VRATIĆE SE RODE

Vidi vako..ne mozes napraviti razliku izmedju musko-zenske osobe..pa nije za ocekivati da procenis o kvalitetu serije..ovde smo da damo nase misljenje a ako ga imas slobodno obrazlozi svoje tvrdnje..procitaj postove redom i psovke nemoj poistovecivati sa urbanim ljudima.:ok:
A kad sam ja rekla da su psovke ono sto ovu seriju cini urbanom? Ej, ne mogu sa tobom da razgovaram, nemam zivaca za plitke komentare. Samo ti uzivaj.

upravo odgledala poslednju epizodu... mogu da kazem...standard happy end, al vredelo je gledati :) nego, jel neko pratio sta je islo dva puta gore u crvenoj liniji, nesto da ce glumi gostovati u NS-u...? ja zaregistrovala samo kraj.. plz, ako neko zna gde, kada tacnije, javite... thnx

...серија је врх врхова...веровање у победу добра над злом,правде над неправдом,истине над лажи...вратиће се роде представља птицу феникс која из мртвих,из пепела васкрсава...кад је све пропало и кад си на дну дна треба се надати и веровати у излаз из безизлаза...крај серије је фантастичан...сви су срећни,сви здрави,сви исцељени,сви задовољни и весели,сви у слози,свако свакоме опрашта без обзира на предходне ситуације и несугласице...истину говорећи:серија није нимало лака,није за ограничене умове,није питка,већи део серије је црна реалност,јер живот није бајка нарочито на нашим просторима...ја разумем негативне коментаре људи који су плиткоумни,који слушају турбо-фолк,не читају достојевског,али свако има право на своје коментаре...али ми који смо озбиљно схватили овај живот,веома смо емотивно проживели ову серију,разумели је и похвалили је...серија је дубока,серија је јака,серија ће слабог човека убити...серија је озбиљна,попут романа фјодора михаиловића достојевског...волео би да чујем завршне коментаре о серији од соколице...поздрав од минерала032 који је и покренуо овај форум још почетком емитовања ове култне серије...

Prilozi

• rode.jpg
    rode.jpg
    40 KB · Pregleda: 1
Da zivot nije bajka..znali smo i pre ovog sirovog recnika iz serije..a nesto se ne secam da je takav recnik imao dostojevski.
Evo bas mi sad citajuci ovaj tvoj text pade na pamet film rane.

Poslednja izmena:
Ja tu seriju nisam odgledao ni jedan jedini minut,jedino shto znam o njoj je shto sam prochitao bash sad na ovoj temi i chim se koristi rechnik kao"urbana serija" jedini zakljuchak koji mogu da izvedem je da je zeshtje sranje.Djubre zute kulture ko shto je nekad postojalo djubre SPS kulture.
A to koliko je kultna znatje se za par godinica....ja tipujem da ce izvetreti kao i sve serijice koje treba da nam prenesu drushtveno podobnu porukicu neke tamo iznajmljene ideologije.
Ali ne mogu da greshim dushu... ako stvarno glumi Mirjana Jokovic mozda ona svojim histerichnim monodramskim slalomima doprinosi bar emotivnoj tenziji....je l je opet neko siluje?

Derer brate..kapiras sta pojedinci govore..da trebas izvuci poentu serije i sustinu..ali navodno moras biti inteligentan..ona se moze izvuci u 5%..ostalo je sve proseravanje..onih 95% moras biti sirovina da bi to slusao..kako se komsije pickaraju..preko zena kura va..pa su se oni upleli u makroe..pa ovaj valja poker aparate..pa sere nekome sto je otisao u ameriku..e zaglupeo sam se samo ovo dok pisem:dash:

Sad kad sam odgledao sve epizode ovog serijala mogu reci da sam odusevljen, karakterizacija likova je vrlo razradjena, pa svako moze pronaci sebe, kao sto ja sebe vidim kao mesavinu karaktera koje glume Bjelogrlic i Todorovic...

Trebao sam da stanem posle prvih 10 epizoda.
Prednosti koju imamo mi sto nemamo tv (pa gledamo sve epizode tek kad izadju na dvd) je da mozemo da sagledamo tok serije geldajuci po 5 epizoda u nizu. Ja gledao prvih 10, sedam dana kasnije drugih 10 i par dana kasnije poslednjih 5.

