognem u onome sto vec znas bolje od mene, za samog sebe.
Zna se dobro u kojem smislu sam rekao "rjesavati svoje probleme" , nema potrebe da mi govoriš nepotrebne primjere. Ja sam odgajan drugačije od tebe. Također, zelim ti sve najbolje.Pa, ako imas imaginaciju, nemoj da budes "*****", to jest da radis lake poslove, nego najteze, ciste fizicke, dakle, ono sto kranovi podizu, nemoj tu da ispadnes ***** nego lepo golim rukama podizi materijale koji su tezine od po nekoliko tona. Zelim ti sve najbolje.
Zahvaljujem ti na misljenju.ko
koliko sam shvatio ti ne mozes ni jednog a kamoli jednog po jednog.
prestani da lozis ljude po forumu.
ja sam u ovo ubedjen.Mozda to znaci da nema ljubavi na ovome svijetu.
naravno.Svako ima svoj način i rad života, svako ima svoja mišljenja. Ja imam svoje i poštujem tvoje.
ja nisam, jer vidim apsurd principa koji su obima uskre prirode. Oprosti ako sam na bilo koji nacin uvredio, takodje, opet, sve najbolje :/Zna se dobro u kojem smislu sam rekao "rjesavati svoje probleme" , nema potrebe da mi govoriš nepotrebne primjere. Ja sam odgajan drugačije od tebe. Također, zelim ti sve najbolje.
Moraš da se boriš, svaki put kada dođe takva situacija što neko reče gađaj slabe tačke... grizi, grebi oči, šutiraj u jaja, zvekni nekog stolicom... uradi stvari koje oni ne bi uradili u tuči, osetićeš se bolje a i kad osete da ćeš uzvratiti nekoliko puta neće tako lako krenuti na tebe... to pod jedan. Sve i svašta ljudi prežive u životu, tuča je ništa, samo je bitno da si voljan da se boriš.Znam da već imaju slične teme, ali ja bih volio konkretno da napravim svoju, jer bih tako mogao da ubacim više detalja. Uglavnom, žrtva sam nasilja u školi, volio bih da mi predložite savjet kako i šta učiniti. Bukvalno su mi uništili život. Nemam nikako samopouzdanja, ne ide mi se vise u školu, prestao sam da učim, Drhtim kada sam u blizini njih. Spuca me neka trema kada pomislim da moram ići u školu. Tresu mi se ruke dok ovo pišem. Uradiću sve šta je potrebno da ovo prestane. Pitajte me detalje, ako će vam pomoći. Ovde se nalaze različiti ljudi, pa tako i njihova mišljenja, zato bih volio da čujem vas savjet. Nadam se odgovoru u kratkom roku.
ko loži ljude po forumu?koliko sam shvatio ti ne mozes ni jednog a kamoli jednog po jednog.
prestani da lozis ljude po forumu.
Razumljivo je što te je stid ali moraš prevazići tu barijeru, shvatićeš to kad budeš stariji i osvrneš se na ovo.Bio bi zahvalan. Ali moraš da shvatiš da me je stid, propadam u zemlju. Cak bi i moje dijete umiralo od stida.
postavljac temeko loži ljude po forumu?
kako ih lozi?postavljac teme
uskog obima*ja sam u ovo ubedjen.
naravno.
ja nisam, jer vidim apsurd principa koji su obima uskre prirode. Oprosti ako sam na bilo koji nacin uvredio, takodje, opet, sve najbolje :/