Vršnjačko nasilje

Војвода

Domaćin
Poruka
4.398
Прво реци детаље. Ког си пола, која школа, колико имаш година, имаш ли неко друштво, и остало. Овако је отворена тема да трпиш вршњачко насиље, а појма немамо детаље. Можда си и написао/ла раније горе. Мрско ме да читам.

Zisko

Obećava
Poruka
81
Прво реци детаље. Ког си пола, која школа, колико имаш година, имаш ли неко друштво, и остало. Овако је отворена тема да трпиш вршњачко насиље, а појма немамо детаље. Можда си и написао/ла раније горе. Мрско ме да читам.
Muško, ne bih volio da kažem školu, 14, nemam, ne znam sta podrazumijevaš kada kažeš ostalo.

gost 439523

Aktivan član
Poruka
1.681
Kod "obavezno" mislim, da je zakonski tako, da ce moji roditelji ići u zatvor ako prestanem ovo, znam ja sta ti misliš neko nije fer prema tebi i sad se treba povući,ispravi me ako sam pogriješio.I uvijek biram dostojanstvo.
za to tvoji roditelji odgovaraju, a ne ti. Ne znam u kog Boga verujes, ali:

Evanđelje po Mateju 10

34
"Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač.

35
Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine;

36
i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.

37
"Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan.

38
Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.

39
Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga."

40
"Tko vas prima, mene prima; a tko prima mene, prima onoga koji je mene poslao.

41
Tko prima proroka jer je prorok, primit će plaću proročku; tko prima pravednika jer je pravednik, primit će plaću pravedničku.

42
Tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća."

https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=stvarn&lang2=&book=40&chap=10

E to,e bas time sto si *****, gubis dostojanstvo. Možda jeste stabilnije, ali ja gledam da uvijek vučem na jednu stranu.
eto, tu se ne slazem sa tobom i nazalost samim tim ne mogu da ti pomognem u onome sto vec znas bolje od mene, za samog sebe.
Po tvome iskustvu, da li misliš da bih ja trebao zovnuti nekoga da me brani. E tu se baš gubi dostojanstvo. Ja želim da rješavam moje probleme sam. Naravno pod time ne mislim na vaše savjete.
Pa, ako imas imaginaciju, nemoj da budes "*****", to jest da radis lake poslove, nego najteze, ciste fizicke, dakle, ono sto kranovi podizu, nemoj tu da ispadnes ***** nego lepo golim rukama podizi materijale koji su tezine od po nekoliko tona. Zelim ti sve najbolje.

Zisko

Obećava
Poruka
81
34
"Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač.

35
Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine;

36
i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.
Govori se o strahoti koja će doci.Moglo bi se protumačiti da svako gleda sebe, ali i jeste tako. Ljudi su na ovome svijetu, da gledaju sebe ne druge. Kada vide strahote onoga svijeta, zaboravice na sve, mislice na sebe. I majka ce novorođenče zaboraviti. Mozda to znaci da nema ljubavi na ovome svijetu.
37
"Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan.

38
Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.

39
Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga."
Govori se o stavljanju vjere na prvo mjesto. Slažem se sa tim. Ljudi svoju vjeru trebaju da stave na prvo mjesto. Govori se također i pokornosti, poslušnosti i predanosti vjeri. Takvoj da život prepustas vjeri. Da život daješ za vjeru. Da je vjera način tvog života.
40
"Tko vas prima, mene prima; a tko prima mene, prima onoga koji je mene poslao.

41
Tko prima proroka jer je prorok, primit će plaću proročku; tko prima pravednika jer je pravednik, primit će plaću pravedničku.

42
Tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća
Govori se o poštenosti, pokazuju se primjeri kako treba živjeti, pokazuje se nagrada, pokazuje se jedinstvo.
eto, tu se ne slazem sa tobom i nazalost samim tim ne mogu da ti pomognem u onome sto vec znas bolje od mene, za samog sebe.
Svako ima svoj način i rad života, svako ima svoja mišljenja. Ja imam svoje i poštujem tvoje.
Pa, ako imas imaginaciju, nemoj da budes "*****", to jest da radis lake poslove, nego najteze, ciste fizicke, dakle, ono sto kranovi podizu, nemoj tu da ispadnes ***** nego lepo golim rukama podizi materijale koji su tezine od po nekoliko tona. Zelim ti sve najbolje.
Zna se dobro u kojem smislu sam rekao "rjesavati svoje probleme" , nema potrebe da mi govoriš nepotrebne primjere. Ja sam odgajan drugačije od tebe. Također, zelim ti sve najbolje.

gost 439523

Aktivan član
Poruka
1.681
Mozda to znaci da nema ljubavi na ovome svijetu.
ja sam u ovo ubedjen.
Svako ima svoj način i rad života, svako ima svoja mišljenja. Ja imam svoje i poštujem tvoje.
naravno.
Zna se dobro u kojem smislu sam rekao "rjesavati svoje probleme" , nema potrebe da mi govoriš nepotrebne primjere. Ja sam odgajan drugačije od tebe. Također, zelim ti sve najbolje.
ja nisam, jer vidim apsurd principa koji su obima uskre prirode. Oprosti ako sam na bilo koji nacin uvredio, takodje, opet, sve najbolje :/

Redmond

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.806
Znam da već imaju slične teme, ali ja bih volio konkretno da napravim svoju, jer bih tako mogao da ubacim više detalja. Uglavnom, žrtva sam nasilja u školi, volio bih da mi predložite savjet kako i šta učiniti. Bukvalno su mi uništili život. Nemam nikako samopouzdanja, ne ide mi se vise u školu, prestao sam da učim, Drhtim kada sam u blizini njih. Spuca me neka trema kada pomislim da moram ići u školu. Tresu mi se ruke dok ovo pišem. Uradiću sve šta je potrebno da ovo prestane. Pitajte me detalje, ako će vam pomoći. Ovde se nalaze različiti ljudi, pa tako i njihova mišljenja, zato bih volio da čujem vas savjet. Nadam se odgovoru u kratkom roku.
Moraš da se boriš, svaki put kada dođe takva situacija što neko reče gađaj slabe tačke... grizi, grebi oči, šutiraj u jaja, zvekni nekog stolicom... uradi stvari koje oni ne bi uradili u tuči, osetićeš se bolje a i kad osete da ćeš uzvratiti nekoliko puta neće tako lako krenuti na tebe... to pod jedan. Sve i svašta ljudi prežive u životu, tuča je ništa, samo je bitno da si voljan da se boriš.
Pod dva obrati se roditeljima, direktoru, nastavnicima... ne biraj sredstva, da ne bude posle da nasilje nije bilo prijavljeno na vreme.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
@Zisko

Da li si ti sada u novoj sredini, u novom razredu? Ako je tako, to onda traje mesec dana. Ako te neko gurne ili udari za vreme časa, vrati mu, i počni da vičeš i da se žališ nastavniku. Slobodno ustani i razgalami se. Možda će kazniti i tebe jer ometaš čas ali nemoj da ćutiš i da trpiš. Imaš pravo da se braniš.

Redmond

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.806
@Zisko
00a3386cd590e815062975287648a30d.jpg