Plus:
* Nova vrsta snimanja (uglovi kamere), nije revolucionarna, vec vidjeno ali ne na nasim prostorima.
* Podela uloga je izvanredna u odnosu likovi serije prema karakteru glumaca
* prvih 10 epizoda ima logican tok, ritam, pricu

Minus:
* Prica: drugih 10 epizoda (prica se seli u Barandu) je kao avion koji sa svim crknutim motorima jos uvek leti - jedri ali na sred Tihog Okeana... piste nigde
* Prica: poslednjih 5 epizoda je kao poslednjih pet minuta pada aviona i svi putnici ginu.
* svetlo je katastrofalno (senke postoje ali su osenceni delovi neprirodno osvetljeni - obratiti paznju na lica)
* nedorecenost, polovicnost u razgovoru tamo gde je bitna, preskakanje bitnih stvari i razvlacenje nebitnih stvari u drugih 10 a pogotovo u poslednjih 5 epizoda.
* naslov poslednje epozode = "1 ili SAD": dozvoljava nastavak... ceo serijal je poput necega sta je "nekada bilo" i onda se u poslednjoj epizodi (to ce tek da se vidi) ukljucujemo u sadasnjost.
* logicko-psiholoske nepojmljivosti kojih nigde u toku prvih 10 epizoda su preterane u ostatku serijala cak i za kriterijum filmova kao Hari Poter (npr. kriminalac sa BG kaldrme - Pacov - radi na poljoprivredi...:lol:)

Sve u svemu: Trebalo je da prestanem gledanje serije posle prvih 10 epizoda iako je cela serija, sveobuhvatno, znatno iznad icega do sada vidjenog u SRB prozvodnji sapunica.

Poslednja izmena:
...серија је врх врхова...веровање у победу добра над злом,правде над неправдом,истине над лажи...вратиће се роде представља птицу феникс која из мртвих,из пепела васкрсава...кад је све пропало и кад си на дну дна треба се надати и веровати у излаз из безизлаза...крај серије је фантастичан...сви су срећни,сви здрави,сви исцељени,сви задовољни и весели,сви у слози,свако свакоме опрашта без обзира на предходне ситуације и несугласице...истину говорећи:серија није нимало лака,није за ограничене умове,није питка,већи део серије је црна реалност,јер живот није бајка нарочито на нашим просторима...ја разумем негативне коментаре људи који су плиткоумни,који слушају турбо-фолк,не читају достојевског,али свако има право на своје коментаре...али ми који смо озбиљно схватили овај живот,веома смо емотивно проживели ову серију,разумели је и похвалили је...серија је дубока,серија је јака,серија ће слабог човека убити...серија је озбиљна,попут романа фјодора михаиловића достојевског...волео би да чујем завршне коментаре о серији од соколице...поздрав од минерала032 који је и покренуо овај форум још почетком емитовања ове култне серије...

čitao sam dostojevskog kao i 99% ljudi ovde i neslušam turbo folk i dalje mislim da serija nevalja

Derer brate..kapiras sta pojedinci govore..da trebas izvuci poentu serije i sustinu..ali navodno moras biti inteligentan..ona se moze izvuci u 5%..ostalo je sve proseravanje..onih 95% moras biti sirovina da bi to slusao..kako se komsije pickaraju..preko zena kura va..pa su se oni upleli u makroe..pa ovaj valja poker aparate..pa sere nekome sto je otisao u ameriku..e zaglupeo sam se samo ovo dok pisem:dash:

George, gde ti živiš? Na Marsu? :dontunderstand:

Zato što Nemci slušaju američku muziku i gledaju američke filmove, Hrvati slušaju nemačku muziku, mi slušamo hrvatsku muziku, naše odvratne narodnjake slušaju Bugari, bugarski šljam od muzike slušaju Turci, tursku užasnu muziku slušaju Arapi, arapsku Indijci, koji onda odu u Ameriku i pevaju Hare Krišna.

Svojim očima sam video kako u sred Zagreba u jednom klubu mladi Hrvati uživaju u našim narodnjacima....

Poznata je stvar da oni obožavaju naše narodnjake...:lol:

Poslednja izmena:

Back